Állatok - Kutyák kategória válaszai (51809 db)

Vidd le, ha lent elvégzi a dolgát, hatalmas dicséret! A kutyának egyet jelent azzal, ha pelenkára szoktatod, h bent lehet wc-zni a lakásban. A legtöbb kutya nem a pelenkához köti a dolgot, hanem ahhoz, h BENT.
A kutya ebbõl annyit ért, hogy lehet bent wc-zni. Le kell vinni, és rászoktatni, hogy csak odakint lehet.A pelenkát meg kivágni a kukába, mert semmi haszna nincs, csak összezavarja.
Jesszusom. Pelenka????? Ember, nem hiszem el, hogy nem tudod levinni a kutyát. Vagy a családból valaki. Vagy ha nem tudjátok, akkor miért tartjátok? Ez így csak kínzás neki.
Utolsóval kell egyetértenem! Ha nincs idõd a kutyára, akkor minek van? A kutya nem macska, akit otthon a lakásban tartasz, eljár elintézni a dolgát a helyére, és megengedhetõ néha egy kis idõszak, amikor nem tudsz vele foglalkozni (félreértés ne essék: macskával is kell játszani, stb., de hadd ne magyarázzam). Ritka az a kutya, aki megtanul egy helyre pisilni a lakásban, de ha így is van, nagyon egészségtelen számára, ha napokig nem viszed sétálni. Láttam egyszer egy plakátot, amire ez volt írva, hogy "A kutya nem játék!", ebben van valami...

Vérzik a kutyám körme! (? )

A kozmetikusok szokták a kutyák körmét reszelni?Csak mert mostanában könnyen beleakadt a körme a zoknimba,pólómba és a játékaiba :( és csak a bal első mancsán!Most viszont beleakadt a játékába és elkezdett vérezni.:(
Ha a kutya elegendõt mozogna és ásna is néha, akkor nem kéne a karmait vágni, mert rendesen kopna.
Nem szokták reszelni, de ha te úgy itéled meg, hogy érdes, akkor reszeld meg.
A kérdező hozzászólása: A kutya mozog eleget és láttam már olyan kutyát akinek soha nem vágják le a körmét hanem a betonon kopik de mégis nagyon nagyok a körmei!!Lereszelni meg azért nem merem magam mert tudom hogy egy bizonyos ponttól már erek mennek benne viszont nem tudom hol a határ.:(
A kérdező hozzászólása: ja és ásni nem szeret...soha nem szokott pedig megtehetné

Mennyi idoe telik hogy megtanulja? (tobbi lent)

Elkezdtem gyakorilni a kutyammal hogy ne huzzon azzal a modszerrel amikor megeloz megfordulok es megyek az ellentetes iranyba es ez kabe mennyi idobe telik amig megtanulja teljesen ugy hogy akarmikor labmellett menyjen?
Ez attól függ, hogy a kutya mennyire akaratos, te mennyire vagy kitartó és hogy helyes-e a technikád.
1. jól mondja. Ha úgy érzed, nem haladtok, akkor érdemes megkérned valakit, hogy nézze meg, jókor fordulsz-e. Ha nagyon nem megy, akkor megpróbálhatod, hogy a kutya felé fordulsz meg (tehát, ha a kutya a bal oldaladon megy, akkor te is balra fordulsz meg, és nem jobbra). Van olyan kutya, akinek ez jobban beválik (nekünk pl).
Nekünk ez a lefordulásos módszer egyáltalán nem jött be, addig próbálkoztam vele, amíg kutyasuliba jártunk, mert ott eléggé erõltették ezt, mint "dominancia-gyakorlatot", de se én nem élveztem, se a kutya, valószínûleg ezért nem is mûködött. Viszont klikkerrel és jutalmazással 1-2 nap alatt megértette és boldogan és gyönyörûen jön mellettem.

Valami van a kutyákkal!?

