Családi kapcsolatok - Anyós, após kategória válaszai (515 db)

Szerintetek elmenjek a volt apósom temetésére, ha már van új kapcsolatom?

Nagyon szerettem őt, de miután a fiával szakítottam nem tartottuk a kapcsolatot.
Fiával meddig voltatok együtt? Ha évekig, és jó is volt a kapcsolat, szerintem menj. de ezt neked kell tudni
"ha már van új kapcsolatom?" Ezt nem is értem!! Vagy csak a friss kapcsolataiddal kapcsolatos temetésekre járnál el?? Elég morbid felfogásod van.
Én is azt mondom, hogy ha értesítettek, akkor menj el, ha nem, akkor nem muszáj.
Csatlakozom azokhoz, akik szerint ha meghívtak, akkor el kellene menni. Nem csupán illendõségbõl, hanem azért is mert ezekszerint õk úgy tekintik, hogy a család része voltál, rád is tartozik egy ilyen esemény - amivel persze egyetértek. Ha véletlenül vagy külsõ forrásból szereztél róla tudomást, akkor ne. Ilyen esetben én utólag vinnék virágot a sírra, ha tényleg jó volt a viszony.
Ha hívtak vagy a család tájékoztatott arról, hogy a volt apósod meghalt, akkor menj el, mert úgy érzik ott a helyed. Ha újságból tudod, vagy csak úgy véletlenül hallottad, akkor ne.
Ne azért menj, hogy mások mit gondolnak vagy illembõl. Ha szeretted õt és jó volt a kapcsolatotok akkor szerintem menj el és itt most mindegy, hogy késõbb nem tartottátok a kapcsolatot. De az is egy opció, hogy küldesz egy koszorút és így leróttad a tiszteleted!
Ennek semmi köze ahhoz, hogy van új kapcsolatod. Ha sokáig együtt voltatok a volt pároddal és jóban voltál az apósoddal, akkor menj el. Persze nem kötelezõ, otthon is megemlékezhetsz róla. De semmi fura vagy kivetnivaló nincs benne, ha elmész, annak ellenére, hogy már nem vagy a volt pároddal.
Ha jó volt a kapcsolatotok korábban és szeretted õt, akkor szerintem ennyit megérdemel. Senki sem szeret temetésre járni, volt rokonsággal találkozni meg biztos nem egyszerû, de én elmennék a helyedben.
Nálunk anyósomék elváltak, és amikor a párom anyai nagymamája meghalt, apósom nem jött el a temetésre, de küldött koszorút. Lehet, hogy ez a kompromisszumos megoldás nálatok is mûködne.
Senki sem szeret temetésre menni, de ide valóban nagyon illene.
Illendõségbõl semmiképp!!!!!
Ha az apóssal olyan viszonyban voltam, akkor én elmennék. Nem a fia miatt, hanme magam és az após miatt.
A kérdező hozzászólása: Ami azt illeti nem szeretnék elmenni a temetésre, de sajnos illene.
Ha valakinek a temetésére elmegy az ember, akkor vagy azért megy, mert úgy illik, vagy azért, hogy mit szólnak hozzá mások, vagy azért, hogy imponáljon valakinek, vagy azért, hogy kipipálja a saját lelkiismeretét - vagy pedig azért, mert szerette azt az embert, aki most elhunyt. És akkor nem számít senki más. A gyász valakiért van, akit szerettünk, és már nincs többé. Mit számít a fia, ha szeretted az apját? Döntsd el, hogy neked mi a fontos. Az exet nem kell soha többé látni, ha nem akarod, de ha az apját szeretted, és nem mégy el a temetésre, holott szeretnél és van rá lehetõséged is, akkor nagyon nehéz lesz a gyász. Márpedig ha tényleg szeretted az apját, akkor gyászolni is fogod.
Van olyan exem, akinek elmennék az apja temetésére, ah neadjisten történne vele valami, pedig gyerekkorunkban voltunk együtt és nem volt olyan komoly. Viszont az utolsó exem apjáéra biztos nem, mert nem voltam vele jóban. Szóval szerintem csak attól függ, hogy mennyire voltál jóban az apjával.
Szerintem pusztán szokás kérdése. Gondolom Õ még így nevelkedett. Régen sok helyen az is szokás volt, hogy pl aki egész életében tegezõdött a másikkal, ahogy keresztszülõk lettek elkezdtek magázódni. Logikát mai felfogással már nem lehet találni, de szerintem itt is valami hasonló lehet. A férfiak tegezhetik, a nõk nem.
Nálunk ugyanígy van, a párommal hét éve vagyok egyutt, egyutt is élunk anyos mégsem ajánlotta fel, hogy tegezzem, a párom occsenek aktuális barátnoje aki 5 évvel fiatalabb nálam, már az elso talakozás után tegezhette. ez van
Igen, utolsóval értek egyet, simán lehet, hogy megszokott látvány lett a dolog... Te itt rugózol rajta nekik meg eszükbe se jut, hogy ez gond lenne. :-D
szerintem pont azért, mert te már régebb óta vagy ott. mert akkor még úgy gondolta hogy jóazúgy, aztán meg már megszokta. több év után szerintem mindenkinek furcsa lenne átszokni. ebbõl tanulva az "újaknál" meg már eleve tegezõdéssel kezdte. persze az is lehet hogy szimplán utál, de ez is egy lehetõség :)
Elsõre azt gondoltam, hogy azért mert nem kedvel. A férjem szülei elég hamar felajánlották nekem, hogy tegezzem õket, a vejüknek viszont nem. Õt valóban nem nagyon kedvelik, mert van egy elég önfényezõ stílusa. Talán azért is nem tegezõdnek vele, mert akkor végképp nem kapnának tiszteletet. De van egy ellenpéldám is. A sógornõmnek anno azért mondták a szüleim, hogy tegezze õket, mert nem bírták elviselni, ahogy azt mondja "jó napot" meg "viszlát". De mondjuk õ elég bunkó teremtés, külön kategória. Szóval õt nem kedvelik, de annyira irritálta õket a stílusa, hogy lemondtak a magázódásról. A tiszteletet egyik formában sem adta/adja meg.
A kérdező hozzászólása: Attól még nekem lenne több jogom hozzá... na mindegy. Csak kíváncsi voltam. köszi a válaszokat.
A srác valószínûleg azért tegezi, mert ott lakik velük, együtt élnek.
szimpátia vagy annak hiánya is lehet az oka.
A kérdező hozzászólása: A férjem rá akart szólni az anyjára ez miatt, hogy ajánlja fel, de én kértem hogy ne... hogy nézne már ki? Amúgy a kisebbik lány 16 éves. A barátja 20 fél éve vannak együtt. Ott is él velük a srác. Mi a férjemmel meg 3, 5 éve. Szóval engem régebb óta ismer. Végül is csak kíváncsi voltam, ahhoz lehet e köze, hogy esetleg nem kedvel engem....de ha így lenne, és megtudnám, akkor max a férjem egyedül látogatná és ennyi. Nem problémáznék rajta.
A férjemet 10 éve ismerem, 2 éve vagyunk házasok, és van már gyerekünk is. Sógornõmnek még nincs komoly kapcsolata, amióta ismerem már 3 fiút bemutatott otthon. Nekik elsõ találkozásnál felajánlották a tegezõdést, nekem még mindig nem. Mondjuk én biztosra tudom hogy nem fogadtak el (van egy betegségem, és az miatt) de azért rosszul esik. Nem foglalkozok velük, a beszélgetést minimálisra csökkentem, amióta van unoka, csak róla beszélünk, arról nem tehetek hogy beteg vagyok, úgyhogy nem filózok rajta. De saját magukkal szúrnak ki szerintem, mert pl. anyósom akkor nem is jön unokázni, amikor férjem nincs itthon, pedig sokkal több idõt tölthetne vele, ha akkor is hajlandó lenne jönni, amikor csak ketten vagyunk itthon a gyerekkel. (Én sosem szóltam be neki semmiért, sõt ha jön, mindig kettesben hagyom a gyerekkel a gyerekszobában, hadd unokázzon úgyhogy végképp nem értem.)
Ha egyébként jóban vagytok, ne foglalkozz ezzel. Lehet valaki nagyon bunkó tegezõdve is, és lehet kedves magázódva is. Lehet, hogy õket régebb óta ismeri?
#2 vagyok: a férjedet nem kérdezted?
Nem lehet, hogy õket régebb óta ismeri? Vagy közelebbi kapcsolatban vannak? Esetleg faluhelyen elõfordulhat, hogy a võ(jelölttel) tegezõdnek, de a meny(jelölttel) nem.
Õk tegeznek? Ha igen tegezz vissza , felnõtt ember vagy.Ha megrökönyödnek rajta akkor nyugodtan mond meg hogy elég a csendõr pertuból nem többek a lánya párjaik sem Tõled.Mindezt kedvesen mosolyogva ;)

