Állatok - Macskák kategória válaszai (14277 db)

A szibériain belül a sziámi színû egyedek neve. Egyes egyesületek külön jegyzik a típust, de nem számít önálló fajtának.
A kérdező hozzászólása: Köszi
A kérdező hozzászólása: És ugye csak annak lehet kék szeme? S nem tudod, a szibériai magasabb ugye, mint a házi cicák? Mert csak a súlyáról találtam adatokat.
A szibériai egy nagy testû macska, magasabb is lehet, mint a házi. Önmagában a teste is nagyobb, fõleg a hatalmas bundával együtt. A neváknak kék szeme van, ms szín nem megengedett, a "sima" szibériainak nem kék.
Igen, de az nem tradicionális. A trad szibériaiak a legjobbak, allergia terén is.

Mit tegyünk, nem találjuk a cicát?

A barátnőm tegnap hozott el egy cicát az egyik ismerőstől. 2 év körüli, ivartalanított nőstény. Első nap érhető szerintem, hogy fél, az új környezet, alig evett-ivott stb...
A kérdező hozzászólása: Akitõl hozta a cicust õ is átjött, hátha az õ hangjára elõjön de nem. Most azzal próbálkozunk, hogy hoz egy újabb cicát és talán neki elõjön. Nincs már semmi ötletünk, hogy mit tudnánk tenni.
Hát ezen a sztorin majd beszartam, meg a költöztetõsön is :D Majd írj, ha elõjött a macsek! Nálunk csak olyan volt, hogy pakoltunk az ágynemûtartóba, lecsuktuk, persze amíg nem láttuk belemászott mindkét kismacska. 1-2 óra után feltûnt, hogy nincsenek meg, szétszedtük az egész lakást, de kb. utolsónak jutott eszünkbe, hogy ma kinyitottuk az ágynemûtartót is. Hát persze, hogy ott volt mindkét kis nyavalyás, doromboltak és aludtak! a paplanok között, órákon át bezárva, egy mukkanás nélkül :D
"Most kettõt várunk a kád alól...":D Na ezen most nagyot nevettem.:D Egyébként nem kell aggódni, most biztonságos búvóhelyet keresett(tek) maguknak, majd elõjönnek ha felbátorodnak és biztonságosnak ítélik meg a környezetet. Még egy macska se halasztotta éhen magát egy zugban szándékosan, szóval csak idõ kérdése.:)
A kérdező hozzászólása: 11. válaszoló elnevettem magam mikor olvastam. Ezek a macskák annyira jó helyeket találnak maguknak. :D Most kettõt várunk a kád alól, lassan megyek barátomhoz át ott lakik a barátnõm is (aki a barátom unokatesója) és majd írok, ha történt valami. Egyébként már én is gondoltam ilyen mesebeli dolgokra mi lehet a kád alatt? :D De a macska nem hülye, ha éhes, ha szomjas úgyis elõjön.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na ez is szép eset. Kicsit offolok, de ugye nem baj? Pont költözés alatt álltunk, már összedobozolva volt minden, vártuk a költöztetõket. Közeben keressük a macskát....mondanom sem kell, hogy nem találtuk. Szétnéztünk mindent, a kert összes szögletét, minden fûszál mögé benéztünk, le a pincébe fel a padlásra.... Már bõvel sötétedett és még mindig nem volt sehol. Én már sírtam, tiszta ideg voltam, de már megvolt pakolva a kamion, indulni kellett. Izzítottam gyorsan az összes szomszédot, hogyha látják, akkor szóljanak vagy fogják meg vagy vmi...igaz, hogy 100 km-re költöztünk, de ha megvan, azonnal visszasprintelek. De nagyon fura volt, mert a kertbõl soha, de soha nem ment ki, nem járt szomszédolni. Megérkeztünk az új kecóba, elkezdünk kirámolni...de már jó késõ volt, így a cuccok nagyja másnapra maradt. Másnap a fáradtságtól jó késõn is ébredtem, kávé közben hívom az (ex)szomszédokat hogy látták-e. Közben nyitom a dobozokat. A rohadt kis dög, hát nem ott heverészett a legalsó dobozban plüssjátékok között?!?
Na még a végén kiderül, hogy a fürdõkádatok alatt van az átjáró Narniába. :D Akkor, hogy ez most kiderült nyugodjatok meg, mondjuk még mindig tudom javasolni a bezárt fürdõajtót, mert akkor megakadályozzátok annak lehetõségét, hogy a macska(ák) kijönnek, elbújnak máshová, ti meg ott hajladoztok még egy hétig a kád alatt. Rakjatok ki nekik kaját és várjatok. Valamikor ki kell jönniük enni...vagy legalább inni.
A kérdező hozzászólása: Na képzeljétek a másik macska is akit áthozott az ismerõs az is bement a kád alá. Ez már egyszerûen tiszta krimi!!! De ha bement nyílván ki tudd jönni.
Ne keressétek, ne stresszeljétek szerencsétlent, mert nem fog elõjönni. Rakd ki a kaját vizet, és meglesz, de a lakásban legyen nyugi...
A kérdező hozzászólása: A mosógépben is megnéztük, a táskában, a szekrényen, a hûtõ mögött, zörögtünk, vizet engedtünk a kádba, bedugtunk egy hosszú hajlékony csõ szerût is a kád alá hátha kikergeti, spricceltünk be vizet hátha arra reagál de semmi. Nem szökhetett ki minden bejárati ajtó zárva van, ablakok zárva vannak. A tápot is zörgettük semmi jele. Megpróbáljuk ezt a kajás dolgot, egyszerûen már lövésünk sincs. Köszönöm a válaszokat :)
Szekrény tetején nem volt?
Kiszökött az ajtón
Az lemaradt, hogy ahonnan elfogy a száraz táp, abban a helyiségben van :)
Nézzetek meg minden zugot. Elõszeretettel keresik a táskákat, a szekrénybe bebújnak, mindegy hogy milyen magasan van, konyhaszekrény...stb. És hiába hívod, ha alszik nem hallja meg. Esetleg megpróbálhatnál zajt csapni...Nem azt mondom hogy kezdj el kiabálni, nem ijesztõ kell, hanem ami felkeltheti az érdeklõdését. Pl.: kulcscsörgés, zacskózörgés, ilyesmi. Ami érdekelheti, olyan hang kell. Ahonnan hoztátok nem mondta, hogy milyen játékért van megbolondulva, vagy hogy mit szeret? Mert pl. ha pingponglabdáért akkor ha parkettás a lakás lehet pattogtatni, hátha meghallja. Meg még olyat lehetne, hogy zárjatok be minden ajtót, és minden helységbe rakjatok egy kis száraz tápot. Így ki lehet szûrni hogy melyik helyiségben is van egyáltalán.
Tegyetek a rés kijáratához valami finom kaját. Ha éjszaka eltûnik, akkor ott a macska.
A kérdező hozzászólása: Reggel átmentem a barátnõmhöz mesélte, hogy egész éjszaka járkálás volt a macskák kijöttek a kád alól. Az eredeti az kint is van, a fürdõszoba ajtó zárva, viszont a második akirõl azt hittük kikergeti õ visszament a kád alá. Ez az utolsó infóm róluk. Tegnap már felvételt is készítettünk róluk a kád alól, hihetetlenül elvoltak :D Zina kint van, Bohóc még bent a kád alatt de õ is ki fog jönni. Macskacsapda is van felállítva. Most nagy kõ esett le a szívünkrõl mert szerencsére nem szorultak be és teljesen jól vannak :) Zina lassan kezdi megszokni az új helyét, idõ kérdése. A rést pedig mikor a Bohóc is kijött befalazzuk vagy nem tudom, de mindenképp el lesz torlaszolva :)

