Családi kapcsolatok - Esküvõ kategória válaszai (6782 db)

Budapesten vagy környékén tudtok ajánlani jó esküvői helyszínt?

Elsősorban a sátras lehetőségek érdekelnének, de éttermek is jöhetnek (fontos, hogy legyen nyitott része is). Aki tud árat, tapasztalatot írni azt is megköszönném!
A minek a Hullám Vendéglõ kerthelységében volt 2012-ben. 5000 Ft körül volt a vacsora, 3500 Ft volt az italcsomag Rövidet, sütit, tortát vittünk Éjfél után 10.000 Ft/óra votl a díj, addig ingyenes volt. Nagyon ajánlom, minden szuper volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :)
http://www.weddinggarden.hu/a-helyszin/ Biztos nem olcsó (ugyan árhatárt nem írtál...) , de meseszép:)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Én is õket néztem ki elõször, sajnos az ár irreálisan magas, sok mindent a nyakadba akarnak varrni, volt szerencsém megkapni az ajánlatukat. Hasonló helyszín érdekelne.
A Wedding Garden "profi csapattal" mûködik, és ahhoz mérten szabták meg az árakat. Semmivel sem több mint a hozzá hasonlóak, csak azt kell megfizetni, hogy "Õk" vannak ott!!!! Nézd meg a Duna Gardent, a Csónakház Mulatót, Rozmaring Kertvendéglõt, vagy ott vannak a hajók, ahol kinti szertartást ugyan úgy lehet tartani, és van, amelyiket közben el is indítják a Dunán, míg tart a ceremónia. :) ) Szerintem, ne ragadj le egynél, hanem nézz körül nagyon, mert nagyon sok buktatóval találkozhatsz. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Rosinante Fogadó - Szentendrei sziget :) Nem az enyém volt itt, így árakat nem igazán tudok, de nagyon kellemes, szép nagy szabadteres hely volt, finom ételekkel, és a menyasszony nagyon dícsérte a személyzetet. :)
3.ker. Alfa Art Hotel, csak jókat tudok róla mondani
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Egy helyen ahol nagyon szerettem volnaelfelejtettem fotót készíttetni, bánom, mert nem lehet visszahozni, de pörgtek az események... Megigazítottam volna hamarabb a ruhámat, hogy ne szorítsa a hasamat, akkor nem lettem volna rosszul a vacsi alatt(szerencsére senki nem vette észre) Kevesebbet idegeskednék... Rákérdeztem volna 2 nappal az esküvõ elõtt a férjem bátyjánál, hogy be tette-e a személyi igazolványát( esküvõ elõtt 1 órával vadásztunk embert tannak a násznépbõl:) :) )
Nemet mondtam volna.
1: Otthon felejtett személyi nálunk is volt, így azzal kezdtük hogy a nagykorú vendégektõl kérdezgettük, hogy akkor kinél vannak iratok... Kis esküvõ volt ahová sokan csak átsétáltak, így nem volt könnyû.
- Más ruhát választottam volna, mert a fotókon, a szoknyarész undorító volt. - Terhesen mentem férjhez, nem látszott, de halál kényelmetlen volt a pocakom, és még csak nem is tudtam táncolni rendesen. - hiányzott hogy senki nem mondott rendes köszöntõt, tósztot. - anyós miután kijelentette, hogy nem ad nászajándékot, kár hogy hallgattam, és nem mondtam neki, hogy örülnénk egy ágynemû huzatnak. Ugyanis kaptunk tõle valami saját kreálmányt ami többe került mintha vett volna egy ágynemûhuzatot. - kár hogy nem küldtem haza azokat a vendégeket, akik átmentek egy másik buliba, bulizni
Másik éttermet választanék.
Több idõt hagytam volna a fotózásra, és figyeltem volna hogy a menyecskeruháról is legyen
Betette-e Tanunak
Másik menyasszonyt vittem volna.
22-es vagyok.Azért mert a férjem családja tönkretette az esküvõt és fõleg a lagzit.De amiket tettek, azt ha nálunk tartottuk volna, nem tudták volna megtenni.
Az én szülõvárosomban tartanám és nem a férjemében.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: Miért?