Van egy bishon havanese-unk és tegnap este fel alá jatrkalt, alig aludt, a Szüleim nem tudtak tole alundi mert mindig mászkált, reggel arra ébredtem hogy kapar az ajtómon, 15 perc utan beengedtem, akkor járkált ossze vissza nalam is, megrázta magat es kapart az ajtón mert ki akart menni, reggelente, amikor megyunk a sulibe mindeig felmegy a Szüleim szobája es az apukám lábához a takaróra odafekszik, de most folyton kiment az ajtón, beugrott a csomagtartó a es el akert jonni velunk! Elhoztuk mangunkal aztán.
Lehet lelki eredetû is. így akarja felhívni magára a figyelmet. Az én kutyám így viselkedik, ha feszültebb a légkör a családban. Próbálj mellette nem pánikolni. ülj hozzá simogasd... nyugtasd meg :) ha továbbra is hányna vidd dokihoz :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon érzékeny a gyomra lehet h attol a bigyotol van, es szerintem nalunk el van kényeztetve, mindenki mindig simogatja meg puszilgatja. Lehet hogy faj a hasa es arra próbálta felhívni a figyelmet, mondom attol a csavart bigyotol
akkor azt tobbet ne adjatok neki :) meg semmilyen granulatot ami szinesitett. lehet hogy szebb, de a szinezekeknek rakkelto hatasai is vannak. Bizonyosan a gyomrot is megviselik
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Elsõ körben ne adj neki több olyan izét. Ha nem nyugszik meg estére, akkor szerintem más a gond. Mert ezt a valamit kihányja azért egy nap alatt bõven. Nem tudom hogy foglalkoztok vele, de azt írtad, hogy mindenki simogatja meg puszilgatja. Az egy dolog, hogy szeretet kap, de vajon elég fegyelmet is? Ismerõsöm kutyája akkor csinálta ezt, amikor mindenki dédelgette és nem volt falkavezére a kutyának. Náluk ez odáig fajult, morgott már mindenkire az eb. Beszéltem az ismerõssel, elmondtam, hogy vezér kell a kutyájuknak, utána néztek ezeknek a dolgoknak és azóta semmi gond nincs szerencsére. :) Tudod, nem olyanok a kutyák, mint a kisbabák. Azoknak elég gügyörészni, megetetni, megbüfizteni õket meg ilyesmi. Egy kutyának kell a határozott vezér, kell nekik, hogy valaki irányítsa õket, hogy megmondják mit szabad és mit nem. Szabályok kellenek tudod, amit a tinik nem szeretnek :D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, par órája hanyt megegyszer es teljesen boldog mint régen, egy fecskendogyi vizet adunk neki 15 percenként fecskendõvel a szája a, mert máshogy nem akar inni, amugy jol van. Ilyen bigyót elotte is adtam mar neki, akk nem volt semmi baja, anyukám most mondta h tegnap nem adott neki senki kaját (ilyen meg nem fordult elõ) es lehet h az a bigyó magában volt, de mostmar jol van teljese! :) koszi a válaszokat! 😃😃😃😃😃😃😊😊😊😊😊😊😉😉😉😉😉😉😁😁😁😁😁😁😂😂😂😂😂😂😄😄😄😄😄😄😆😆😆😆😆😆😆😏😏😏😏😏😏😜😜😜😜😜😜😝😝😝😝😝😝😤😤😤😤😤😤☺☺☺☺☺☺☺☺👀👀👀👀👀👅👅👅👅👅🙆🙆🙆🙆🙆🙆🙆🙆🙋🙋🙋🙋🙋✌✌✌✌✌✌
Az is lehet (ha kan), hogy egy tüzelõ szuka miatt viselkedik így...
A kérdező hozzászólása: Õ lány
Legjobb, ha elolvasol pár könyvet a kutya nevelésrõl!