Tenyésztőtől macska olcsóbb, miért?

Egy elég drága fajtát választottunk allergia miatt. Egyik tenyészetben, van egy idősebb, növendék cica, az reális, hogy amiatt olcsóbb? Illetve már ivartalanítva is van. Szerintetek?
Reális. Szinte mindenki kiscicát szeretne, ha egy tenyésztõnek nem sikerül eladni mindet kölyökként, akkor a növendék macska akár az élete végéig is a nyakán maradhat. Egy rendes tenyésztõ felelõsséget vállal minden egyes macskáért, ami nála születik, így egy-egy ilyen jószág akár évekig foglalja a helyet, viszi a pénzt az esetleges tenyészállatok elõl. Esélyes, hogy küllemre sem olyan tökéletes, "hobbi minõségû" állat, ezért is olcsóbb. Mivel ivartalanítva van, a tenyésztõ hozzáállása nekem elég korrektnek tûnik.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó! Amúgy nagyon szép cica, még ha elvileg hobbiállat, akkor is, bár engem marhára nem az érdekel, hogy hobbi-e, hanem hogy ne allergizálja a lányomat... mondjuk én is jól járok, mert az összes oltása megvan és ivartalanítással sem nekem kell szívni (már bocsánat), nyilván én is megcsináltattam volna, de így még jobb :D:D:D ráadásul kandúúúúr és nagyobb a bundája, már most imádom!
A felnõtt mindig olcsóbb. Törzskönyvet azért gondolom adnak hozzá - tehát tenyésztõrõl van szó.
A kérdező hozzászólása: Igen, törzskönyves, de nem felnõtt, csak 7 hónapos.
milyen fajta? :)
17:06, Hosszu szor, allergia ellen, szoval sziberiai :)
A kérdező hozzászólása: Igen:)


Hogyan adjam be a macskának a folyadékot?