Anyosom tegnap felhívott és nagyon durván kiosztott, hogy papucsot csináltam a fiából. Hogyan reagáljak erre?

Az tortént, hogy a férjem szabadnapos volt, én pedig reggel 5kor elmentem, és delután 5re értem haza, meg akart engem lepni valamivel, ezért bedagasztott pizzának. Azért hívta fel az anyját, mert nem volt benne biztos forro tejben vagy forro vizben kell felfuttatni az élesztot. Anyos persze egybol hivott engem, hogy jol kiosszon. Nem mondtam el a férjemnek, mert annyira orult, hogy ilyen meglepetést csinált nekem, nem akartam elvenni a kedvét.
Sehogy. Mondhatsz bármit, érvelhetsz bármivel, ha õ elkönyvelte, hogy márpedig a fia papucs lett, akkor esélyed sincs meggyõzni.
Illene mélyen magába néznie, mert a férje fõzött rá?:D Ejj, akkor én sürgõsen magamba nézek, mert nekem nagyon szeret fõzni, és a múlthét 3x is õ készítette az ebédet/vacsorát. Micsoda szégyen! :DD
Hagyjad 8-askát, csak viccel, szerintem. Vagy irigykedik. Aranyos volt a férjedtõl, hogy így meg akart lepni. Az anyóssal meg nem foglalkozz, bár ha sokszor elõfordul az ilyesmi, én azért szólnék a férjemnek. Mondjuk én sejtem, hogy az anyóstól hamarabb fogja visszahallani a férjed a sztorit, mert nem fogja tudni magában tartani. :)
Áhá és, hogy sikerült a" forró tejbe vagy vízbe fel futtatni az élesztõt"??mert ezt még gyakorolnia kell.Ilyen anyóst még én sem láttam pikk pakk csak úgy a semmiért kioszt.Nagyon unatkozhatsz te is, de anyós témákra mindig ugranak.
MONDD EL NEKI. Mert ha most nem mondod el, hanem tartogatod, anyós még hússzor fogja büntetlenül letépni a fejed, aztán a férjed nem fogja tudni, miért vagy idegroncs, miért akarsz válni, és elmenekülni. Nem a meglepetés a legfontosabb, hanem a házasságotok.
Szerintem mond el neki, õ azért jobban le tudja rendezni az anyjával. A legjobb megoldás, ha megbeszélitek, hogy anyósnak nem meséltek semmit magatokról és akkor nincs amibe belekössön. Ha találkoztok hagyjátok hogy õ meséljen aztán annyi.
Na, én meg már láttam olyan anyóst, sõt apóst is, aki semmiségekért leosztja a menyét, vejét. Mindegy. Egyébként szerintem tökmindegy, hogy hányszor mondták a kérdezõnek, hogy papucs a férje, meg hogy ki mondta. Felnõtt emberekrõl van szó, ha esetleg a férfi mégis papucs lenne, akkor ez az õ dolga, neki magának kell megoldania, nem pedig az anyósnak, vagy bárkinek megkérni a feleséget, hogy ugyan ne csináljon már papucsot ebbõl a szegény, ártatlan emberbõl! :D Röhej. Felnõtt emberek hadd döntsék már el maguk, hogy hogy élnek, hogy osztják be a háztartást, pláne azt, hogy mikor melyikük lepi meg a másikat. Ennyi.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Úgy, hogy anyóspajti ocsmány játszmáját szépen kettébontod. 1. A férjeddel leülsz és MINDENT megbeszélsz. Ebben benne foglaltatik az is, hogy nem panaszkönyvet kell nyitni anyukáról, hanem te eldöntöd, hogy anyóspajtit hogyan zárod ki az életedbõl - miután alaposan helyretetted! -, és errõl tudjon a férjed. Magyarul: nem a férjed engedélye kell ahhoz, hogy anyóspajtit helyretedd (mert te egy felnõtt ember vagy, akit nem terrorizálhat az anyja sem, nemhogy az anyósa, sõt: senki emberia!), csak közlöd vele a tényeket. Esetleg meghallgatod a véleményét. Ez a lépés azért kell, hogy a férjed tisztán lássa az anyja sz-rkavarásának lényegét, és így anyzuka ne tudjon éket verni a kapcsolatotokba. 2. Anyóspatit helyretenni, de nagyon keményen, és utána azonnal kizárni mindenünnen, ahol csak elérhet. Nem számít, hogy a hátad mögött minek hord el, mert az ilyen ember úgyis elhord mindennek, akármit is teszel. (És igen, vannak olyan anyósok, sõt anyák is, akik ok nélkül gyûlölik a lányukat-menyüket, ritkább esetben a fiukat - illetve az igazi ok bennük van: irigykedõ, gyûlölkodõ gonosz dögök.) Telefonszám-kijezés, ha õ keres, nem veszed fel. Neten ha üzenget, kitiltani. ha FB-on vagy másutt megpróübáél mások elõtt megalázni, akkor kitiltani, vagy törölni az ismerõsök körébõl. Tovább is gyalázkodni fog, de legalább te nem tudsz róla, és nem látod. Így csak magából csinál hülyét. Vagy cseréljétek le a telefonszámot vadi újra, kérjetek titkosítást és ne adjátok meg neki. A fia felhívhatja, a fiához eljöhet, de te akkor nem vagy otthon. A te házad, a te szabályaid, a te életed. Mégis mit képzel a te anyósod, mi vagy te? Egy kisovis hülye? Én annak idején egy hasonló esetben úgy helyretettem anyóspajtit, hogy rögtön tudta, merre van hazafelé és kinek erõsebb az akarata.
