Találatok a következő kifejezésre: Zebrának mi alap (1 db)

Zebrának mi az alap színe?

MAN 79

Legjobb válasz: Neki az alapszíne fekete-fehér csíkozott.

Neki az alapszíne fekete-fehér csíkozott.
Borotväld le mind a kettö szinnél ès kiderül Vagy nyuzd meg
a zebráknak fehér az alapszíne ha megnézed egy képen a lábát láthatod hogy a fekete csík egyszer a csak a combján véget ér
Sokan nem értik mért csikos a zebra az egyik ismeret terjesztõ filmben látam, hogy ha tömegesen vanak a zebrák nagyobb az eséjük hogy nem támadják meg öket a ragadozók mert a kétszin ösze zavar ja a látásukat és nem tudják egyáltalán kiveni, a szinekbõl, hogy mikezek. Szoval a zebra fekete plusz fehér szinü!!
Szerintem fehér mivel a hasukon nincs fekete csík! Kép: http://www.shoarns.com/Hartmanns%20Zebra%20web%20ma_Aug_2005.. Remélem érted...XD
A zebra alapszíne a fekete-fehér, így van. Szerintem a te kérdésed az lenne melyik szín vesz el nagyobb területet a zebra testén. A fehér, a legegyszerûbb ha megnézel egy eredeti zebrabõrt akkor láthatod, hogy a hasán és a lábán megfogyatkozik a fekete csíkozás. :)
Fekete alapon fehér csíkok!
Szerintem olyan cuki rózsaszín! ^_^
magzat korban fekete, de a zebracsikók fehérek, ergo: a) alapszíne fekete, ez a születésre "kifehéredik" és a fekete csíkok úgy keletkeznek, hogy "kikopik" a fehér b) alapszíne fehér, a csíkok feketék... ehhez nem kell zoológus hallgatónak lenni, csak egy kis wiki kell hozzá, meg józan ész ;) Ez a kettõ lehetséges... ja esetleg c) az alapszíne fekete-fehér csíkos d) kérdezz meg egy zebrát e) hagyjuk szegény zebrákat békében, titokzatos, felderíthetetlen alapszínû csíkocskáikkal együtt éldegélni :D
Egyszerû: számítsd ki, hogy melyik színnek mekkora a területe. Amelyik a több, az lesz az alapszín. XD
Elég barom egy kérdés... Mindenesetre a TV-ben azt mondták, hogy azért csíkosak, hogy mikor csordában vannak, akkor a ragadozók (ált. oroszlán, ugye), ne lássák az egyedeket, csak egy nagy fekete-fehér mozgó valamit (ja, a nagymacskák is színvakok). Az, hogy így hûtik magukat, szerintem baromság. Hogyan keletkezne már így érzékelhetõ szél?!
A kérdező hozzászólása: oké, azt tudom én is! De szerintem az alap szine fekete, nektek mi a véleményetek errõl?
Szerintem fehér alapon fekete csíkos. :)
Nincs olyan, hogy fekete alapon, fehér alapon fekete. :) Mert akkor két rétegben lenne rajta szõr. (Remélem érted..) Az alap szine: fekete-fehér csíkok.
+ fehér *
Valamilyen ismeretterjesztõs mûsorban volt errõl szó, és ott azt mondták, hogy a fekete az alapszíne. Ezt csak azért jegyeztem meg, mert ugye az ember automatikusan a fehéret mondaná. :)
Sokan nem értik, miért csíkos a zebra, hiszen ez a szín nem rejti el a ragadozók elõl. Ennek ellenére a csíkjainak köszönheti, hogy neki vannak a legnagyobb túlélési esélyei, ugyanis a fekete csíkok elnyelik a napfényt, a fehérek nem, azaz a fekete csíkok melegebbek a fehéreknél és ennek köszönhetõen érzékelhetõ szél keletkezik a teste körül, ami hûti az állatot. Minél melegebb van annál erõsebb színûek a csíkok. Ez nem egy autó, melyet elõször lefestenek egy alapszínre, majd "kimaszkolják" (gyk. az új színre festeni kívánt részt leragasztják, hogy ot ne érje az j festék) :D
Mindenesetre a legyeknek is ez a dilemmájuk és amíg töprengenek békénhagyjáka zebrát. Ez komoly!
A piros.
nincs olyan h alap színe a zebrának feket fehér a színe!
A válasz egyszerû, csak legyél zoológus hallgató! A zebra alapszíne FEKETE. Tudniillik magzatkorban fekete, aztán lassan megjelennek rajta a FEHÉR csíkok. Téma lezárva


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Farkas falkában tényleg van ilyen jelenség?

Valahol(már nem tudom hol) hallottam, hogy egy falkán belül a béta és az azoknál rangban kisebb hím egyedek heréi "megsorvadnak", hogy ezáltal a hormonszintjük csökkenjen, így ne jelentsenek veszélyt az alfa párra és ne próbáljanak a vezéri szerepért küzdeni stb...Tehát, hogy produktívabban tudjon együttműködni a falka. Ez tényleg így van?

5

Nektek mi a véleményetek a hiúzról?

Én szeretem a hiúzokat gyönyörű állat szerintem az egyik legszebb macskaféle

6

Melyik a legjobb vadállatos pc játék? Nekem amd antholn 2400+ 2, 00 gigaherczes procim van

12

Rókát hogyan lehet beszerezni háziállatnak?

Az érdekelne, hogy az országban milyen féle/fajta rókát lehet tartani, kell-e engedély, hol lehet beszerezni őket, és ha lehet, mennyiért.

7

Farkas tartása?

Magyarországon lehet venni valahol farkast?

12

A nagymacskákat mennyire lehet valójában megszelídíteni? És tényleg igaz, hogy az oroszlánt könnyebben és jobban kezessé lehet tenni, mint a tigrist?

Bocsánat, ha buta a kérdés, de tényleg érdekelne, hogy ezekkel az állatokkal milyen kapcsolatot lehet kialakítani, hiszen nem ismerem őket, és kíváncsi vagyok.

3

Hol a legvalószínűbb elhullot őzbakkot találni?

2

Mi lehet ez az állat?

Akkora mint egy malac,egészen világos barna(drapp) színe van zömök a teste és hosszú fülei vannak.Egy hatalmas kertünk van és mindig ott van kora reggel.Nagyon félős,kicsit olyan röfögős hangja van.Ez mi lehet?

6

Vaddisznó rátámad a sátorozókra este?

19

ő milyen állat? és menyi idős lehet? (a kertben találtam)

http://www.kepfeltoltes.hu/view/130615/DSC_0473_www.kepfelto..

Nem nyúltam hozzá :)
11 éves vagyok.

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!