Beteg a cica, kaptunk állatorvostól gyógyszert, ami folyadék. Napi 0,5 ml-t kell adni.
Gyógyszertárban vegyél fecskendõt, abba felszívod a folyadékot, a fecskendõ hegyét oldalról a macska szájába dugod, ott ahol van egy kis rés a fogai között (ahol egészen picik a fogai) és óvatosan befecskendezed. Nagyobb mennyiséget inkább töbszörre, nehogy félrenyeljen. Ha egyedül nem megy, valaki fogja közben a cicát. Elõfordulhat, hogy nagyon ellenkezik, akkor tekerjétek egy nagyobb törülközõbe, hogy ne tudjon karmolni.
Az elõzõ kb mindent elmondott. Annyit tennék hozzá, hogy hatásosabb, ha a macskát megemeled a grabancától (ahogyan az anya szokta an kicsiket, és úgy adod be.)
Ha nem megy egyáltalán, mert nem akarja lenyelni, elmenekül, ellenkezik, kihányja : menj vissza és adják be õk vagy szájon át vagy injekcióban.

Egy macskának mi a jobb? Ha egyáltalán nem jöhet be a házba, vagy ha néha-néha bejöhet?

Van négy cicánk, ők kinti-benti macskák, ott vannak, ahol úri kedvük tartja. A szomszéd nem engedi be a macskáját, így nagyrészt ő is nálunk tanyázik. Néha őt is beengedem, de állandóra nem tudom, mert ha nem figyeli valaki, rögtön megjelöl valamit. Mi a jobb neki, ha egyáltalán nem tudja meg, milyen melegben heverészni, vagy ha időnként egy-egy órára beengedem, aztán kiteszem? Szélvédett, száraz helye odakint is van (garázsunkban van neki vacok), de azért az mégis csak más, mint a fűtött lakás.
Ha körülmetéled.
A kérdező hozzászólása: Nem az én macskám, nem heréltethetem ki.
Nekem a házba abszolút nem jönnek be. Van a kazánház ahol a kazánba tüzelek, egyfajta melléképület. Ott nagyon jó meleget ad a kazán télen, oda mennek be éjjelre a macskák. Ott nagyon szépen elvannak, van vacok nekik. napközben elmennek, vagy kint a szabadban múlatják az idõt. Bár kemény télen van hogy nappal is bekéredzenek.
A benti cica jobb.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy a benti cica jobb, de ez nem az én macskám, hanem a szomszédé, és mivel nincs ivartalanítva (bár ha lenne, akkor sem lennék biztos benne, hogy nem tenné), folyamatosan megjelöli idebent a falat, bútorokat. Szóval állandóra nem lehet bent, csak ha éppen figyeli valaki. Amióta bûzlik tõle a lakás, úgy hozom csak be, hogy magam mellé teszem az ágyra, és amint menõkéje lesz, rögtön kirakom. Viszont nem tudom, hogy ezzel nem csak ártok-e neki. Elhúzom a mézesmadzagot, hogy milyen fûtött lakásba lenni, aztán nem hagyom, hogy bármikor itt legyen.

Befújtam Biokillel a cicámat. Lehet baja? Le is nyalta.

Ezt ajánlották a családban többen is és kaptunk is egy üveggel. Befújtam vele a cicót, úgy hogy nedves lett tőle a bundája, utána ő meg is mosdott.
[link] Itt azt, írják, hogy NE permetezzük közvetlenül az állat testére. Szerintem figyelj oda rá, fõleg, hogy le is nyalta. Nem nyálzik? Mert az pl. a mérgezés jele lehet. Legközelebb, ha ilyesmit akarsz alkalmazni, érdemes megkérdezni inkább egy állatorvost, az a biztos.
Még ezt találtam: [link]
A kérdező hozzászólása: Anyukám állítja, hogy neki is azt mondták ez a gyerek re se veszélyes ha a szájába kerül. Igazából tegnap is lenyalta akkor se lett baja. Ha mérgezésre gyanakszok adok neki sós tejet (az jó rá, már nem egyszer segített). Eddig úgy néz ki nincs baja. Amit linkeltél onnan felhívom õket és megkérdezem okozhat e problémát.

Fiú cica Ivartalanítása! Mik a teendők utána?