érdekes, de a 40 kilós keverékem még soha életében nem sértõdött meg az ételért. lehet, hogy jó dolgában már nem tudja a Yorkid mit csináljon. lehet, hogy õ is az asztalnál szeretne enni veletek :) viccet félre téve: olyan nincs, hogy a kutya megsértõdik! ahogy fentebb már írták leteszed elé, 10 perc múlva elveszed tõle és legközelebb csak másnap adj neki enni. nasi tilos. ne izgulj, a kis méretû emésztõ rendszere kiürül 1 nap alatt bõven, ha következetes vagy, örülni fog az ételnek.
Amúgy olyan fura, hogy tipikusan ezek a yorki, pincsi és westie kutyák a "sértõdékeny" fajták... utcán elnézegetve õket, és a gazdáikat, nem is értem miért. :D Tisztelet a kivételnek.
Én ott húzom meg a határt, hogy a kutya jól érezze magát Kutyaként, ugyanakkor ne forduljon ki magából, sem túlzott kényeztetés, sem túlzásba vitt szabályok miatt. Ha a kutyám kaját kap pl, azt csak alapos lemozgatás után kapja, és elõtte mindíg én eszem. Ha köztes idõben eszem, mikor õ nem, néha az utolsó falat az övé. Mondjuk, nem volt még rá példa, hogy nem ette volna meg a kajáját, de ha így tenne, elvenném elõle és kész. Amúgy is nyerset eszik, szóval nekem nem lenne gond, ha kevesebbet kéne piacra mennem. :D
Ilyen nincs hogy "megsértõdik" egy kutya. :D Max trükközik , illetve épp a fejetekre nõ, amihez nagyban hozzásegítitek. A szigorú bánásmód nem azt jelenti, hogy nem csinálhat semmit, vagy mindenért szidni kell. Hanem azt, hogy van egy bizonyos határ, amit nem léphet túl, akkor sem a fején pörög. Kérdés , hogy nálatok mi a határ.
vegul is semmi mas baj nincs, mint hogy a kutyat nem kutyakent, hanem gyerekkent kezeled, es ugy is kenyezteted. ha adsz neki a sajatodbol, ezt azonnal megszokja, es legkozelebb is oda fog menni. nagyon surgosen le kell errol szoktatni, ha nem eszi meg a sajat kajajat, elveszed, vizet kaphat, mast nem, semmi jutalomfalatocska meg kinalgatas. hidd el, embergyereknel is bevalik, hat meg egy buta kutyanal.
Megsértõdik??? És mit csinál? Kitilt a lakásból? Az éhes kutya mindent megeszik.
majdha éhes lesz megeszi a saját kajáját
...és akkor mi lesz, ha megsértõdik? Kirakod a saját kajáját a táljába, ha 10 perc alatt nem fogy el, elveszed, és másnap ugyanakkor ugyanennyi idõre újra lerakod elé. Napközben semmi nasi, kunyerálásra meg pláne semmi.
Az elkényeztetett kutyának MINDIG az a kaja kell, amit éppen te eszel. Próbáld ki, hogy kirakod neki a csirkemellet és a rizset, te meg egyél csak vajaskenyeret. A kutyának a vajas kenyér fog kelleni, figyeld meg! Mert az van nálad. Szóval nem azért kunyerál mert nem ízlik a sajátja, hanem csak bele akarja ütni az orrát mindenbe, neki az is kell ami a tiéd, ha pedig nemet mondasz, puffog. Hát... Ha ezt nem egy kutya csinálná hanem egy gyerek, akkor azt mondanád, milyen [email protected] anyja van, hogy ilyen önzõ, birtokló hisztis gyereke van. Szóval küldd el mindig az asztaltól, és innentõl ne "essenek le" neki falatok. Ezt mondd meg anyukádnak / tesódnak / mindenkinek, akivel laksz, és soha senki ne adjon innentõl neki kaját az asztalról, legyél következetes. Ha pedig kibírja ugatás, hisztizés, felugrálás nélkül a vacsorát, jöhet a dicséret.
