Állatok - Egyéb kérdések kategória válaszai (6081 db)

úgy tedd le a csapdát, hogy csak az egér tud belemenni. Valami doboz alá beteszed, amin kis rés van, és a kutya sem tudja felborítani, vagy egy olyan helyre.
Nálunk az egér ragasztó vált be. Nálunk nem kutya vol, hanem mászó gyerek. :( Kartonpapírra nyomtunk és betettük úgy a szekrények mögé, hogy a gyerek ne érje el. Kb 1 óra alatt meg lett az egér
Vegyél élvefogót, és utána szabadon is engedheted az egérkét :)

ÁLLATORVOSOK segítség! Allergiás lehet a vadászgörényem?

5 éves az angora vadászgörényem, ami egy lakásban él egy bombay macskával együtt. Kb. fél éve iszonyatos köhögő görcsöt kap (nem rendszeresen, nem minden nap). Állatorvosunk (most nem érhető el) fél tbl. Medrol 4 mg/2nap gyógyszert írt fel. Elolvasva a mellékhatásokat, nagyon megijedtem, bizonytalan vagyok, hogy megterheli-e a 1,5 kg-os szervezetét, vagy sem. Tavalyelőtt anaphilaxiás sokkot kapott a kötelező oltástól, azóta be sem oltatom, a lakásból ki sem viszem.
Szerintem vidd el másik állatorvoshoz is, ilyenkor jobb ha többel konzultálsz! Ajánlom az állatorvosi egyetemet! Melyik kennelbõl való a göri?


Kinek/mire jó az, hogy állatokat örökbe lehet fogadni állatkertekben?

Azt hiszem, ez abból áll, hogy kifizeted az árát, meg az egész ellátását onnantól fogva, de nem viheted haza, be sem mehetsz hozzá, semmi. Tehát minden marad ugyanúgy, csak kiveszik a zsebedből a pénzt. :) Jól látom?
Nem igazán. Aki állatot fogad örökbe az voltaképpen anyagilag támogatja az állatkertet. Pont mint bármilyen másik alapítványt. És ezzel tisztában is van. Az, hogyezért elnevezik valamelyik állat örökbefogadójának az csak afféle gesztus az állatkert részérõl.
Ez alapvetõen egy támogatási forma. Nem az egész ellátását kell kifizetni (szép is lenne), csak egy kisebb összeget. Van valami minimum megadva, efölött annyit fizetsz, amennyit szeretnél. Cserébe kapsz egy táblát a neveddel, ha olyan az állat, akkor az örökbefogadáskor megsimogathatod, fotózkodhatsz vele, ennyi. Ez nem egy szolgáltatás.
Azt sajna sehogy mert megy oda egy teherautó a tejteleprõl vagy mirõl és az automatikusan elviszi onnan a tejet te meg kapod automatikusan a pénzt!!!!!

A Saba allatkereskedessel kapcsolatban ami ott van a Cedrus piacon van valakinek valamilyen tapasztalata?

En par napja jartam ott es vettem az allataimnak eleseget.Jo minosegu termekeket arulnak viszont nekem gyanusan olcsonak tunik.
Tengerimalac és rágcsáló magkeveréket, szénát és almot veszünk már sok éve náluk, prémium minden, nincs bekeverve, nagyon jó árban van a boltihoz képest. Kutyámnak is vettem már náluk többször nasikat illetve eleséget is, azok is mind minõségiek voltak.

Normális, hogy lelkiismeret furdalásom van az előző hörcsögöm miatt?

Az előző hörcsögöm sajnos elpusztult, nagyon szerettem, és most, majdnem 2 hónappal később vettem egy újat, és nagyon édes, meg örülök neki, mégis lelkiismeretfurdalásom van az előző miatt mert "lecseréltem"...
teljesen normális.
Hát ha az elõzõ elpusztult nyilván nem tarthattad a ketecbe tovább. Megbüdösödött volna, a legyek is rájártak volna stb... Am normális h hiányzik meg ilyenek, de ez az élet rendje.
Több okból sem! 1.) A farkas védett állat, az emberi közelséget nem tûri meg. (Ha jól emlékszek volt egy kutyás újságban rovat, amiben kölyök farkasokat próbáltak kutyaként nevelni. Természetesen a farkas nem lett kutya..) 2.) Természetileg kiszámíthatatlan. Nem tudhatod, hogy a szituációt hogy reagálja le. Lehet, hogy egy ártatlan mozdulatot támadásnak vesz. 3.) Kisebb, kevésbé agresszív állatot zsákmányállatnak tekint. 4.) Nincs az a kerítés ami egy farkast megállít. Hiperaktívak, és bár rendkívül értelmes állatok, feltétlen engedelmességre a kutya képes, a farkas NEM.
Meg se próbáld. A jogi hátteret mellözve se. Nem fogja a portát örizni, akkor sem, ha eteted, és valamennyire a bizalmába férközöl. Az elsö adandó alkalommal le fog lécelni, márpedig azt tud mindegyik....max akkor fog visszajönni, ha korog a gyomra. A kisebb állatokat elkapja majd, de az emberektöl elhúzódik. Tehát amire tartanád, teljességgel alkalmatlan, mint ahogyan a a farkas-kutya keresztezésböl kialakitott fajták is. Optikaliag elrettentö lehet, de egyébként nem az.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy válaszoltatok nem fogok tartani egy farkast sem veszek egy németjuhászt vagy egy haskit.(hászkit)
Jó lesz az huskynak is. De ha a nevét nem tudod leírni, inkább ne is akarj.
Nekem huskym, és német jucim van. Ég és föld a kettõ. Ha házõrzésre kell, akkor a huskyt felejtsd el, mert mindenkivel lepacsizik. Amúgy mind a kettõ komoly munkakutya, és ha nem foglalkozol velük, mind agyilag, mind fizikailag (és ez nem merül ki napi 1-2 óránál) akkor a fejedre nõnek, és katasztrófa lesz az együttélés. A jó házõrzõ amúgy is ritka, a legtöbb kutya inkább jelez, de ha idegen jön a portára 80%-uk meghátrál. A kutyát képezni kell, hozzáértõ szakemberrel, és majd utána lesz egy jó házõrzõd.
HÁT NEM!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!