Állatok - Állatvédelem kategória válaszai (207 db)

Mitr tegyek? Nem tudok kihez/mihez fordulni!

Szerbiában élek egy Ada nevű kis városkában. Sajnos errefelé nem szokás feljelenteni valakit állatkínzás/felelőtlen állat tatás vádjával mivel szinte mindenki rosszul ,felelőtlenül tartja kutyáit/macskáit. Tisztelet a kivételnek.Már nagyon régen tervezem ,hogy teszek valamit de nincs kihez ,mihez fordulnom.(Van a városnak állatvédő szervezete de nagyon gátlásosak,nem tehetnének semmit) Mifelénk még a rablásokhoz-sem nagyon szoktak kijönni a rendőrök sajnos...A következő a helyzet:-A szomszédomnak vagy 20-30 macskája van. Egyáltalán nem törődik velük. Megöli a kiscicákat és csak néha amikor kedve tartja ad ki nekik egy kis maradékot. A múlt télen az én kertemben volt az egyik macskája megfagyva.MOstmár betelt a pohár. Mit tehetnék??
A kérdező hozzászólása: Van pár képem a macskákról:- [link] a képen ha ráközelítetek a macska arcára láthatjátok , hogy rühes de nem is kicsit [link] egy anyamacska a kicsikkel.Õk nálam az én udvaromban születtek ezért megúszták. [link] [link] [link]
Uh, az elsõ cica tényleg rosszul néz ki. De sajnos - ott nem tudom, milyen szabályok vannak, de - itt a cicákra fõleg nincs konkrét szabálysértésnek minõsülõ tartás. Ameddig a kutya nem lehet tartósan láncon, és meg van határozva egy minimum kennelméret, addig a cicákra nem nagyon van konkrétan "elõírás", úgyhogy a nem megfelelõ tartást is nehezebb bizonyítani. Talán ha láthatóan soványak. Viszont még így is letagadhatja, hogy az övék, mondhatja hogy csak úgy beszöknek hozzá, és szerintem ezt is tenné, ha odahívnál valamilyen szervezetet.
Felétek nincsenek ilyen önkéntes alapon szervezõdött radikális állatvédõk? Szélsõségesek és sokszor nem azt szekálják, akit kéne, hanem azt, aki nem tud visszaütni, de azért ha senki más nem segít, még mindig jobbak mint a semmi .

Mit lehet ilyen esetben tenni?

Van a szomszédunkban egy harmincas években járó csávóka. Van 2 nagyobb testű kutyája (Szerintünk Kangal kutyák) és a járda közvetlenül a kerítés mellett van. A kerítés egy sima drótkerítés és már annyira szét ugrálták a kutyák, hogy lassan kidől. Az a probléma, hogy a kutyák amúgy ugatósak, és ha elmegyünk a járdán ugranak a kerítésnek és már lassan kezdek félni hogy ki is jönnek. A másik probléma hogy van egy harmadik kutyus, valószínűleg egy kölyök kutya, ami már 3 hete folyamatosan vonyít és nyöszörög megállás nélkül. Aludni is kellemetlen már így. Kit lehet ilyenkor értesíteni, illetve mit tudnak tenni? Esetleg ha tudna valaki egy elérhetőséget adni hogy kit hívjak azt megköszönném. (Tápiószelei vagyok. Cegléd, Nagykáta, Szolnok, Jászberény van a környékünkön.)
Talán menj át a szomszédodhoz, és beszéld meg vele a dolgokat. Az Ilyen -telefonálokmertnemtetszikvalami- embereket elzárnám az univerzumon kívülre. Ha már ilyen nagy a szád, meg flegmázol - csávóka- akkor lehetne annyi eszed, hogy átmész hozzá. Elõször talán a gazdáját lehetne értesíteni! Kit hívj : A szomszédod. ENNYI.
Na ennyit akkor rolad is.... hogy döglöttek meg ?
A kérdező hozzászólása: Sajnos igen... Engem az bánt nagyon hogy nem lehet ellene mit tenni ezek szerint. Az se volt megoldás hogy átmentem kirobbantani a balhét, mert csak egy nagy ugatás lett a vége és semmi nem változott.
Akkor a természet elvégezte. Nem szenvednek tovább. Milyen felelõtlen kutya tartók vannak.
A kérdező hozzászólása: Jah.... megdöglöttek a kiskutyák meg az egyik nagy is... ;)
Sikerült megoldani ezt a problémát ?
hát én a villanypásztrat javasolom!
