Egészség kategória válaszai (191480 db)

Mondjuk én. :) Szerintem csak abba kell hagyni, nekem nem voltak "elvonási tüneteim". Miért akarsz leszokni? Orvos írta fel?
A kérdező hozzászólása: igen, és péntek óta nem szedem..nekem sem volt elvonási tünetem, vagyis eddig nem jelentkezett. féltem, mert mindenki azt írta más fórumokba , hogy nehéz róla leszokni..vagy csak nekem megy könnyen .. köszönöm a válaszodat!

Most tele fognak szurkálni?

Sziasztok 13 éves vagyok és tömmni kell 3 fogamat is.nekem már tűt adnak?
attól függ, hogy mekkora a lyuk, ha kicsi, akkor nem adnak érzéstelenítõt
Nem fognak teleszurkálni, de igen, injekcióval érzéstelenítik. Ha egy oldalon csak lent vagy csak fent van, az össz-vissz egy szúrás, ha minden fog máshol, akkor valószínûleg többször kell visszamenned.
A kérdező hozzászólása: 3 fogam asszem 2lent és 1 fent és 2 a bal oldalon és 1 a jobb oldalon...és fáj az a tûszúrás?


Bokaszalag szakadáskor vagy valami arra helyezkedő ízület elszakadásakor tudunk járni?

Lábfejem két oldala fáj de járni és dolgozni tudok vele, voltam röntgenen törés, repedés nincs.
A McDonalds és társai minõségérõl van szó.
A hamburger, amit otthon elkészítesz, az nem gyorskaja. A mekis kaja, az gyors. Azért undorító a meki, mert egy sajtburger 30 év alatt nem bomlik le!!! Googlizz rá.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jajj drágám, ha még nem hallottál az adalékanyagokról, akkor iszonyatosan sajnállak, nem is tudom hol kezdjem... egy mcdonaldsos zsemle összetevõje: Dúsított liszt (fehérített búzaliszt, maláta liszt, niacin, csökkentett mennyiségû vas, tiamin mononitrát, riboflavin, folsav, enzimek), víz, fruktóz- glükóz kukorica szirup, cukor, élesztõ, szójabab olaj és / vagy részlegesen hidrogénezett szójabab olaj, tartalmaz 2 %-ot vagy kevesebbet a következõk közül: só, kalcium-szulfát, kalcium-karbonát, búzasikér, ammónium-szulfát, ammónium-klorid, tészta kondicionálók (nátrium-sztearoil laktilát, datem, aszkorbinsav, azodikarbonamid, mono-és digliceridek, etoxilált monogliceridek, monokalcium foszfát, enzimek , guar gumi, kalcium-peroxid, szójaliszt), kalcium és nátrium-propionát (tartósítószer), szója lecitin. a sült krumplié: Burgonya, repceolaj, hidrogénezett szójabab olaj, pórsáfrány olaj, természetes aroma (növényi forrás), dextróz, nátrium-pirofoszfát (szín fenntartása miatt ), citromsav (tartósítószer), dimetil-polisziloxán (habzásgátló szer) és a fõtt növényi olaj (Canola olaj, kukorica olaj, szójabab olaj, a hidrogénezett szójabab olaj THBQ-val, citromsav és dimetil-polisziloxán) és só (szilikoaluminát, dextróz, a kálium-jodid). [link] nincs kedvem róla beszélni, mert már uncsi, és igazából zavaró, ha valaki nem ért ehhez, és ennyire naív.
[link] [link]
A kérdező hozzászólása: én általánosan beszéltem a hamburgerrõl, ahol rendesen csinálják, nem mekiben.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Úszkáló foltok és pontok (Floaters and Spots) Elõfordul, hogy néha apró pontok, szöszmöszök, fátyolok, füstszerû képzõdmények úszkálnak a szeme elõtt? Mik azok az úszkáló foltok? Általában ködös, vagy félhomályos pacák, illetve szemcsék a szemben, a látómezõben. Mi okozza az úszó foltokat? A szem egy híg kocsonyás folyadékkal van tele, amely fenntartja a szem alakját, táplálja, és segít fókuszálni a fényt. Gyakran maradnak proteinszemcsék, vagy más természetes anyagok ebben a tömegben, amik úsznak, lebegnek, keverednek, már a születés elõtt, amikor a szem kialakul. Ha a szemcsék nagyok, vagy közel vannak egymáshoz, árnyékokat hoznak létre, így láthatóvá válnak. Ez kiváltképp a rövidlátásnál válik észlelhetõvé, illetve rövidlátásnál gyakran súlyosbodik. A legtöbb esetben ez normális, de ilyen foltokat bizonyos sérülések is okozhatnak, szembetegségek, a szemet kitöltõ anyag mennyiségének csökkenése, vagy az azt övezõ szövetek romlása. Ha felvillanó fényeket látunk azt az üvegtest összehúzódása okozhatja, ahogy a retinát húzza, a látóidegsejtet stimulálva. Bármilyen életkorban elõfordulhat? Igen. Majnem minden ember lát idõnként foltokat. Ahogy öregszünk, egyre több olyan változás történik a szemünkben, mely okozhat foltokat, vagy ami miatt a természetes, már meglévõ foltokat is jobban észrevesszük. Azonban, ha hirtelen megszaporodnak, vagy megnövekszenek, szemvizsgálatot kell kérnünk. Hogy néznek ki a foltok? Ez személyenként igen változó. Némelyik épp csak észrevehetõ, míg mások rettentõen zavaróak, ahogy beúsznak a látómezõbe. Gyakran porszemcséknek tûnnek, pókhálónak, esetleg vékony fonalnak. Megjelenhetnek homályos, vagy sötét területként is, vagy csillogó kristályszerûen. Mivel a foltok mozognak, ahogy a szem is mozog, elúsznak, amikor a páciens rájuk akar nézni. Hogy észlelhetõk? Foltok gyakran észlelhetõk egy teljes szemvizsgálat során. Az oftalmoszkóppal (szemtükör) a szembe nézve, a vizsgáló felfedezheti a foltokat már az elõtt, hogy a páciens észlelte volna. Ha a foltok betegséget jeleznek, vagy más kezelést igénylõ elváltozást, a pácienst elküldik a megfelelõ orvoshoz. Okozhatnak a foltok vakságot? A foltok nagy része normális, csak nagyon ritkán okoznak vakságot. Mégis, a foltok utalhatnak igen komoly problémákra is, így akik szaporodó, vagy növekvõ foltokat látnak, azoknak fontos alaposan megvizsgáltatni a szemeiket, hogy kiderítsék az okát. A foltok számának, illetve méretének hirtelen növekedése például a retina leválásának elsõ lépcsõje lehet. Ha az általunk látott foltok méretében, vagy számában változást tapasztalunk, vagy szokatlan vibráló fényességet látunk, mindenképpen vizsgáltassuk meg a szemünket. Megelõzhetõk a foltok? Mivel a foltokat okozó részecskék részesei a szem természetes fejlõdésének, nem elõzhetõ meg a kialakulásuk.
copy+paste bajnok...

