Találatok a következő kifejezésre: Zebrának mi alap (1 db)

Zebrának mi az alap színe?

MAN 79

Legjobb válasz: Neki az alapszíne fekete-fehér csíkozott.

Neki az alapszíne fekete-fehér csíkozott.
Borotväld le mind a kettö szinnél ès kiderül Vagy nyuzd meg
a zebráknak fehér az alapszíne ha megnézed egy képen a lábát láthatod hogy a fekete csík egyszer a csak a combján véget ér
Sokan nem értik mért csikos a zebra az egyik ismeret terjesztõ filmben látam, hogy ha tömegesen vanak a zebrák nagyobb az eséjük hogy nem támadják meg öket a ragadozók mert a kétszin ösze zavar ja a látásukat és nem tudják egyáltalán kiveni, a szinekbõl, hogy mikezek. Szoval a zebra fekete plusz fehér szinü!!
Szerintem fehér mivel a hasukon nincs fekete csík! Kép: http://www.shoarns.com/Hartmanns%20Zebra%20web%20ma_Aug_2005.. Remélem érted...XD
A zebra alapszíne a fekete-fehér, így van. Szerintem a te kérdésed az lenne melyik szín vesz el nagyobb területet a zebra testén. A fehér, a legegyszerûbb ha megnézel egy eredeti zebrabõrt akkor láthatod, hogy a hasán és a lábán megfogyatkozik a fekete csíkozás. :)
Fekete alapon fehér csíkok!
Szerintem olyan cuki rózsaszín! ^_^
magzat korban fekete, de a zebracsikók fehérek, ergo: a) alapszíne fekete, ez a születésre "kifehéredik" és a fekete csíkok úgy keletkeznek, hogy "kikopik" a fehér b) alapszíne fehér, a csíkok feketék... ehhez nem kell zoológus hallgatónak lenni, csak egy kis wiki kell hozzá, meg józan ész ;) Ez a kettõ lehetséges... ja esetleg c) az alapszíne fekete-fehér csíkos d) kérdezz meg egy zebrát e) hagyjuk szegény zebrákat békében, titokzatos, felderíthetetlen alapszínû csíkocskáikkal együtt éldegélni :D
Egyszerû: számítsd ki, hogy melyik színnek mekkora a területe. Amelyik a több, az lesz az alapszín. XD
Elég barom egy kérdés... Mindenesetre a TV-ben azt mondták, hogy azért csíkosak, hogy mikor csordában vannak, akkor a ragadozók (ált. oroszlán, ugye), ne lássák az egyedeket, csak egy nagy fekete-fehér mozgó valamit (ja, a nagymacskák is színvakok). Az, hogy így hûtik magukat, szerintem baromság. Hogyan keletkezne már így érzékelhetõ szél?!
A kérdező hozzászólása: oké, azt tudom én is! De szerintem az alap szine fekete, nektek mi a véleményetek errõl?
Szerintem fehér alapon fekete csíkos. :)
Nincs olyan, hogy fekete alapon, fehér alapon fekete. :) Mert akkor két rétegben lenne rajta szõr. (Remélem érted..) Az alap szine: fekete-fehér csíkok.
+ fehér *
Valamilyen ismeretterjesztõs mûsorban volt errõl szó, és ott azt mondták, hogy a fekete az alapszíne. Ezt csak azért jegyeztem meg, mert ugye az ember automatikusan a fehéret mondaná. :)
Sokan nem értik, miért csíkos a zebra, hiszen ez a szín nem rejti el a ragadozók elõl. Ennek ellenére a csíkjainak köszönheti, hogy neki vannak a legnagyobb túlélési esélyei, ugyanis a fekete csíkok elnyelik a napfényt, a fehérek nem, azaz a fekete csíkok melegebbek a fehéreknél és ennek köszönhetõen érzékelhetõ szél keletkezik a teste körül, ami hûti az állatot. Minél melegebb van annál erõsebb színûek a csíkok. Ez nem egy autó, melyet elõször lefestenek egy alapszínre, majd "kimaszkolják" (gyk. az új színre festeni kívánt részt leragasztják, hogy ot ne érje az j festék) :D
Mindenesetre a legyeknek is ez a dilemmájuk és amíg töprengenek békénhagyjáka zebrát. Ez komoly!
A piros.
nincs olyan h alap színe a zebrának feket fehér a színe!
A válasz egyszerû, csak legyél zoológus hallgató! A zebra alapszíne FEKETE. Tudniillik magzatkorban fekete, aztán lassan megjelennek rajta a FEHÉR csíkok. Téma lezárva


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudnátok nekem Oroszlán és ember barátságról videot linkelni?