Nem szólnék semmit a férjemnek, sõt anyósnak átvinnék egy szelet pizzát hogy kóstolja meg milyen finomat csinált a fia XD
Papucs? Akkor az enyem is az lenne? Amikor en erek haza kesöbb munkäbol ö szo nelkül nekiäll fözni vagy epp takaritani. De ö nem azert csinälja, mert en kertem rä, hanem mert igy lett nevelve. Az anyosod nem normälis. En szolnek a ferjemnek, hogy ällitsa le anyukät.
Mivel a kerdesbol nem derul ki, de ha mar mashonnan is hallottad vissza. Baratnodtol, szomszedtol, fodrasztol. Akkor nem biztos az Anyosnak nincsen igaza. Meg aztan ilyenkor szokott kiderulni, hogy a fia mondjuk eligerkezett aznapra az Apujanak segiteni, vagy barmi mas. Csak errol a kerdezok elfelejtenek tajekoztatni. Nem nagyon lattam meg olyan Anyost, aki "Csak ugy" leszidja a menyet. Dehat akkor konyveljuk el az Anyost egy idegbeteg baromnak. Ugyis az tetszik itt Mindenkinek! Hatha akkor felpontoznak!!! :D
A kérdező hozzászólása: Nem értem mire írod, hogy illene mélyen magamba néznem, mint írtam meglepetést készített nekem, vagyis ha anyos nem lovi le, nekem tudnom sem kellett volna róla. Mindketten imádjuk a pizzát, és kaja sem volt otthon így jott az otlet, meg amugy is a férjem nagyon szeret a konyhában tevékenykedni, és az az igazság jobban is foz mint én.
Vastagon és magasról tegyél rá. A férjed egy tündérbogár, hogy ilyenek magától eszébe jutnak és meg akart téged lepni. Szeretgesd meg érte alaposan. Anyóspajtás meg tehet egy szívességet.
Kedves gesztus volt a férjedtõl :) Anyóssal meg ne foglalkozz.
Pff..hát neked is van egy anyósod. Én felhívnám ma, hogy köszönöd, de oda lett a férjed meglepetése, amivel annyit készült, de örülhet mert nem mondtad el a párodnak, hogy õ már lelõtte a meglepetést. És hogy legközelebb inkább kérdezzen a fiától ha már ennyire szeret telefonálgatni, mielõtt ész nélkül körbehívná a fél családot, hogy mekkora kegyetlenség, hogy a fiának pizzát "kell" sütnie vacsorára. Nevetséges. Közölném vele, hogy örüljön a fejének, hogy a fiának nem mondtad el, mert nagy valószínûséggel este õ részesült volna kiosztásban, de õ legalább okkal..
Ki kellett volna röhögnöd ott helyben az anyóst:) Nagyon aranyos a férjed egyébként :)
A kérdező hozzászólása: Ja azt kifelejtettem, hogy így a megleptést is lelotte, mert egybol elmondta mit csinál a férjem, de elotte nem mutattam, szerintem nem vette észre, hogy elore tudtam.
Huhh, ha ilyne kemény a néni, akkor gondolom, õ is papucsot csinált a férjébõl. Akkor meg bagoly mondja... Szerintem. Amúgy milyen hülyeség ez már, nem halászó-vadászó társadalomban élük, hogy asszony otthon várja az urát a zsákmánnyal. Miért ne dolgozhatna egy férfiember a konyhában? Pláne, ha élvezi és örömet akar szerezni?
Azert nem zorog a haraszt ha nem fujjak. Ha elso alkalom volt, akkor engedd el a fuled mellett. Ha masodik, vagy mashonnan is hallottal ilyet, akkor gondolkodj el rajta. Ha a harmadik vagy sokadik, akkor meg illene melyen magadba nezned.
Ne rontanám el az örömét, de ha leült a nagy örömködés, én elmondanám neki. Egyrészt ez a konfliktus az anyóssal elmérgesedhet, és akkor jó ha mindennel tisztában van, másrészt ezt a dolgot rendezni kell. Most, csírájában elfojtani. Ha most ezt hagyod akkor jönnek majd az új dolgok és lavinaszerû lesz, megállíthatatlan. Amúgy nem papucs a férjed, hanem egy édes pofa. Az enyém is hasonló, és én is megkaptam tesómtól, hogy papucs. Szerintem részben irigység is, hogy nekik nincs ilyen jó kapcsolatuk a párjukkal, férjükkel.
A férjed helyében megvárnám, amíg az anyósod kér szívességet tõle. Akkor azt mondanám, hogy nem vagyok papucs, oldjátok meg magatok.

Anyósomnak milyen fajta házi munkával tudnék meglepetést okozni?