A helyi jegyzõt kell értesiteni, hogy a kutyák nem megfelelõen vannak tartva. Nem megfelelõ a kerités, bármikor kitudnak jönni az utcára, az arra járokra veszélyesk lehetnek.
Uccsó jól beszél. Hozzáteszem, a kutyák csak kerítésen belül olyan nagy legények, tehát ha véletlenül valóban kidõl a kerítés akkor sincs ok a félelemre.
Tehát a tényállás az, hogy a kutyák a kerítésen belül ugatnak, a harmadik meg sír. Ezzel egyetlen szervezet, hatóság sem tud mit kezdeni, mert nem ütközik semmilyen szabályba. Csöngess be és kérdezd meg, miért sír a kutya állandóan.
*n
Kedves ma 14:00, te szinte ugyan azt írtad le a mit én tanácsoltam neki. Csak én erõteljesebben fogalmaztam. Addig, amíg nem tud valamit a kisasszony, vagy a -csávó- (a kérdezõ) addig szeritem ne kreáljon összeesküvés történeteket, hogy Biztos így -úgy hanem menjen oda és kérdezzen r aztán cselekedjen szíve szerint.
DE amúgy az is lehet hogy mivel még kiskutya azért nyüszít az anyja után de mondjuk megállás nélkül?! Felettéb érdekes...ha van benned egy kis emberség meg szeretet járj utánna mindenképpen.
Én már az elsõ percben átmentem volna a szomszédhoz hogy ugyan mi történik azzal a kiskutyával hogy ennyire nyüszít!!? Pláne ha folyamatosan... hogy bírod ezt hallgatni? :S Az elsõ kommentelõ amúgy szerintem váljon le innen mert elég primitív, buta felfogása van és csak kötekedni tud... na mindegy, ezt csak így mellékesen.Szóval légyszi mihamarabb menj át és érdeklõdj a kutyával kapcsolatban ha lehet nézd is meg.Gyõzõdj meg róla hogy nem e hazudik a szomszéd.Nem tudom hány éves vagy de én biztos hogy megemlíteném az állatvédõket és az állatkínzással járó pénzbírságokra is kitérnék.Az is annak minõsül ha van egy kutyád és beteg és te nem segítessz rajta, tehát kínozod, hagyod szenvedni.Gyûlölöm az ilyen embert na csak az én szomszédom lenne.... -.-" adnék neki nefélj! Légyszi intézz valamit ezzel kapcsolatban mert engem is rettentõen bosszant az ilyen és szeretném tudni hogy mivan a kiskutyával? Írj majd !
A kérdező hozzászólása: Rólam? :D Mi az hogy ennyit rólam? :D Nem értem hogy mit kellett volna tennem... szájba verni a parasztot? Abból megint csak nekem lett volna bajom... Am fingom nincs hogy kitõl vagy mitõl döglöttek meg... vagy agyonütögette õket, vagy csak éhen döglöttek vagy nem tudom. Én csak annyit tudok amennyit a másik szomszéd nekem elmesélt hogy látta ahogy a kutyás szomszéd elássa a kölyköket. Nyílván azért mert már döglöttek voltak. Lehet parasztozni és szívtelennek nézni engem, de elég nekem a saját magam baja, és igyekszek minden mást kizárni az életembõl ami nem rám tartozik. Hálistennek nekem van 2 gyönyörû szép és igényesen tartott Amerikai Staffordshire Terrier kutyusom akikkel törõdhetek, és páromnak is van egy keverék és egy Yorki kutyusa akiknek szintén kivan nyalva a seggük is... Tehát más kutyája hagy ne érdekeljen engem.
De, jogos volt.
A kérdező hozzászólása: Az állatorvos pedig, akit az utolsó válaszoló ír, hát komolyan nem találok rá szavakat... Tudom milyen nehéz egyáltalán bejutni az egyetemen erre a szakra, és akik elvégzik, még van köztük ilyen?! Igaz, a sima orvosokról is hallunk cifra történeteket...
