Találatok a következő kifejezésre: Zavarja a a házimozim, s (1 db)

Zavarja a szomszédom a házimozim, s emiatt egy birtokháborítási eljárást indított, majd megegyeztünk. Ezután mégis kihívta a rendőröket, illetve néhány követ is bedobál az udvaromra. Mit tegyek?

24 éves férfi vagyok, Szolnok külvárosában lakom, kertes házban. Nemrég költözött ide egy másik család a velünk szemben lév? házba, a házaink között egy út van, tehát nincsenek közel az ingatlanok. Zavarja ?t a 120w-ot házimozim, ami miatt egy birtokháborítási eljárást indított majd megbeszéltünk a jegyz?nél mindent, megegyeztünk.. Ezután mégis rámhívta a rend?röket, akik majdnem kinevették h emiatt ki kellett jönniük (nem vicc!), mert nem lehetett hallani semmit odakinn. Néha egy -két követ is bedob az udvarra és ha ezt tovább folytatja elmérgesedhet a helyzet. Mit tegyek?

Legjobb válasz: A szabad birtoklásában senkit nem zavarhatsz, mint ahogy téged sem zavarhatnak. Amennyiben a birtokodban zavarva érzed magad (mint ahogy azt szomszédod érzi), jogod van birtokvédelmi eljárást indítani a jegyzõnél. A jegyzõnek kötelessége kivizsgálni a bejelentést, majd határozatot hozni, amit végre kell hajtani. Nálatok ez elsõ alkalommal egyezség volt, így rendben is van. Azonban nem írtad, hogy ez az egyezség mit tartalmazott... A másik oldalról: Amennyiben téged a birtokvédelmi eljárásokkal zaklat, a jogi procedúra jogosságát nem tartod szükségesnek, esetleg úgy érzed, hogy mindenféle mondvacsinált okokkal cibál a jegyzõhöz, akkor a te oldaladon a jogalap nélküli pereskedés, a rágalmazás, stb. megállja a helyét. Minden esetre, hogy EGYSZER S MINDENKORRA véget vessetek az esetleges eljárásoknak, vesd magad alá a következõ birtokvédelmi eljárásnak, és KÉRD akusztikai szakértõ kirendelését. Ha szerencséd van, az elõírt határérték alatt marad a zajszennyezésed, ekkor a szakértõi díjat (százezres tétel szokott lenni) az elmarasztalt fél fizeti meg, azaz a szomszédod. Emellett közöld a szomszéddal, hogy amennyiben õt marasztalják el a birtokvédelmi eljárásban, úgy perre viszed a zaklatást.

A szabad birtoklásában senkit nem zavarhatsz, mint ahogy téged sem zavarhatnak. Amennyiben a birtokodban zavarva érzed magad (mint ahogy azt szomszédod érzi), jogod van birtokvédelmi eljárást indítani a jegyzõnél. A jegyzõnek kötelessége kivizsgálni a bejelentést, majd határozatot hozni, amit végre kell hajtani. Nálatok ez elsõ alkalommal egyezség volt, így rendben is van. Azonban nem írtad, hogy ez az egyezség mit tartalmazott... A másik oldalról: Amennyiben téged a birtokvédelmi eljárásokkal zaklat, a jogi procedúra jogosságát nem tartod szükségesnek, esetleg úgy érzed, hogy mindenféle mondvacsinált okokkal cibál a jegyzõhöz, akkor a te oldaladon a jogalap nélküli pereskedés, a rágalmazás, stb. megállja a helyét. Minden esetre, hogy EGYSZER S MINDENKORRA véget vessetek az esetleges eljárásoknak, vesd magad alá a következõ birtokvédelmi eljárásnak, és KÉRD akusztikai szakértõ kirendelését. Ha szerencséd van, az elõírt határérték alatt marad a zajszennyezésed, ekkor a szakértõi díjat (százezres tétel szokott lenni) az elmarasztalt fél fizeti meg, azaz a szomszédod. Emellett közöld a szomszéddal, hogy amennyiben õt marasztalják el a birtokvédelmi eljárásban, úgy perre viszed a zaklatást.
Nem értem, miért kell pereskedni, ha amúgy azt hangoztatjuk, éljünk barátságban, békében. Én biztos vagyok benne, hogy te is ezt mondod, egyébként próbáld az õ helyébe képzelni magadat!
én a másik oldalt támogatom.miért ne hallgathatná a saját otthonában 120 watton?otthon azt csinál amit akar.ha tilos lenne akkor nem tettek volna bele ekkora teljesítményt.nem hiszem hogy annyira áthalladszódna szembe, hogy zavaró legyen.én 200 watton hallgatom, társasházban, mégse zavar senkit.nem megy non stop!na viszont az hogy követ dobálnak az udvarára az már birtok rongálás!na és mi van ha l nagyot hall szegény?(bocsi)akkor ne szórakozzon mert a szomszédot zavarja?itt legfeljebb egy kis toleranciát lehet gyakorolni.mindkét félnek!nekem ez inkább kötekedésnek tûnik.de azért egy jó tanács:semmiképp ne állj le veszekedni!mert szó szót követ, tett tettet, és megvan a baj.annyit meg nem ér.szerintem ne foglalkozz vele mit csinál.ne figyelj rá.majd megunja!
Vedd halkabbra!Senki nem vett mozijegyet, úgyhogy ne szórakoztasd õket.Majd ha vesznek, akkor hangosíts.Addig legyen az egyedüli kiváltságod mozizni, ugyanúgy mint ahogy sokan teszik.Mások zavarása nélkül.
jól értem, megbeszéltetek mindent a jegyzõnél, aztán megint renitenskedtél ???!!!!!
Legelsõsorban is próbáld megérteni õt. Mibe kerül neked az, ha úgy mozizol, hogy csak te halljad.
Legelsõsorban próbáld megérteni õt. Olyan nagy áldozat lenne a részedrõl, ha úgy moziznál, hogy csak te halljad?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm megfogadom a tanácsokat.
A kérdező hozzászólása: Hozzáfûzök még annyit h abban egyeztünk meg a jegyzõnél hogy szól hogyha nem megfelelõ a hangerõ.. Erre jön a dobálás meg a rendõr. Persze ez reális mert mellettük lakik egy család, akik szintén hallgatják a zenét és elég nagy hangerõvel, erre én mondhatnám h zavar de nem foglalkozom vele, elviselem.. Na és õk ezt nem hallják érdekes módon.. Ja és csak õket zavarja a zenélésem, a többi szomszédot nem (nyilatkozatot írattam a többivel, a jegyzõ látta).
A kérdező hozzászólása: Üdv! Végülis megoldódott a probléma: elköltöztek még 2008 nyarán elköltöztek a szemben lévõ házból a kedves megértõ szomszédaim... Lehet ez nekem is köszönhetõ, de mint utóbb kiderült nem mindenkivel voltak itt jóban rajtam kívül is + akik megvették a házukat (fiatal pár huszonévesek, egy kis csecsemõvel) eddig egy szót se szóltak a zene miatt... mostmár minden rendben.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Lehetek rendőr vagy katona egy nagyon pici aszthával?

