Állatok - Kisemlősök kategória válaszai (13034 db)

Egy ivartalanított bakot meg egy nőstény nyuszit lehet együtt tartani?

lehet, hogy örökbefogadok egy nyuszit, csak ugye ez nem baj?
Szoktasd ossze oket , semmikeppen ne zard be egy ketrecbe mindkettot felugyelet nelkul .. Konnyen lehet bunyo , a nostenyek teruletvedoek, nem szeretik a hivatlan vendeget.
ha lassan szoktatod össze õket, jól ellesznek. még az sem biztos, hogy megugorja a bak.

Kisállatot szeretnék de nem lehet mit tegyek?

Szeretnék bármilyen kisállatot de nem lehet mert minden nyáron elutazunk a mamámékhoz külföldre igy nem kaphatok na meg nem kertesházban lakunk nyáron nincskihez vinni lemondani meg nemakarok róla kérlek segítsetek!!!
próbáltad már az ebneveldét vagy más virtuális játékot??
A kérdező hozzászólása: próbáltam de nem segít nem olyan mint az igazi
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia. Kérdezd meg a szüleid miért nem szeretnék hogy legyen kisállatod.Hallgasd meg az õ érvüket is és tegyél érte higy legyen.lehet ha látják hogy önálló vagy, házimunkába segítesz stb rád mernek bízni egy kisállatot. Döntés is kell hogy neked melyik a fontosabb a nyaralás vagy egy kisállat.Vagy ha nem tudod megoldani akkor keress valakit, biztos van osztálytársad vagy egy szomszéd akit ha megkérsz pár napig vigyáz rá, de vannak már panziók is, illetve ha kutyát szeretnél kutyabarát hotelek is ahová elviheted magaddal kedvenced. Döntsd el hogy milyet szeretnél és mi az emibe a szüleid is belemennének pl.lehet hogy egy egértõl vagy patkánytól vagy rovartól kirázza a hideg õket. Szóval elõtte beszélgessetek.
Szia! Válassz olyan kisállatot, ami bírja az utazást. Én két ilyet tudok, a patkány és a görény. Ami viszont macera, az az útlevél az állatnak és -attól függ mivel mentek külföldre- a szállítás. És persze az, hogy 2 helyen kell hogy legyen nekik megfelelõ méretû ketrec. Ha ezt nem tudod megoldani, akkor kereshettek kisállat panziót. Ez igazából csak akkor jó megoldás, ha 1-2 hétre mentek csak külföldre. Panziók közül én Ricantát ajánlanám, õ megbízható. Fentebb már leírták, hogy a szüleidet hogy tudod meggyõzni. Sok sikert! Remélem találsz a számodra megfelelõ állatkát!
görény szerintem tök jó, azt tudod magaddal is vinni mindenhova, szereti a változatosságot, csak a gazdájával legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat egy egész nyáriszünetben ottlenénk és autoval megyünk
Kutyát ne szállíts kocsiban... Nem szereti. A görény az bírja, és még talán elég cuki is.. Hajrá! Én is így voltam a hörcsöggel. :D
Akkor patkány vagy görény ugyan úgy. Gondolom az autóban senkit nem zavarnak és egy nagyobb szállítóban simán elvannak, nem kell kiengedni õket mint a kutyákat.

A csincsillám három éve egyedül lakik, bántana egy másik csinit ennyi idő után?

Három éves a csinim, egy bundatenyésztőtől hoztam el mikor még kicsi volt, ott külön ketrecekbe voltak. A lényeg az hogy soha nem volt még egy másik csini mellette. Minden nap kb 6-7 órát kint van a ketrecéből, és úgy tűnik hogy elég jól elvan egyedül, nem tudom hogy ennyi idő után jó lenne e neki egy barát, hogy egyáltalán elfogadná e.
Hát, meg lehet vele próbálkozni, de készülj föl rá, hogy az új csincsit el kell ajándékoznod ha nem szoknak össze. Legjobb ha már elõre keresel valakit aki befogadná ha nem jön össze a dolog. Nagyon lassan és fokozatosan csináld a szoktatást, az õ tempójukban.
A kérdező hozzászólása: Én is ettõl félek, hogy ha nem jönnek ki egymással akkor nem tudnám hova tenni az új csinit. Pedig olyan jó látni mikor más csincsillák együtt vannak. köszönöm a tanácsot
Az én csinim kb. 1 évig volt egyedül, miután meghalt a társa. Amikor hoztam neki egy másik társat, nagyon vehemensen fogadta, nem bántotta, csak nagyon izgatott volt, és persze egyfolytában megakarta mászni, amitõl a lány megijedt. Én úgy csináltam, hogy mind a 2 ki volt engedve, ott voltam köztük, hogy ha baj van, közbe tudjak avatkozni, a fiút párszor le kellett állítanom, de amúgy nem volt gáz.A ketrecbe kergetõzés volt kb. fél óráig, aztán összebújva aludtak.Azóta dúl a love köztük. :)
Biztos hogy összebarátkozik vele ha nem két fiúról van szó ! az én csinim négy éves mellette már volt pár csincsilla és mindegyiket szerette sõt 3-ból 2-vel olyan jól összebarátkozott hogy közös gyerekük is született.
4! Sajna ez nem minden esetben van így. Dec. 22-én haza hoztam egy 2.5 hónapos fiú csinit. A lány olyan szinten megvadult tõle, hogy nem csak õt, de az addigi társát is megtámadta. :( Így a lányt kénytelen voltam elajándékozni. :( Viszont a fiú nagy érdeklõdéssel fogadta a kis jövevényt, aki az ijedtségtõl védekezõ pózt vett fel, de pár óra egy ketrecben való töltés után már együtt aludtak. Azóta békesség van. Több csintartótól is azt hallottam, hogy a fiú-fiúval jobban kijön, mert a lányok zûrösebbek a hormonok miatt. Azt nem tudom, hogy minden csin-lány ilyen, de az enyém eléggé uralkodó típus volt. 3-as voltam.