A lány cicát már ivartalanítattuk.Õ egy hétig lábadozott(perzsa benti cica).A fiú cica 1,5 éves.A jövő héten lesz ivartalanítatva.Több kérdésem is lenne.
A kérdező hozzászólása: Ja igen és miben fog megváltozni a viselkedése??Nem fog annyit kóborolni??
1. Nem fog látszódni egyáltalán. 2. Mi addig tartottuk bent, ameddig kómált, késõ délután vittük haza, reggelig nem is volt nagyon aktív, de aztán kimehetett. 3. Összevarrják.
Nem fog kóborolni, nyugodtabb lesz, jelölgetni sem fog (bár ez macskánként változó mert ha már megszokta hogy jelöl akkor lehet hogy már csak megszokásból is csinálni fogja).
A fiúknál alig észrevehetõ az egész. Alszanak egy extra nagyot a mûtét után utána felkelnek, lehet érzékeny még nekik ott, de semmi más. Én úgy vagy másfél két napig bent tartanám, hadd pihenjen teljesen. Nem nagyon fog elmenni sehova, nem lesz megtépázva bagzáskor, sok ivartalanított cica szebb lesz, nagy termete lesz, bundája tömötté válik. Nem is kell varrni szerintem, mert éppen csak egy pici kis vágás lesz a zacsiján. Vagy ha mégis akkor nem komoly seb lesz ott neki. Nem tudom hogy adnak e gallért neki, hogy ne nyúljon oda egy darabig.
Sehogy a cica nem szereti a bezártságot, ezért nem jó neki ha panelban tartják.
Menhelyrõl fogadj be, életet mentesz! Mondd, hogy cserélni fogod az almosdobozát, takarítani fogsz utána, és a zsebpénzeddel besegítesz a költségekbe is, és tartsd is be!! // 5 macskát tartok lakásban, köszönik remekül vannak :) Ha nem fogadom be õket, már kb. nem is élnének. Nyilván nem jó ha egy szobába vannak bezárva egy életen át, de ha birtokba vehetik szinte az egész lakást, jól ellesznek. Nem szednek össze betegséget, nem mérgezik meg õket, nem végzik autó alatt, stb, szinte csak elõnye van a benti tartásnak
Ha kikeféled a szõrét akkor nem hullik. Ha van kaparófa nem kapar bútort. Nagyon jól elvannak a cicák lakásban is.
nekünk egy himalája perzsa cica van, 3 éves, 2 kisfiunk mellett van, pnelban bár nem kicsi a lakás, mert 82 négyzetméter, nem hullik a szõre egyáltalán, fésülni kell néha de ennyi. Van macskavécéje, oda pisil-kakil, nem kaparja a bútorokat, mert van kaparófája, sétálni nem viszem.
nekem kopasz cica van nem hulajtja a szõrét nem kell vinni sétálni és el van 40nm-en, ideális panelba
Nekem is ez volt elõször! Viszont szerintem annyit tehetsz, hogy megmondod a szüleidnek megmondod, gondját viseled. Nekem is panel lakásban van. Sétálni nem muszáj elvinni, fõleg, hogy pórázhoz szoktatni nem kevés idõ. Mondjuk, ha nem sétál lent, lesznek õrültségei, hogy fel s alá fog rohangálni néhányszor. A szõrével meg annyit lehet kezdeni, hogy vesztek macskafésût, azzal meg átfésülitek a cica szõrét.

A kiscicám folyton át megy a szomszédba! Mit tegyek?

pedig nem lenne szabad mert most gyógyult meg de fojton átmegy és ő ½sajnálja½ a macskákat ezért minden hova tesz macska kaját az utcára, a házak elé...
Ezen úgy tudsz segíteni ha bezárod a cicát! Én ugyan nem szeretem ha a macska bent lakik, nekem kintiek a cicáim, de hiába akarnám megakadályozni, szinte soha nincsen itthon egyik sem. Az egyik az butuska az szelídebb, tõle félek nehogy baleset érje, a másik viszont félõsebb õ körültekintõ idegenekkel. Ha estére nem jönnek haza amikor kajaosztás van akkor valami nem stimmel!
sajnos a macska olyan hogy oda megy ahol kaja van...
Vidd be szegényt.
Rutin mûtétnek számít, és ha nem a kontár szomszéd csinálja könyvbõl, hanem szakképzett állatorvos akkor nem halhat bele egyetlen egy állat sem.
Minden mûtétnek vannak kockázatai. Sosem lehet tudni, az adott állat hogyan reagál az altatásra pl. Igen kis százalék az esély rá, hogy rosszul végzõdjön egy mûtét.
Ugyan már...EGY ILYEN FIATAL ÁLLATNÁL SZINTE SEMMI KOCKÁZAT!!Természetesen MINDEN mûtéttel jár egy minimális kockázat ami az altatás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Igen belehalhat, de ritka.Ha biztosra akarsz menni akkor vérkép és szívusg.
Nem, ma már ez egy mindennapos, rutin mûtétnek számít. Persze csak ha jó orvos csinálja, nem a szomszéd a lódoktor. Egy jól felszerelt rendelõben semmi baj nem lesz.
Olyan 1% esélye van, hogy nem ébred fel az altatásból. Ezért nagyon fontos például betartani, hogy sem kaja sem innivaló a mûtét elõtt, ahogy az orvos mondja!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!