Hallásproblémák, fiatalon. Megoldás?

Sziasztok! Ma fizikán a hullámokat tanutuk, és azt is megtanultuk, hogy az ember 20 hertz és 20.000 hertz között hallja a rezgéseket. És ezeket a regéseket meg is hallgattuk. Vagyis hallgatta volna, de 10.000 hertz fölött nem hallottam azokat, de ha órán súgnak, azt hallom.. :D AZ igaz, hogy 2× voltam a Forma-1-en, de nem idén, és csak keveset hallgatok hangosan zenét, és lapvetően vigyázok a hallásomra, mert semmi gyógyszer nincs a süketségre..e ugyebár :)
Érdemes lehet szakszerûen megméretni a hallásod. Idõnként ez elõfordul, pl nekem is 18 éves koromtól egy kissé károsodott a hallásom, ismeretlen okból. Én forma 1-en se voltam, és hangos zene meg sose :)
Nyugi, nem vagy hallássérült, mert a beszédfrekvenciák rendben vannak. Azért menj el fülészetre, ha aggódsz!
A kérdező hozzászólása: Ezért nem értem :D Hallom ha beszélnek meg minden és úgy hallgatom pl a tv-t mint a korombeliek, annál nem hangosabb. Csak ez a fránya fizika óra bf*satott... :D Mert kkor azt miért nem hallom? :/
Mert ez nem olyan, hogy ha süket vagyok, akkor mindent hangosabban kell hallgatnom. Te a magas frekvenciákat nem hallod, de az emberi beszéd (és az is, ami a tv-bõl jön) tudtommal 500-5000 Hz között van. Tehát azt tökéletesen hallod. A magas frekvenciákból nem hallasz dolgokat annyira jól, tehát lehet, hogy pl nem ugyanazt hallod egy zenében, mint a társaid, de ez a köznapi életben nem zavar.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm. :) És számíthatok további drasztikus romlásra?
Vigyázz a füledre, és akkor nem kell gyors romlásra számítanod. Bár majd idõs korodban gyorsabban fogsz megsüketülni.
A kérdező hozzászólása: Ezt semmiképp nem lehet visszafordítani. Ugye? :/
Nem tudok arról, hogy visszafordítható lenne. Úgyhogy jó lesz vigyázni.
De lehet! Menj el homeopátiás orvoshoz! (Mellesleg családorvoshoz, fül-orr-gégészhez és audiológiára meg otoneurológiára is.)
Ugyanúgy ingyenes a körzeti fogorvosnál, mint az amalgám.
Valahogy úgy van, hogy "nagyságtól" (is) függ
Meg hogy melyik fogba kell (hátsóba drágább)-
én úgy tudtam sehol sem ingyenes a fehér , esztétikus tömés. Az én orvosomnál 15ezer. Drága de legalább garanciális.