Csodálatos esküvõnk volt, minden úgy történt, ahogy szerettem volna. A bakik: -Nem puszilnám véletlenül szájon anyukámat a szülõköszöntésnél. :D -Odaszíjaztam volna az ajándékkönyvet az oltárhoz, hogy ne pakolják el, és ne keresgéljem, mint egy marha 300 ember elõtt apukám köszönõajándékát. -Profi fotóst fogadtam volna. -Berúgtam volna a lagzin, mint a kutya, és sokkal lazább lettem volna. Amit sosem csinálnék másképp, vagy nem cserélnék le: -võlegény (azóta ugye férj) -családom -fekete-fehér dekoráció -tornacipõ menyecskecipõnek -hatalmas abroncsos fekete-fehér ruha :)
dekort azért, mert alapból zöld-fehéret szerettem volna, de az étterem adta a bordót, így az lett. Aztán egy ismerõsömnek volt zöld-fehér... sokkal szebb... a ruhám meg nagy lett :( nem tartott rendesen mellben, derékban is sokkal sokkal jobban be lehetett volna húzni, csak annyi lement utolsó pár héten, hogy nagy lett :( meg más fazont választanék. 2 ruha közt vaciláltam, az egyik a képen volt szebb, a másik a valóságban nekem jobban tetszett (vagy inkább páromnak..) és utóbbit választottam
Soha az életben nem fogadnám fel azt a gerinctelen dekorost...több, mint egy hónapja volt az esküvõnk és azóta is bosszant...és elõre fizettünk neki, mert ismerõs ismerõse, aki beajánlotta... :(:(:( Buták voltunk, ezt sosem játszanám el újra! 25N
A kérdező hozzászólása: 24: hát igen, ez pech, de mi ismerjük is a fotóst, és tudjuk, hogy jó lesz. :) jövõre szeptemberben lesz. 25: szupereket írtál, és viccesek is :D igen, mi is lazán szeretnénk lenni... végül is minek idegeskedni... :) azt az esküvõ elõtt kell, a szervezéskor :D 27: sok pénzt zsebre tett a semmiért? :) mindent õt csinált? mennyi volt?
27 vagyok. 45ezer volt, csak terem dekor volt 22 fõre a lagzi helyszínén. A köszönõ ajándékokat nem kaptuk meg, állítása szerint nem kértük...ami lehetetlen. Az ültetõket merített papírból vágta ki, kézzel írta meg...a mûhelyében nem ilyet láttunk, hanem igényesen nyomtatott háztetõre hajtott kártyákat. Amikor megérkeztünk a lagziba elkezdték mondani a vendégek, hogy "dejó ültetõk, Te csináltad?", akkor kaptam infarktust... A leggázabb: elírta a becenevem a kártyán, így a nõi nemiszerv becézett formája lett a nevembõl... És a megrendelõ lapunkat, amit megígért, hogy email-ben elküldi, a mai napig nem küldte el... Szomorú, hogy így jártunk, de mi is hibáztunk... :(:( 25N
Talán másik ruhát választanék, mert 8(!) kg volt a ruha, elég nehéz volt benne közlekedni, fõleg, hogy az esküvõ elõtt a sok idegeskedéstõl hirtelen fogytam és nem állt rajtam a ruha patentül. Viszont álomszép volt. :)
Több embert hívtam volna meg, és egy plusz helyszínen is lett volna fotózás, ami kimaradt.
A kérdező hozzászólása: Nálunk 6-800 kép fog készülni, és a fotós baromi jó :)
Egy van, amit iszonyúan bánok; hogy nem kértem meg a fotóst külön hogy csináljon mèg több képet. Elvileg 150-200 kép lett volna, de csak 60at csinált. Igaz, egy perc nem volt amirõl ne csinált volna képet, de rólunk csak a szertartáson készült kép, a szabadban nem. Ezt bánom.
Én vagyok az epres. :) Szóval egy nagyon finom balzsamecetes-epres, kecskesajtos salátát ettünk, tényleg jó volt. És a villáról lecsöpögött a szósz, pont a szép fehér ruhám elejére (még jó, hogy nem kölcsönzött volt). Eleve nagy mellû vagyok és tényleg folyamatosan leeszem magam. A férjem csak röhög.
A kérdező hozzászólása: Na ez jó, mert nálunk a fotózás elõzõ nap lesz, úgyhogy nem kell majd rohanni :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! Miért választanál másik éttermet?
A kérdező hozzászólása: Utolsók, mi romlott el? Mi a probléma? Amíg jártatok, nem jöttek elõ a gondok?
Én mondtam volna nemet. A második gyerek után jött rá, hogy õ inkább mégiscsak élne és szórakozna. Teljesen kifordult magából, és nem egy ilyen történetet hallottam a baráti körbõ, ezért is idegesítenek az olyan okos megjegyzések, hogy hozzá se kellett volna menni.... Könyörgöm, nem láttam, nem ilyen volt, a saját családja kiakadt rajta. A házasság ötlete sem az én fejembõl pattant ki, igaz, hogy én vagyok a nõ, de sosem ábrándoztam arról, hogy majd menyasszony legyek. Nekem bõven elég lett volna az együttélés. Szóval nem a bepalizott szegény férfi, akire rásózták a kölköket esete...