Nagyon szeretem és Tisztelem Az Oroszlánokat .

5

Szerintetek lehetne farkast tartani háziállatnak?

Nem gondolok konkrétan semmire, csak a feltevés. Mondjuk adott egy fiatal, olyan id?s farkas aki nem rég lett elválasztva az anyjától. Ennek a farkasnak biztosítunk egy nagy, erd?s teret, ahol nagyjából azt csinál amit akar. (persze ez a tér le van zárva, de nagyon nagy tér) És egy ember kiskora óta mindig megy oda hozzá, eteti, gondozza, meg minden olyasmi amit szoktak egy háziállattal csinálni az emberek. És az a kérdésem lényege, hogy ez a farkas megtámadná 'csak úgy' azt az embert amelyik gondozta? És lécci ne nézzetek totál ?rültnek, 100%-ig elméleti kérdés.

5

A nagymacskák is dorombolnak?

12

Eladnám a Brachypelma Smithi-m, viszont nem tudom, hogy egy 7-8 vedléses madárpóknak kb mennyi lehet az értéke?

Hozzáért?k válaszát várom, akik esetleg ezzel foglalkoznak!

3

Ez milyen állat?

a href="http://jeffareid.net/misc/jackalope.jpg" target="_blank">http://jeffareid.net/misc/jackalope.jpg

8

Tigrist lehet legálisan utcán sétáltatni?

Hali! ha egyszer nagyon sok pénzem lesz, akarok venni egy fehér színű tigrist, vagy valamilyen hasonló állatot fehér színben. Persze meg lenne szelidítve meg minden nem bántana senkit(remélem).

16

Mit mond az elefánt?

tudjátok, mint pl. a kutya-vaúúúúú, a macska-miááúúúúú

11

Kinek kell jelezni az orvadászt? Ismerek valakit aki már elég régóta foglalkozik hurkolással. A csávó tisztában van vele hogy törvénytelen amit csinál, de ennek ellenére is mindenkinek mutogatja a telefonjában lévő képeket a leölt állatokról.

11

Ezek ázsiai lódarazsak lehetnek?

Szóval az lenne a problámám, hogy az idei lódarazsak sokkal nagyobbak mint az eddigiek. Az eddigiek 2-3 centisek és a többi magyar darázshoz mérve igen nagyok. De idén amiket találok a fűben csaknem kétszer akkorák mint az eddigiek. Már többet is találtam és össze is mértem a régen találtakkal. Ezek a híres ázsiai lódarazsak lehetnek ?

6

Szerintetek ezek az információk növelik a sárkányok létezésének a valószínüségét?

Küldte Élet és Tudomány 2003. április 122 hozzászólás

Sárkánycsontok a Bakonyban


Kategória: Hírek

(Élet és Tudomány 2003. március 28.)

Három fiatal magyar paleontológus (Bukta Beáta, Végh Zoltán és Horváth Ádám) tavaly ősszel szakmai gyakorlatként Bakonyszentkereszt határában végzett talajtani kutatásokat. A terület azóta került a figyelem középpontjába mióta 2001-ben Õsi Attila ELTE geológushallgató dinoszaurusz maradványokat talált a Bakonyban (
Az első csontokat körülbelül 50 méterre találták a 2001-es ásatás helyétől. A meglepetés nem ekkor következett be, hisz a csoport tagjai reménykedtek benne, hogy találnak még csontokat a környéken a földben. Maga a feltárás viszonylag gyorsan halad, mivel a leletek nem szóródtak szét, hanem a test formájának megfelelően feküdtek a talajban. A kutatókat az első meglepetés a csontok összeillesztésekor érte. A csontvázból kialakult élőlény nem hasonlított semmilyen addig ismert dinoszauruszhoz.Maguk a csontok és elhelyezkedésük a Camasaurusok közé sorolta volna be a maradványokat. Azonban két számottevő eltérés is mutatkozik a csontvázon. A megnyúlt koponya, illetve a kér szárnycsonk a repülő dinoszauruszok és azok közül is leginkább a Pterodactylus kochi-hoz teszi hasonlatossá. A kutatók azonban találtak még egy különleges dolgot is koponya felső részén. Közvetlenül a homlokcsont mögül gy szaruszerv emelkedik ki, melynek hossza eléri a 40 centimétert.