szóval 12 éves vagyok és ez a 2 foglalkozás nagyon érdekel. a Multkor voltam "aszthma" orvosnál és a tüdöm 100%os volt angyon jó volt a szivásom és a fújásom is. Futást nagoyn jól bírom 30 percet le futok fulladás az után se fulladnák csak már a lábaim fáradnak. Heti rendszereséggel úszok,Kosárlabdázok,kézilabdázok. Remélem lehetek eggyik a kétfoglalkozás közül!

5

Hogy lesz valakiből nyomozó?

És mit csinál egy nyomozó?

5

Halál a zsidókra!?

Ma láttam egy illetőt aki a fent említett mondatot írta egy falra . Szerintetek a rendőrségen érdemes jelenteni , vagy jobb az ilyenekből kimaradni ?

29

Miért mondják: kitakart, ha eltakart?

Többször olvastam már, pl. bűnügyi gyanusított esetében, hogy "kitakarták az arcát". Közben meg el volt homályosítva, hogy ne lehessen felismerni. Ilyenkor nem azt kellene írni, hogy eltakarták az arcát? Miért így mondják?

5

Betörtek, ellopták az összes iratomat. Ingyen pótlás létezik?

Hallottam régebben hírét,hogy rendőrségi jegyzőkönyv fejében ingyen pótolnak iratokat. De neten nem találok az adott oldalon erről fejleményeket,elérhetőségeket.
Valaki illetékes vagy hasonló cipőben lévő tud vmit erről?

9

Mi van ebben az országban ezt nem hiszem el. Sorra tűnnek el az emberek? Már megint egy ember eltűnt? Nem gyanús senkinek ez a sok eltűnés?

http://velvet.hu/blogok/helyszinelo

12

Lopás, ittas vezetés stb. milyen büntetésre számíthatok?

Elég komplex a kérdés, de lényeg, hogy milyen büntetést kaphatok ha az alábbi események egyszerre teljesülnek.
Esettanulmány: Részegen ellopok egy rendszám nélküli autót, majd személyi sérüléses balesetet okozok. A rendőri intézkedésnél kiderül hogy nincs jogosítványom, valamint az általam vezetett gépkocsinak nincs műszaki vizsgája és nem rendelkezik kötelező biztosítással sem.
Összefoglalva:
-Lopás
-Ittas vezetés
-Személyi sérüléses baleset okozás
-Jogosítvány nélküli vezetés
-Rendszám tábla nélkül gépjármű vezetés
-Lejárt műszakival
-Kötelező biztosítás nélkül

Milyen büntetésre számíthatok összességében?

8

Megloptak, mit tehetek?

Elloptak tőlem 30.000ftot. Ismerem a tettest, a barátom, mindenki tudja,hogy ő tette. Rendőrséghez tudnék fordulni? Feljelentés? Vagy felesleges procedúra?

13

Ki Fenyő János gyilkosa?

Egy főnyomozó nyilatkozta a tévében hogy a fél ország tudja ki Fenyő János gyilkosa / csak valamiért nem akarják felderíteni az ügyet a politikai oldalak miatt /.

6

A magyar rendőrség milyen pisztolyt használ?

Például egy Budapesti vagy más nagyvárosi járőr milyen fegyvert használ ?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!