lehetnek egy alomból, a tesók ki fognak jönni. csak egynemûek legyenek.
Rágcsálókat jobb egy alomból venni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget! :)
Nekem 3 fiú van egy alomból, remekül kijönnek egymással már két éve!
*fajtatiszta. A fajtiszta azt jelenti, hogy nyúl legyen. Keress tenyésztõket a neten. Nem biztos, hogy lesz veszprémben.
A kérdező hozzászólása: Tavasszal szeretnék egyet , addig átgondolom , mi jár ve ) Eddig hörcsögeim voltak , es tudtam velük foglalkozni rendesen :)
A kérdező hozzászólása: Bocsi , észre se vettem mit írtam :s Amúgy köszi a választ :)
A kérdező hozzászólása: Sehol nem találok tenyesztõt :"( Valaki nem tudja honnan tudnék szerezni?:/

Milyen alapanyagból legyen a tengeri malacaimnak a ketrec alapja?

Ketrecet akkarok csinálni azt tudom mekkora kell de ezeket hol tudom beszerezni. Meg maga a ketrecnek a rácsa az miből legyen?
Hallod nekem is úgy van hogy KB 4-6cm forgácst tehetsz búvó helyet meg kaját itatót és vm játékot PL*fügö ágyat s csövet és nefelejsd el a tengeri malac társas állat ezért ha lehet 120*60 ast ketrecet vegyél minimum KB ennyi S kereket ne tegyél

Mi történt a malim szemével? :O

A tengerimalacomnál reggel észrevettem, hogy a szeme be van húzódva (nem úgy néz ki, mint szokott, hogy olyan cukin kidülled), és a szemhéja nagyon piros. Egyből kamillás vízzel borogattam neki. Most, amikor hazaértem és próbáltam megismételni a folyamatot, láttam, hogy olyan tejszerű hártya borítja a szemét. Ha valaki tudja, hogy mitörtént vele, vagy ilyenkor mi az eljárás kérem segítsen (ha lehet minél hamarabb!!!)! Előre köszi a válaszokat! ;)
Vegyél neki Corneregel-t emberi patikában. Ez egy szemgél, ami a szaruhártya esetleges sérüléseit gyógyítja. Naponta 2-3x húzzál bele egy csíkot a szemébe. Recept nélkül kapható, olyan 1200 forint körül van.
A kérdező hozzászólása: Ez minden szembetegségre megfelelõ neki? Köszi a választ! ;)
Természetesen nem, mutasd meg orvosnak, de addig is tûzoltásra jó lesz.
A kérdező hozzászólása: Rendben, akk elõször kipróbálom ezt a krémet, ha nem válik be megmutatom dokinak! Köszönöm!
Mindenképp vidd dokihoz, ne csak akkor ha nem válik be a krém! Elvesztheti a látását, sõt, lehet hogy már most megvakult!
A kérdező hozzászólása: Jó rendben!
Ilyenkor legtöbbször az a baj, hogy egy szénaszál belefúródik a szemébe. És néha benn is marad. Ha kiáll a szénaszál vége, akkor ki kell húzni, csak utána jöhet bármilyen krém. Vidd el minél hamarabb egy orvoshoz, mert könnyen a szemébe kerülhet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Elvittem dokihoz és adott ilyen krémet, meg mondta, h valószínûleg egy szalma szál szúrta meg a szemét. Nem vakult meg, de nem állította biztosra, h a krém ellenére megmarad a látása. :/ Azért remélem sikerül és meggyógyul! Még 1x köszike! :D

Gombás a nyúl bőre?

Anyámnak van egy nyula, aki egy ideje vakaródzik, elvitte az állatorvoshoz, aki rávágta hogy gomba, és kenegesse canesten krémmel, az viszont nem hat, hiába kenjük, hiszen a nyúl lenyalja a hátáról! Nincs valami fürdető, vagy bármi ami hatásosabb?
Vigyétek másik orvoshoz, olyanhoz, aki èrt a nyuszikhoz.
A kérdező hozzászólása: Remélem el fogják vinni minél hamarabb..addig kiírtam ezt a kérdést hátha tud valaki esetleg valami ideiglenes megoldást, de nekem már egy ideje gyanús hogy egy állatot nem canesten krémmel kezelünk, és rossz nézni ahogy vakaródzik. Vannak ilyen fürdetõ cuccok vagy csak krémek vannak ezekre?
Pedig "szokás" emberi krémmel kezelni állatot, köztük nyuszit is. Nekünk gombára Pimafucortot és egy másik kenõcsöt írtak fel, de annak nem jut eszembe a neve..
A kérdező hozzászólása: Pimafucortom is van. Nektek használt a gombára? Az a baj ahogy vakarja magát leszedi-lenyalja magáról. Vagy azzal ne foglalkozzak?
Én mindig akkor kentem be, amikor épp a vacsiját kapta, így legalább kis idõre is, de magán hagyta. Utána meg simogattam, hogy eltereljem a figyelmét:) Én mindig vastagon kentem be, hogy ne tudja mindet leszedni. Viszont azt hiszem nem a Pimafucort használt, hanem a másik...
De amúgy vigyétek el egy másik dokihoz is, mert nem biztos, hogy gombás.. Lehet rühes is..
Nizoral! Eszembe jutott:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Elvisszük persze, csak nem az enyém, hanem anyáé én pedig saját kereset híján nem tudom elvinni, csak kezelni szegényt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!