A kérdező hozzászólása: Azóta is keresem a cicát vagy a "maradványait", de sajnos semmi :(. Az a gond, hogy ez itt a belváros, sok régi ház, rengeteg a hiányzó pinceablak, építési terület, ahová képtelen vagyok bejutni, mert nem engednek be egész egyszerûen vagy még ki is röhögnek, hogy miért akarok bejutni... Ha netán mégsem meghalni ment, és valaki megtalálta, akkor még lehet jó sora, ezzel próbálom vigasztalni magam. Egyébként nagyon csúnyán kiosztottam azt a két nõszemélyt, remélem soha többé nem alszanak nyugodtan ezek után. Nekünk pedig itt már biztosan nem lesz másik, talán ha majd egy normális környékre sikerül költözni. Aki találta a cicust, biztosan nem õ volt, mert már nem volt kölyök :( De legalább vannak még jólelkû emberek, nem csak ilyen szívtelen szennyek.
Ismerõsömék egyszer az utcán koldultak össze pénzt a járókelõktõl egy macska ellátására, akit úgy találtak, de éppen nem volt náluk annyi. Az állatorvos pedig nem látta el az állatot, amikor mondták, hogy nem az övék, és nincs náluk elég pénz, de sürgõs lenne. Szóval még állatorvos is van, aki hagyna meghalni egy állatot.
Mi emberek sokszor egymáson sem segítünk, ha valaki rosszul lesz az utszán.
Sajnálom ami történt, az eladók viselkedése elképesztõen szívtelen. A macskák is kieshetnek az ablakon, nem árt óvintézkedéseket tenni. Hogy legközelebb ne történjen ilyen jó lenne, ha nem szellõztetnétek, ha a macska ott van a szobában. És szereljetek fel legalább egy szúnyoghálót, még az is jobb mint a semmi. Nem bántani akarlak, ami történt megtörtént, de legalább ne forduljon elõ még egyszer.
Álljunk már meg egy szóra... Te megtaláltad a macskádat? LEHET HOGY MÉG ÉL! Attól hogy elment nem biztos hogy meghalt! Nézz körül alaposan mindenhol ! EGYÉBKÉNT SZTEM IS JOGOS MERT ÉN A FEJÜKET LEORDÍTOTTAM VOLNA ÚGY HOGY NEMHOGY FELHÁBORODNI SZÓHOZ JUTNI NEM LETT VOLNA IDEJÜK!!! Tényleg ha nem tudod mi lett vele keresd meg.Szerintem csak a zajtól meg az emberektõl ment el hogy ne zavarják mert rosszul van és pihen.Nem csak meghalni megy el az állat lehet hogy felépül és visszajön! Majd írj hogy alakult a dolog.
úristen :( szegény cica...:'( remélem lelki nyomrélok lesznek akikben nem volt annyi hogy segitsenek! remélem este se tudnak majd aludni, amiért csak nézték a haldokló macskát!
Igen, jogos az elvárásod. Jóérzésû ember nem megy el az ilyen mellett. Sajnálom a cicádat.
Basszus szegény:( Nagyon sajnállak téged is és a cicát is. De ezzel sajnos szembe kell nézni, az emberek ilyenek, egymáson sem gyakran segítenek, nemhogy egy állaton.
A kérdező hozzászólása: 4. nem többet annál, hogy ne nézzék szó nélkül és tétlenül. A ház aljában levõ kisbolt 2 eladójáról van szó egyébként. Éppen kint cigizgettek, amikor elmondásuk szerint a cica kiesett. Talán két slukk között nem esett volna le a kezük megfogni és betenni egy dobozba, és behozni a házba, ahová tudják a kapukódot, és amúgy is járnak napjában többször, mert idebent van az üzlet kukája is. Arról nem is beszélve, hogy tök egyértelmû, hogy csak ennek a háznak az ablakai néznek oda, és sok állatbarát és cicagazdi nyugdíjas is van, tehát le tudták volna adni bárkinek, aki biztosan tudta, hogy a mienk (volt). Miután évek óta itt dolgoznak, és beszélõviszonyban voltunk, az egyik még a gyerekeinkre is vigyázott volna...
A kérdező hozzászólása: Kiesett az ablakból, állítólag csúnyán meg is sérült, sírt ott egy darabig, majd elvonszolta magát valahová meghalni. Így mondta el az egyik szemtanú, 2 nappal késõbb... Amikor a másikat kérdeztem röviddel a szerencsétlenség után, az még be se vallotta, hogy látta, csak lerázott, hogy már úgyse lesz meg. :(
Attól függ, milyen segítséget vártál el.
Jó hogy számon kérted õket, így ha legközelebb hasonló helyzetbe kerülnek eszükbe jut hogy segítsenek.
Szegény:( Mi történt vele?