Amióta megszületett kis babám azóta elégé lefoglal de most békésen alszik és van 1 órahosszám kb amit házi munkával tudok tölteni.
Süssél süteményt.
Nekem is ez jutott eszembe, hogy süssél sütit.
Hûtõ mikor volt utoljára leengedve és kitakarítva? WC-fürdõ takarítása? Edények szekrénye portalanítása?
Nekem úgy tûnik, hogy rendet tartasz, tisztaság van. És most is a takarításon jár az eszed. Szóval valószínûleg anyósod sose lenne elégedett. Biztos így is sok mindent megteszel.
Ha gondolod átjöhetsz hozzánk, a fürdöszobát ha kitakaritod majd én megdicsérgetlek anyosodnak :)
Felmosás.porszívózás, seprés. Ezekkel nem nagyon lehet mellényúlni, meg nincs az, hogy máshogy csinálod, meg gondolom az általa választott takarítószerek vannak otthon, úgyhogy az is ok lesz.
A kérdező hozzászólása: Végül is letakarítottam 2 szobában 2 szekrénysort bútor tisztítóval a mama szobáját és a sógoromét. Letörölgettem a port . A hûtõt nemrég pucoltam ki, azt most nem kell.
Szedd le a függönyöket, mosd ki õket, utána (másnap) vasald ki, tedd vissza. Díszítsd fel a házat (ablakok, ajtódísz, terítõk) vagy kezdj el mézeskalácsokat gyártani, fejben összerakni a karácsonyi menüt és beszerezni az alapanyagokat (liszt, zsemlemorzsa, cukor, díszítõk, élesztõ, sütõpor, olaj, tej, tojás, mák, dió...). Én ezt fogom csinálni a következõ 1, 5 hétben, mert én is "ráérek" otthon napközben és így legalább nem kell est6énként kínlódni ezekkel.
A kérdező hozzászólása: ÁÁÁ ablak pucolás, függöny mosást észre se venné , volt már rá példa hogy utánam csinálta meg mert nem szóltam neki hogy már én csináltam. Szemüveges.
A ti házatok, azt kellene tennie amit ti mondtok. Magyarul, ha megkéred, hogy kinn cigizzen, akkor nincs hiszti, el kell fogadnia és kimegy. Ha nem akkor nem kell többet beengedni. Ennyi. Ha ésszel nem éri fel, akkor az a leghelyesebb.
Õ a bunkó, de nagyon-nagyon. Nyugodtan mondd meg neki, hogy ne dohányozzon, ti sem teszitek. Ha megsértõdik, akkor még annál is sötétebb, mint amilyennek látszik. De legalább nem fog nálatok füstölni. Mégis mit gondol? Nálam ez nagyon kiveri a biztosítékot. Egy dohányos még akkor se gyújtson rá szerintem olyan lakásban ahol nem dohányoznak, ha ezt a tulajdonos maga ajánlja fel neki. Annyit talán kibír? Vagy ha nem, menjen ki a levegõre.
Nem, nem bunkóság megkérni. Szépen, normális helyzetben meg lehet kérni. Ha sértésnek veszi, akkor vele van a baj, nem veletek.
Megdöbbentõ, hogy mennyien nem tudnak olvasni/szöveget értelmezni. Neki állnak szidni szegény anyóst mindenféle módon, mikor a Kérdezõ leírta, hogy az anyósa megkérdezte hol lehet rágyújtani, mondták, hogy kint és ott is gyújt rá, szó sincs megsértõdésrõl. Tényleg ennyire nehéz megérteni pár sort? Szomorú. Kérdezõ! Miért keresel problémát ott, ahol nincs?
Bárkihez megyek kint dohányzok az udvaron, erkélyen. Ez alap dolog szerintem. Sõt, még azt is megkérdezem, hogy zavarja e õket, ha kint (!!) dohányzom. Az elsõ, adandó alkalomkor kellett volna megmondani neki, hogy NE!
A kérdező hozzászólása: Nem kerestem problémát. Ismerõsöm anyósa sértõdött meg amikor kérték hogy kint dohányozzon. Ezért merült fel bennem a kérdés.
De ha Te anyósod láthatóan nem sértõdött meg, akkor mi a kérdés?
Miért csak konkrét elbacott szituációkról lehet kérdést feltenni? Most azzal mi a baj, hogy az övé nem sértõdött meg, de másé meg igen és kíváncsi, hogy most ez lehet sértõdés tárgya, vagy tök normális, ahogy õk rendezték?
Mert igazából annyira evidens, hogy a saját házában mindenki eldöntheti, hogy lehet-e dohányozni vagy sem.
Tehát ha jól értem, mielõtt az anyós elõször rágyújtott volna, megkérdezte, hol lehet, ti mondtátok, hogy kint, és azóta kint dohányzik. Ne keress problémát ott, ahol nincs :D:D:D Egyébként én is dohányzom, és soha sehol nem volt ebbõl gond. Megkérdezem, hol lehet rágyújtani, és ott gyújtok rá. Ezt egyébként minden kulturált ember így csinálja. Nyilván kényelmesebb, ha nem kell kimászkálni, de teljesen érthetõ, ha valaki nem akarja, hogy dohányfüstben ússzon a lakása. Sõt továbbmegyek, sok helyen laktam, ahol dohányzó volt a lakás, ott is maximum egy helyiség, de a mostani például nemdohányzó, úgyhogy a saját lakásomból is télikabátot húzok és kimegyek rágyújtani :)
Nem az. Én is azt tenném. Nem érdekelne, hogy mit gondolna, mondana, de a mi házunk tiszteljen már meg minket annyira, hogy nem teszi ezt. Párom (férfi) is dohányzik, de soha nem gyújtana rá a házban.
Szerintem alapból a kulturált dohányos ember eleve rá sem gyújt abban a házban, ahol mindenki nem dohányzó. Nálam az alap, hogy az én lakásomban senki nem gyújthat rá, akinek nem tetszik, annak nem kell hozzám jönnie. Én biztosan szólnék neki, de rögtön az elsõ alkalommal kellett volna.
Ez nem sértõdés dolga. Már az elsõ nap amikor rágyújtott azonnal szólni kellett volna hogy a lakásban tilos a dohányzás. Vagy kimegy és kint szívja el, vagy nem dohányzik. Így hogy már többször cigizett, bizony idétlenül jön ki, hiszen mondhatja azt is, hogy eddig nem volt belõle gond. De ettõl függetlenül még most is meglehet mondani amint beteszi a lábát a lakásba, hogy nincs dohányzás.. Csak megjegyzem. Bár én már 15 éve nem dohányzom, de anno annak idején amikor cigiztem, és vendégségben voltunk szintén dohányos vendégadónknál, én akkor is kimentem az erkélyre. Ma nálam sem lehet a lakásban dohányozni. Nem is szokott senki.. Sõt nálunk a cipõt is le kell venni, mindig van vendégváró papucs...(világos szõnyegem van)
A kérdező hozzászólása: Mi elsõre szóltunk, mert megkérdezte hol lehet dohányozni, és nem adta jelét hogy megsértõdne. Azért merült fel bennem a kérdés, mert barátnõm mesélte, hogy az õ anyósa vérig sértõdött ezen a dolgon. Aztán apósnak meg azt mesélte, hogy kidobták õt a házból:) csak ezért tettem fel a kérdést, és köszönöm mindenkinek a választ:)
Nem bunkóság. De szerintem ne te kérd meg, hanem a fia. És hivatkozzon arra, hogy belemegy a szövetekbe.
Aki ilyenen vérig sértõdik, az egy primitív véglény. Legalább kiderül.
Miért lenne bunkóság? Mi az anyósommal lakunk, ráadásul az õ házában, mégis, mikor a lányom megszületett, megkértem, hogy innentõl csak kint legyen kedves rágyújtani, és neki egyértelmû volt, hogy megteszi, amit kértem. De mondjuk nekem van szám, használom is, nyilván ezért élünk nyugiban 17 éve. Mindent meg lehet beszélni.
Miért volna az? Miért alkalmazkodnál TE a saját házadban egy vendéghez? Mi a te anyósod? az angol királynõ? "Az én házam, az én váram, az én szabályaim". Pont. Akinek nem tetszik, annak haza szabad fáradni. És ha megsértõdik, az az õ baja. Minden önzõ, agresszor ember megsértõdik, ha keresztülhúzzák az akaratát. Nem kell velük foglalkozni, vagy ha igen, akkor pedig ne panaszkodj.
Bunkóság vagy sem, nekünk erkély sincs, negyedik emletrõl lesétál a ház elé aki cigizni akar, nekem nem fogja senki bebüdösíteni a lakást.
Én meg átmegyek a csajom anyjának a kertjébe és lepisálom a füvet. Tiszteletlenségnek veheti ezt a csajom anyja? :'DD

