Találatok a következő kifejezésre: Zavarja a a házimozim, s emiatt (1 db)

Zavarja a szomszédom a házimozim, s emiatt egy birtokháborítási eljárást indított, majd megegyeztünk. Ezután mégis kihívta a rendőröket, illetve néhány követ is bedobál az udvaromra. Mit tegyek?

24 éves férfi vagyok, Szolnok külvárosában lakom, kertes házban. Nemrég költözött ide egy másik család a velünk szemben lév? házba, a házaink között egy út van, tehát nincsenek közel az ingatlanok. Zavarja ?t a 120w-ot házimozim, ami miatt egy birtokháborítási eljárást indított majd megbeszéltünk a jegyz?nél mindent, megegyeztünk.. Ezután mégis rámhívta a rend?röket, akik majdnem kinevették h emiatt ki kellett jönniük (nem vicc!), mert nem lehetett hallani semmit odakinn. Néha egy -két követ is bedob az udvarra és ha ezt tovább folytatja elmérgesedhet a helyzet. Mit tegyek?

Legjobb válasz: A szabad birtoklásában senkit nem zavarhatsz, mint ahogy téged sem zavarhatnak. Amennyiben a birtokodban zavarva érzed magad (mint ahogy azt szomszédod érzi), jogod van birtokvédelmi eljárást indítani a jegyzõnél. A jegyzõnek kötelessége kivizsgálni a bejelentést, majd határozatot hozni, amit végre kell hajtani. Nálatok ez elsõ alkalommal egyezség volt, így rendben is van. Azonban nem írtad, hogy ez az egyezség mit tartalmazott... A másik oldalról: Amennyiben téged a birtokvédelmi eljárásokkal zaklat, a jogi procedúra jogosságát nem tartod szükségesnek, esetleg úgy érzed, hogy mindenféle mondvacsinált okokkal cibál a jegyzõhöz, akkor a te oldaladon a jogalap nélküli pereskedés, a rágalmazás, stb. megállja a helyét. Minden esetre, hogy EGYSZER S MINDENKORRA véget vessetek az esetleges eljárásoknak, vesd magad alá a következõ birtokvédelmi eljárásnak, és KÉRD akusztikai szakértõ kirendelését. Ha szerencséd van, az elõírt határérték alatt marad a zajszennyezésed, ekkor a szakértõi díjat (százezres tétel szokott lenni) az elmarasztalt fél fizeti meg, azaz a szomszédod. Emellett közöld a szomszéddal, hogy amennyiben õt marasztalják el a birtokvédelmi eljárásban, úgy perre viszed a zaklatást.