A lent leirtak alapján, ez heresérv lehet?

Egy 24 éves fiatalember vagyok. Pontosan nem tudom, hogy születésemtől kezdve, vagy esetleg idővel lett, de amióta emlékszek(ez kb 10. életévem körül), a bal herém 2x-3x nagyobb a jobb-nál, egy kisebb tojás méretű, a jobb pedig jóval kisebb. Eddig nem is nagyon foglalkoztam vele, amig a mai napom mesélte egyik isemrősöm hogy régen heresérve volt, és kérdeztem, hogy az mi... mert sose hallottam még ilyenről. És mondta, hogy szintén a balheréje tojásnagyságú volt, és mütötték is..stb. Ekkor felmerült bennem, hogy talán nekem is ez lehet a bajom?! Soha nem éreztem semilyen fájdalmat vele kapcsolatban, szóval nem tudom. Orvoshoz nem szivesen mennék, csak ha nagyon muszály, nem igazán szeretem mutogatni másoknak. Ha valaki tud valami hasznos információt, annak nagyon megköszönöm.
A te ismerõsöd nagyon nem ismeri ezeket a dolgokat.A here sérv nem azt jelenti, hogy a here a beteg !! Ez egy népies megfogalmazás , a köztudatban így terjedt el .Here sérvnél jobb, vagy bal oldalon a hasfal szakad ki, és ha nagy a repedés , a bél lecsúszik a zacsiba .Ezért látszik nagynak a zacsi akkor .A herék nem egy forma nagyok, akár nagyobb eltérés is lehet köztük .Herét víszér betegséggel szoktak mûteni, de ez annak is a súlyosabb változata már. Here víszerességnél a legtöbb esetben az elzáródott vénát mûtik a hasfalon keresztül, a herék közelében sem járnak .

14 évesen hüvelygomba?

Szóval tegnap nagyon elkezdett viszkettni ott alul és már akkor is gyanús volt... ma meg már a folyásom is darabkás :( ez gomba?? ha igen akkor anyának elkéne mondani, de hogy? és még az, hogy nőgyógyászhoz nagyon nem szeretnék menni... nagyon kényelmetlenül érezném magam. viszont olvastam a canesten kombirol, az jo lenne rá?
Menjél be nyugodtan a gyógyszertárba és mondd el apatikusnak a problémát, õ ad rá valamit. 14 évesen is simán összeszedheted. pl uszodában, szaunában, de akár a bélrendszerbõl is átterjedhet. Ha a vény nélkül kapható szerekre sem javul 1 héten belül, akkor keresd fel a háziorvost vagy egy nõgyógyászt. Nem kell tõle félni. Ez szinte mindennapos probléma nekik. Minden nõ átesik ilyesmin, van aki sokszor. Kellemetlen, de hidd el kb olyan ez az orvosnak mint az influenza. Semmi extra.
gondolom még szûz vagy. mindenképpen beszélj anyukáddal, és orvoshoz kell menni vele, mert õ állapítja meg hogy milyen gomba, már ha gomba, mert akármilyen fertõzés is lehet, amit ha nem kezelnek akkor következményei lehetnek. nincs ebben semmi szégyen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :)
Valóban inkább orvoshoz kéne menni. A canesten és társai azoknak a fertõzéseknek a kezelésére való, amik többedszerre visszatérnek, és teljesen biztosan tudod, hogy mitõl vannak, ezekhez is csak orvossal való egyeztetés után. (Te nem tudhatod, hogy mitõl van a fertõzésed, gombán kívül baktériumos vagy akár egysejtû eredetû is lehet, és ha gomba, akkor is a pontos fajtát tudni kell, mert nem mindenre jó a Canesten).
Az egészség a legfontosabb, nem nagyon érdemes kísérletezni, és ha nõnemû doki vizsgál, akkor azért túl lehet élni:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!