Állatok - Rovarok, ízeltlábúak kategória válaszai (529 db)

Csótánytenyésztéssel kapcsolatos felvilágosítást kaphatnék? (többi lent)

Szeretnék a szakállas agámáimnak csótányokat tenyészteni, de olyan sok fajta van, hogy nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a legjobb. Egy kezdőnek mit ajánlanátok? Szerintem olyan faj lenne a legjobb, ami nem tud felmászni az üvegen, meg jobban bírja a szárazságot. Mi az, hogy adult meg subadult? Mekkora mennyiséggel lenne a legjobb kezdeni?
[link] A facebook-on ilyen néven van csoport is, szívesen segítenek.
Szerintem neked a legjobb kezdés a Blaptica dubia lenne. Nem mászik üvegen és elég igénytelen is. Az adultak a felnõtt, ivarérett állatok. Tenyészteni nagyon egyszerû õket. Elég ha veszel egy nagy ikeás dobozt abba teszel tojástartókat, beleteszed a csótányokat és néha megeteted õket. Kezdeni annyival, amennyivel akarsz ha többet veszel elõbb elkezdhetsz etetni velük, meg ugye az is idõ mire elkezdenek szaporodni, meg mire felnõnek az állatok. A Csótányvilágot én is ajánlom nagyon jó kis oldal.
Azért mindegyik fajnak kell némi párásítás, úgyhogy nem szabad hagyni, hogy teljesen kiszáradjon majd a helyük!
tucskot, szocsket.
A kérdező hozzászólása: Mivel lehetne takarmányozni õket mind a négy évszakban? Szaporodáshoz kell valami speciális dolog?
Itt nézz körül, mindent megtudhatsz a különféle rovarok otthoni tenyésztésérõl: [link]
Most valamit én értek félre, vagy emberi fogyasztásra, mint EMBERI FOGYASZTÁSRA? Mármint.. Oké, drága a hús, de ennyire? Vagy ez valami új hóbort? (Nem nézlek le meg semmi ilyesmi, csak kíváncsi vagyok, mert ilyenrõl még nem hallottam. Legalábbis Magyarországon nem sûrûn.)
prepper. keszul az atomhaborura, zombiapokalipszisre, osszeomlasra, nevezd ahogy akarod. tul sokat nezte a discovery-t.

Hogy lehet ezt?

Sziasztok!
Nem tudom, hogy te hol olvasgattál de én még ilyennel nem találkoztam. Persze sérülések elõfordulhatnak, a legvalószínûbb az, hogy felmászik a terkó oldalán és leesik onnan. Egyszer az egyik pókomnak beakadt a lába és azon lógott, de eszembe se jutott letépni onnan csak megemeltem a testét és vágtam egy kicsit a szellõzõbõl (fém szúnyogháló) aztán ezeket a fémhálós dolgokat kicseréltem perforált lemezre abba még soha nem akadt bele egyik se.
Jó lenne tudni, melyik elmeháborodott találta ezt ki. Csinálj neki olyan terráriumot, ahol nem nagyon akadhat be a lába. Szerinted ha a természetben beakad, valaki odamegy és letépi neki?Annak a baromnak kéne, aki ezt kitalálta, és nem a lábát.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm. Én is erre gondoltam, hogy azzal az állattal mi lesz, amelyik vadon él, ha nem tépik le a lábát. Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Egyébként egy pókos blogon olvastam, de már rég, és csak az érdekelt, hogy tényleg lehet-e ezt. Mégegyszer köszönöm!
idióta


