Találatok a következő kifejezésre: Zsibbad a mitől lehet (76 db)

A bal kezemen a mutatóujjam és a hüvelykujjam bizsereg és kicsit zsibbad. Ez mitől lehet?

Vagy semmi komoly és ne is foglalkozzak vele?

Legjobb válasz: Szia! Nekem volt olyan hogy 1-1,5 hétig zsibbadt! Sok oka lehet! Vérkeringés de akkor szerintem az egész zsibbadna, kicsit be ütötted és eltaláltál egy ideget, nem feltétlenül kell nagyon be ütnöd. Illetve ha nagyon megerõltetted a könyököd vagy folyamatos terhelés alatt tartod! Nekem most hirtelen ennyi jutott eszembe! Szerintem nem gáz csak idegesítõ egy idõ után!

Szia! Nekem volt olyan hogy 1-1, 5 hétig zsibbadt! Sok oka lehet! Vérkeringés de akkor szerintem az egész zsibbadna, kicsit be ütötted és eltaláltál egy ideget, nem feltétlenül kell nagyon be ütnöd. Illetve ha nagyon megerõltetted a könyököd vagy folyamatos terhelés alatt tartod! Nekem most hirtelen ennyi jutott eszembe! Szerintem nem gáz csak idegesítõ egy idõ után!
Ha azóta nem múlt el, egy orvost érdemes megkérdezni.Alapvetõen, de fõleg nyári idõszakban jellemzõ, hogy a vérkeringésed nem megfelelõ mûködése okoz ilyen problémát.Egy alapos masszírozás az egész karodban, többször, meglehetõsen sokat segít.

17 hetes terhes vagyok. Tegnap óta a jobb bokám vizesedik, és a jobb vádlim zsibbad. Ez mitől lehet? Ugye a babómnak nem lehet semmi baja?

Legjobb válasz: ez teljesen normális szerintem,de ha mész dokihoz, mond majd neki, ha kérdezi, hogy van e panaszod.

ez teljesen normális szerintem, de ha mész dokihoz, mond majd neki, ha kérdezi, hogy van e panaszod.
Ha sok folyadékot iszol attól is lehet. Nekem is volt ilyen. Mindenképp beszélj azért orvossal! De nyugi, a babónak nincs baja!
Szia nekem is ilyen gondjaim voltak, nagyon vizesedtem.Vizesedésre ajánlottak Zöldteát, és nekem nagyon jót tett.A zsibbadásra, izomgörcsre Magne b6 szedek, de beszéld meg az orvosoddal õ mit mond.Boldog babavárást!!!

Mitöl zsibbad a kezem? Hetek ota egyre többször zsibbad a jobb kezem / 3-4 ujjam, meg az alkarom, mire utalhat ez? 40 éves vagyok és hentes, szakács, sokat kloffolok, lehet valami izületi dolog lesz?

Legjobb válasz: Igen, én a helyedben neurológiára mennék, mert a zsibbadásodnak idegi oka van sztem. neurológiára beutaló nélkül is elmehetsz úgy tudom. majd õ kideríti mi is okozza egészen pontosan a zsibbadást. egyébként nekem is volt, amikor zsibbadt kezem meg az ujjam, bár nem is kifejezetten zsibbadt, hanem olyan érzés volt, mintha sok apró tûvel szurkálnák. nálam ez idegkimerültségtõl ill. stressztõl volt. de nálad tuti, hogy fizikai terhelés az oka.