Szerintetek helyesen cselekedtem?

Anyósomékkal egy házban lakunk (én, párom, gyermekünk, sógornőm, anyós, após). A számlákat megfelezzük, ha főzünk megkínáljuk egymást.
Azzal, hogy szembesítetted? Igen. Hátha így a fejéhez kap. Vagy csak óvatosabb lesz a jövõben.
" Hát az aki azt gondolja, hogy az elköltözésünkben reménykedik, az nagyon téved." Végül is tudtad hogy lop, elvesz dolgokat. Szembesítetted vele. Szerinted ezentúl minden megváltozik majd?? Elárulom, hogy nem fog változni semmi. Sõt most hogy lebuktattad, már ellenség is lettél. Ha nemed és a férjednek nem tetszik, hogy nincs magánszférátok, hogy bárki bármikor hozzá nyúlhat a cuccaitokhoz, akkor el kell költözni. Ha nem akartok, akkor el kell fogadnod, hogy ezentúl is úgy lesz ahogy mindig is volt.Fog még pénz eltûnni, és fog még sok-sok levél elolvasni lenni.. Amúgy sem egészséges ha ennyien laknak együtt.
Legalább egy postafiókot bérelhetnétek.
Lehet tényleg keveski amivel a rezsibe számlákba beleadtok... oké, felét ki fizetitek, de ti 3-an vagytok ott...
Igen és le a kalappal hogy így reagáltad le ilyen kedvesen, nem pedig leüvöltve a fejét.
"oké, felét ki fizetitek, de ti 3-an vagytok ott..." 2 felnõtt és egy baba. A másik fele meg három felnõtt, anyós, após, meg a férj testvére. Nem tudsz számolni?
Gratulálok a hidegvéredhez. Belém nem szorult ennyi empátia, tuti, hogy megmagyaráztam volna neki, hogy kinek a mijében turkáljon. Azért, ha megjön a párod új bérpapírja, kérdezd meg anyósodtól, hogy meg akarja-e nézni, mielõtt elteszed...
" A másik fele meg három felnõtt" Igen csak õk a 100%-os tulajdonosok.N
Nem kellene úgy beállítani, mintha a kérdezõ tenne szívességet az anyónak, hogy ott lakik és nem fordítva.
KÖltözni és kész.
A kérdező hozzászólása: A rezsibe úgy szállunk be, hogy mindennek kifizetjük a felét.
A kérdező hozzászólása: Nem azzal van a baj, hogy megnézni, hanem azzal, hogy turkál a cuccaink között. Ha annyira érdekli, akkor van szája és kérdezze meg, nem? Az már szerintem nagyon durva, hogy elzárva kellene tartani a dolgainkat. Hát az aki azt gondolja, hogy az elköltözésünkben reménykedik, az nagyon téved.
Igen helyesen!Akár milyen jó a viszony ne nézzen hülyének.Nagyon sajnálatos ez a dolog, hogy idáig vetemedett.Csúnya dolog volt részérõl.Ez tanuló lecke volt szerintem többet nem fog turkálni.Reménykedjünk.De a párodnak meséld el a történteket mindenképpen.És õ beszélgessen el anyukával.
Helyesen jártál el. Bár nekem már alapból fura, hogy a mama nem tudja, hogy a fia mennyit keres, pláne úgy, hogy egy háztartásban laktok...
Az ilyen dolgaitokat nem tudjátok esetleg a szobátokban elzárva tartani? Nem szép dolog tõle, hogy a személyes dolgaitokat piszkálja olvasgatja... Amúgy jól cselekedtél, mondjuk én még kiosztottam volna hogy máskor maradjon a saját dolgai olvasgatásánál és ne nyúljon a miénkhez, mert már észrevettem.
Ezért nem kell anyósékhoz költözni...
Lehet kevesli azt amivel beszálltok a rezsibe. Esetleg azért megkérdezhetted volna, miért érdekli ennyire. Vagy egyszerûen arra volt kíváncsi, hogy van-e esély a költözésetekre.
Akkor mi van, ha megnézi mennyi fizetést kaptok???
A kérdező hozzászólása: Természetesen a páromnak elmondtam, ki is van akadva. De kértem, hogy ne szóljon róla senkinek, mert anyósom nagyon jól tudja manipulálni az embereket és ellenem fordítaná úgyis a dolgokat. Tudta eddig is, hogy a pénzt csak õ vehette ki a pénztárcából, mert egy kis faluban élünk, ha kell valami, akkor õ elhozza a városból munka után. Ha elmegyek itthonról akkor csak vele és a gyerekkel, szóval én mit csinálnék a pénzzel? Megeszem, vagy mi? Õ meg szórja a pénzt, mint valami milliomos. Pedig ha szüksége volna valamire, mindig mondom szóljon, szívesen adok. Õ meg mondja, hogy nem kell semmi, meg tudja õ venni mert jól beosztja a pénzt. Köszönöm az eddigi válaszokat.
Így van, nem kell anyósékhoz költözni és nem lesz ilyen problémátok.
Senki nem állítja úgy be, hogy szívességet tesz. Hanem a villanyszámlát és egyebeket nem érdekli, hogy ki hány %-ban tulajdonos. Ahogy egy CSALÁDOT se szokott az ilyen érdekelni. A szemem kisülne, ha az unokám anyját, a fiam választottját úgy kezelném, hogy Julikám, te 20%-al több rezsi fejpénzt fizessél mint mindenki más, mert te nem vagy tulajdonos.