A tudósok megpróbálták lemodellezni a lény mozgását. Arra voltak kíváncsiak, hogy képes lehetett e repülni, vagy a csonkok, csak kezdetleges kinövések. A számítógépes program, melyet használtak az egész világon elterjedt és a mozgáskoordináció vizsgálatára használják, az orvostudomány, a régészet és a filmezés területén is.


Mint a mellékelt ábrákon is látható, a gerinc hullámmozgásából adódóan az egész testével képes féregszerű mozgásformát kialakítani, mely a szárnycsapások okozta felhajtóerővel együtt az állat testét felemeli a földről. Ehhez természetesen a testhez viszonyítva legalább két és félszeres szárnyfesztávolság szükséges. A második ábrán bemutatott farokmozgás elkerülhetetlen ahhoz, hogy a levegőben manőverezni tudjon. A vízszintes és függőleges farokmozgások viszonylag gyors és könnyed irányváltoztatásokat tettek lehetővé.


Ekkor jutottak el arra a pontra a kutatók, hogy fontolóra vették azt, amit láttak és tapasztaltak. Az élőlény és modellezett fiziológiája leginkább a fantázia történetekből ismert sárkányokra hasonlít. A szárazföldi dinoszauroszokra hasonlító testfelépítés, a szárnyas ősgyíkokra jellemző koponyaforma és szárnycsonkok, valamint a szarvszerű kinövés a mesék világát idézi.

A legmegdöbbentőbb felfedezés azonban még hátravolt. A csontokat radio-carbon vizsgálatnak vetették alá, hogy meghatározzák az állat mely korban élhetett a földön. A várt több százezer éves adat helyett mindössze pár száz évre hozta ki a csontok életkorát a vizsgálat. A paleontológusok ekkor megpróbáltak külföldi eseteket találni. Vizsgálódásukat siker koronázta. Találtak egy 1977-es fényképfelvételt, mely akkor bejárta az egész világot.

Az élőlényt japán halászok találták Új-Zélandi vizeken. A tetem már oszlásnak indult, így a halászok, hogy ne fertőzzék meg addigi zsákmányukat lefényképezték több szemszögből is maradványt, majd visszabocsátották a vízbe. A felvételeket elküldték a világ legismertebb természettudományi múzeumainak is. A tudósok zavarba jöttek a felvételtől, hisz ismereteik szerint ilyen állat nem létezik. Abban egyeztek meg, hogy leginkább egy repülő ősgyík és egy szárazföldi dinoszaurusz keveréke lehetne. 58 japán, korea és kínai hajót küldtek a térségbe, de a tetemet nem találták meg többet.

A három ifjú paleontológus három irányban szeretné folytatni a kutatást. Elsőként a már feltárt területet szeretnék tovább bővíteni és már csak a bakonyszentkereszti önkormányzat engedélyére várnak. Addig tovább folytatják a külföldi szaksajtó, szakirodalom kutatását. Harmadik szálként pedig a népmesék felé fordulnak. Kevesen tudják, hogy a népek több mint 90%-nál előfordul valamilyen szárnyas, leginkább sárkánynak nevezhető élőlény a mesékben. Már fel is vették a kapcsolatot több hazai és külföldi néprajz tudóssal.
Maguk a kiásott fosszíliák egyenlőre az ELTE egy erre a célra elkülönített kamrájában fekszenek, de a tervek szerint nem sokáig, mivel a felfedezők szeretnék, ha nagyközönség is megismerni a különös leletet. Ezért a tervek szerint késő ősszel egy tárlat nyílik majd a felfedezésből és annak eredményeiből.

Forrás:lfg.hu/8019/

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!