Én is nemet mondtam volna. Akkor most nem lennék elvált. :)
Nálunk is voltak bakik de én nem változtatnék semmin, így votl tökéletes
Sokkal többet és sokkal lazábban fotózkodnék, bevállalnék hülyéskedést is. Nem kérnék epres salátát a vacsorához - isteni finom volt, de csodásan leettem magam :D
ezen a z epres salátán most jót nevettem:) Szegény kolleganõm meg csak nézett, hogy mi ilyen vicces egy határozatban:D
- másik ruhát választanék - több idõt hagynék fotózásra - több helyen készülne fotó - másik fotóst választanék - fotóst hívnám a lagzira és nem hallgatnék az "okosabbakra", hogy nem kell... - képzettebb sminkeshez mennék - máshogy dekorálnék - lenne templomi sok mindent másképp csinálnék... :(
A kérdező hozzászólása: 12-es: ezt sajnálattal hallom... :/ ez nagyon durva, hogy így megváltozott, és negatív irányba. És így most mi lesz? 15: ezen az epresen én is jót nevettem :D, mit csináltál a ruháddal? akik más ruhát választottak volna, mi volt vele a baj? kényelmetlen? ronda? stb.. dekorral mi volt a gond, utolsó? Bocs, h ennyit kérdezek, de próbálok a "hibáitokból" tanulni. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)

Nektek határozott elképzelésetek van arról, hogy milyen esküvőt szeretnétek, ha szeretnétek?

Abban a korban vagyok, hogy körülöttem mindenki házasodik, és lassan a miénk is aktuális lesz. Idén költözünk össze, és beszéltünk is már arról, hogy mindketten szeretnénk esküvőt. Nekünk ez egy "szintlépés". Ne értsetek félre, nekem semmi bajom sincs azokkal, akik nem akarnak házasságot, esküvőt, de most azok véleménye érdekel, akik vágynak rá. Nekem (nekünk) ez fontos. Viszont nem tudom (tudjuk), hogy milyen legyen. Nem rég voltunk egy hatalmas lagzin, és egy kisebben is. Egyik sem tetszett. Illetve a nagyon jól éreztem magam, klassz volt a hangulat, csak magamnak nem tudnám elképzelni. A kicsi lapos volt, ismerős csinálta a zenét és elvesztünk egy nagy teremben. Persze sok barátunk volt ott, szóval nem unatkoztunk. De egyiket se tudtam elképzelni magamnak. Egy barátunk meg nem rég szűk családi körben házasodott... Ez áll tőlünk a legtávolabb. Nem is szólt semmit, csak felkerültek a képek Facebookra... Ti is gondolkoztatok ezen, vagy mindig is tudtátok, hogy milyet akartok?
Mi is gondolkozunk... Nem vagyunk valami bulizós pár így nem szeretnénk nagy lagzit. Voltunk nem rég kettõn is, ami nagy volt, de nem éreztem magaménak. Viszont úgy érzem, hogy ha a lagzit teljesen kihagynánk, akkor talán megbánnám. Mert azért ez (jó esetben) egyszeri és megismételhetetlen. Pár tanús-szülõs esküvõ távol áll azért tõlem. Nálunk a kérdés inkább a lagzi mibenlétére vonatkozik. Csak vacsora legyen? De akkor az mennyire lenne ünnepi stb. ??? Nah szóval még mi is bizonytalanok vagyunk. De maga házasság számunkra is érték és fontos.
Minden percre nincs teljes forgatókönyv, de van, amit szeretnék: - ne legyen polgári (vagyis csak egy lehetõ leggyorsabb, két tanús papírmunka) - apukám kísérjen be az oltárhoz - legyen hagyományos lagzi, menyasszonytánccal, rablással, utána átöltözés menyecskeruhába - ne legyen több vendég 50-60 fõnél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek!
Gondolkoztunk rajta, ez természetes de az majd úgyis a szervezés közben derül ki. A helyszínben biztosak vagyunk és abban is, hogy arra szeretnénk rámenni, hogy jól érezzük magunkat. Nem szeretnén nagy lagzit, nem szeretnénk olyan embereket meghívni akikkel "csak" temetéseken és esküvõkön találkozunk. Viszont szeretnénk jó élõ zenét, profi fotóst (akár drágán is, de mi egyszer szeretnénk házasodni, szóval nekünk megéri) és esküvõi táncot is. (nemcsak keringõt)
Nekem tinilányként volt határozott elképzelésem, de aztán rájöttem, hogy ez két ember játéka :D Az biztos, hogy valami olyasmit csinálnék, amit amúgy is szeretünk, no meg persze amire keret van. De hogy ez pontosan mi lesz, még nem tudom. Egyelõre valami kertipartiféleségben gondolkozom.
