Állatok - Halak, akvarisztika kategória válaszai (15214 db)

A kérdező hozzászólása: Valamint [link] ez a szûrõ elég lenne bele?
A kérdező hozzászólása: rosszat linkeltem, ez lenne a [link]
Nekem van mindkettõ, a 700 100liter környéki vagy az alatti akváriumba jó, a 900-as 150-200 literest elvisz. Stendal nálam 1-2 napot volt la akarta alázni az akva lakóit vissza is vittem. ramirezinek jó az akva. Diszkosz az külön cég, sok tapasztalat, 400 literes aksi, lágy víz gyártásra rá állni, és legalább 20-30 liter szûrõanyag, (nem szûrõ, szûrõanyag!) java részt bio, gyakori rendszeres vízcsere, és egy talán a legnehezebb jó tenyészet.
A gyro-kill kinyír minden rákfélét, de ez egy elég erõs gyógyszer, nem biztos hogy jó ötlet a téli hibernáció elején alkalmazni. Pontosan mik a tünetek? Sokféle ízeltlábú parazita van, lehet hogy létezik jobb megoldás.
A kérdező hozzászólása: Valami fehér log ki belõlük és úgy olvastam , hogy ez a rák fajta csak a ponty félékre megy . És , hogy annyit írtak mindenhol ki kell belõlük csak szedni de egy igen termetes tavam van rengeteg halal igen nehéz mutatvány volna illetve kivitelezhetetlen szinte teljesen ez a kihúzom verzió .
Vedd magadhoz a sörétest
Nem tudom, nem ismerem. Biztos visszajön nyáron, csak mert ilyenkor pangás van.
Sajnálom, ha tényleg kitiltották. Sok kérdésemre adott korrekt választ és a másoknak adott válaszaiból is sokat lehetett tanulni. A weblapja engem is érdekelne
Esetleg valaki megosztaná a weboldalát?
Igen, kitiltották valami hülyeség miatt.
mondom, kitiltották. van saját weboldala.
..vagy elege lett a sok hülye kérdésbõl! :D
Nincs internete, elromlott a gépe, nincs ideje, túszul ejtették, kitiltották, hallá változott és úszkál valamelyik akváriumában vagy téli álmot alszik.
Biztos akváriumot karbantart, növényeket ültetget, halakat szaporítgat, ilyenek. :)
kitiltották.
Nem tudom, talán megvan a saját élete és azzal törõdik inkább... De miért nem írsz neki privátot, ha annyira érdekel és hiteles infót szeretnél kapni?
Valóban kitiltották, google: "hable fórum" és ott az elsõ magyar nyelvû találat.
igen.
Az aranyhal az egy faj. Különbözõ kitenyésztett változatai vannak csak.
A kérdező hozzászólása: Szuper! Még arra nem találtam választ, hogy kb milyen mérettõl szaporodnak? Köszi!

Milyen halakat vegyek egy 50 L-es akváriumba?

Szóval,milyen szűrőt vegyek,ami lehetőleg nem túl drága?
50 liters akvarium nem mondhato nagynak ezert vagy vegyel par nagytestu halat 10-15db, vagy aprotestbol tobett, persze ez atol is fug menyi dekoraciot es novenyt teszel bele, de egy kisalatkereskedesben bisztosan segitenek neked.
inkább egy eheim pick up
A kérdező hozzászólása: Egy TetraTec IN 400 jó lenne?Ez tud levegöztetni is?
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor szûrõnek milyet vegyek? Nem kéne valami biológiai szûrés bele?
Bocs, kihagytam alinket: [link]
Ja és az elsõre semmiképp se hallgass, lehet egy állatkereskedõ. :)
Ha eldöntötted milyen halat szeretnél kitudod számolni, a cikk végén található képletbõl. A trópusi édesvízi arányszámokat nézd.
Én ezek közül a galaxy razbórát választanám.
az elsõ hülyeségeket beszél, ebbe nem valók nagytestû halak. nano (nem neon) halakat kéne benne tartani: [link] szûrõnek pedig pl. aquael fan 3, az olcsó.
minden tud levegõztetni, ami tudja fodrozni a vízfelszínt.

Garnélákat szeretnék tartani, milyen halakat lehetne melléjük telepíteni?