szerintem ha nem tudjátok megoldani, akkor vigyétek le sûrûbben, és rendszeresitsetek egy szobakennelt, ahova be tudjátok szoktatni. Ha eddig nem volt vele gond, és most kezdte ezt a butaságot csinálni, akkor az esetek többségében annak lelki oka van. Nem történt valami nagy változás nálatok? Ezt kéne kideriteni.
Sehogy. Bepisil, bekakál összeszeded szépen szó nélkül. Mikor leviszed és lent sikerül alkotnia, akkor agyon dicséred. Két óránként pedig vinni kell. Õ sem szeret a saját területére piszkolni, ezt elhiheted.
A kérdező hozzászólása: Azt is olvastam ha orrát belenyomom az sem jó. Akkor hogy mutatom meg neki?
Minden kutya habzsol, az a normális. Egyszer megmértem: 23 mp alatt fogyott el a vacsora. Pedig sosem voltak menhelyen. :) Ne a fenekére csapj, mert az nem érti, nem "kutyául" van. Megrángatod a nyakánál, rámorogsz, megharapod. Ezt érteni fogja, hogy valamit rosszul csinált.
Ha a lakásba pisil be akkor le kel szidni, ha pedig kint végzi el a dolgát akkor pedig jutalom falatot kell neki adni és megdicsérni. Nekem is bichonom van és az enyém már fél éves és szobatiszta.
A kérdező hozzászólása: Mivel ezt azért nem igazán nem igazán néztem jó szemmel már kapott a fenekére is de olvastam hogy ez nem jó mód, már próbáltam sétáltatásnál dicsérni is amikor elvégzi a dolgát. Sajnos lehet azt mondani mióta itt van ezt csinálja. Õ egy mentett kutya és pl az evésnél is habzsol mint aki sosem kapott enni. Szerintem ott érte valami trauma.
második válaszoló vagyok. kiegészíteném az irományomat azzal, hogy az én kutyám nem az ágyba pisilt, hanem az ajtó elé... anyósom volt itthon akkor, valószínûleg nem vette a jelzést, hogy ki kéne engedni. most tudtam meg a pontos infot.valszeg csak nem bírta már szegény bent tartani.
bár én nem vagyok kutyakiképzõ, de egyszer kísérelt meg a kutyánk az ágyra pisilni, abban a pillanatban repült lefelé. Ágyban alszik egyébként, nem fordult elõ többször. De ha meglátnám, vagy ha netalán a kanapét célozná... hát reppenne egy pofon, attól tartok. :D Ezzel nem azt akarom mondani, hogy verjétek a kutyát, de valahogy mégis a tudtára kellene hozni, hogy van ami már túlzás?
Nevelni kellene. Kutyaiskola, szakértõ oktató szükséges. El van kényeztetve, úgy képzeli, hogy õ ezt is megteheti, mert övé a királyság. A pici kutyát is nevelni kell. Képzeld, ha egy dobermann csinálná ugyanezt!
Mi mindent próbáltál?
Sziasztok! Ugyanez a baj lépett fel nálunk is. Eddig semmi ilyet nem tapasztataltam, viszont, arra tudok csak gondolni, hogy kb 1 hónapja kezdtem dolgozni, elõtte fõsulira jártam és lényegesen többet voltam a kutyámmal. Oké így sincs egyedül mert anyósom és a párom nõvére itthon vannak, de engem csak reggel és este lát és akkor sem sokáig. Bepisil az ajtó elé és mondta a család, hogy be is kakilt az utóbbi héten 3-4x.
Sehogy, ez fordítva mûködik. Nem a bepisilésért szidod meg, hanem a jó helyre pisilésért dicséred.