A szabad birtoklásában senkit nem zavarhatsz, mint ahogy téged sem zavarhatnak. Amennyiben a birtokodban zavarva érzed magad (mint ahogy azt szomszédod érzi), jogod van birtokvédelmi eljárást indítani a jegyzõnél. A jegyzõnek kötelessége kivizsgálni a bejelentést, majd határozatot hozni, amit végre kell hajtani. Nálatok ez elsõ alkalommal egyezség volt, így rendben is van. Azonban nem írtad, hogy ez az egyezség mit tartalmazott... A másik oldalról: Amennyiben téged a birtokvédelmi eljárásokkal zaklat, a jogi procedúra jogosságát nem tartod szükségesnek, esetleg úgy érzed, hogy mindenféle mondvacsinált okokkal cibál a jegyzõhöz, akkor a te oldaladon a jogalap nélküli pereskedés, a rágalmazás, stb. megállja a helyét. Minden esetre, hogy EGYSZER S MINDENKORRA véget vessetek az esetleges eljárásoknak, vesd magad alá a következõ birtokvédelmi eljárásnak, és KÉRD akusztikai szakértõ kirendelését. Ha szerencséd van, az elõírt határérték alatt marad a zajszennyezésed, ekkor a szakértõi díjat (százezres tétel szokott lenni) az elmarasztalt fél fizeti meg, azaz a szomszédod. Emellett közöld a szomszéddal, hogy amennyiben õt marasztalják el a birtokvédelmi eljárásban, úgy perre viszed a zaklatást.
Nem értem, miért kell pereskedni, ha amúgy azt hangoztatjuk, éljünk barátságban, békében. Én biztos vagyok benne, hogy te is ezt mondod, egyébként próbáld az õ helyébe képzelni magadat!
én a másik oldalt támogatom.miért ne hallgathatná a saját otthonában 120 watton?otthon azt csinál amit akar.ha tilos lenne akkor nem tettek volna bele ekkora teljesítményt.nem hiszem hogy annyira áthalladszódna szembe, hogy zavaró legyen.én 200 watton hallgatom, társasházban, mégse zavar senkit.nem megy non stop!na viszont az hogy követ dobálnak az udvarára az már birtok rongálás!na és mi van ha l nagyot hall szegény?(bocsi)akkor ne szórakozzon mert a szomszédot zavarja?itt legfeljebb egy kis toleranciát lehet gyakorolni.mindkét félnek!nekem ez inkább kötekedésnek tûnik.de azért egy jó tanács:semmiképp ne állj le veszekedni!mert szó szót követ, tett tettet, és megvan a baj.annyit meg nem ér.szerintem ne foglalkozz vele mit csinál.ne figyelj rá.majd megunja!
Vedd halkabbra!Senki nem vett mozijegyet, úgyhogy ne szórakoztasd õket.Majd ha vesznek, akkor hangosíts.Addig legyen az egyedüli kiváltságod mozizni, ugyanúgy mint ahogy sokan teszik.Mások zavarása nélkül.
jól értem, megbeszéltetek mindent a jegyzõnél, aztán megint renitenskedtél ???!!!!!
Legelsõsorban is próbáld megérteni õt. Mibe kerül neked az, ha úgy mozizol, hogy csak te halljad.
Legelsõsorban próbáld megérteni õt. Olyan nagy áldozat lenne a részedrõl, ha úgy moziznál, hogy csak te halljad?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm megfogadom a tanácsokat.
A kérdező hozzászólása: Hozzáfûzök még annyit h abban egyeztünk meg a jegyzõnél hogy szól hogyha nem megfelelõ a hangerõ.. Erre jön a dobálás meg a rendõr. Persze ez reális mert mellettük lakik egy család, akik szintén hallgatják a zenét és elég nagy hangerõvel, erre én mondhatnám h zavar de nem foglalkozom vele, elviselem.. Na és õk ezt nem hallják érdekes módon.. Ja és csak õket zavarja a zenélésem, a többi szomszédot nem (nyilatkozatot írattam a többivel, a jegyzõ látta).
A kérdező hozzászólása: Üdv! Végülis megoldódott a probléma: elköltöztek még 2008 nyarán elköltöztek a szemben lévõ házból a kedves megértõ szomszédaim... Lehet ez nekem is köszönhetõ, de mint utóbb kiderült nem mindenkivel voltak itt jóban rajtam kívül is + akik megvették a házukat (fiatal pár huszonévesek, egy kis csecsemõvel) eddig egy szót se szóltak a zene miatt... mostmár minden rendben.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

RTF, bűnügyi nyomozó (? )