Magánügybe kérdezhettem volna, vagy? Anyóstól

a fiától vagyok terhes, mindig kedvesen érdeklődik (a fia most kint van sokáig külföldön) anyós anno írta nekem, hogy a fia albérletével, és autójával gondok vannak,mert nincs fizetve, stb. a fiával nagyon ritka a kontakt.
Nem igazán értem a kérdést. Most a leendõ gyermeked apja kint van külföldön és pár havonta üzenget fél mondatokat az anyjának, akirõl te gyakorlatilag semmit sem tudsz ?
elvesztettem a fonalat amit meg sem találtam.....:(
jaa, eddig még külföldön volt...
A kérdező hozzászólása: apuka börtönben
Miért nem a gyerek apjával irkáltok egymásnak? Miért anyós közvetít?
Talán anyóspajti célja az volt, hogy segíts az albérleti hátralékban és az elmaradt autóhitelben. Így, hogy nem kapcsoltál, nem ajánlottad fel az anyagi segítségedet, mostmár nem vagy érdekes, nincs miért írogatnia neked.
Teherbe ejtett és kimenekült külföldre. Ez van, nem? Anyós meg gondolom nem fogja elmondani, hogy kint már új nõje van.
De internet van, mint kiderült. Skype, facebook, e-mail? Miért nem beszélsz te a fiával?
A kérdező hozzászólása: a lakás albérlet, a kocsi hitelre van, nem tartanék rájuk igényt :) azt meg hogy ezekkel gond van, azt magától mondta anyuka. nem értem, hogy azzal hogy megoldódott e mibe kérdezhettem bele. aljas titkok nincsenek, ez a család nem olyan hál égnek, amúgy is a fia mostani szerelmes levelét az anyja fogja átadni, mert én nem vagyok a címemen, nem tudta a fia hova küldje nekem. az hogy hogy nem vagyunk együtt, de mégis, azt bonyolult lenne elmagyaráznom
megeshet, hogy azt gondolja, hogy azért érdeklõdsz a lakás és a kocsi felõl, mert igényt tartasz az apuka javaira.. :)
Elõbb már azt hittem, hogy értem nagyjából. De tévedtem. Esküszöm nem értem, hogy most mi van. Mi az, hogy nem hagyott el, de nem vagytok együtt ? Válaszolni meg nyilván azért nem válaszol, mert nem akar vagy mert valamit titkol. Új nõ vagy itthon van a fia, akármi.
A kérdező hozzászólása: apa nem hagyott el, csak most nem vagyunk együtt (és nem "apajelölt", hanem a gyerek apja) és az anyós meg nagyon is tartani akarja a kapcsolatot. csak most erre nem válaszol. nem értem.
Mi a kérdést? Apa jelölt elhagyott es az anyja is meg akarja veled szakítani a kapcsolatot.
A kérdező hozzászólása: valahogy úgy, igen. a fiával nem vagyunk együtt, anyukát nem igen ismerem.
A kérdező hozzászólása: külföldön van börtönben. de az anyósra lennék kíváncsi, nem értem ezeket a kérdéseket, nem mindegy hol van a fia?

Anyuci apuci pici fia! Lelki terror teljesen kesz vagyok aki volt hasonlo helyzetben segitsen par tanaccsal sos valaki tud tanacsot?

5 eve vagyok a baratommal tobb eve kulfoldon elunk amerikaban az o csaladjaval szulok testverek.mindig es beleszoltak mindenbe hova mehetek kivel mit vehetek a sajat penzembol elszivhatok e egy cigit oke nehezen elturtem mert egyedul vagyok itt nincs senkim egy rokonom ae es nincs is hova mennem az osszes penzemet nekik adom
Nem letezik szamomra akkora szerelem, meg olyan ferfi aki miatt ezeket elturnem, es igy elnek ebbe a nyomorba, igen mert ez az, inkabb szepen megfognam magam es mennek haza a csaladomhoz inkabb lennek egy remenytelen orszagba, mint ezek kozt tonkre menni, valaszthatsz, ez a te dontesed, te eleted ok te hozad sose fognak alkalmazodni, tudjak jol hogy rajuk vagy kenyszerulve a csaladodtol, az otthonodtol tobb ezer km re, toluk, es.ki is hasznaljak a parodrol meg ne is beszeljunk, ha nem all ki melleted , gondold at, hogy o e az aki mellet leakarod elni az eleted, fiatal vagy, ne tedd tonkr
van munkád? ha nincs keress és bérelj ki egy szobát csak
Azt én is megvárnám, amíg meglesz az állampolgárság, aztán hagy ott õket. Nekem errõl a történetrõl a rabszolgatartás jut eszembe. Bocsi, elég szélsõséges példa, de ha minden pénzedet elszedik, akkor igazából ingyen dolgozol nekik, és a szabadságodat is korlátozzák. A párod is így kihasznál, vagy csak a családja?
Maradj. Bírd ki. Megkapod az állampolgárságot, akkor tipli. Próbálj meg az interneten barátokat találni, szintén magyarokat, akikhez tudsz majd menni. Ne pasit, szerelmet, hanem barátokat! Kezd el elõkészíteni a költözésedet fejben, de a családnak, se a barátodnak ne mondd! Egyébként ez magyar család?
Nem kell házat kibérelned, elég ha kibérelsz egy szobát. Ha van munkád, akkor miért ne tudnál kifizetni egy szobát? Nézd a hirdetéseket, biztosan találsz valamit, akár szobamegosztás , bármi jobb ennél. Nyugalomba mennél haza.
A kérdező hozzászólása: Az iskolat nem tudtam befejezni utolso evem Kimaradt amig nincs meg az erettsegim addig tovabb se tudok tanulni a csaladom pedig nincs de nagyon eleresztve hiaba dolgoznak nehez otthon viszont meg igy is a kis penzbol ami marad nekem barmit megtudok venni amire szuksegem van teljes kaosz van az agyamban
A kérdező hozzászólása: Ezaz csak most allok azon a reszen hogy megkaphatnam az allampolgarsagot de ha most hazamegyek akkor orokre elveszitem ez az eselyt es orokre lemondhatnek errol ha lenne ismerosom barki akihez elmehetnek reg megtettem volna de nincs senkim nemtudom mit tegyek mar nembirom tovabb nem Akarom vele leelni az eletem de a papir itt lehet a kezembe es ha harom evet kibirtam ezt is kikene mar de nem Megy egy baratom sincs senkim se lehetett mert ha nekem barat kellet akkor nem mehetek sehova ezvolt mondva es ugye egyedul nem volt mas valasztasom mint ezt betartani de mostmar nemtudom mit kezdjek teljesen kivagyok hogy velem igy orditanak beszelnek csak eppen azert mert a sajat tulajdonom nem adom oda mindenkinek ez mar nem allapot
Én is hazamennék a te helyedben, lehet, hogy otthon nincs jõvõ, de biztos vagyok benne, hogy találnál munkát és egy pár év múlva újra mehetnél külföldre, ha otthon nem akarsz élni. Igazából, ha jól belegondolsz, mit érsz azzal, hogy Amerikában vagy? A megosztásodból úgy tûnik egyáltalán nincs jõvöd, mert hiszen pénzed sincs, ha mindet odaadod nekik. Otthon mégiscsak jobb jõvõ várna, hiszen a kereseted a tied lenne, nem másé. Szóval gondold meg jól!
Ne tedd tonkre magad melletuk!( ez meg lemaradt)
Én is egyetértek 7-essel, maradj, amíg muszáj, aztán a soha viszont nemlátásra. A barátod meg ha nem tud kiállni melletted, és nem látja hogy "azok" mit mûvelnek veled, nem férfi. Menjen isten hírével, balekokkal ne foglalkozz.