Ti, ha betegek vagytok is, leviszitek a kutyát?

Lázam van, köhögök, és fáj a torkom. Itthon én vagyok csak, aki gondját viseli a kutyának.
A kérdező hozzászólása: Barátomat kérhetném még meg, de tõle egy 15 percnél hosszabb idejû sétát nemigazán lehet várni, azt is max háromnaponta egyszer, nagynehezen. Elengedõs részig, pedig nem megy el vele.
Anno panelban bõ fél évig volt kutyám. Ha nagyon beteg voltam, akkor vagy csak 3-szor vittem le eü-i sétára, vagy Apámat rá tudtam venni, hogy vigye le magával a boltba dolgát intézni. Ez hatalmas dolog volt tõle, mert így is csak utolsó utáni lehetõségként engedte meg, hogy Dasty az enyém lehessen...elõtte 11-12 évig csak sétáltathattam... Argos már kerti kutya. Na jó, kinti-benti/benti-kinti :D Naponta kétszer szoktunk sétálni. Mikor nagyon carul érzem magam és csak dögleni van erõm, akkor ezen az 1-2 napon nem sétálunk. Nyáron volt, hogy a kertbe se mentem ki hozzá, el volt magában. Néha ismerõst kértem meg, hogy vigye ki sétálni 1-2-szer. Ha azért tudok járkálni, nem esek össze a láztól, akkor fél órákra elmentünk, még ha csak naponta 1-szer is. Volt, hogy bringával lemásztam Argival a rétünkre a Dunához, kb. 2 km...ott ismerõsök úsztatták-futtatták, én meg a padon ültem-feküdtem :) Tehát lakásban tartott kutyának mindenképpen kell a 3-szor 20 perc legalább, kerti kutya kibír pár napot séta nélkül
Én ha lázas beteg vagyok, még a számítógéphez sem tudok leülni. Ha nincs akit megkérhetnék, akkor saját magam szinte négykézláb tudom levinni a kutyát éppen csak vécézni.
Én pont most voltam beteg, és csak napi 3x 10-15 percre vittem le pórázon. Rá 2 napra õ is beteg lett, így együtt voltunk "táppénzen", és csak a muszájra mentünk le. Egyébként én is megtudok kérni mást, hogy vigye le, bár sokszor leviszem betegen is, csak amikor tényleg nagyon szarul vagyok, akkor marad ki a nagy séta.
Egyszer volt csak, hogy olyan lázas voltam, hogy felkelni sem bírtam. A páromnak muszáj volt dolgozni menni, a gyerekek meg suliban. Erre jók a barátok, a szomszéd srác levitte napközben.
Erre való a nagy kutyás banda! Mikor eltört a lábam akkor nagyon rendesek voltak, mikor õk mentek sétálni mindig valaki becsöngetett (mi is panelban) én csak leküldtem a kutyát szájában a pórázzal és volt hogy 2 órát is tudott így játszani a többiekkel. 50+ kiló, elég hülyén nézne ki ha szerencsétlennek pelenkára kéne csinálni. Mondjuk amúgy is póráz nélkül sétálós, volt már hogy betegen levittem, kullogtam vele 10 percet és hazajöttünk, egy-két napig nem gáz, de aztán meg kell kérni valakit hogy lemozgassa.
Ha tényleg nagyon beteg vagyok, akkor csak egy 15-20 percre ugrunk le. Valahogy mintha tudná hogy beteg vagyok, nem akar többet menni (legalábbis nem mutatja); plusz olyankor õ is csak fekszik velem.(képes egész nap mellettem feküdni, pedig eléggé hiperaktív)
ha addig amig meggyógyulsz, csak e.ü. sétára megy le a kutya, semmi baja nem lesz abban a pár napban. Játszatok fent a lakásban.
ha nem akarod hogy leszokjon a szobatisztaságról akkor ki kell vinni legalább 10 percre napi 3-4 x
A kérdező hozzászólása: Örömmel? :D hh? :) Mondjuk, most hajnal 2 kor "ébredtem" még gyors kinn tudtam vele lenni bõ egy órát. Aztán megint fejfájás, rosszullét, úgyhogy fekszem is vissza. :D Egész jó ilyenkor hajnalban, még póráz sem kell, hogy nem járnak az autók. Belváros amúgy igen, de nem bíznám senki ismeretlenre a kiskutyát, a kedves felajánlás ellenére sem. :*
Viszont, ha pesti vagy és belvárosban laksz, és jól nevelt a kutya, akkor örömmel sétáltatom.
Ha senkit nem tudok megkérni, akkor igen. A kutyusnak kell, és nem fogja fel, hogy te beteg vagy. AZ ilyen kérdéseken kutyu beszerzés elõtt kell elgondolkodni, hogy mi van, ha beteg vagyok éppen.
Betegségfüggõ. Ha nagyon lázas vagyok, gyenge, akkor nem viszem sehova vagy 2-3 napig. Ha csak taknyos akkor persze, viszem. Am kertes házban lakok, nagy az udvar, tud játszani, és nekem is kell annyi frisslevegõ ha a halálomon is vagyok, hogy 10 percekre ki ki megyek. Olyankor dobálom neki a labdát. 2-3 nap utcai séta nélkül még nem pusztul el a kutya. Nekem nincs más aki vihetné.
Nekem szerencsére "normális" párom van, ha beteg vagyok nem enged felkelni, leviszi õ a kutyát. Mondjuk ezzel nem szoktam visszaélni, amint jobban vagyok, máris újra én megyek vele sétálni (azért az én dolgom, mert nekem kell késõbb indulnom és én érek haza elõbb) Furcsa egy párkapcsolat, ahol a férfit nem zavarja, ha a barátnõje tök rosszul van, nem segít.
Hát nekem sajna betegen is le kell vinnem a kutyát mivel panelben lakok és nem akarom hogy itt bent végezze a dolgát mert az nem lenne jó. De ha nagyon rossz az idõ kint arra vettem én kutyapelenkát :) igen vicces de van ilyen
" én csak leküldtem a kutyát szájában a pórázzal" Ez nagyon aranyos :D