Egy Balatoni stégen akarunk összeházasodni a család és barátok elõtt. Volt a családban kastélyos, 2 napos esküvõ, nekem nem jött be, a pénz és felhajtás ellenére az egészet elrontották(pl kritikán aluliak lettek a képek, a fél násznép aludt éjfélkor, a másik fele az asztaloknál beszélgetett, stb). Nekem nem kell felhajtás, szabadtéri vacsora, max egy kis zene, tánc, sok beszélgetés, inkább családias hangulat. Egyszerû, lenge, ruha, nem kell több tonna virág és miegymás. Én így képzelem el.
Amikor eljött az ideje, akkor gondolkodtunk rata... Megvolt rá a keret, megvoltak az igények... Közben is alakultak a dolgokok... Sok dolog nem attól függ, hogy én mit és hogyan szervezek, hanem a vendégek hajlandósgától, habitusától.. Nekünk szerencsére olyan volt, amit reméltem, reméltünk.... bakik, bökkenõk voltak...de ez a legkevesebb..
Régebben is gondolkoztam már ezen, hogy mik azok a dolgok amiket semmiképp nem akarok az én esküvõmön. Most pedig már aktuális a dolog (jövõ augusztusban házasodunk) semmiképp nem akartam sátras és 100 fõn felüli esküvõt és szerencsére a võlegényem is ezen a véleményen van. Étteremben lesz és max 55 fõvel. Én csak annyit tudok mondani amíg nem tudod/tudjátok mit is akartok valójában ne kezdjétek el szervezni. Mert amíg nincs egy támpont addig nehéz lesz bármivel is megindulni fõleg, hogy jóformán semmi nem tetszett a mások esküvõjén. Annyira még te sem tudod mit is akarsz. Ezt közösen kell eldöntenetek, hogy KETTÕTÖKNEK, hogy lesz a jó!
Nekem inkább a korral alakult. Egyébként szerintem normális, hogy a barátok, rokonok esküvõjét, "okénak, jónak, élvezhetõnek" érzi az ember, de mégsem olyannak, hogy "na hû, ilyen kéne". Mások vagyunk, egy ekkora eseményen szinte lehetetlen, hogy két ember ízlése annyira megegyezzen. Egyébként nekem ami fontos: mindenbõl minõség legyen (az ára nem annyira számít) és természetközeli. Az ilyen iskolai menzás, sátras lagzis, óriási félig ismeretlen rokonságos dolgok a rémálmaim.
én két tanúval szeretném a városházán, utána egy vacsival a barátokkal meg a családdal, aztán annyi... Utálom a felhajtást, a figyelem középpontjában sem szeretek lenni, szóval én max így tudnám elképzeni
Szia az lemúlt 2 évben 6 esküvõn és lakodalom, vacsorán voltam, most szervezzük a saját lagzinkat. mindegyikben volt valami jó :) mi azok alapján találtuk ki . tapasztalat a ceremónia mester vagy võfély nagyon ajánlott. Nekünk az elsõ lesz mi nem akarunk játékokat, csak tartsa kézbe a dolgokat és figyeljen a vendégekre. Party zenekar lesz 50-tol napjainkig zenével, ha kell akkor tudnak mulatóst is(remélem csak hajnalban kell majd). Helyszínen parkban anyakönnyvezetõ majd vacsora utána buli , éjfélkor menyasszonytánc és kaja újból , hajnalig erezdelahajam aki még bírja. kb 120 fõ.
bokrétáslegény
Én még csak a királyi esküvõn láttam kisfiúkat felvonulni. Ott apródoknak hívták õket és katonai díszegyenruhában voltak. Szerintem a legegyszerûbb szó rájuk a kísérõ.
Koszorúsfiú
Kísérõ fiú... :D nem tudom, nincs neve sztem. A koszorúslány párja. A kísérõje. Azt nem tudom, mi a neve, de azt igen, hogy kell nekik csináltatni kitûzõt :D
Pista
Akkor tegyél fel normális kérdést!
Csicskahopp
Gyere ide
Én voltam olyan esküvõn, ahol ezeket a fiúkat sehogy nem hívták, hanem talicskán tolták, úgy beájultak. Jó kis parasztlagzi volt:)
Bocs, 17-es, de ez, amit kiollóztál rettentõ nagy sületlenség. Nem szabad a nõi magazinok írásait készpénznek venni:) A második, a 18-as már velõs!! Igaz, hogy a kérdésnek semmi köze sincs a võfélyekhez:)
Nos, nálunk Somogyban õket igenis võfélyeknek hívják. Azt aki a ceremóniát bonyolítja, az az ELSÕ VÕFÉLY, a többi meg võfély és kész :)
nálunk pap bonyolitja a ceremóniát
Felénk, a Dél-Alföldön, meg egy võfély van és kész. Akik a koszorúslányokkal vonulgatnak, õket nálunk "tündéri kisfiúk" jelzõvel szokás illetni és fõként idõsebb nõk szájából hangzik ez el. A férjem anno volt ilyen tündéri kisfiú a bátyjával és az unokatestvéreivel valamelyik rokon esküvõjén. Elég maradandó nyomot hagyott szegényben, mert kicsi volt rá a csokornyakkendõ.
