Állatok - Haszonállatok kategória válaszai (338 db)

miért kellene? ki megyek a piacra azt veszek :D
Most új probléma adódott: mivolt elõbb, a kakas, a tyúk, vagy a tojás?
T. hozzászólók! A kakas magyarul kokas!...
Ne elevenítsünk fel egy régi kérdéskört? Hogy akkor most - Tojás, vagy tojat?
Van.
Ugyan már fiúk - lányok! A "tojásgyárakban", azaz tojótyúk telepeken nincs is kakas a tyúkok között!
Én csak pár éve tudtam meg ezügyben az igazságot, és eléggé megrázott. De már túltettem magam rajta.
Nem a kakas tojja a tojást??!! Ez most mellbevágott! De ugye a húsvéti tojáshoz a nyúlnak nem kell a kakas, hogy tojást tudjon tojni????!!!
Csak azért tojik egy tyúk mindig újabb tojást, mert mindig elveszik alóla. Ha hagynák összegyûjteni (kb. 6 darabot), akkor abbahagyná a tojásrakást és ösztönösen megpróbálná kikelteni õket (kotlana), és ha kakas is volt a dologban, akkor sikerülne is.
Arra gondoltam hogy a menstruáláshoz magához nem kell a pasi.. mert az kb ugyan az mint a tojás..
Kedves 4-es! Pasi nélkül hogyan születik meg a gyerek? Hát ezért mondjuk, hogy a tyúk az tojik, de pasi nélkül, akarom mondani kakas nélkül abból a tojásból sosem fog kiscsirke kikelni!
A tojás az jön magától is, csak ahhoz kell kakas hogy keljenek is belõle ki csibék! :) Bezony ám!
A nõk is menstrualnak ahhoz sem kell pasi :D
* a gyúk kakas nélkül ... a tyúk kakas nélkül ...
A kakas csak akkor szükséges, ha azt akarod, hogy a tyúkod által tojt tojásból kicssirkét keljenek ki. A gyúk kakas nélkül is fog tojni tojást is (nemcsak mást), de kakas nélkül "nem lesz magva" a tojásnak.
Az igaz, hogy azt a tojást, aminek van magva (tehát kakas megtermékenyítette a tyúkot elõtte), azt nem esszük, ehetjük meg? Én már vettem piacon olyan tojást, aminek magva volt és nem mertem megenni...
Elvileg nem ugyanazt eszik a természetben sem (voltak legeltetési kísérletek is a témában), de ha a táp ugyanolyan értékû, mint a nyúlnak szánt tápok, helyettesíthetõ. (A neten két találomra kiválasztottat hasonlítottam össze, nem tûnik megfelelõnek. Bárány indító tápot láttam, a fehérjetartalma magasabb, a rosttartalma jóval alacsonyabb, mint a nyúltápoké.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Nem mindegy milyen tápot kap a kis kedvenced vegyél neki speciális tápot amibe benne vannak a vitaminok amire szüksége van. Én az árkádban szoktam meg venni a Görimnek a tápját
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Inkább ne adj neki báránytápot. Mennyi nyuszid van? Egyébként én semmiféle tápot nem adnék nyuszkónak, mert felfúvódhatnak tõle (tapasztalat). Neki is a legjobb, ha árpát, gabonát, zabot eszik. Ezek keveréke tökéletes számára. Egy kis kukoricát vagy lenn magot is adhatsz mindezekhez. A lenntõl szép fényes lesz a bunda, erõsek a körmök. Persze ezt igazán kis mennyiségben csak. Legjobb a zab és árpa együtt. Felénk 75 ft/kg a zab ára, árpáé szintén. Kukoricából is kevesebb javallt a magas keményítõ tartalma miatt. Bár a legfontosabb ugye az a széna. Az abrak (fent írt szemestakarmány) csupán kiegészítés. A széna a nyúl emésztõrendszerének a legfontosabb. Valamint víz. Tévhit, hogy keveset isznak, igenis folyamatosan szükségeltetik tiszta víznek elõttük lennie. Nyalósó is létezik kifejezetten nyulak számára. Kisállat kereskedésben biztosan kapni. Az ásványi anyag tartalma miatt kell. Egyébként, ha a vizébe egy pici almaecetet keversz, az biztosítja a vitaminszükségletét. Erõs immunrendszere lesz tõle. De icipici kell csak ebbõl a vízbe és nem rendszeresen. Mondjuk havonta 1x nem árthat meg. Nasinak répát adj neki:)
A kérdező hozzászólása: 5 anyám van 2 bak annak a szaporatai. Kaptam egy zsák birkatápot azért kérdeztem lehet e adni nekik... ;)

Miért álltak meg a kiskacsáim a fejlődésben?

