Találatok a következő kifejezésre: Zebrának mi alap színe (1 db)

Zebrának mi az alap színe?

MAN 79

Legjobb válasz: Neki az alapszíne fekete-fehér csíkozott.

Neki az alapszíne fekete-fehér csíkozott.
Borotväld le mind a kettö szinnél ès kiderül Vagy nyuzd meg
a zebráknak fehér az alapszíne ha megnézed egy képen a lábát láthatod hogy a fekete csík egyszer a csak a combján véget ér
Sokan nem értik mért csikos a zebra az egyik ismeret terjesztõ filmben látam, hogy ha tömegesen vanak a zebrák nagyobb az eséjük hogy nem támadják meg öket a ragadozók mert a kétszin ösze zavar ja a látásukat és nem tudják egyáltalán kiveni, a szinekbõl, hogy mikezek. Szoval a zebra fekete plusz fehér szinü!!
Szerintem fehér mivel a hasukon nincs fekete csík! Kép: http://www.shoarns.com/Hartmanns%20Zebra%20web%20ma_Aug_2005.. Remélem érted...XD
A zebra alapszíne a fekete-fehér, így van. Szerintem a te kérdésed az lenne melyik szín vesz el nagyobb területet a zebra testén. A fehér, a legegyszerûbb ha megnézel egy eredeti zebrabõrt akkor láthatod, hogy a hasán és a lábán megfogyatkozik a fekete csíkozás. :)
Fekete alapon fehér csíkok!
Szerintem olyan cuki rózsaszín! ^_^
magzat korban fekete, de a zebracsikók fehérek, ergo: a) alapszíne fekete, ez a születésre "kifehéredik" és a fekete csíkok úgy keletkeznek, hogy "kikopik" a fehér b) alapszíne fehér, a csíkok feketék... ehhez nem kell zoológus hallgatónak lenni, csak egy kis wiki kell hozzá, meg józan ész ;) Ez a kettõ lehetséges... ja esetleg c) az alapszíne fekete-fehér csíkos d) kérdezz meg egy zebrát e) hagyjuk szegény zebrákat békében, titokzatos, felderíthetetlen alapszínû csíkocskáikkal együtt éldegélni :D
Egyszerû: számítsd ki, hogy melyik színnek mekkora a területe. Amelyik a több, az lesz az alapszín. XD
Elég barom egy kérdés... Mindenesetre a TV-ben azt mondták, hogy azért csíkosak, hogy mikor csordában vannak, akkor a ragadozók (ált. oroszlán, ugye), ne lássák az egyedeket, csak egy nagy fekete-fehér mozgó valamit (ja, a nagymacskák is színvakok). Az, hogy így hûtik magukat, szerintem baromság. Hogyan keletkezne már így érzékelhetõ szél?!
A kérdező hozzászólása: oké, azt tudom én is! De szerintem az alap szine fekete, nektek mi a véleményetek errõl?
Szerintem fehér alapon fekete csíkos. :)
Nincs olyan, hogy fekete alapon, fehér alapon fekete. :) Mert akkor két rétegben lenne rajta szõr. (Remélem érted..) Az alap szine: fekete-fehér csíkok.
+ fehér *
Valamilyen ismeretterjesztõs mûsorban volt errõl szó, és ott azt mondták, hogy a fekete az alapszíne. Ezt csak azért jegyeztem meg, mert ugye az ember automatikusan a fehéret mondaná. :)
Sokan nem értik, miért csíkos a zebra, hiszen ez a szín nem rejti el a ragadozók elõl. Ennek ellenére a csíkjainak köszönheti, hogy neki vannak a legnagyobb túlélési esélyei, ugyanis a fekete csíkok elnyelik a napfényt, a fehérek nem, azaz a fekete csíkok melegebbek a fehéreknél és ennek köszönhetõen érzékelhetõ szél keletkezik a teste körül, ami hûti az állatot. Minél melegebb van annál erõsebb színûek a csíkok. Ez nem egy autó, melyet elõször lefestenek egy alapszínre, majd "kimaszkolják" (gyk. az új színre festeni kívánt részt leragasztják, hogy ot ne érje az j festék) :D
Mindenesetre a legyeknek is ez a dilemmájuk és amíg töprengenek békénhagyjáka zebrát. Ez komoly!
A piros.
nincs olyan h alap színe a zebrának feket fehér a színe!
A válasz egyszerû, csak legyél zoológus hallgató! A zebra alapszíne FEKETE. Tudniillik magzatkorban fekete, aztán lassan megjelennek rajta a FEHÉR csíkok. Téma lezárva


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért olyan gonosz a csimpánz?

Unszimpatikus állat. A csimpánz olyan gonosz, mint az ember, csak ugye butább, mert állat. Bántják egymást, a hímek csapatban háborúznak, mint az ember és állítólag élvezik is, ha bánthatják egymást. Állítólag kimutattak az állatoknál ilyesféle érzelmeket. Meg az sem tetszik, hogy elmennek egymás mellett és tépik egymást. Meg a fejük is olyan gonosz. Vicsorítanak.

19

Vad állatokat hogy tarthatunk távol a sátorunktól?

Sátrazni készülünk egy erdőben.. nyársalunk is meg ilyesmi. Mi az ami távol tartaná a vadakat míg alszunk? Vagy félénkek ahhoz hogy közel merészkedjenek? Kaja szag nem vonzza őket esetleg? Az én fejem az fordult meg hogy a tüzet égve kellene hagyni.. de lehet pont ez hívná fel a figyelmüket?

6

Mi történne, ha Magyarországra betelepítenénk olyan majmokat, amik megélnek a mi éghajlatunkon?

7

Hogyan csináljak röpdét?

Van egy szarkám és nem tudom mekkora legyen a helye , milyen helyre csináljam, miből készüljön ....

0

Írna nekem valaki a veszélyes állat tartásáról szóló engedélyről? Hogyan is szerezhetném meg, mik a feltételei.

Ezekre lennék kíváncsi!

1

Mit csinálnátok a megfogott rókával?

Napok óta jár hozzánk egy róka. Ma 3-kor, amikor a macskával.voltam kint, megzavarhattam és belement a hurokba. A két hátsó lába meg a fraka szorult bele, tehát él. Annak ellenére, hogy kárt okozott nálunk, most megsajnáltam. Szívem szerint befognám és elvinném máshova, ahol elengedhetem. Viszont apum biztos hallani sem akar róla.
Szóval elengednétek vagy elpusztítanátok?!

10

Szerintetek a farkas-ok át jönnek Erdély-böl Magyarországra?

11

Valaki meg tud adni egy párducól szóló oldalt?

nem fekete párduc, hanem sima, foltos. élőhely, honnan jön, hol él, hogy néz ki, mit csinál jól, stb...?

8

Nagymacskák tartásához engedély?

Egyik ismerősöm szeretne valamilyen egzotikus állatot tartani otthon (tigris,oroszlán stb.) ehhez milyen engedély kell?

4

Melyik róka jön 2 m közel az emberhez?

Melyik róka jön 2 m közel az emberhez?
Gyomláltam a kertet zörgést hallottam és hátranéztem ott volt a róka 2 m-re tőlem. Lassan odamentem a gyerekekhez a kisfiamat felkaptam a lányomnak meg mondtam, hogy fussunk be. (Úgy tudom, hogy a veszett róka jön közel az emberhez és támad is)

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!