18 as vagyok. Felénk akkor is võfély.
Találtam egy ilyet is: võfély a → házasságkötés szokáskörének sokoldalú tisztségviselõje, a → lakodalom szervezõje és gyakorlati munkáinak vezetõje. Egyéb elnevezései: võfény, võfér, võfi, dorozsba. A võfély tisztség betöltése felkészültséget kíván: tapasztalatot a szervezésben és a → võfélyversek ismeretét, ezért legtöbb paraszti közösségben néhány jó képességû férfi specializálódott e feladatra. Ritkábban a rokonságba tartozó fiatal férfit kérnek fel a võfély tisztség betöltésére. Egy lakodalomban több võfély is lehet, akik közül 1–2 tölt be vezetõ szerepet (amennyiben a lakodalom mindkét családnál nagyszabású, mindkét család hiv võfélyt). A võfély szolgálatáért természetbeni vagy pénzbeli ellenszolgáltatást kap, esetleg részben a → násznép tagjaitól. Tisztségének jelei a ruházatán viselt díszek, → võfélybot, feldíszített → kulacs. A fiatal võfélyek a → võlegény és → menyasszony kísérõi, testõrei, nevük helyenként: koszorúslegény, nyoszolyólegény, lovaslegény. A võfély feladatkörének specializálódásával személyének fontossága növekvõ tendenciát mutat, a → násznagyok rovására. (→ még: lakodalmi díszek és jelvények) – Irod. Szentesi Tóth Kálmán: Lakodalmi szokások a Nagykunságon (Karcag, 1929); Nagy Jenõ: Lakodalom a kalotaszegi Magyarvalkón (Kolozsvár, 1943).
tényleg.....koszorúslegény... koszorúsfiú Ezt a megnevezést csak ritkán halljuk, mert õk csak "hozadékok". Az igazi szerep itt a koszorúslányoké, akik mellé választanak kísérõt, fiú társat erre az alkalomra, vagy a már meglévõ udvarlóját kérik meg partnerének, kiválasztani és felkérni a kísérõ párokat a menyasszony tisztsége.
Pageboy
A võfély az, aki kikéri a menyasszonyt és terelgeti a násznépet, nem pedig egy kisfiú, aki a koszorúslányokkal vonulgat a menyasszony elõtt...
võfély.
võfély
Köszi! Ezeken nagyon jót nevettem!
escort X)
A kérdező hozzászólása: Normális válaszokat szeretnék!
Koszorúslegény (Heves megye)
Az én álomesküvõm olyan, hogy 2 tanú elõtt összeházasodunk, és elmegyünk nászútra.
Ruhák, dekoráció, zene tekintetében 50-es évek stílusa, sok vendéggel (de nem kényszerbõl meghívott, alig ismert távoli rokonokkal, hanem olyanokkal, akik a közelebbi családtagok, illetve a baráti körünkbe tartoznak), és nagy álmom, hogy a külföldön (nagyon messze) élõ barátnõim is ott legyenek. Hát, ezt majd megtartjuk, ha sok pénzünk lesz, remélem egyszer összejön.
Csak szûk családi körben mondtuk ki az igent. Nem az volt a fontos, hogy sok idegent vendégül lássunk, hogy sokáig beszéljenek az esküvõnkrõl. Az a fontos, hogy szeressük egymást és mindent megtegyünk, hogy a házasságunk jó legyen.
Egy nagy tábortûz a semmi közepén, igazi zenészek akusztikus hangszerrel, mulatós zene, nyárson sütött ételek, por minden felé és a bokrok körbeokádva...
A feleslegesen nagy tortás-rokonösszevesszõs-habosbabos-võfélyes lagzira szánt kisebb vagyonból szépen foglalok szállást egy egzotikus helyen, és ketten szépen csendben kimondjuk egymásnak az igent. Itthon meg lesz egy kisebb vacsora a szûk családnak. Torta helyett fagyi lesz.
Egy nagy kastélyban, aminek a ceremóniája a szabadtéren lesz, gyönyörû habosbabos esküvõi ruhában, egy gyémántgyûrûvel az ujjamon, egy szimfonikus zenekarral. Nagyjából már minden összeállt a fejemben, noha még barátom sincs hozzá, de a tökéletes esküvõm ilyesmi :D
3-as. Neked csak a külsõségek a fontosak? Miért mégy férjhez, ha van titkos kapcsolatod? Ebbõl milyen házasság lesz? Remélem, nem komolyan írtad, amit írtál.