Magyar kiskacsáim egy része meg állt a fejlődésben pedig ugyan azt eszik.Lehet ,hogy beltenyészet?
Napos kiskacsáknak rendes teljes értékû gyógyszeres kacsaindító tápot kell adni. Nem szabad keverni darával. Aztán kacsanevelõt, majd gyógyszermentes kacsabefejezõt. Ha darált kukoricát vagy egyéb darált takarmánynövényt etetsz, és nem akarsz neki tápot adni, akkor adj a darához koncentrátumot, mert fontos a fehérjekiegészítés! bár napos kacsának inkább megvenném az indítót, és ha csak nagyobb lesz, akkor etetném koncentrátummal
Mikor beköszönt a hideg a fiatalabb állatok, ahogyan írtad is, "megállank" a fejlõdésben. Igazság szerint csak visszavesznek egy kicsit, és majd tavasszal a újr elkezdenek növekedni. Persze télen sem megáll ez a növekedés, csak lelassul, hiszen a cél ilyenkor a vastagabb szõrzet növesztése s a zsír tartalékok felhalmozása. Szóval ne ijedj meg, valószínû, hogy kutya bajuk sincs. Amennyiben viszont soványak, a tollazatuk csapzott és levertek, akkor betegek lehetnek. Ha ez nem áll fenn, nincs baj.
A kérdező hozzászólása: Akkor a többi miért fejlettebb? A 11-bõl csak 3 maradt jóval kisebb.
Akkor ez a három gyengébbecske. Ha esznek rendesen és tavaszig megmaradnak még kifejlõdhetnek. Volt nekem is egy kiskacsám, aki egész életében "törpe" maradt. Nagyon cuki volt, nem is vágtuk le soha.
Normális takarmányt kell nekik adni, nem szirszar szemetet és akkor majd nõnek.
Szóval nyusziról van szó. Még az is megoldás hogy ha egy szélvédett garázsban van nappal. Amúgy kint is elvan a szigetelt házban. Répát hetente adnék neki plusz alma saláta
A kérdező hozzászólása: Írjatok már többen, tényleg érdekelne.
Szerintem ne adj neki tápot , csak árpát mert hülyére hizik.
A kérdező hozzászólása: hát, igen......kissé el van már hízva. õsszel csökkentettem neki a táp mennyiséget, de így télre, nem szeretném már megvonni tõle. Igaz már 4-5 kg körül van. Azt hallottam, ha a szívüket már nehezebben lehet kitapintani, az elhízás miatt, akkor infarktust kaphat, ez mennyire igaz?
Annyira, vagyis úgy nyilván nem, de szerintem szoros kötõdés kialakulhat. Nekem egy kakasom volt régen, úgy simogattam, mint más a macskát. :) Mindig jött velem szépen és óvatosan evett a kezembõl, nem csípett meg. Szerintem a legtöbb állattal ki lehet alakítani szoros köteléket ha elég értelmes állatról van szó. A csirke mondjuk nem olyan intelligens, mint egy kutya, de azért szerintem meg lehet próbálni. Nekünk régebben sok csirkénk volt és általában azok, akikkel többet játszottam csibe korukban késõbb kedvesebbek voltak, a többi csipkedett, nem jött úgy oda és idegesebb volt a közelünkben. De rá lehet keresni YouTube-n is, még az is lehet, hogy van olyan csirke, ami még akár trükköket is tud. :)
Hát hogy lehet ilyen idióta valaki, hogy így beszél. Ez szerintem a kutyájával meg is teszi, de az anyjával biztosan! Barom.
Neked szerencséd van, mert nem lehet sok gondod, ha ezen filozofálsz. Amúgy meg akkoriban biztosan volt valami étel a kezedben, amit valamikor tõled megkapott, és azért ment utánad, mert a kaját várta. Az állatokat a hasukon keresztül lehet manipulálni, és idomítani.
A kérdező hozzászólása: nem olyan hülyék* bocsesz
A kérdező hozzászólása: tudom hogy olyan hülyék, azóta hogy az egyik csirkénk a tetõ olyan részére tojik ahol nem érjük el ráadásul még hungarocelt is tudott zabálni... :D meg amióta a csibék kitaláltak egy útvonalat a szabadság felé. :D
Azt nem tudom, hogy a csirke tud-e szeretni úgy, mint egy ember. De én nagyon szeretem. Nokedlivel, paprikásan. Habár én nem rágom meg a fejét, mint anno öreganyám. :D Egyébként a csirkék (madarak) a dínók leszármazottai. Ha figyelsz egy kicsit, akkor észrevehetõ, hogy nem annyira buta állatok, mint hisszük.
A kérdező hozzászólása: fuuujj, nem! h*lye! mondom csak azért kérdeztem mert az a csirke nagyon nagyon szeretett! én az állataimat úgy szeretem mint gyerek az állatát! Jesszus... -.-" az a csirke se akart velem sz*exelni! legalábbis remélem.... XD
Zoofil=aki az állatokhoz vonzódik szexuálisan
A kérdező hozzászólása: csak azért mert a mamámnál volt egy csirke aki annyira szeretett hogy sose hagyott békén hanem futott utánam, és ha legugoltam akkor belefurakodott a ruhámba. most van egy rakás csibénk, még tavasszal keltek, és meg akarom õket is tanítani erre de nem tudom hogy az a csirke miért szeretett meg, ezek a csibék meg utállnak engem :D amugy 2# azt se tudom mit jelent ez a szó szval kétlen hogy az lennék...
8-as, hozzánk járt pl. a szomszéd cica, akartuk etetni, és nem kért. csak simogatásért jött, meg látogatóba. ennyit az etetésrõl.

