Találatok a következő kifejezésre: Zsibbad a mitől (129 db)

Mitöl zsibbad a kezem? Hetek ota egyre többször zsibbad a jobb kezem / 3-4 ujjam, meg az alkarom, mire utalhat ez? 40 éves vagyok és hentes, szakács, sokat kloffolok, lehet valami izületi dolog lesz?

Legjobb válasz: Igen, én a helyedben neurológiára mennék, mert a zsibbadásodnak idegi oka van sztem. neurológiára beutaló nélkül is elmehetsz úgy tudom. majd õ kideríti mi is okozza egészen pontosan a zsibbadást. egyébként nekem is volt, amikor zsibbadt kezem meg az ujjam, bár nem is kifejezetten zsibbadt, hanem olyan érzés volt, mintha sok apró tûvel szurkálnák. nálam ez idegkimerültségtõl ill. stressztõl volt. de nálad tuti, hogy fizikai terhelés az oka.

Pezsgotabletta helyett en is az idegsebeszetet ajanlom.Anyosomnak van hasonlo baja. Egy bal oldali nyaki errel van baja, terhelesre megjobban faj a jobb karja;Ezek ugye keresztbe hatnak.O is szenved vele, takaritono, nem tudja kimelni a karjat.Evtizedek ota tart, most epp cseppeket kap ra. Az erintett ideg neve: Arnold. Lehet, hogy magyarul van vmi mas nev. Ne ijedj be, de szakorvoshoz menj.(Ertem, hogy kell a munkadhoz..., de en meg vegetarianus vagyok) :)
Igen, én a helyedben neurológiára mennék, mert a zsibbadásodnak idegi oka van sztem. neurológiára beutaló nélkül is elmehetsz úgy tudom. majd õ kideríti mi is okozza egészen pontosan a zsibbadást. egyébként nekem is volt, amikor zsibbadt kezem meg az ujjam, bár nem is kifejezetten zsibbadt, hanem olyan érzés volt, mintha sok apró tûvel szurkálnák. nálam ez idegkimerültségtõl ill. stressztõl volt. de nálad tuti, hogy fizikai terhelés az oka.
Az én apukámnak ugyanez vol a baja és kiderült hogy a nyakcsigolyája elkopott.Érdekes nem?Kapott nyakmerevítõt és gyógyszert 6 hétig, aztán azóta is jó minden.Hogy nálad is van e- ilyen az majd kiderül ha mész dokihoz.jobbulást és írd meg mi volt ha teheted :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, azért megnyugtattál, remélem ezt azért lehet kezelni, mert ez a munkám, azzal dolgozom a kezemmel.
Sztem ez amiatt van, mert a terhelés miatt begyulladt egy ideg. menj el vele neurológiai szakrendelésre, majd ott alaposan kivizsgálják.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek a pozitiv hozzáállást, mindenképp elmegyek, mert már 4. hete és egyre gyakrabban zsibbad, és a jobb kezem a minkaeszközöm, hentes lévén, köszi még1x.
Gondolom szívrendellenességre utaltál. :-) Ha ilyen gond lenne, akkor a bal karod zsibbadna. Én azt tudom ajánlani, hogy fogyassz el két Magnézium pezsgõtablettát (nem egyszerre), vagy vegyél be Magne B6-ot. Nekem is volt ilyen, tejesen kétségbe voltam esve, a körzeti dokim ajánlotta a mg-ot. Kipróbáltam, és teljesen elmúlt a fájdalom. Azóta kb. fél évenként kezd el újra zsibogni, akkor beveszem a tabit és újra elmúlik. A mg az izommûködéshez kell, ha jobban igénybe veszed, akkor kialakulhat hiányállapot, ezt jelezheti a zsibbadás. Persze, ha nem segít, menj el a dokihoz!
Nem nyugi! ha a szíveddel lenne valami, akkor kimondottan a bal felkarod fájna és zsibbadna. jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Ugye nem lehet hogy valami szirendelenségem van ?
A kérdező hozzászólása: Köszi megfogadom a tanácsodat, mindenképp megyek, mert nagyon rossz ez az állapot !
A kérdező hozzászólása: Azt mondod neurologia, nem reumatologia ? Teljesen tanácstalan vagyok, ma már annyira zsibbadt hogy hétfön megyek a háziorvoshoz beutaloért. Köszi a gyors választ!
Nekem is ez a problémám, csak én az építõiparban dolgozom. Neked mi lett a sztori vége? Elmúlt a pezsgõtablettától, vagy az orvos oldotta meg? Csak érdekelne...

