Találatok a következő kifejezésre: Zöldborsót hogyan lében (2 db)

Zöldborsót hogyan tartósíthatom lében?

Lehet?leg saját levében és tartósítószer nélkül szeretném eltárolni bef?ttesüvegben.Eddig csak fagyasztott zöldborsót használtam, de most ki szeretnék próbálni más megoldást is.

Legjobb válasz: A zöldborsó házilagos tartósítása nem könnyû feladat. A még zsenge borsót 5 percig annyi sós vízben fõzzük, amennyi ellepi, majd a levével együtt töltsük fémtálcára állított csavaros fedelû üvegekbe. Utána helyezzük az üveget gõzölõ fazékba, és meleg vízzel felöntve lassan forraljuk 1 órán keresztül. Végül hagyjuk a fazékban kihûlni, majd 2–3 naponként még kétszer dunsztoljuk ki. Az utángõzölést nem lobogó, hanem szintén gyöngyözõ vízben, és legalább fél óráig végezzük. Kemény, lisztes borsóval már ne kísérletezzünk, mivel könnyen romlik. Ha a dunsztolást nagynyomású fõzõfazékban végezzük, akkor egyszeri hõkezelés is elegendõ. A gõzölés idõtartama sípolástól számítva max. háromnegyed óra. Az üvegeket ebben az esetben is a lezárt fazékban hagyjuk kihûlni.

A zöldborsó házilagos tartósítása nem könnyû feladat. A még zsenge borsót 5 percig annyi sós vízben fõzzük, amennyi ellepi, majd a levével együtt töltsük fémtálcára állított csavaros fedelû üvegekbe. Utána helyezzük az üveget gõzölõ fazékba, és meleg vízzel felöntve lassan forraljuk 1 órán keresztül. Végül hagyjuk a fazékban kihûlni, majd 2–3 naponként még kétszer dunsztoljuk ki. Az utángõzölést nem lobogó, hanem szintén gyöngyözõ vízben, és legalább fél óráig végezzük. Kemény, lisztes borsóval már ne kísérletezzünk, mivel könnyen romlik. Ha a dunsztolást nagynyomású fõzõfazékban végezzük, akkor egyszeri hõkezelés is elegendõ. A gõzölés idõtartama sípolástól számítva max. háromnegyed óra. Az üvegeket ebben az esetben is a lezárt fazékban hagyjuk kihûlni.
Sósvizben amiben megpároltuk.. csak elöbb hütsük le , aztán rakjuk befõttes üvegben.
4 hónapostól ehetik, vagy azt kérdezed, mikor terem? õsszel:) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!