Valaki tud még jó áron eladó szemes kukoricát?

Miskolc 50km-es körzetében érdekelne.
A hasznaltat.hu-n nézd meg. Ott mindig van, lehet keresni hely szerint is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod!
õstermelõi
Õstermelõi, ENAR tenyészetkód, marhalevél minden marhának. De õstermelõit a falugazdásznál tudsz váltani, a marhalevelek szabályos kezeléséhez pedig kell egy ENAR kapcsolattartó állatorvos. Ha ezt a két személyt kérdezed meg, akkor minden kérdésedre pontos választ fogsz kapni.

Azért a magyartarka még jó marhának minősül?

Csakmert mára már mindenhol a szürkét dícsőítik.
a magyartarka valójában felturbózott szürkemarha, persze azóta már jónéhány nemzedék felcseperedett

Kell-e őstermelői a szarvasmarha tartásához?

azt szeretném megkérdezni, hogy csak úgy tarthatok-e bikákat?
Nem, nem kell.

Mivel győzhetném meg a családomat?

15 éves vagyok és már lassan 4 éve szeretnék baromfiakat Vannak nyulaink de régen tyúkjaink és csüngőhasúak is voltak A hely a takarmány vétele sem lenne akadály De igazából csak 3 tyúkot 2 gyöngytyúkot meg 2 pulykát vagy kacsát szeretnék Folyamatosan vitázok velük de nem jutok sokkra velük. Eléggé elvagyok kenődve és már nem tudom mit kéne tennem hogy megengedhessék nekem ezt az egész kis baromfiudvar dolgot Az udvarunk hatalmas semmi nem baj nem lenne Ez az egyik legfőbb álmom és még szeretném gyerekfejjel átélni ezt a számomra boldogságot
Üdvözlet! Én 16 vagyok és nekem jutott ebbõl a boldogságból, ami nem teljesen boldogság, nem minden esetben. Most tyúkok vannak, vagy 40 darab meg libák kacsák. A gyöngyit és a pulykát ne akard, azokat nem ajánlom. Nagyon pofátlan és agresszív állatok. Voltak gyöngyijeim is a nyáron, de állandóan ha megijednek elkezdenek irtózatos hangon szirénázni, valami rettenetes hajnalban arra ébredni. A pulyka az azért nem jó, mert veszélyesek ha úgy adódik. Voltak tojók amik eléggé repkedtek kifelé a kifutóból. A bakpulykák meg a hatalmas testükkel ha olyan kedvük volt szaladni kellett elõlük. A kacsa az nem olyan, azzal nincsen gond, csak nagyon nagy sárt csinál maga körül a vizet kiveri állandóan. Ha kérdésed van privátban megtalálsz!
Szia! Valószínûleg a kérdésedre nem fogsz kapni rendes választ, hisz nem ismerjük a szüleidet, így nem tudjuk, hogyan tudnád meggyõzni õket. Viszont egy pár hasznos tippet adhatok: Gyöngyit ne akarj. Ha valamitõl megilyednek, iszonyú lármát csapnak, ami kibírhatatlan. És az enyémek nagyon buták is! A múltkor például egy saját önszántából(nem kergette semmi) berepült a kutyaólba, az meg elkapta, és alig akarta elengedni... A tyúkokra a lármázáson kívül semmi rosszat nem tudok mondani, viszont a kakasra igen. A mi kakasunk nagyon kibírhatatlan. A tyúkokat nem hagyja enni, amikor õ eszik. Folyton elzavarja õket az etetõtõl, így már külön etetjük(nem a gyöngyi tyúkokat zavarja el). Sõt, nekem a pulykát is