Pezsgotabletta helyett en is az idegsebeszetet ajanlom.Anyosomnak van hasonlo baja. Egy bal oldali nyaki errel van baja, terhelesre megjobban faj a jobb karja;Ezek ugye keresztbe hatnak.O is szenved vele, takaritono, nem tudja kimelni a karjat.Evtizedek ota tart, most epp cseppeket kap ra. Az erintett ideg neve: Arnold. Lehet, hogy magyarul van vmi mas nev. Ne ijedj be, de szakorvoshoz menj.(Ertem, hogy kell a munkadhoz..., de en meg vegetarianus vagyok) :)
Igen, én a helyedben neurológiára mennék, mert a zsibbadásodnak idegi oka van sztem. neurológiára beutaló nélkül is elmehetsz úgy tudom. majd õ kideríti mi is okozza egészen pontosan a zsibbadást. egyébként nekem is volt, amikor zsibbadt kezem meg az ujjam, bár nem is kifejezetten zsibbadt, hanem olyan érzés volt, mintha sok apró tûvel szurkálnák. nálam ez idegkimerültségtõl ill. stressztõl volt. de nálad tuti, hogy fizikai terhelés az oka.
Az én apukámnak ugyanez vol a baja és kiderült hogy a nyakcsigolyája elkopott.Érdekes nem?Kapott nyakmerevítõt és gyógyszert 6 hétig, aztán azóta is jó minden.Hogy nálad is van e- ilyen az majd kiderül ha mész dokihoz.jobbulást és írd meg mi volt ha teheted :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, azért megnyugtattál, remélem ezt azért lehet kezelni, mert ez a munkám, azzal dolgozom a kezemmel.
Sztem ez amiatt van, mert a terhelés miatt begyulladt egy ideg. menj el vele neurológiai szakrendelésre, majd ott alaposan kivizsgálják.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek a pozitiv hozzáállást, mindenképp elmegyek, mert már 4. hete és egyre gyakrabban zsibbad, és a jobb kezem a minkaeszközöm, hentes lévén, köszi még1x.
Gondolom szívrendellenességre utaltál. :-) Ha ilyen gond lenne, akkor a bal karod zsibbadna. Én azt tudom ajánlani, hogy fogyassz el két Magnézium pezsgõtablettát (nem egyszerre), vagy vegyél be Magne B6-ot. Nekem is volt ilyen, tejesen kétségbe voltam esve, a körzeti dokim ajánlotta a mg-ot. Kipróbáltam, és teljesen elmúlt a fájdalom. Azóta kb. fél évenként kezd el újra zsibogni, akkor beveszem a tabit és újra elmúlik. A mg az izommûködéshez kell, ha jobban igénybe veszed, akkor kialakulhat hiányállapot, ezt jelezheti a zsibbadás. Persze, ha nem segít, menj el a dokihoz!
Nem nyugi! ha a szíveddel lenne valami, akkor kimondottan a bal felkarod fájna és zsibbadna. jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Ugye nem lehet hogy valami szirendelenségem van ?
A kérdező hozzászólása: Köszi megfogadom a tanácsodat, mindenképp megyek, mert nagyon rossz ez az állapot !
A kérdező hozzászólása: Azt mondod neurologia, nem reumatologia ? Teljesen tanácstalan vagyok, ma már annyira zsibbadt hogy hétfön megyek a háziorvoshoz beutaloért. Köszi a gyors választ!
Nekem is ez a problémám, csak én az építõiparban dolgozom. Neked mi lett a sztori vége? Elmúlt a pezsgõtablettától, vagy az orvos oldotta meg? Csak érdekelne...


Mitől zsibbad a bal kézen zsibbad a kis ujjam. Mitől lehet?

Ma kondi előtt ittam egy edzés előtti felpörgetőt. Van benne elég sok koffein, eddig soha nem ittam és nem is bírom annyira, de ma kipróbáltam és hát eléggé felpörgetett. Edzés végén viszont elkezdett zsibbadni a kisujjam és elkezdett verni a szívem. Már 1 órája kb. Mitől lehet ? És mit csináljak, hogy minél hamarabb kiürüljön a koffein a szervezetemből ?

Legjobb válasz: A bal kar és kisujj zsibbadás a szívizom oxigénhiányának az egyik tünete lehet. Mivel nagyon dolgozik a szíved, kifáradt, oxigénhiány lépett fel, ezért jelentkeznek a tünetek- gondolom én. Igyál minél több vizet, hogy felgyorsuljon egy kicsit a vesén a véráramlás, és hamarabb kiürüljön a koffein, nyisd ki az ablakot, és jó nagy mély levegõket vegyél. Legközelebb pedig ne igyál ilyet, veszélyes lehet, de gyanítom erre te is rájöttél.