Én mondtam volna h mi a faxér nem tudtak neki segíteni de ha nem találtad meg akkor a remény hal meg utoljára. A macskák tényleg nagyon erõsek : régebben volt egy cica akit apu hozott el mert ott koldult a munkahelyénel haza hozta. Aztán elbaxta vki és összetört a medencéje mindene és húzta magát a földön, mien erõs volt meggyógyult :) aztán öt is megmérgezte vki/vmi :( hat ezvan
A CITES papír nem engedély, hanem igazolás, és nem is kell több ennél. Megveszed az állatot, aztán a meglévõ papírokkal regisztrálnod kell az illetékes környezetvédelmi hatóságnál, hogy neked van egy ilyened. Egyes esetekben még vissza kell járnod párszor, például a chiphez túl fiatal szárazföldi teknõsöket rendszeresen fényképeztetni kell.
Szerintem védett állatot meg nem kéne otthon tartani.
Szerintem a veszélyeztetett állatok fogságban történõ szaporítása nem károsítja a természetet, ráadásul megõrzi a faj génkészletét, így ha esetleg a természetben élõ állománnyal történne valami, lenne honnan visszatelepíteni. A CITES papír meg pont arra való, hogy ne lehessen visszaélni a dologgal, azt igazolja, hogy fogságban szaporított az állat.
A faj génkészlete mindenképp károsodik, a fogságban szaporítás nem ugyanaz, mintha szabadon élõk szaporodnának. A megoldás pedig nem a természetben kihalt állatok újratelepítése lenne, hanem élõhelyük megóvása. Vadállatot fogságban tartani állatkínzás. Elegendõ területet nem lehet nekik biztosítani.
Egy védett görögteknõs semmivel sem vadállatabb, mint egy nem védett leopárdgekkó. És mindkettõ tartása sokkal egyszerûbb, mint egy természetben életképtelenné háziasított aranyhalfajtáé. A veszélyeztetettség nem függ össze azzal, hogy egy állat igényeit mennyire lehet kielégíteni terráriumi körülmények között. U.I. Az aranyhörcsög például már ki is halt a természetben. Ha nem így lenne, akkor a CITES alá tartozna a kereskedelme, hogy megóvják a maradék állományt a vadbefogástól. Senki ne tartson akkor hörcsögöt, mert kihalófélben lévõ vadállat? Alig 80 éve fedezték fel, ez a háziasítás szempontjából nudli, technikailag vadállat. Csak éppen a természetes igényei összevágnak azzal, amit az ember könnyen biztosítani tud, és a viselkedése is pont ideális. Az ilyen fajok a jó kisállatok, és ez semmiféle összefüggésben nem áll azzal, hogy mennyire stabil az állomány a természetben.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "..A veszélyeztetettség nem függ össze azzal, hogy egy állat igényeit mennyire lehet kielégíteni terráriumi körülmények között..." Ez senki nem írta. Arról beszélek, hogy fogságban szaporított állatok génkészlete beszûkül. A "kultúrával" rendelkezõ állatfajok elvesztenek fontos, a természetben életbenmaradáshoz szükséges viselkedésformákat, mivel fogságban nincs rá szükségük, ezért utódaiknak sem adják tovább. Betegségekkel szemben sokkal fogékonyabbak, gyengébb immunrendszerrel rendelkeznek. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy fogságban szaporított állatot vadítunk vissza a természetben, vagy már eleve ott született, mindennemû emberi beavatkozás nélkül. A mondat második felére reagálva pedig, sem terráriumi körülmények, sem egy akvárium vagy ketrec vagy akár állatkertek, delfináriumok nem képesek megfelelõ méretû mozgásteret biztosítani a fogva tartott vadállatoknak. Még egy madár is legkevesebb 5 km-es területtel rendelkezik, de naponta akár több 10 km-t is repülhet. De még egy tücsöknek vagy sáskának sem elegendõ egy terrárium; egy hörcsög, degu, vagy teknõs is sokkal nagyobb mozgásteret igényel. De a terület nagyság sem minden. Fogságban túlságosan ingerszegény a környezet, és nem tudják kiélni természetes ösztöneiket sem.