A kutyám a földet kaparja, miért csinálja ezt?

Egyáltalán nem ásós, kaparós kutya. Legutóbb álvemhességnél csinálta de most nem ez a helyzet, pont két tüzelés között van. Mit érez ilyenkor, vagy miért csinálja ezt? Még csak nem is vadász kutya, hogy ásni akarjon. Ráadásul parkettán, hát nem látja hogy nem halad az ásásban?
Ez egy ösztön ami minden kutyában benne van. A miénk amikor el akar rejteni valamit kavarja a padlót, leteszi aztán az orrával tolja a nemlétezõ földet az "elrejtett" dologra. :)
Ja és lefekvés elõtt is rendszeresen kaparja a szõnyeget mielõtt ráfeküdne.. :)
Miért mit kaparjon? A falat?
nyilván ásni, vackolni szeretne, gondolom? Mindenesetre parkokban ne hagyjátok a kutyának az ásást. Egy bunkó tag kutyája rendszeresen gödröket ás mindenhová itt a közeli parkban, másik illetõ kutyája pedig sötétben belefutott. Ficam, szakadás. Ennek jó egy hónapja, és azóta sem tud rendesen járni a kutya, pedig kölyök még mondhatni, nagyon barátságos, nagyon mozgékony. Lenne. Bocsi a kissé negatív offért, de gondoltam felhívom erre a figyelmet.:
Ha a kaparás nem koncentrálódik egy helyre, vagyis forog közben, akkor vackol. Az enyém is csinálja a fekhelyén még ott is, ahol csak párna van. Ha egy helyen kapar rendszeresen akkor valószínüleg rossz szokást vett fel. A futtatóban való gödörásást is bunkóságnak tartom, fõleg ott, ahol vadiúj agility játékok vannak és a kuya kikaparja a földbe ásott tartópillért......remélem otthon is kiássa a szekrénysort:)
A kérdező hozzászólása: Nem, kint soha nem ás!!! Se futtatóban, se a téren, sehol. Csak bent. Van 2-3 kiválasztott helye ahol néha leguggol és elkezd "dolgozni", de ez egy új szokása, ezért lepõdtem meg. Van, amikor lefekszik utána, de van amikor nem, csak néz fel nagy kérdõ szemekkel rám:)

Domináns kutyám volt, akit fél évesen ivartalaníttattam, tegnap a futtatón meghágta egy másik és hagyta magát, miért?

