Találatok a következő kifejezésre: Zebrának mi alap (1 db)

Zebrának mi az alap színe?

MAN 79

Legjobb válasz: Neki az alapszíne fekete-fehér csíkozott.

Neki az alapszíne fekete-fehér csíkozott.
Borotväld le mind a kettö szinnél ès kiderül Vagy nyuzd meg
a zebráknak fehér az alapszíne ha megnézed egy képen a lábát láthatod hogy a fekete csík egyszer a csak a combján véget ér
Sokan nem értik mért csikos a zebra az egyik ismeret terjesztõ filmben látam, hogy ha tömegesen vanak a zebrák nagyobb az eséjük hogy nem támadják meg öket a ragadozók mert a kétszin ösze zavar ja a látásukat és nem tudják egyáltalán kiveni, a szinekbõl, hogy mikezek. Szoval a zebra fekete plusz fehér szinü!!
Szerintem fehér mivel a hasukon nincs fekete csík! Kép: http://www.shoarns.com/Hartmanns%20Zebra%20web%20ma_Aug_2005.. Remélem érted...XD
A zebra alapszíne a fekete-fehér, így van. Szerintem a te kérdésed az lenne melyik szín vesz el nagyobb területet a zebra testén. A fehér, a legegyszerûbb ha megnézel egy eredeti zebrabõrt akkor láthatod, hogy a hasán és a lábán megfogyatkozik a fekete csíkozás. :)
Fekete alapon fehér csíkok!
Szerintem olyan cuki rózsaszín! ^_^
magzat korban fekete, de a zebracsikók fehérek, ergo: a) alapszíne fekete, ez a születésre "kifehéredik" és a fekete csíkok úgy keletkeznek, hogy "kikopik" a fehér b) alapszíne fehér, a csíkok feketék... ehhez nem kell zoológus hallgatónak lenni, csak egy kis wiki kell hozzá, meg józan ész ;) Ez a kettõ lehetséges... ja esetleg c) az alapszíne fekete-fehér csíkos d) kérdezz meg egy zebrát e) hagyjuk szegény zebrákat békében, titokzatos, felderíthetetlen alapszínû csíkocskáikkal együtt éldegélni :D
Egyszerû: számítsd ki, hogy melyik színnek mekkora a területe. Amelyik a több, az lesz az alapszín. XD
Elég barom egy kérdés... Mindenesetre a TV-ben azt mondták, hogy azért csíkosak, hogy mikor csordában vannak, akkor a ragadozók (ált. oroszlán, ugye), ne lássák az egyedeket, csak egy nagy fekete-fehér mozgó valamit (ja, a nagymacskák is színvakok). Az, hogy így hûtik magukat, szerintem baromság. Hogyan keletkezne már így érzékelhetõ szél?!
A kérdező hozzászólása: oké, azt tudom én is! De szerintem az alap szine fekete, nektek mi a véleményetek errõl?
Szerintem fehér alapon fekete csíkos. :)
Nincs olyan, hogy fekete alapon, fehér alapon fekete. :) Mert akkor két rétegben lenne rajta szõr. (Remélem érted..) Az alap szine: fekete-fehér csíkok.
+ fehér *
Valamilyen ismeretterjesztõs mûsorban volt errõl szó, és ott azt mondták, hogy a fekete az alapszíne. Ezt csak azért jegyeztem meg, mert ugye az ember automatikusan a fehéret mondaná. :)
Sokan nem értik, miért csíkos a zebra, hiszen ez a szín nem rejti el a ragadozók elõl. Ennek ellenére a csíkjainak köszönheti, hogy neki vannak a legnagyobb túlélési esélyei, ugyanis a fekete csíkok elnyelik a napfényt, a fehérek nem, azaz a fekete csíkok melegebbek a fehéreknél és ennek köszönhetõen érzékelhetõ szél keletkezik a teste körül, ami hûti az állatot. Minél melegebb van annál erõsebb színûek a csíkok. Ez nem egy autó, melyet elõször lefestenek egy alapszínre, majd "kimaszkolják" (gyk. az új színre festeni kívánt részt leragasztják, hogy ot ne érje az j festék) :D
Mindenesetre a legyeknek is ez a dilemmájuk és amíg töprengenek békénhagyjáka zebrát. Ez komoly!
A piros.
nincs olyan h alap színe a zebrának feket fehér a színe!
A válasz egyszerû, csak legyél zoológus hallgató! A zebra alapszíne FEKETE. Tudniillik magzatkorban fekete, aztán lassan megjelennek rajta a FEHÉR csíkok. Téma lezárva


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan fogjam meg? (kisemlősök)

hogy lehet pl. egy nyestet vagy egeret befogni?nem mintha akarnék de Hogy lehet oda csalogatni, hogy aztán meg tudd fogni?

9

A Budapesti Állatkertből hová tűntek az afrikai oroszlánok? /Egy öreg hím és nőstény -akik többek közt Bóbita és Bömbi szülei is- már csaknem 2 éve nem láthatók. /

5

A madárpók csíp?

Ha igen mennyire veszélyes?

8

Van dokumentumfilm farkasfalka életéről, vadászatairól, rangsorlétra bemutatása, minden ami csak elképzelhető? Ha igen, honnan tudom letölteni, bár inkább dvd-n venném meg. Ötletek?

Minden ötletet szívesen fogadok.

3

Szerintetek tényleg ilyen okos egy csimpánz? Video lent

http://zug.hu/cikk/majom-neveli-a-kis-pumat--videoval_1244.php

7

Lehet úgy tartani egy mókust, mint egy kutyát vagy cicát?

Meg lehet szelidíteni, meg lehet tanítani, hogy almot használjon? Hozzánk nône annyira, hogy kövessen, keresse a társaságunkat és ne szökjön el? Szeretnék valamilyen állatot tartani. Volt egy macskám, de már lassan egy hónapja, hogy nyoma veszett. Nem szeretnék cicát, mert nekem csak ô kellett. Kutyushoz nincs elég nagy kert és ha dolgozunk a párommal, akkor egyedül maradna, ezért nem szeretnénk. Gondoltam a menyétre, de az úgy tudom nagyon büdi tud lenni. Nem jut eszembe olyan állat, ami ragaszkodó. Ha szerintetek a mókus nem jó ötlet, adhattok tippeket. Van két halunk, de ôket nem lehet símogatni.

22

Honnan ered a szúnyog elnevezés?

1

öreganyám fődjére bejárnak a szarvasok és tönkretesznek mindent?

mi a megoldás, mit tegyünk h ne járjanak be a szarvasok?

14

Hogy hívjuk, mikor sok róka van egy helyen?

Fura kérdés, de egésznap ez jár a fejemben :). Szóval: farkasfalka, juhnyáj, disznókonda. Ezt értem. De a rókának mi van? Szerintem az nem falka, bár ?k is kutyafélék. De akkorsem. Animal Planeten vagy valami állatos m?sorban volt egyszer, amikor ezek tökjól fel voltak sorolva. Ki tud segíteni? :)

9

Az állatok azért támadnak emberre, mert látják, hogy ideges?

Most volt a TV-ben, hogy Las Vegasban, rátámadt a gondozójára az oroszlán. Azt mondták, azért, mert az oroszlán látta rajta, hogy ideges, De, akkor is, ha ideges, miért kell széttépni az embert?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!