Ilyen elven ne tartsunk kutyát és macskát se. Meg haszonállatokat se, mert azoknak pláne nem jó. Sõt, fel vagyok háborodva, amiért egy szûk, sötét lakásban kell élnem. De azért annyira nem rossz nekem. És hiszek benne, hogy a halaimnak és a macskáimnak sem. A beszûköléssel kapcsolatban igazad van, de még mindig jobb alternatíva, mint a kipusztulás. Igen, a természetes élõhelyeket kéne megvédeni. De manapság ez nem elég erõs szempont a döntéshozók szemében. Nem, nem jó ez így, de amíg nem tudunk érdemlegesen tenni ellene, addig arra kéne koncentrálni, amire van lehetõségünk. Fogságban szaporításra van. Amíg a fogságban szaporítás nem vesz el erõforrásokat az élõhelyvédelem elõl, talán nem kéne ellene kampányolni. Sok esetben húztak már vissza fajokat a kihalás peremérõl a segítségével. Inkább próbálj meg örülni, hogy élnek még kaliforniai kondorok.
Egyetértek az élõhelyet kéne megvédeni és akkor nem is lenne mirõl beszélni. Az igaz, hogy mentettek már meg állatkertekben fajokat stb. de a legtöbb helyen sajnos semmisnek veszik az állatok igényeit. A vadállatoknak nem tudnak tényleg elég helyet biztosítani, egyes helyeken pl. delfináriumok meg egyenesen kínozzák õket. Ezért kéne az összes pénzéhes delfináriumot bezárni, delfinekkel lehet úszni a természetben, nekik is jobb meg az embereknek is. Az emberiség egy félresikerült faj.
Nem
lehet nem bissztos!!
Az meg mégis milyen szószerkezet, hogy "Ti szerintetek"? Kérlek, ne írj több ilyen kérdést, kezd marha unalmas lenni. Inkább egy kérdésbe írd össze az összes kérdéses állatot. Köszönöm.

Tudtok menhelyeket?

14 éves vagyok és menhelyen szeretnék segiteni jó lenne ha szigetmonostoron ,Szentendrén Gödön lenne :) belinkelitek az oldalát ? köszömnöm

Kihez kell fordulni, ha a szomszéd folyamatosan kizárja a kutyáját az erkélyre?

Egy belső udvaros házról van szó, több ház is nyílik ide. A gond az, hogy egy 4. emeleti lakó minden nap kizárja a kutyáját az erkélyre, amíg dolgozni megy. Tehát 2 négyzetméterről beszélünk, amin a kutya végül is él, nem tudom, hogy rak-e legalább ki neki ételt-italt, de az, hogy ott végzi a dolgát, az is biztos. Gyönyörű gazda az ilyen, mondhatom. A kutya persze folyamatosan stresszeli magát, amint kiteszi a nő reggel, elkezd nyüszögni és sírdogálni, és órák múlva sem nyugszik meg. A terasz fala betonból van, és kis testű kutyáról van szó, de a teraszon cuccok is vannak, amire felugorhat vagy kiugorhat egyszerűen, ha bepánikol. A teraszkerítés alján van egy vékony kis hely, amin keresztül látszik, hogy milyen magasan van a kutya, de láttam én már emeletről kiguró kutyát :(... De ha fel is fogná, hogy nagyon magasan van, pont az is stresszben tarthatja. Nem álltam meg és átmentem beszélni a nővel. Természetesen ő nem tud mit csinálni vele, nem érdekli, ő dolgozik, és amúgy is, a lakásban is ugyan ezt csinálja. Szerény érdeklődésemre, hogy ugyan akkor miért nem a lakásban van legalább, nem adott semmilyen választ. (Gondolom félti a bútort, vagy hogy oda piszkít valahova.) Nem tudom, hogy a rossz idő közeledtével mi lesz szerencsétlen állattal, esőben, hóban is kint kell-e szenvednie, nagyon sajnálom szegényt. Ami még persze hozzátesz az ügyhöz, hogy amellett, hogy a szívem szakad meg a kutyáért, rettentően zavaró is, amit művel. Én például diplomát írnék, de sajnos elég nehéz egy folyamatosan nyüszítő hang mellett figyelni. Mivel, ha a nő otthon is van, nem engedi be rögtön a kutyust. :S Sajnos nem hiszem, hogy sok mindent lehet tenni a nő ellen, max kaphat egy figyelmeztetést, de nem hiszem, hogy betartaná. Nem tűnik úgy, mintha bántaná a kutyát, valószínűleg