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ezüstös pikkelyke (esetleg ezüstös õsrovar). Teljesen biztos, hogy az igen gyakori, szinte minden háznál megtalálható. A vizes helyiségeket jobban kedveli, gyakran látni fürdõkádban, vagy akár ha felemelsz egy vödröt, vagy nedvesebb ruhát a földrõl, akkor az alatt. Teljesen ártalmatlan lény, nálunk is van. Ha párás, nedves a lakás, akkor gyakrabban találkozni vele. Nem tud csípni, nem okoz betegséget. Elvileg tapéta egyes részeit vagy a könyvek ragasztását és lapjait is eszi, de én még sosem vettem észre, hogy szétesnének a könyveim, pedig nálunk évek óta vannak még a hálószobában is olykor. Kiirtani igen nehéz, Boltban kapható szerekre ne is költs, talán a hivatásos irtók tudnak csökkenteni az enyhe fertõzöttségen, de végleg eltüntetni szinte lehetetlen (legalábbis azt olvastam róla). Viszont tényleg semmi bajt nem okoz, tehát próbáljátok szárazabban tartani a helyiséget, sokat szellõztetni, esetleg párátlanító készüléket is betenni, és persze nem a földön hagyni pl. a koszos vagy a vizes ruhát, mindent ésszerûen pakolni, hogy szellõs legyen a padló körüli rész, pl. legyen egy kevés hely a polcok, szekrények és a padló között is.
Ezüstös pikkelyke. Tiszta lakásokban is megjelenik, inkább vizes helyiségekben, fürdõszobában és konyhában. Nem fontos kiirtanod, mert ártalmatlan. Ez a faj 300 millió éves, örülj, hogy házi Jurassic parkod van. :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ja igen, valóban megjelenik a legtisztább lakásokban is, szerintem nem kell szégyenkezni miatta. Rengeteg gazdag és gyönyörû, szinte már palotában élõ partnerem volt, akiknél szintén megtalálható volt ez a rovar. Nem gondoltam semmi rosszat, szerintem ez természetes dolog, a pókok is bejutnak olykor, vagy akár a kisebb hangyák, hiába élünk modern lakásokban, teljesen nem lehet elzárkózni minden élõlény elõl. Persze én már régen is ismertem ezt a rovart, ezért sosem váltott ki belõlem undort vagy hasonlót. Szerintem is békélj meg vele, ártalmatlan. Ha pedig vendégeid vannak és használják a fürdõt is, akkor mondd, hogy van pár apró, gyorsan futõ, kis ezüst, répa alakú lényecskéd, aminek a neve ezüstös pikkelyke, és tájékoztasd õket, hogy ártalmatlanok, ne ijedjenek meg. Ha téged zavar az ilyesmi, akkor még azt is elmesélheted, hogy te is ki akartad irtani, csak azt mondták, hogy nem nagyon lehet és mesélhetsz arról, hogy amúgy a legtöbb lakásban megtalálhatóak. Így senki nem fogja azt gondolni, hogy igénytelenek vagytok és nem fognak úgy kezelni, mintha csótány vagy tetû lenne nálatok. Tényleg szinte mindenkinél van, csak sokan nem veszik észre, mert van amikor csak éjjel bújik elõ a mosdóban és ha felkapcsolják a lámpát rögtön el is bújik repedésekbe.
Végre én is megkaptam a választ hogy mi a fene futkározik néha a fürdõben és a hálóban :D
Szerintem még szép is. Olyan kis aranyos. Ha van a budiban lábtörlõ, az alatt is megtalálod.
Ilyen nálunk is van állandóan.Anyám leszokat fújni a lyukakat rovarölõ szerrel a padlón egy darabig eltünnek aztán újra elõjönnek.Csempe fuga között szerenek szaladgálniÁrtalmatlan lények.
Sziasztok! Én újjépítésû lakasban lakom. Nekem is van ilyen bogoram, vízálló 😅 Ha lefújom valamilyen szerrel csak akkor tudom elkapni, mert mint egy molylepke poros a teteje. Az is igaz, h nem lehet kiirtani. Nagy takarítás után pár napra újra feltünik. A párástalanító nagyon jó ötlet. Ki fogom próbálni. Nekem nagyon hasznos volt amit írtatok. Köszönöm!
legjobb pók a döglött pók
Csak egy tipp Madárpók-fán lakó pókok pl.avicularia stb
Fán lakó pókok közül az Avicularia fajok szõnek szép nagy hálót, (a. versicolorom van, hát tud szõni, az biztos) talajlakók közül a c. huahini-nek van egész terráriumot beszövõ hálója, (amiben aztán elrejtõzik õkelme és csak néha dugja ki az orrát) rajta kívül még a p. murinus és a chromatopelma cyaneopubescens. Ha most szeretnél ismerkedni a póktartással, akkor a felsoroltak közül ne válaszd a murinus-t. (agresszív kis dög és hihetetlenül gyors)
[link] hmm?
A kérdező hozzászólása: Köszi, de nem ez volt, mert az egész teste és a lábai is pirosos színûek voltak, nem volt rajta mintázat.
[link] nem mertem végignézni a képeket, félek a pókoktól és undorodom tõlük :D
Csapdle Pók :D
nincs Magyarországon olyan bogár vagy pók ami veszélyes lenne.
A kérdező hozzászólása: Pl. A fülbe mászó is az, nem?
fülbe mászó i? De, az igen! Nagyon veszélyes!!
fülbe mászó magyarúl fülbe mászó. Alap mûveltség.
Nem, a fülbemászó max. annyira veszélyes, hogy ha nem figyelsz, megeheted a gyümölcsökkel. Megcsípni van, ami megcsíphet, de itthon nem kell aggódnod, hogy pl. egy fekete özvegy fog betámadni, aránylag kicsi rá az esély.
Rengeteg rovar van ami veszélyes, már a barna özvegy is az. Ezek szimplán elõbb rohannak el mint hogy megcsípnének, ahogy egy fekete özvegy sem mar meg sok embert. Úgy kategorizálni pedig hogy pókok - bogarak nem helyes, ugyan is a pókok is rovarok.
"Úgy kategorizálni pedig hogy pókok - bogarak nem helyes, ugyan is a pókok is rovarok." Igen, kedves uccsó, a pókok is, meg a bogarak is rovarok csoportjába tartoznak. És itt véget is ér minden hasonlóság.
A pókok meg a bogarak is az ízeltlábúak csoportjába tartoznak és itt véget is ér a hasonlóság. Persze ettõl még a bogarak a rovarok osztályába tartoznak ez igaz, de a pókok nem, õk a pókszabásúak osztályába tartoznak. "Ezek szimplán elõbb rohannak el mint hogy megcsípnének" Én azért nem próbálkoznék ezzel, ezek nem erdei vadak. A kérdésre: Teljesen mindegy, hogy mikor járt abban a pincében utoljára ember, attól még nem fognak egzotikus állatok beköltözni, az itthoniak pedig nem jelentenek veszélyt. Annak az esélye meg igen kicsi, hogy valakitõl elszökött és beköltözött abba a pincébe vagy hogy, behozták egy "banánszállítmánnyal" és abba a pincébe költözött.
igen, ha valamelyik ott élõ rovar csípésére allergiás vagy.