zavargatja! (Ráadásul a kakast, aki a saját árnyékától is megilyed-komolyan!) Pulykám is van, arra csak 1 rossz dolgot tudok mondani. Van egy tojó és egy kakas. A kakas nagyon barátságos, bár egy kicsit hangos. Ha a gyerekek vagy bárki kint van az udvaron, követi, és esze ágában sincs bántani õket. A beszélgetésekbe is rendszerint beleszól-inkább beleordít. A tyúkokat sem bántja, mindennel nagyon jól kijön. Egy kicsit õ is lármás, bár nem annyira, mint a gyöngyik. ;) A tojóval már vannak gondok... Õ egyáltalán nem hangos, de ha nem szokik helyhez, szökik... És nekünk a tyúkjaink tarajába is olykor-olykor belemar-és el sem engedné, ha nem szednénk le. Ez rendszerint akkor van, mikor õ is tojni szeretne(igaz, hogy több hely van, ahová tojhatnak, de sokat az öreg tyúkok melegedésre használnak. Kb. minden 3. nap tojik a pulykánk), de a tyúk éppen tojik. Akkor benyúl a fejével, megragadja a tyúkot a tarajánál, és addig húzza, még le nem száll a tojásról a tyúk, ha egyáltalán volt ideje tojni. A pulykatojó nem olyan barátságos-szelíd õ is, de nem jön oda, és simogatni sem lehet, ellentétben a kakassal. Nem tudtam válaszolni a kérdésedre rendesen, de remélem ez a pár információ késõbb hasznodra válik! :)
ha valami nagyon jót teszel sokáig bisztos meg engedik
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat. (Fõleg a másodiknak). Nem tudom hogy sikerül-e õket meggyõznöm ... próbálkozok.. aztán kiderül.. de mindenesetre köszönöm..
Nem is gondoltam, hogy gy viselkednek ezek a baromfifélék :) Nekünk nincs, elvbõl nem ölünk meg senkit, aki a mi portánkon él.Tudom ez hülyeség, de ex-pesti állatvédõként nem meglepõ. Szomszédban van baromfiudvar, sokszor elnézegetem õket, figyelem, hogyan viselkednek.Szerintem szórakoztató. Talán a szüleidnek megemlíthetnéd a hasznot, amit hajtanak, pl.friss tojás.Meg hogy felelõsségre szoktat és a tanulmányaidban is hasznát veheted a tapasztalatoknak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm Neked is!
A gyöngyik tényleg ütik-verik a tyúkokat.Kell egy szép, termetes kakas, hogy megvédje õket. Van ilyen. Láttam én már olyat is, hogy a kakas összeverekedett még a pulykakassal is, hogy védje a területét s a tyúkjait. Hangosnak hangosak, bár engem ugyan nem zavarnak. A pulykák hangját pedig kifejezetten szeretem. Számomra vicces. A szüleidnek pedig örülniük kellene, hogy állatokkal szeretnél foglalkozni. Ritka az ilyen gyerek. A legtöbb korodbeli X-boxozik vagy számítógépezik a négy fal között naphosszat. Becsülendõ dolog, hogy te élõlények gondozásán töröd a fejed.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: Nagyon köszönöm ezeket a szép szavakat! (Anyunak ugyanezt elmondtam és már van 2 tyúkom és két gyöngyim!) A válaszodat köszönöm, kap egy nagyon de nagyon hasznos jelet!
Töltsd le a gyöngytyúk-fácán szoftvert az Internetrõl...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!