Mitől zsibbad a kezem? Néhány napja zsibbad a jobb kezem, eleinte csak éjszaka, de mostmár nappal is. Nem vagyok terhes attól biztosan nem lehet.

Legjobb válasz: Nekem akkot zsibbadt, amikor kisebb idegösszeomlásom volt. tehát zsibbadhat pszichés terheléstõl is.

Nekem akkot zsibbadt, amikor kisebb idegösszeomlásom volt. tehát zsibbadhat pszichés terheléstõl is.
Szia! Nekem is a szorongás, a stressz, a belsõ feszültség miatt van, csak nekem nem csak a kezemben, hanem szinte midnenhol.
Biztos rajta alszol.
A kérdező hozzászólása: Eleinte Én is arra gondoltam, hogy csak elfeküdtem, de nem mulik el nappal sem.

Mitől zsibbad a bal kézen zsibbad a kis ujjam. Mitől lehet?

Ma kondi előtt ittam egy edzés előtti felpörgetőt. Van benne elég sok koffein, eddig soha nem ittam és nem is bírom annyira, de ma kipróbáltam és hát eléggé felpörgetett. Edzés végén viszont elkezdett zsibbadni a kisujjam és elkezdett verni a szívem. Már 1 órája kb. Mitől lehet ? És mit csináljak, hogy minél hamarabb kiürüljön a koffein a szervezetemből ?

Legjobb válasz: A bal kar és kisujj zsibbadás a szívizom oxigénhiányának az egyik tünete lehet. Mivel nagyon dolgozik a szíved, kifáradt, oxigénhiány lépett fel, ezért jelentkeznek a tünetek- gondolom én. Igyál minél több vizet, hogy felgyorsuljon egy kicsit a vesén a véráramlás, és hamarabb kiürüljön a koffein, nyisd ki az ablakot, és jó nagy mély levegõket vegyél. Legközelebb pedig ne igyál ilyet, veszélyes lehet, de gyanítom erre te is rájöttél.

A bal kar és kisujj zsibbadás a szívizom oxigénhiányának az egyik tünete lehet. Mivel nagyon dolgozik a szíved, kifáradt, oxigénhiány lépett fel, ezért jelentkeznek a tünetek- gondolom én. Igyál minél több vizet, hogy felgyorsuljon egy kicsit a vesén a véráramlás, és hamarabb kiürüljön a koffein, nyisd ki az ablakot, és jó nagy mély levegõket vegyél. Legközelebb pedig ne igyál ilyet, veszélyes lehet, de gyanítom erre te is rájöttél.


Van tippetek mitől zsibbad a gyűrűsujjam utolsó ujjperce?

Már két napja, főleg érintéskor, tapintáskor érezni.Elég rosszul aludtam akkor lehet elfeküdtem valamit? (váll, nyak)

Legjobb válasz: Nemtom, de nekem is zsibbadt 1-2 napig... :D

Nemtom, de nekem is zsibbadt 1-2 napig... :D

Szoptatós anyukák! Mióta szoptatok, éjjelente gyakran zsibbad a kezem, veletek is elofordult már? Mitol lehet?

A hátamon fekszek,úgyhogy nem attol,hogy ráfekszek.

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom mitõl lehet, de nekem terhesség alatt is volt, hogy zsibbadt.

Szia! Nem tudom mitõl lehet, de nekem terhesség alatt is volt, hogy zsibbadt.
Nekem is, a terhesség utolsó hónapjában, és a szülés után még egy hónapig tartott, míg elmúlt.
A kérdező hozzászólása: Vitaminhiány lehet?Én már 8 hónapja szoptatok és még mindig zsibbad.
Nekem baba nélkül is lezsibbad.Mióta légkondis helyen dolgozom azóta ilyen, de nagyon duva szinten, van hogy 2 órára is érzéketlen lesz a kezem.Szerintem is amúgy vitaminhiány, vagy c vagy b.
ÉN SZEDEM A MAGNEB6 -OT.

Mitől zsibbadnak a középső lábujjaim?

A talpam már pár éve fáj, reggelente elég nehezen állok föl. Az els? terhességem alatt kezd?dött. Csináltattam talpbetétet azóta 2-szer is, és a súlyom is (majdnem) megfelel?, még 5 kg-tól szeretnék megszabadulni.

Legjobb válasz: Nekem az esküvõi cipõtõl zsibbadt 1 hétig. Lehet, hogy rossz a talpbetét.

Nekem az esküvõi cipõtõl zsibbadt 1 hétig. Lehet, hogy rossz a talpbetét.
Okozhatja a betét is, de akkor pár napi nem hordás után el kell múlnia. Ha mindig ugyanott zsibbad, az utalhat az ín vagy az idegpálya érintettségére, orvoshoz kéne fordulni.