Kölyökként nem hagyta magát, inkább domináns volt a mozdulataiból ítélve, bár hágni sosem próbált. Erre most mit látok? Megy rá egy ivaros kan és hágja ezerrel, a kutyám meg csak néz. Mostanában mindenkinek mindent hagy, simán elmorogják a többiek. Miért van ez? Nem zavar mert inkább értsen a szóból mintsem agresszív legyen, DE HAGYJA HOGY HÁGJÁK=totálisan ledominálják? Nem is értem.
Én meg téged nem értelek! Miért kellett 6 hónaposan ivartalaníttatni szerencsétlent? Azért, mert Amerikában most ez a trend? Szegény kutya ki sem tud rendesen fejlõdni. Nem beszélve arról, hogy a dominanciának nem sok köze van az agresszióhoz...
És nem az ivartalanítás okozza, attól csak kiegyensúlyozottabb lesz a kutyád.
A dominanciát is sokan azzal azonosítják, hogy egy kutya balhés, minden kutyának nekimegy, agresszív. Ez ahogy írtam, inkább a szocializáció hiánya, félelmi agresszió, vagy abból ered, hogy úgy érzi, meg kell védeni a falkáját (ergo nem a gazdi a vezér). Egy domináns kutyának a testtartása, a kiállása, a járása, mindene azt sugallja, hogy õ a fõnök. Ritkán keveredik balhéba, mert a legtöbb kutyának azonnal leesik, hogy vele nem lehet kötekedni.
Csak megadja magát egy agresszívabb egyednek.Van ez így, ha túl nagy a különbség, és a hágó kutya még neveletlen is.A gazda dolga lenne leszedni a kutyáját a másikról, vagy mint falkavezérnek, neked kell intézkedned.
Off: Raknál fel róla fotót? :) Nagyon kíváncsi vagyok rá. On. Valszeg tõled várja a megoldást, az én kutyám is van ezzel néha így. Õ rászól a többi kutyára, ha pofátlanak vele, de van egy bizonyos szint, aminél a segítségemet kéri (konkrétan bejön hozzám, h védjem be). Van, h segítek neki, de legtöbbször hátralépek és szólok neki, h oldd meg, ilyenkor próbálkozik még több-kevesebb sikerrel. Ha már tényleg sok neki, akkor segítek. Próbáld meg rábízni a dolgot, h fejlõdjön õ is a problémák megoldását tekintve (dicsérj is rá, ha fejlõdést látsz), de persze ez erõsen szituáció függõ.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint önállótlan? Régen többször verekedett össze más kutyákkal, egyszer egy nála sokkal nagyobbat kapott ki, az meg véresre harapta a fejét holott NAPONTA vitték a futtatóra, és mindenkivel jóban volt. Legtöbbször már az összebarátkozáskor a másik kutya fölé magasodott és nyakra ment. Ez szerintem nem sima dominancia.
'Picike volt, valószínûleg bántották is és a hidegbe tették ki, onnan eredhetett a nagy dominancia régen.' Kevered a fogalmakat. A dominancia egy veleszületett tulajdonság, nem 'kialakul', meg 'lesz'. Amit leírtál, az utalhat a szocializáltság hiányára, félelmi agresszióra. Persze ettõl független lehet domináns is, csak nem az általad leírt okokból. Bár kétlem, hogy az, mert egy igazán domináns kutya nem hagyná meghágni magát, jelezné, hogy ez nem oké. Annyira meg legyen már önálló egy kutya, hogy tud szólni egy morgással, nem áll, mint egy darab f-sz, és mindent a gazdától vár. Persze balhéba ne menjen bele, de védje meg magát.
A kérdező hozzászólása: Most két éves, valamilyen roti-keverék, de találtam szóval nem tudom pontosan. A doki szerint roti tuti van benne, de többet õ sem tudott mondani, esetleg valamilyen masztiff. Picike volt, valószínûleg bántották is és a hidegbe tették ki, onnan eredhetett a nagy dominancia régen.
A kérdező hozzászólása: Azért, mert: 1. nem vagyok tenyésztõ sem "hobbyszaporító" 2. az orvos megerõsítette hogy csak jót teszek vele 3. NAGYON domináns volt 4. már akkor ivarérett volt, leszálltak rendesen a heréi és elrohant egy tüzelõ szuka után, alig tudtam megfogni. Nem bántam meg, ha ez az ivartalanítás miatt van, akkor oké. Én inkább olyasmire gondoltam hogy a falkavezértõl várta el hogy csináljon valamit, mondjuk le is szedtem róla a másik kutyát mert annak a gazdája nem tudta, csak furcsa volt. SZERENCSÉTLEN ivartalanított kutya egyébként mindenben férfi maradt.
nem lesz baja a korai ivartalanítástól! most mennyi idõs? milyen fajta?
Az ivartalanítás miatt van.
SZerintem vagy meg adja magát, mert a másik fél dominánsabb, vagy egyszerûen nem tekinti , , ellenfélnek" a másik félt. Az én kutyam detto ugyanez, sokszor van h megakarja másik fiú hágni de nem nagyon érdekli, mert nem jelent számára ellenfelet a másik him kutya. Hozzá teszem extra domináns kutyám van, "nagy szájú" ráugrik ha jön egy másik domináns kutya.

Nem árt a kutya lábának a napi lábmosás?

Benti kutyák, de ha kimennek sáros lesz a lábuk, ezért langos szappanos vízzel szoktam megmosni amikor bejönnek, van amikor kétszer is egy nap. Eddig nem látok semmi problémát a lábukon. Csak nem tudom hogy ez tavaszig nem lesz-e sok?
Nem csak töröld szárazra a tappancsait.
Nem árt, de a szappant MELLÕZD, felesleges és szárítja a bõrüket! Elég bõven a tiszta langyos víz :)
Sáros idõben, meg télen, én mindig mosom a mancsait amikor feljövünk. Utána pedig jól megtörlöm. De csak sima vízzel mosom meg. Ebbõl még nem volt probléma soha.
Csak vízzel, mert elõbb utóbb kiszárítja a bõrt, ami berepedezhet stb.
én is mosom neki kb 3 naponta, télen naponta , van h többször is. Én nagyon kevés tusfürdõt vagy rendes sampont rakok a vízbe, és úgy lemosom nekik, aztán megtörlöm. Kevésbé szárít mint a szappan. Ötelt: én (fõleg télen) beszoktam neki kenni a tappancsait köröm virág krémmel. így minden puha marad, és a só sem marja ki amit az utcára szórnak télen. De jó még a gyógyszertári glicerin is (azt hallottam)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Meg szoktam törölni. Akkor ezentúl szappant nem teszek a vízbe, csak gondoltam úgy tisztább lesz. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!