A bal kar és kisujj zsibbadás a szívizom oxigénhiányának az egyik tünete lehet. Mivel nagyon dolgozik a szíved, kifáradt, oxigénhiány lépett fel, ezért jelentkeznek a tünetek- gondolom én. Igyál minél több vizet, hogy felgyorsuljon egy kicsit a vesén a véráramlás, és hamarabb kiürüljön a koffein, nyisd ki az ablakot, és jó nagy mély levegõket vegyél. Legközelebb pedig ne igyál ilyet, veszélyes lehet, de gyanítom erre te is rájöttél.

Egyfolytában zsibbad és fáj a jobb karom, mitől lehet?

22 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Valószínûleg a baba nyom valamilyen ideget. Nekem a combom egy része zsibbadt. Amikor mondtam a dokimnak, azt mondta hogy izomgyengeség lehet. Kaptam rá B1 vitamint. Nem mondom hogy teljesen elmúlt, de sokkal jobb lett, már nem zsibbad csak heti 1x-2x.

Valószínûleg a baba nyom valamilyen ideget. Nekem a combom egy része zsibbadt. Amikor mondtam a dokimnak, azt mondta hogy izomgyengeség lehet. Kaptam rá B1 vitamint. Nem mondom hogy teljesen elmúlt, de sokkal jobb lett, már nem zsibbad csak heti 1x-2x.
Szia, nem akarlak elkeseríteni nekem is ilyen idõben kezdõdött (20 hetesen) és a terhesség végéig eltartott és semmit nem tudtak vele csinálni.Ideget nyomott a fiam, és elõször csak a jobb oldalt és ahogy nõtt a babám a bal kezem is . A végén már nem bírtam körmöt vágni, mert annyira zsibbadtam ha fogtam. valamelyik nap zsibbadt a kezem és nagyon rossz érzés volt, és eszembe jutott hogy 5 hónapig igy éltem, és mennyire megszoktam akkor :-) Ma már 5 hónapos a fiam.
Valószínüleg ideget nyom a baba, de azért érdemes lenne megnézetni a kalcium és foszfor szintedet. A kettõ hiánya is okozhat végtag zsibbadást.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!

Mitől zsibbad a kezem? Néhány napja zsibbad a jobb kezem, eleinte csak éjszaka, de mostmár nappal is. Nem vagyok terhes attól biztosan nem lehet.

Legjobb válasz: Nekem akkot zsibbadt, amikor kisebb idegösszeomlásom volt. tehát zsibbadhat pszichés terheléstõl is.

Nekem akkot zsibbadt, amikor kisebb idegösszeomlásom volt. tehát zsibbadhat pszichés terheléstõl is.
Szia! Nekem is a szorongás, a stressz, a belsõ feszültség miatt van, csak nekem nem csak a kezemben, hanem szinte midnenhol.
Biztos rajta alszol.
A kérdező hozzászólása: Eleinte Én is arra gondoltam, hogy csak elfeküdtem, de nem mulik el nappal sem.

Szoptatós anyukák! Mióta szoptatok, éjjelente gyakran zsibbad a kezem, veletek is elofordult már? Mitol lehet?

A hátamon fekszek,úgyhogy nem attol,hogy ráfekszek.

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom mitõl lehet, de nekem terhesség alatt is volt, hogy zsibbadt.

Szia! Nem tudom mitõl lehet, de nekem terhesség alatt is volt, hogy zsibbadt.
Nekem is, a terhesség utolsó hónapjában, és a szülés után még egy hónapig tartott, míg elmúlt.
A kérdező hozzászólása: Vitaminhiány lehet?Én már 8 hónapja szoptatok és még mindig zsibbad.
Nekem baba nélkül is lezsibbad.Mióta légkondis helyen dolgozom azóta ilyen, de nagyon duva szinten, van hogy 2 órára is érzéketlen lesz a kezem.Szerintem is amúgy vitaminhiány, vagy c vagy b.
ÉN SZEDEM A MAGNEB6 -OT.