Milyen képességek szükségesek ahhoz, hogy valaki jó nyomozó legyen, egyáltalán felvegyék az RTF-re?
Most 10.-es vagyok, lehet, hogy azt mondjátok, hogy kicsi vagyok, ne ilyenekkel foglalkozzak még, de szerintem egyre közelebb van az érettségi, egyre jobban izgat a jövőm, hogy mi lesz velem az életben. És ebben a mai magyar oktatásban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen eredményekkel zárom középiskolai tanulmányaimat.
Milyen tantárgyakból kell emelt szintű érettségi? Én erre nem találtam a honlapon utalást. Olyanokat hallottam, hogy matek, ami biosszal kiváltható. De ezek mellet kell töri, tesi vagy valami más?
A másik kérdésem, hogy tényleg nincs ideje egy bűnügyi nyomozónak? A kezdő fizetés emelkedik-e akkorára, hogy tud családot alapítani, és ha tud van-e ideje rá?
Illetve 100% hogy teljesen más a nyomozó munkája mint amit az amerikai sorozatokban láthat az ember. De mégis hogyan képzeljem el? Valami kis sejtésem van, de lövésem sincs igazából.
A magyarázatokért, amik miatt hosszú lett a kérdés bocsánat, de nem szeretném, ha itt trollkodnának nekem az unatkozó emberek, most egyáltalán nem vagyok rájuk kíváncsi. A nyomozóknak, ha vannak és mesélnének egy kicsit a munkájukról előre is köszi, de ha más is van aki tudja kérdéseimre a választ kérem válaszoljon és neki is köszönöm!

1

Meddig tarthatják lefoglalva az iphone 4s készülékemet?

Van egy iphone 4s-em ami egy csalásos adás-vétel tárgyi bizonyítéka. Be van bizonyítva, hogy tényleg az én telefonom IMEI alapján. Na most az érdekelne maximum menyi ideig tarthatja vissza a rendőrség a készüléket, mely nekem a minden napokban használatos eszközöm?

6

Mostanában miért van olyan sok rablás a "nemzeti dohányboltokban"?

Állandóan kirabolnak egyet ,kettőt minden héten.
Ez hogyhogy divat most,talán valami betegség?
Azt hiszik azok a pancser rablók,hogy milliók vannak egy dohányboltban és kockáztatja a börtönt,hogy vagy elkapják vagy nem? Miért van ez,és miért csámcsog a kölyök?

12

Ha van nálam egy olyan gázspray, amire az van ráírva, hogy "Rendősrégi használatra", megbüntethetnek?

Nem vagyok rendőr, egy volt katona ismerősöm adta, aki legálisan megvette.

4

Miért nem lépnek fel erősebben a Nemzeti Dohányboltok elleni agresszív támadások ellen?

Egyre gyakrabban olvasom, hogy kirabolnak trafikokat, de a mai napon az eladót is összeverte a támadó. Lehetne hozni egy olyan törvényt, hogy aki a Nemzeti Dohányboltokat kirabolja, sokkal súlyosabb büntetést kaphasson? A multikat nem sajnálom, örülök, hogy ők már többé nem árulhatnak cigarettát, viszont sajnálom azokat a magyar vállalkozókat, akik rengeteg pénzt fektettek a trafikjukba és most egyre agresszívebben rabolják ki őket.

10

Mennyire számít ez a fegyveres erőkhöz való jelentkezésnél?

Elkaptak kismotoron jogsi nélkül... feljelentettek szabálysértéssel.
Több embert megkérdeztem ezügyben valaki azt mondja hogy változott a törvény így benne lesz, valaki meg hogy nem...
De énis úgytudom, hogy szabálysértés nincs benne..
Szerintetek?

5

Ha én a rendőrségről lemondással akarok eljönni akkor az mennyi időt vesz igénybe?

Hszt szerint 2 hónap felmondási idő nekem jár ezek szerint akkor akár 2 nap alatt meg lehet szüntetni a jogviszonyom?

3

Szöges drótot lehet legálisan venni és használni magánterületen?

A pengésre gondolok

4

Baleseti nyomozás végeredményét hogyan tudhatnám meg?

konkrétan erről lenne szó:

honnét tudhatom meg, hogy lezárták e a nyomozást, illetve hogy mire jutottak, ha kideritették a baleset okait? Persze gondolom én, hogy elalvásos baleset volt, de nem akarok következtetgetni...

4

Rendőröktől kérdezném! Hallottam erről a "HIKK" statisztikáról. Tényleg ez alapján jár majd lassan a fizetés, hogy mennyi büntetést és intézkedést termel valaki?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!