kap enni-inni, és szerintem bent alhat, mert éjjel még nem hallottam. De az, hogy egész nap ki van zárva, és bármelyik pillanatban bekövetkezhet a baj, hogy kiugrik, elég veszélyes helyzet. Sokan alábecsülik a kis testű kutyákat, de bizony helyből is tudnak szép nagyot ugrani (hát még ha van egy-két dolog is a teraszon, amire fel tudnak kapaszkodni). Szóval akinek van hasonló tapasztalata, az kérem, segítsen, hogy kihez kell ilyenkor fordulni. Állatvédő szervezethez? Vagy ez csendháborítás kategória és a rendőrséghez kéne fordulni? Nem szeretném, hogy a nő esetleg bedühödve rajta, szegény kutyán töltse ki a mérgét, de valamit muszáj lesz tenni, mert a kutya előbb-utóbb keresni fog egy másik lehetőséget a teraszról menekülni...:S
Szomorú, de szerintem nem lehet rajta fogást találni. Állatmentõknek millió ennél rosszabb ügyük van, éhezõ, bántalmazott, láncos kutyákkal kapcsolatban, ez nem igazán az az eset, amiben tudnának intézkedni. Ha fagyban is kinn lesz a kutya és rövidszõrû, akkor érné meg szólni valakinek. A csendháborítás nem tudom, hogyan mûködik, de sanszos, hogy a kutya nem elég hangos hozzá, utána kellene nézni. Ha tartósan kinn tartaná a kutyát az erkélyen, akkor rá lehetne fogni, hogy túl kicsi a terület (kistestû kutyának minimum 10 négyzetmétert ír elõ a törvény), de így nem, viszont talán meg tudod ijeszteni vele, hátha nem néz utána.
Gondolom, a nyüszítés-ugatás zavarja a többi szomszédot is. Meg gondolom, sajnálják õk is a kutyát. Fõképp az elsõ indok miatt kéne szólni a közös képviselõnek vagy gondnoknak az ügyben, hogy beszéljen a gazdával. Sajnos, egyébként ez nem egyedi eset. Én lakótelepen lakom és nálunk is elõfordult, hogy egyes gazdik kizárták az erkélyre a kölyök- vagy felnõtt kutyájukat, tökmindegy, milyen idõ volt, aztán szegény ott ugatott, sírt hosszú órákig. Sõt, volt egy kis pincsi, amelyet életvitelszerûen kinn tartottak és csak sétálni vittek le.

Ez normális dolog egy állatkertben? Szerintem felháborító. Többi lent.

Szóval voltam a hétvégén Szerbiában a Palicsi állatkertben.Már az elején feltűnt,hogy az állatok a lehető legkisebb van ahol olyan 3X3 méteres ketrecekbe vannak bezsúfolva úgy,hogy körülöttük több irányba is hatalmas füves terület van teljesen üresen hagyva.De ami kiverte a biztosítékot az a dromedárnál történt.Már elsőre feltűnt,hogy egyáltalán nincsenek rácsok az állat kifutója körül,csak egy ilyen nagyon sekély kicsi árok ahol amúgy simán át tudna menni.Aztán azt vettük észre,hogy az állat egyetlen "kitaposott" 8-as alakú vonalon megy,egyébként természetesen nem ő taposta ki mivel teljesen szabályos 8as alakú vonal.. Amíg az állatkertben voltunk folyamatosan ezen a 8ason ment egyetlen lépést sem tett arrébb, és nem is állt meg. Akárhogy is nézem ez nem normális. Én nem értek a teve idomításához de én mást nem nagyon tudok elképzelni csak azt,hogy valamilyen módon belekényszerítették ebbe mivel természetes úton a teve nem csak egy kitaposott 8asba fog menni.Mellette van az elefánt (természetesen a legszociálisabb állatok mindig teljesen egyedül) akitől szintén lespórolták a rácsokat és úgy oldották meg,hogy van egy olyan 2 méteres vizes árok a kifutó körül azelőtt pedig hatalmas vas szegek állnak ki,hogyha megpróbál kijönni azokba lépjen bele.Több ezek közül el volt hajolva persze gondolom mikor megpróbált kimenni.Az állat szintén teljesen katatón,4 órán keresztül többször visszatértünk és egy helyben állt és a fejét himbálta ezen kívül semmi mást nem csinált.Ezen kívül még rendkívül sok szörnyű hibát véltünk felfedezni azokat már nem írom le úgyis elég hosszú lett.