Kedves anyukák anyós jelöltek! Mért szóltok bele a nagy korú (20évesek és feletti ) fiatok életébe?

Miért ? Mikor a fiatok boldog volt azzal a lánnyal? Nem éreztek te valami bánatot mikor fiatok boldogtalan attól hogy megtiltsátok neki kit vihet fel? És szerencsétlen lánynak ugrotok neki ? Mért nem tudnak az anyósok az anyós jelöltek annak örülni hogy a lány szereti imádja a fiát? Mért kell mindenbe bele szólni? MÉrt kell tönkre tenni a fiatalok életét?
Miért vagy ilyen érthetetlen? Miért? Miért? Miért?
A kérdező hozzászólása: A kedves anyuka kidobálta 8ik emeltröl a fiáa cucait, mert fiával elmertünk menni focizni! A fiú olyan agreszív lett hogy mikor sütötem neki palacsintát és oda vittem neki, és késtem 10percet rám emelte a kezét!:)
ma 21:41 Értelek, persze hogy mire gondolsz. Igazából nehéz is úgy tanácsot adni, hogy pontosan nem látunk a történetbe, nem ismerjük a szereplõket. Most azért, ha belegondolunk, hogy milyen lehet a fiú-a kérdezõ írt róla pár jellemzõ vonást- akkor nem hiszem, hogy az anyja elvárhatja, hogy egy értelmes, jól szituált nõ szóba áll vele. Legalábbis nálam nem egy mûvelt, dolgos férfi képe rajzolódott ki abból, hogy ilyen agresszívan viselkedik. Ezért sem zavart ebben az esetben a helyesírás. -Jól körülírtam- :D
Persze lehet bármi, nem tudjuk, hogy ki a ludas a barátnõ vagy az anya. Mi csak a barátnõ szemszögébõl ismerjük a dolgokat, és a barátnõ stílusára, fogalmazásmódjára "Hagy döntse már el a 1 ifjú mit akar egymástól" és a már sokat emlegetett helyesírására gondolva én sem örülnék egy ilyen lánynak és próbálnám a fiam elõtt is feltárni a lány hiányosságait. Igen, mondjuk ha a fiú is ilyen, mint a lány az anya meg piszkálós, meg mindenbe beleszólós, akkor nyilván õ is hibás. Én csak magamból indultam ki.
Írtam, hogy engem is zavar, ha valaki nem ír helyesen, de lehet a férfi sem tud, s pont összeillenek.:D A másik: "Miért kell bele szólni mindenbe az anyósnak? Valószínûleg látja, hogy a fia nem jól választott. Miért nem lehet örülni, hogy egy lány szereti az ember fiát? Nem mindegy, hogy milyen az a lány. Hát, ennyi amit tudtam válaszolni." Lehet így van, ahogy írod, de az is lehet, hogy az anyós akarja irányítani a fia minden lépését. A barátnõm exének az anyja is ilyen volt, elmart mindenkit a fia mellõl.Pedig a barátnõm tud helyesen írni, jó munkahelye van, s nagyon aranyos. Egyébként a legvalószínûbb, hogy ebben a történetben mindenki ludas.
Tanácsot nem tudunk adni, mert a helyesírás teljesen lefoglal itt sok embert. Különben meg nem is lehet, mert ez egy nagyon primitív panaszáradat. Miért kell bele szólni mindenbe az anyósnak? Valószínûleg látja, hogy a fia nem jól választott. Miért nem lehet örülni, hogy egy lány szereti az ember fiát? Nem mindegy, hogy milyen az a lány. Hát, ennyi amit tudtam válaszolni.
Aki a helyesírásába kötött bele, az adott is tanácsot, vagy csak ennyi volt a válasza? Én megértem, hogy valakit zavar, ha a másik helytelenül ír (én is megszoktam másoknak jegyezni viccesen!!!), viszont emellett próbálok normális választ, tanácsot is adni.
kint vagyok-e??? Nem kint e vagyok!!!
megtiltjátok, beleszólni, tönkretenni. Mert önzõk, buták és birtoklók - ahogyan te is. Ilyen egyszerû.
Az én anyósom még harmincon túl is igyekszik a fiát befolyásolni és már nem az elsõ kapcsolata vagyok. Egyszerûen vannak olyan emberek akik nem képesek leválni a másikról, vagy szimplán õk akarnak uralkodni a család felett. Ilyenkor a fiúnak kell megtanulni, hogy meghúzza a határt, és ne hagyjon beleszólást a magánéletébe.
ma 21:51 Még mindig nem érted, amit írok? Mi van akkor a fiú helyesírása is ilyen?Akasszák fel magukat emiatt? Akkor az itt lepontozók szellemi képességeit is elemezzük már ki, ok? Hisz itt az a menõ, hogy ha nem áll be valaki a csordába, akkor nyomjunk piros kezet. Na ez is van olyan gáz viselkedés, mint a kérdezõ helyesírása. [link]
És még megkérdezitek, hogy miért foglalkozunk annyit a helyesírásával????
A kérdező hozzászólása: köszönöm válaszod! Tudod õ egy olyan anyuka aki mindig is ideg bajt kapot ha valaki akár barát haver fia közelében volt, és fiával is állandoan kiabált!:S Sajnos anyuka viselkedése nem példa mutató.
Na, látom újabb kérdést tettél fel, ezért bemásolom az ottani válaszom ide is: Válaszadók, miért foglalkoztok a helyesírásával? Valószínûleg a fiú is hasonlóan ír. Az a gáz kérdezõ, hogy a fiút az anyja így tudja befolyásolni.21 évesen már nem szabad így függni egy anyától. Gondolom nagyban szerepet játszik ebben, hogy nincs a volt barátodnak jövedelme, vagy ha van is, akkor is kevés egy különköltözéshez. Amíg nem nõ be a feje lágya a fiúnak, te semmit nem tudsz tenni. Nem tudom miért ilyen az anyja, mert nem ismerem. Lehet valamiért nem csíp, lehet olyan a személyiséged, nem tudom. De szimplán az is lehet, hogy õ ilyen nõ, aki száz körömmel ragaszkodik a gyerekéhez, s mindenkit elûz mellõle.
Kérdezõ, aki a te korodra így ír, attól én is óvnám a családomat. "És mivel vita volt a héten szakitot velem egyiknap illetve tegnap is! És ma hivogatam nem vete fel! Fel hivtam az anyukát , hogy mégis mivan a fiúval és utasitot arra hogy felejcsem el a fiát ! és nem jol tette le a telefont, és halodtam engem kibeszélt!"
Nem CSAK az elsõt piszkálják, az összes többit is. A jó anyós aranyat ér. Féltékenyek és a nem bírják elengedi a fiukat. Én már beletörõdtem ebbe.
Mondjuk mert õ, mint kívülálló, nem a rózsaszín ködön keresztül nézi a fia elsõ nagy szerelmét, így láthatja azt is, hogy valami nagyon nem oké a lánnyal, amit a fia nem hajlandó észrevenni? Csak egy ötlet.
Például azért mert az az illetõ még írni sem tud, pedig ezt már az elõzõ kérdésnél is megmondták neki.
A kérdező hozzászólása: Ja és a kedves anyuka... Hm fõzni nem tudd kb én áltam oda na ezt igy úgy kell. Sose mentem üres kézzel, és ha vitáztam fiával max azon h édes anyát tisztelje fogja be a szájacskáját mert az anya! Tudom néha gáz a irásom, de most komolyan ez a legfontosabb dolgotok h másikat cikizétek? Vicces