Az én álomesküvõmön kb 150vendég lesz egy puccos helyen võféllyel aki a mostani titkos kapcsolatom :D természetesen templomi esküvõ a pap már tudom ki lesz nagyon jóba vagyunk. brutál szép menyaszonyi ruha csini koszorúslányokkal. Hajnalig tartó buli. Nászút valahol valamelyik szigeten ;)
...hogy nemet mond, és élünk -külön- boldogan.
Miért kellett lepontozni 3 vagyok :(
nekem jövõre lesz az esküvõm és lagzi utána. nagyon lassan fogom fel a dolgokat, és lassan is kezdek neki örülni. olyan hihetetlen, nem merem elhinni, hogy ez megtörténik velem. mindig is errõl álmodtam. persze a valóság és álom között van némi különbség...:) a valóság más, mint mikor kislányként a tökéletes esküvõrõl álmodozol :D no de, nekem olyan álomesküvõm lesz, hogy olyanok lesznek, akiket szeretek, család, rokonok, barátok, jó zene, jó kaja, jó fotós, de a legjobb a párom lesz, boldog vagyok, hogy Vele csinálom majd ezt végig, mással el sem tudnám képzelni, Õ a mindenem, ha Õ ott van, nekem az már tökéletes, ez nem túlzás! :)
de irigylem azokat akiknek ilyesmi adatik meg!
tengerpart mellett kb 20-40 fõvel , kék fehér uszályos ruhában 3 koszoruslánnyal , papagájvirág csokorral mennék az oltárhoz ami ilyen pavilonféleség :D.. és ott mondanám ki a boldogitó igent :D.. utána finom vacsora , italok, gyönyörû torta , és egy jó bulizás ... én ilyenek képzelem el az álom esküvõmet. de ez még nagyon nagyon messze van :) )
Egyszerû két tanús esküvõ, aztán a megspórolt pénzbõl egy nagyon szép fotósorozat készítetése a szabadban és egy nászutacska valami nyugodt, természetközeli helyen. Ennyi. Ha meglesz a saját házunk, fõzök, sütök, összehívom a rokonokat aztán örüljenek maguknak. :D Na ez az én álomesküvõm :D
Kb. mint a Rettenthetetlenben, mikor megszöktek és az erdõben adta össze õket egy pap. De ha nem ez, akkor egy szép tavaszi napon egy kertben vagy valami természeténél fogva virágos helyen kimondani az igent, a zene a természet zajai lennének, a díszítés meg a virágok. Ezután szabad ég alatt egy laza megvendégelés (falatok, sütik, pezsgõ, víz, gyümölcslé) és mindenki mehet amerre lát. Nem kell ajándék, meg semmi, de mi ezek után elmennénk egy nászútra Új-Zélandra. Megnéznénk a hobbit házakat és a Zöld sárkányban innánk (amit tényleg felépítettek, mint kocsmát) :D De persze ebben a leglehetetlenebb maga Új-Zéland. Nekünk megfizethetetlen a repjegy.
Utolsó: eddig ez az ötlet tetszett a legjobban! Zabmester: addigra talán hazajutok innen ;) Az én álomesküvõm Halloween napján, ugyan ebben a stílusban lett volna. Narancs-lila-fekete dekorációval, fekete-lila esküvõi ruhában, rockabilly/psychobilly zenével a bulira. Barátaim és a családom körében. Ehhez képest teljesen más esküvõm lett, még a kontinens sem volt ugyan az :) De nem bántam meg, a lényeg, hogy együtt vagyok azzal, akit szeretek :) 23/N
Nekem eleve beépített fûzõs volt a ruhám, ezért felesleges lett volna. Teljesen ruhafüggõ.
Nekem se volt. A ruha fölsõ része halszálkásan volt eleve merevítve, nagyon szép tartása volt, plusz alig voltam 47 kg, szóval nem kellett.
Akkor kell, ha valaki teltebb és a ruha szabása olyan, hogy szorosan az alakra simul. Vékony nõknek felesleges. Azonfelül a fûzõ elég kényelmetlen is.
Rendes ruha alá nem kell. Fõleg, hogy a mûanyag fûzõ/míder nem ér semmit, csak az acélmerevítõs.
Akkor kell, ha a menyasszony dereka, csípõje vastagabb, hurkásabb. Szépen összefogja, lesimítja a kontúrt, karcsúbbnak látszik tõle és szebben mutat a ruha is. Akkor is jól jöhet, ha a melleket kell megtartani, hiszen a melltartópánt sok ruhafazonnál kizárt, így alulról kell megtámasztani õket.
Kedves kérdezõ, szerintem egyértelmûen írtam. Nem magamra értettem, mivel nekem felesleges lenne, hanem általában arra szolgál, hogy a pár kiló pluszt összetartsa.
Nem kell, miért kéne. Azért jó, mert ha van rajtad egy kis felesleg, akkor azt összefogja, és karcsúbbnak látszódol. És ahogy már írták, sok ruhában bele van építve. Nekem lesz, mert így is túl vékony vagyok.