Mennyiért lehet eladni egy orszarvú bogarat?

kiskoromba találtam egy fatelepen már el volt pusztulva mennyit érhet?
Lehet rosszul tudom, de mintha védett lenne...
Tény, hogy a bogárnak mindegy, de sehogyan sem különböztethetõ meg azoktól a bogaraktól, amik nem természetes halállal haltak. Ha valaki megöl egy bogarat csak hogy legyen neki a gyûjteményébe, simán rámondhatja, hogy döglötten találta az erdõben. Ezért a törvény minden esetben tiltja a tetem birtoklását. Az egyetlen kivétel, hogy ha hivatalos papírokkal tudod igazolni a származását. Más kérdés, hogy ha nem reklámozod, akkor nem fognak nálad házkutatást tartani a bogár után.
szerintem tartsd meg:D nekem is van 3 is amiket úgyszintén elpusztulva találtam még általános iskolában, a legjobb barátommal:) szerintem nagyon szép emlék:)
Emberek! Annak a bogárnak már mindegy. Idézet a kérdésbõl: "kiskoromba találtam egy fatelepen már el volt pusztulva"
Védett, elpusztításáért 50000FT a bírság.
Védett, így tartani sem lehetne, nemhogy eladni. Ennek ellenére megpróbálhatod, de ha lebuksz, a pénzbírság bõven többe lesz, mint ami befolyna a jószág(ok)ból.
Az orrszarvúbogár (Orycites nasicornis) védett, a törvény szerint nem szabad vele kereskedni, eszed ágába se jusson ilyen gondolat, DE van pár trópusi szarvasbogárfaj(pl.Xylotrupes gideon sumatrensis), melyek terráriumban tarthatók. Nézz körül itt:[link]
"Bár a Természetvédelmi Világszövetség veszélyeztetett fajokat összegyûjtõ Vörös Listáján nem szerepel, élõhelye folyamatos pusztítása miatt visszaszorulóban van élõhelye nagy részén. Magyarországon védett, eszmei értékét 50 000 forintban szabták meg." Wikipédiából idéztem, szerintem ne nagyon hangoztasd, hogy van ilyen bogarad...
A kérdező hozzászólása: akkor nem lehet eladni?
Akármennyit is adnak érte , nem adnak annyit amennyit Neked megér! Tedd el valami átlátszós dobozkába, szakszerûen rögzítve. Ha eddig tartogattad már kegytárgy lett.

Mennyibe kerülne a tartása?

Sziasztok!Nem tudom, hogy jó helyre írom-e, de leírom...
Szia. Kérdés hogy milyen pici madárpókot szeretnél és milyet(többféle van)ha nagyon kicsit akkor kis dobozka kell hozzá és méretének megfelelõ táplálás pl lisztkukac félbevágva stb Én már kb 2, 5 éve vagyok madárpók tartó. Brachypelma albom van(15x15x15 terkóval kezdtem)A madárpók 3500 FT-ba került a terkó kb 1500 Ft de terraplázán vettem mindkettõt. Késõbb költöztettem át a végleges helyére egy 30x30x30 terkóba ami 10000 Ft körül volt de ezt nem kell azonnal megvenni a pók nagyságától függ hogy te mikor veszed meg. Tehát az elején mikor még kissebb kb 5000 Ft-ból megvoltam.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm szépen! :)

Hogyan lehet borkabatbol eltavolitani az agyi poloskat? Van 2 nagyon szep igazi borkabatom, de mivel van a lakasban poloska, es koltozok, nem szeretnem magamal vinni a poloskakat!

A tobbi ruhat siman bevagom a mosogepben. Igy is tetemes a vesztesegem, butorok, matracok, stb. Igazsag szerint nem szeretnem valami felkegyelmu mosodasra bizni a kabatokat, mert feltem, csak vegszuksegletben!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!