Red cherry garnélát szeretnék tartani, vagy hozzá hasonlóan könnyen alkalmazkodó garnélát (esetleg folyami rákot). Van olyan hal (pl. guppi?), amelyik szintén igénytelenebb és jól elvan a garnélákkal?
Hallal csak óvatosan. Nekem volt egy kezdetleges kis csapatom, végül a tök szelídnek ítélt coryk eltüntették a kisrákokat, és a kisebb testû hímeket, és így csak egy nõstény garnélás csapatom maradt. Magyarán a rossz halválasztás lefejezte az állományomat :( De sok szerencsét kívánok, ajánlanám ezt az oldalt: [link]
Nano halakat:[link]
A kérdező hozzászólása: Ezek a nano halacskák nagyon szépek, köszönöm!
Elsõ körben ahhoz kéne igazítani a halakat, hogy milyen víz lenne az akváriumban. A red cherry garnélák szeretik a kemény csapvizet, ami praktikus, de a nano halak többsége már nincs oda érte. Kemény vízbe jók a törpe elevenszülõk, mint a törpe fogasponty, endler guppi meg társai. Lágy vízben meg végtelen a választék.
A kérdező hozzászólása: A red cherryrõl azt olvastam, hogy könnyen alkalmazkodik a kemény vízhez. De ez nem azt jelenti, hogy a lágy vizet meg kifejezetten szereti? Egyébként most én is azt nézegetem, hogy melyikekkel lehetne összerakni. Ha lesz kész tervem, majd megírom. :)
Én is endlerekkel tartanám! Az nekem új infó volt, hogy a red cherryk szeretik a kemény vizet. köszi
Mit jelent az, hogy igénytelen hal? Nálam is vannak sakura, meg amano garnélák, és remekül elvoltak már 2-3 halfajta mellett. Kalászhal volt sokáig, most díszmárnák vannak.
A kérdező hozzászólása: Hát úgy igénytelen, hogy nem annyira érzékeny a vízminõségre. Mármint nem a tisztaságra, hanem a keménységre. Szóval ilyen kis kezdõknek való halacskák, mert gyerekkorom óta nem voltak halaim, akkor is csak guppik. Szerintem a guppik pl. az igénytelen kategória, míg a vitorlás már kényesebb.
Nekem is úgy van, csak a black nem szaporodik. Egyébként telepítés meg helyfüggõ.
A kérdező hozzászólása: Mármint hogy neked nem szaporodik a mollyd? Mert nekem igen, csak külön aksiban van mindhárom faj, de kettõt meg szeretnék szüntetni és hogy egy aksiban legyen mindhárom faj( 120L az akvárium, mindegyik fajból 3 hím és 8 nõstény van, azaz 33db hal) külön külön mindegyik szaporodott csak nem tudom hogy így egy aksiban is fognak e?
Ha megfelelõ a vízminõség akkor szaporodni fognak. Kérdés, hogy van-eelég buja növényzeted, mert különben meg fogják enni a kishalakat. 120 literre meg szerintem elég sok lesz ez a telepítés, még ha erõs kûlsõ szûrõd is van.
A kérdező hozzászólása: Növényzet az van bõven, az aljzatot meg majdhogynem teljes terjedelmében jávai moha borítja! Víz, 25fokos, pici konyhasó is van benne, , , de biztos hogy így is eleségként végzi egy pár darab! Mert mikor külön külön voltak is úgy volt!

Neptun növénytápsó?

Elvileg van benne mikro és makro elem is.
Elvileg akár jó is lehetne, de nagyon híg és mennyiségre lebontva elég drága. Ha többet adagolsz, elmúlhat a problémád, de nem biztos hogy megéri erre a tápra költened. Az Echino talajból gyûjti a tápot, így jól elvan, de a páfránynak csak a víz jut.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséged.Esetleg tudsz megfelelõ minõségi tápot?
A kérdező hozzászólása: Ja és szoktam használni Easy Balance-ot is. :) (ez lemarat)

Mit szóltok ahhoz, hogy leállították a balatoni szelektív halászatot?

Ha megszűnik a busahalászat még nagyobb kár keletkezhet az őshonos halállományban, mint amit a rabsicok, orvhorgászok okoznak. Rossz ízű pletykák szerint nem csak szelektív halászat folyik jelenleg a Balatonon, ezt mire alapozzák?
A kérdező hozzászólása: Azt megjegyezném, hogy szinte egyáltalán nincs jelenleg halõrzés, de most nem errõl van szó.

Endler guppiknál milyen idős számít már felnőttnek?

Márminthogy, amikor nem mondjuk rá, hogy ez még kicsi, ill. amikor még jelentősen növekszik a következő mittomén 1 hónapban?
A kérdező hozzászólása: Ja, és szivárványos guppik közül egy elkezdte elkergetni a többit az akvárium jobb oldali elsõ sarkából☺... Nekem mindegy, a többi jól tûri, de okés ez így? Szóval nem valami kis átlagon felüli önkényeskedõ halat sikerült szereznem? ☺/ /▀ / \
A kérdező hozzászólása: Oppá, Bob-utánzat nem jött össze, más a betûtípus szerkesztésnél és displaynél...
A kérdező hozzászólása: És még egy: lemezes kajából kb. mennyit szórjak be 8 endler guppinak? Nem szeretnék túletetni, és persze hidegvérûek, de, hogy bekerültek az akváriumba ma, az aljzatra a baktériumpopuláció fejlõdése érdekében beszórt és még nem teljesen elbomlott kaját úgy megették egy fél óra alatt, hogy nyoma sem maradt...aztán egy nagyon mini csipetnyit még beszórtam, azt úgymond egymás szájából kapkodták ki...szóval éhesek voltak. Cyclopsból egy borsónyi fagyott állapotban? Ok. De lemezesbõl kb? Amikor már nem törõdnek a mellettük leesõvel? Ilyesmi aranyszabályok?☺
A kérdező hozzászólása: Ja, és bemértem a vizet, amiben az endlerek voltak. Nitrátszint az egekben. Atyaúristen. Jó, hogy nem öntöttem bele az akváriumomba, köszönöm még egyszer a figyelmeztetést. A fehér-halványlila színskálán mérõ reagens a sötét rózsaszínt vette fel. Akváriumvizemnél színtelen. Eléggé [LOL].
A kérdező hozzászólása: Kezdem magam úgy érezni, mint aki blogol. ☺
Csak éppen mindenki leszarja. 

A kérdező hozzászólása: Ajha. Ez a maga módján érdekes válasz. Az ilyen embereket szeretném elküldeni a fenébe. De nem teszem, mert van fórumszabályzat. Mellesleg minek válaszolsz space-ekkel? Nagyon nem témához illõ. Egyáltalán minek van neted?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!