A kérdező hozzászólása: bocsi, ezt írtad: "Nekem lesz, mert így is túl vékony vagyok."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: túl vékony vagy? és akkor szedje össze azt a 2 dkg-ot rajtad? :D
Ó bocsánat! Nekem NEM lesz.
Nincs is már tanács...
Azt amit te szeretnél, semmi kötelezõ nincs.
Akármi! :) Sztem egy kosztüm szép lehet :)
Nem kell menyasszonyi ruha ha nem akarsz olyat. Bármit felvehetsz ami elegáns, csinos. Nekem júniusban volt a házasságom, (2 tanús) és én ilyen ruhába mentem. http://kepfeltoltes.hu/view/120514/s_rga_ruha_www.kepfeltolt..
Így van, oda nincs kötelezõ öltözék. Én a magam részérõl egy csinos ruhára szavazék, hûvösebb idõ esetén pedig a kosztüm is jól mutathat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Akkor valami csini kosztümöt nézek.

Mennyibe kerül csak egy templomi esküvő?

Polgárink már volt, nem akarok semmi felhajtást, díszítést vagy ilyesmit, max a nagyon szűk család. Keresztszülőség miatt szeretnénk ott is összeházasodni, meg én amúgy is szerettem volna, csak párom anyja jehova, így a "rendes" lagzizáskor ez kimaradt, nem akartunk veszekedést. Viszont két baba is születik jövőre, akiknek mi lennénk a keresztszülei, de ugye vadházasságban élők nem lehetnek... szóval a kérdés, hogy mennyibe kerül? Kisváros, Baranya megye. Ilyenkor el kell járni oktatásra is? Köszönöm
azt hiszem nekünk 20.000, - Ft volt...nem mondom biztosra, mert a tanúk fizették, de emlékezeteim szerint ennyi volt!
és igen, el kell járni jegyesoktatásra...bár nem tudom, hogy ha ennyire elõre megvolt a polgári, akkor nektek szükséges-e...de szerintem igen, mivel ott konkrétan az Isten színe elõtti házasságról, vallási szempontok alapján oktatják...nekünk azért elég kötetlen és világi volt...arról szólt, hogy egymáshoz hogy álljunk, hogy szeressük egymást, egyek leszünk stbstbstb :)
Nálunk 10ezer volt az esküvõ, kisváros, és négy alkalmas jegyesoktatás volt csak kettõnknek. Ahogy tapasztaltam, oktatás mindig van.
Nálunk 25.000 Ft volt Mi sem ott laktunk ahol az esküvõ volt. A mi papunk nagyon laza volt mondta, hogy mindent megoldunk a kis hittanosai majd segítenek és legfeljebb skypeon tartjuk az oktatást. Végül el tudtunk mennis zemélyesen, kétszer voltunk. Egyszer olyan 40 percet, egyszer pedig max. 20-at. Ebben benne volt a próba is.
A miénk nagyon jó volt igaz sok alkalmas, de hívott nõgyógyász pszichológust jogászt házaspárokat stb és rengeteg jó ötletet történetet tapasztalatot megosztottak velünk, szerintem nagyon hasznos volt.
ha nem vagytok gyakorlo keresztenyek es oktatasra sem akartok jarni hogy fogjatok majd a keresztszuloi kotelessegeteket teljesiteni. Minek egyhazi eskuvo ha nincs kedvetek hozza egy parszor elmenni beszlegetni a pappal meglepoen okos konfliktus megoldo dolgokat tud nektek meselni.
A kérdező hozzászólása: Az egyházadót annak kell fizetni, aki házas. És azért gondoltam, hogy azért kötelezik a templomi esküvõt keresztszülõség esetén, hogy a keresztszülõk is fizessék az adót. Aki nem házas, az oké. De mi papíron azok vagyunk, Isten elõtt meg nem, így vadházasságnak számít. Ezt mondták... De azért majd utánakérdeztetek olyannal, aki jóban van a papbácsival, hogy mennyi az annyi...
A kérdező hozzászólása: ezt én értem, de ha egyszer ezt mondták, akkor ezt mondták...