Igen ez valóban felháborító!!Mivel én szerbiában élek már elég sokszor látogattam a Palicsi-állatkertet. Régebben gyönyörû volt az egész. De most valóban úgy néz ki a hely mint egy dögtelep.
mikoe utoljára voltam a Bp-i állatkertben, igaz már jópár éve, az elefántok helye ott is ilyen volt.
az állatok jogait a mai világban semmibe veszik, pedig gondolom ezt az állatkertet is valami dúsgazdagok irányítják, de nekik csak a pénz számít, az állatok jóléte nem. az ilyen helyeket bekéne záratni!
Ha szereted az állatokat, ne járj cirkuszba, állatkertbe! Amíg látogatják ezeket a helyeket az emberek, addig támogatják azt hogy így éljenek vadállatok, hogy kiszakítsák õket az élõhelyükrõl. Kiskoromban szerettem járni, de mióta végiggondoltam h hozzájárulok ahhoz h állatoknak így kelljen élni, nem voltam és nem is megyek. Ha nagyon látni szeretnék vadállatot, akkor elmegyek a Nyíregyházi Vadasparkba, ott legalább jobb helyen vannak.
A kérdező hozzászólása: Persze nem azt mondom hogy a Budapesti tökéletes, de ott azért nem lát az ember olyasmiket mint itt. Én tavaly voltam a pestibe ott született kicsinye az elefántnak azzal játszott szépen ki volt alakítva a helyük. Persze most csak az elefántról beszélek..
Igen én is voltam ott, EGY darab zebra (a zebrát eleve nem kéne igy tarrtani sztem) és egy darab zsiráf volt egy nagy helyen, egy sima homokos helyen, se fû. Épp az egyetlen zöld a karámjukban egy belógó fa volt a bujóejük meg nagyoob mint (szinte) a karám. A lovak össze zsúfolva homokos helyen a napon se viz se kaja. A bagolynak és a sasnak volt a legjobb helye. De az már neki túl nagy volt.
Nem, ez nem normális.Utálom is az állatkerteket.Egész egyszerûen azért, mert méltatlan körülmények között tartják õket:(
talán. de ennek az állatnak az utolsó példányát hivatalosan 1680-ban látták utoljára. az ember által behurcolt patkányok miatt halt ki, mivel a földön élt. addig nem volt ellensége a szigeten. mostmár még több lenne, a patkányokon kívül más is. és sok más kihalt állattal ellentétben olyan sok bejelentés nem is érkezett ezzel a fajjal kapcsolatban. tehát arra az esély hogy ma is bújkál egy eldugott, kis sûrû erdõben elég kicsi, talán egy nagyon félreesõ kis szigeten. mondjuk az bizakodó jel, hogy ugye 83 kakapó él még a világon és õk is két eldugott szigetecskén, lehet hogy ilyen 100 körüli populációja ennek a madárnak is lehet egy vagy két eldugott, lakatlan szigeten
Kizárt. Sajnos. Ahová az ember beteszi a lábát, ott kõ kövön nem marad. Vagy, mert okosabbnak hiszi magát a természetnél, és betelepít, vagy puszta hanyagságból hurcol be valamit, ami aztán természetes ellensége nem lévén túlszaporodik.
így van. Az emberek betelepítették a patkányokat Új-Zélandra, majd miután észrevette azok kártékony hatását görényeket, menyéteket telepített be, hogy kiirtsák a patkányokat, ám ehelyett inkább a könnyebben zsákmányolható kiviket, kakapókat kezdték el vadászni, így alig néhány populációjuk maradt fenn, reméljük a jövõben is fennmarad. Valami hasonló történhetett a Mauritusi Papagájjal is. Amúgy pont mûltkor fedeztek fel Észak-Ausztráliában egy új gekkó, gyík valamint békafajt, ebbõl is látszik, hogy mennyi felfedezni való vár még ránk...
Állatokkal pl. állatorvos, állatorvosi asszisztens, laboratóriumi munkatárs, inszeminátor, különbözõ haszonállatokkal foglalkozó tenyésztési mérnök....kutyakiképzõ, kutyakozmetikus, kutyamasszõr..stb. Persze más kérdés, hogy ezekbõl meg is lehet-e élni :D Állatvédelemmel: állatvédelmi/környezetvédelmi ügyvéd, jogász... Esetleg ha teli vagy zsével, saját menhelyet, kutyapanziót indítasz, vagy valamilyen szervezetet hozol létre.Persze ehhez kell egy jól jövedelmezõ fix bevétel.Vagy egy lottó nyeremény.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!