Zavarna, ha anyósod minden nap egész napra átmenne hozzátok?

A konkrét szituáció: a feleség otthon kisgyerekkel, a férj dolgozik, de nagyrészt otthonról. A feleség anyukája reggeltől estig náluk van.
Szóval te vagy a férj és téged zavar?Segít is a lányának vagy csak ott kotnyeleskedik?
Engem zavarna. Akkor is ha az édesanyámról és akkor is ha az anyósomról lenne szó. Nekem egyszerûen szükségem van az önállóságra, hogy magam csináljam otthon a dolgokat. Ha pedig extra segítségre lenne szükségem, akkor szólnék valamelyikõjüknek. Ez természetesen kölcsönös, én is segítenék nekik szívesen, ha szükségük lenne rám. 27/n
Engem is zavarna bárki aki a nyakamra ül. Mindennek van határa.
Én nõ vagyok, de zavarna. Nemhogy az anyós, a saját anyukám is, ha mindennap itt lenne (14 hónapos kisfiammal vagyok itthon gyeden). Pedig imádom õt és kiváló a viszonyunk.
Én igencsak meglepõdnék....hacsak nem reinkarnácio
Az is zavarna, ha minden nap 1 órácskára átjönne.. De e zigaz az anyámra, vagy akárkire, nem csak az anyõsomra
Nem zavarna, mert be se engedném a házba a ri.b*n.cot.
Én terhes vagyok, mivel a párom külföldön van az a terv, hogy a terhesség utolsó heteiben a testvére költözik hozzánk- nekem nincs testvérem, ha megszületik a baba, akkor meg az anyósom lakik majd nálunk, van bennem félelem, hogy majd mindenbe beleszól. Viszont a párom amikor összejöttünk, akkor azt mondta az anyjanak, hogy Vagy én vagy senki, és hogy az életénel is jobban szeret, és az egész életében el kell egymást majd viselnünk az anyjával és mindketten ehhez tartsuk magunkat az elejétöl kezdve.
A kérdező hozzászólása: Majdnem 1 éves a gyerek. Segít az anyós, de egyébként nincs különös ok, ami miatt az átlagosnál több segítség kellene (nem beteg senki szerencsére). Szerintem az együtt élés más, mert ott eleve így rendezkednek be, vagy kényszerbõl, vagy azért mert közösen így döntöttek. Ráadásul az együttélõ többgenerációs családoknál általában mindenkinek van saját szobája, ahova adott esetben elvonulhat.
Nos, mi együtt élünk es nem zavar. Kicsit se. Imádnivaló no, úgyhogy örülök, ha a közelemben van.
Mennyi idõs az a kisgyerek? Nem mindegy, hogy 2 hetes vagy 2 éves. Van valami különös ok, ami miatt fontos a segítség? Ha semmi különös oka nincs, akkor bizony zavaró lesz egy idõ után.
4. vagyok Ja, bocs, most látom, hogy nagyrészt otthon van a férj. Ha segít az anyós akkor továbbra sem, bár azt nem hiszem, hogy egész napos segítséget igényel valaki 1 gyerekkel. Ha csak úgy megy, akkor a mindennap, reggeltõl-estig zavarna.
Ha én lennék a férj, aki egész nap dolgozik és anyósom átmenne segíteni a feleségemnek, akkor szerintem ez egyáltalán nem zavarna, inkább hálás lennék.
ha a volt párommal aki épp ma szakitot a rossz indulatú anya miat mert mindenbe bele szól. és kibéékünénk, és össze költöznénk, én vennék nagy giriz fokhagymát, boszorkány irtott h távolodjon el tölünk és soha többé még a nevétse haljam amilyen egy gonosz ember!
Az, hogy minden nap átmegy, még nem biztos, de az, hoyg egész nap ott van, az feltétlen. (Ezt mind feleség és mint anyós is mondom)
Még az kéne. Nincs rossz viszonyom az anyósommal, havonta 1x látogatjuk a férjemmel. Õ + sógornõm, unokahúgom évente 1x jönnek:) (vidéken lakunk, anyós Budapesti) De nem viselném el hogy minden nap a nyakamon lógjon és mindenbe beleszóljon kérés nélkül. Pláne ha nincs is meghívva. Be sem jelentkezik hogy jön és semmi...Csak jön. Anyámat sem viselném el folyton.... 27/N

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!