A kérdező hozzászólása: hát, akkor lehet, hogy csak a pénz miatt mondták.. mert aki házas, annak ugye egyházadó. Amúgy egyedülállóak lehetnek, azzal nincs gond, csak jogilag mi már házasok vagyunk. Mindenképp szeretnék templomit, szóval annyira nem is a keresztszülõség, csak ez miatt jött szóba, lett aktuális... köszönöm a válaszokat!
vadhazassag kijelentes hulyeseg Egy hazassagot ott kell kotni ahol a kor elvarja Isten nem a templomban lakik es soha sehol nem szerepel a bibliaban a templomi eskuvo!!! Aki olvassa a bibliat tudja az eskuvo egyetlen feltetele hog ket szabad ember egyertelmuen tanuk elott nyilvanossan jelentse ki egy par lesznek ez a hazassag Isten elott. ez ugyanugy csak nyomos okkal lehet felbontani pl hazassagtores
Nekünk azt mondta a pap, hogy az a feltétele, hogy az egyik keresztszülõ római katolikus legyen. Nálunk teóm és a barátja lesznek a keresztszülõk õk nem házasok és még pár évig nem is tevezik. Unokanõvérem is keresztanyuka, pedig õ sem házas, ott a keresztapuka egy 15 év körüli fiú lett, értelemszerûen õ sem házas.
nekünk 25.000 Ft volt.
Nekünk kistelepülésen katolikus templomban 3 éve volt 9 000 Ft volt, azóta már biztos több. Elvileg el kell járni jegyesoktatásra, fõleg ha az egyik fél más vallású (mint nálunk a férjem), de végül nekünk nem kellett menni.
A kérdező hozzászólása: Nekünk azt mondták, vadházasságban élõk nem lehetnek keresztszülõk.
(Azt nem értem miért kell a keresztszülõséghez összeházasodni. Mi is keresztszülõk vagyunk a párommal, pedig nem vagyunk házasok.) Kell járni jegyesoktatásra, mivel gondolom az egyházi adót nem fizetitek így 25000 Ft a legtöbb helyen.
A kérdező hozzászólása: Te tudsz szöveget értelmezni és gondolkodni?? " én amúgy is szerettem volna, csak párom anyja jehova, így a "rendes" lagzizáskor ez kimaradt, nem akartunk veszekedést. " Nem ismered a papunkat. Nem tudod az okát. Akkor meg ne jelents már ki ilyet. És nem azon múlik mennyire tudom hitre nevelni azt a gyereket, hogy volt-e jegyesoktatásunk. Amennyiben szerinted igen, az már a te bajod. Itt lezártam, nem szeretnék többet ezzel foglalkozni, vagy idegennek magyarázkodni. Érdekes, rajtad kívül mindenkinek egyértelmû volt. Akkor kinek is kellene gondolkodni?
nem szeretem a feluletes embereket ezert irtam gondolkodjatok mar arra van a fejed. ha csak kulsoseget latsz valamiben sok mindenben soha nem leszel boldog. ha keresztszulo akarsz elnni azert tedd mert komolyan gondolod hogy hitre neveled a gyereket ne csak azert mert jo buli. ha templomi eskuvot akarsz azert akard mert gyakorlod a hitet es hiszel benne az aldas kell a hazassagra. Ne csak azrt tedd mert keresztszulo akarsz lenni
A kérdező hozzászólása: köszi. 8as, nem ez volt a kérdés.
elsõ-második vagyok...nálunk sem olyan húde vallásos volt a dolog...jóformán tök kötetlen...a mi papunk is elég laza volt, beszéltünk mindenfélérõl...én kifejezetten élveztem, pedig nem járok templomba és társai (de hívõ ember vagyok)...érdekes felvetések voltak, érdekes dolgok...nem idézett folyton a bibliából meg ilyenek :)
A kérdező hozzászólása: Köszi. Igazából férjemet nehéz lenne rávenni egy jegyesoktatásra, meg nekem sincs hozzá kedvem :) köszi :)
nekünk most augusztusban 25 ezer volt. Mi is másik városban lakunk sõt a lagzi 240 km-re volt itt csináltuk meg a jegyesoktatást kaptunk róla "igazolást" azt kellett bemutatnunk....
A kérdező hozzászólása: az baj, mert nem abban a városban lakunk, ahol lenne az esküvõ, és havi 1 max 2X megyünk :( köszi a választ, akkor nem fogunk belehalni. Nem szoktak ilyenkor furcsán nézni?
Hát nem tudom hivatalosan ez hogy van megfogalmazva gondolom ezt a pap, vagy aki a plébániát vezeti tudnia kell, de az egyházadót nem a házasok után kell fizetni, hanem személyek után. Pl még én meg a párom otthon laktunk a szüleink az adott plébánián fizették utánnunk. Unokatesóméknál egyébként ugyanez a helyzet, a keresztszülei templomban nem esküdtek mégis simán lehettek keresztszülõk, mivel katolikusok. Sõt munkatársam elvált és neki is simán megkeresztelték a kislányát, és az egyházadót ennek alapján fizette, tehát csak maguk után. Egyébként meg amikor bemennek a szülõk bejelentkezni a keresztelõre, csak azt kérdezik meg mi a keresztszülõ neve, vallása és hol lakik. Hogy házasok-e nem. Úgyhogy ha csak azért akartok templomi esküvõt felesleges.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!