üdv! Mitől lehet az, hogy a térdemtől lefelé mind két lábam zsibbad, be van fagadva és a lábfejeim feszülnek ha rálépek?

Legjobb válasz: nem tudom, sok mindentõl lehet. nekem sérvem van a deréktályi csigolyában és ha kimarad 1-1nap sport, akkor nemcsak a hátam fáj, hanem a lábam is zsibbad térdtõl lefelé. Szóval lehet csigolyaprobléma, lehet csak idegszalag csípõdött be, lehet hogy a térdeddel van valami, fõleg ha be is van dagadva. Menj el háziorvoshoz, majd beutal ortopédiára, meg neurológiára.

nem tudom, sok mindentõl lehet. nekem sérvem van a deréktályi csigolyában és ha kimarad 1-1nap sport, akkor nemcsak a hátam fáj, hanem a lábam is zsibbad térdtõl lefelé. Szóval lehet csigolyaprobléma, lehet csak idegszalag csípõdött be, lehet hogy a térdeddel van valami, fõleg ha be is van dagadva. Menj el háziorvoshoz, majd beutal ortopédiára, meg neurológiára.

Az mitől lehet hogy a barátnőm ajkai orgazmus után zsibbadnak és bizseregnek? Olyan élvezetet nyújtottam neki vagy mért?

Legjobb válasz: pff gec aki ezt nem tudja az mért él szexuális életet??? azért zsibbadt orgazmus után mert orgazmusa volt b.meg

pff gec aki ezt nem tudja az mért él szexuális életet??? azért zsibbadt orgazmus után mert orgazmusa volt b.meg
Szerintem normális reakció. Hallottam már ilyenrõl. Bár nálunk inkább az én orgazmusom után szokott elzsibbadni a szája, ha túl hosszú ideig tart az izgatás elõtte... :D
szájjál le a mellérõl és akkor abbahagyja az ordibálást akkor nem fog zsibbadni a szája XD
mert a nemi szervéhez tódul a sok vér, ezért az ajkakhoz, meg pl. ujjakhoz nem jut elég, ezért a zsibbadás, esetleg begörcsölés :)

Miért zsibbad nagyon sokat a lábam és ) főleg) a kezem? Eleinte azt hittem reggel, hogy "elaludtam", de nagyon sokszor nap közben is zsibbad. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Keringési zavarok, érszûkület. Valószínûleg nem megy annyi vér a kezedbe mennyinek kellene. Dohányzol?

Keringési zavarok, érszûkület. Valószínûleg nem megy annyi vér a kezedbe mennyinek kellene. Dohányzol?
A kérdező hozzászólása: Nem dohányzom!és hát nem tudom... nem vagyok fiatal ezekhez? (vagy most nagyon nagy hülyeséget mondtam?)
a zsibbadást a m. deltoideusz görcsös összehúzódása is okozhatja, mert így elnyom egy ideget. Ha ez igaz akkor ki kell masszíroztatni. Lehetnek keringési zavarok is, de ezt csak egy szakember képes megmondani Odin fõpap a budapest tv-n.
nekem is szokott, elsõsorban vitaminhiányra kell/lehet gondolni, csak aztán valami komolyabbra:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! De miféle vitaminhiány okozhat ilyet? (Lehet köze ahhoz, hogy nem eszem húst?)
A kérdező hozzászólása: Ja igen, majd a budapest tévén kigyógyítanak... :D Láttam ott már gerincegyenesítést is TV-n keresztül... XD
Akkor lehet hogy a fehérje hiányod van. Mindenképp fordulj vele orvoshoz. Az Odin fõpap vicc volt de a többi igaz lehet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!