Zsibbad a bal kisujjam, de nem teljesen érzéketlen. Mitől lehet ez? Hova forduljak vele?

Folyamatosan könyöklöm, mert így szoptatok. Talán összefügg? Van valakinek hasonló tapasztalata? Félek kicsit...

Legjobb válasz: Nekem is volt már, hogy a könyökléstõl vagy folyamatos megerõltetéstõl zsibbadt, de elvileg ha az okot megszünteted, akkor el kell múlnia. Ha nem akkor irány a doki, esetleges nyaki sérv okozhat ilyen tüneteket, de ez csak feltételezés. Ha valóban a könyökléstõl van akkor el fog múlni.

Nekem is volt már, hogy a könyökléstõl vagy folyamatos megerõltetéstõl zsibbadt, de elvileg ha az okot megszünteted, akkor el kell múlnia. Ha nem akkor irány a doki, esetleges nyaki sérv okozhat ilyen tüneteket, de ez csak feltételezés. Ha valóban a könyökléstõl van akkor el fog múlni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, már el is múlt nagy nehezen. Félelmetes volt azért.

A bal kezemen a mutatóujjam és a hüvelykujjam bizsereg és kicsit zsibbad. Ez mitől lehet?

Vagy semmi komoly és ne is foglalkozzak vele?

Legjobb válasz: Szia! Nekem volt olyan hogy 1-1,5 hétig zsibbadt! Sok oka lehet! Vérkeringés de akkor szerintem az egész zsibbadna, kicsit be ütötted és eltaláltál egy ideget, nem feltétlenül kell nagyon be ütnöd. Illetve ha nagyon megerõltetted a könyököd vagy folyamatos terhelés alatt tartod! Nekem most hirtelen ennyi jutott eszembe! Szerintem nem gáz csak idegesítõ egy idõ után!

Szia! Nekem volt olyan hogy 1-1, 5 hétig zsibbadt! Sok oka lehet! Vérkeringés de akkor szerintem az egész zsibbadna, kicsit be ütötted és eltaláltál egy ideget, nem feltétlenül kell nagyon be ütnöd. Illetve ha nagyon megerõltetted a könyököd vagy folyamatos terhelés alatt tartod! Nekem most hirtelen ennyi jutott eszembe! Szerintem nem gáz csak idegesítõ egy idõ után!
Ha azóta nem múlt el, egy orvost érdemes megkérdezni.Alapvetõen, de fõleg nyári idõszakban jellemzõ, hogy a vérkeringésed nem megfelelõ mûködése okoz ilyen problémát.Egy alapos masszírozás az egész karodban, többször, meglehetõsen sokat segít.

Zsibbad a csípőm, mitől lehet? Főleg ha az oldalamon fekszek, és ilyenkor lezsibbad a felfelé eső rész.14 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nekem is zsibbad a felsõ rész, nem csak a csípõm, hanem a felsõ combom is. Nem tudom mitõl van, de megnyugtat egy kicsit, hogy neked is van...

Nekem is zsibbad a felsõ rész, nem csak a csípõm, hanem a felsõ combom is. Nem tudom mitõl van, de megnyugtat egy kicsit, hogy neked is van...
Hi, én is jövök nyugtatni. :-) 18 hetes vagyok és pár hete nekem is zsibbadt a csípõm, majd kiterjedt a combcsontra is. Mintha fájt volna a csont. Szerintem ezért van, mert oldalt fekve alszunk (hason nem lehet, háton nem ajánlatos). Én ilyenkor kinyújtóztatom a lábam, ha kell, fel is állok átmozgatni magam az ágy mellett és akkor ált. egy idõre jobb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Boldog babavárást nektek!

Mitől van, hogy "zsibbadnak" a fogaim? Bővebben lenn

Amikor a szabadban sétálok, és a számon veszem a leveg?t, a fogaimban olyan érzés van, mintha zsibbadna. Ez mit?l van, és mit lehet ellene tenni?

Legjobb válasz: Nem a fogad,hanem az állkapcsod zsibbad!Lehet a bölcsességfog növekedni kezdett ha még megvan és nyomja a környezõ fogakat!Mivel több ok is állhat a háttérben keress fel egy dokit és neki vázold fel a zsibbadást,tuti okosabbat tud mondani mint mi!

Nem a fogad, hanem az állkapcsod zsibbad!Lehet a bölcsességfog növekedni kezdett ha még megvan és nyomja a környezõ fogakat!Mivel több ok is állhat a háttérben keress fel egy dokit és neki vázold fel a zsibbadást, tuti okosabbat tud mondani mint mi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!