Találatok a következő kifejezésre: Zárt méhszáj is (52 db)

Zárt méhszájjal is megindul (hat) a szülés?

Legjobb válasz: Melyik részére gondolsz? A fájásokra? Mert megindulhat a szülés zárt méhszájjal, hiszen maga a szülés a fájásokkal kezdõdik (általában). És a fájások hatására nyílik a méhszáj.

Melyik részére gondolsz? A fájásokra? Mert megindulhat a szülés zárt méhszájjal, hiszen maga a szülés a fájásokkal kezdõdik (általában). És a fájások hatására nyílik a méhszáj.
Szerintem nem.
A kérdező hozzászólása: Áh, értem. akkor max könnyebb lesz a vajúdás, ha már kicsit nyitva van a méhszáj, ha jól értem. De attól a szülés még megindul.
Nem feltétlenül lesz nehezebb a zárttól:) Nekem teljesen zárt (elõtte vizsgálták - 3000-es volt:D) méhszájjal indult, és 5 óra múlva már a karomban volt a kicsi:) Könnyû szülést neked!
A kisfiamnál nem indult be.még a41.héten is teljesen zárt voltam. császár lett végül.
Ha tágul, akkor gyorsan tágul. A fájásoktól nyílik. Nekem sajnos 7-8cm-nél megállt és császár lett.

Teljesen zárt méhszájjal is szivároghat a magzatvíz? Hogyan veszem észre ha esetleg szivárogna?

Legjobb válasz: Igen, ma 2 hete csaszaroztak, es ment el vizem, nem olyan sok de ment el, ahogyan pisiltem lattam, hogy van pici feher darabka benne, az volt az es nm tudtam.... azert csaszaroztak mert zart volt a a mehszajam.

Igen, ma 2 hete csaszaroztak, es ment el vizem, nem olyan sok de ment el, ahogyan pisiltem lattam, hogy van pici feher darabka benne, az volt az es nm tudtam.... azert csaszaroztak mert zart volt a a mehszajam.
A kérdező hozzászólása: köszi h írtál! és akkor hány hetes voltál? én most vagyok 33 hetes.
Hogyha a magzatvíz az, akkor folyamatosan szivárog. Tegyél be tiszta száraz papírzsepit és figyeld. Ha átázik, akkor magzatvíz. Tiszta, színtelen, szagtalan.
A kérdező hozzászólása: okés kipróbálom! egyébként ma voltam dokinál és õ mondta h picivel kevesebb a magzatvizem..de észrevette vna ha szivárog, nem?
Van felsõ burokrepedés, a barátõmnek kb fél liter folyt el 34 hetesen, aztán kórházba került, és megállt a folyás. Visszatapadt a burok szerencsére. De azért te figyeld nem e szivárog, ha igen irány a kórház!
Az orvos egy sima vizsgálatnál, nem látja, hogy szivárog a víz vagy sem. A gyanúdat neked kell jelezned.
A kérdező hozzászólása: nem folyt egész éjjel semmi..de azért ma is figyelem! köszi h írtatok!
Igen szivároghat zárt méhszájjal is.Bár engem nem császároztak.Délután fél 4-kor elkezdett szivárogni a magzatvízem és másnap reggel fél 8-kor született meg a fiam.Teljesen zárt méhszájjal indultam.

A magzatvíz zárt méhszáj mellett is tud szivárogni?

Legjobb válasz: Nem hangzik hülyén a kérdésed.Igen,a magzatvíz szivároghat,sõt csoroghat is teljesen zárt méhszáj mellett.Ezt én sem tudtam addig amíg így nem jártam mikor a fiam született.Már teljesen elfolyt az összes magzatvíz,de a méhszáj még akkor sem nyílt ki,sõt a doki próbálta sokféleképp,de a méhszáj akkor sem nyílt ki...

Nem hangzik hülyén a kérdésed.Igen, a magzatvíz szivároghat, sõt csoroghat is teljesen zárt méhszáj mellett.Ezt én sem tudtam addig amíg így nem jártam mikor a fiam született.Már teljesen elfolyt az összes magzatvíz, de a méhszáj még akkor sem nyílt ki, sõt a doki próbálta sokféleképp, de a méhszáj akkor sem nyílt ki...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Ha sárgás vizes folyásom van 22.héten, de az UH-on minden rendben, és nincs fertõzésem sem , akkor kell aggódnom, vagy ez természetes, elõfordulhat folyásként ilyen? Köszönom elõre is a válaszokat!
a magzatvíz víz szerû inkább átlátszó ½folyadék½. A sárgás folyásod, az elõfordulhat, nekem is egy idõ után átváltott sárgásra ez a fehérfolyás, és nem voltam és nem is vagyok fertõzött. Másnak is elõfordult, olvastam, sztem normális terhességi folyásod van, ne aggódj, különben is sok idõd van még ;)
Aha..Az 1.válaszoló vagyok...Mostmár pontosabban értem a kérdésedet, így hogy tudom hány hetes vagy....Ez tuti, hogy nem magzatvíz!!!!!!Én ugyanígy voltam, nekem is pont a 20-22.hét körül kezdõdött.Állandóan az orvosokat zaklattam, mert mindig azt hittem hogy magzatvíz szivárog..DE NEM AZ..Ez teljesen normális terhesség alatti vízszerû folyás(így mondta a doki nekem)Én is nagyon megijedtem, mert átlátszó volt, néha sárgás, és totál víz állaga volt.Mintha vízcsepp lett volna..Én hetekig pánikban voltam mi lehet ez...Azóta is néha megvan, néha elmúlik.Én azért hittem az enyémre hogy magzatvíz, (ja nem volt pisi szaga sem)mert azt gondoltam ha vizelet lenne, azt érezném ahogy kicseppen, hát ez tévedés, mert nem mindig mindenki érzi ha a vizelet szivárog..Én sem éreztem..Pedig néha az is szivárog, de legtöbbször érzem, ahogy a baba rajta ül a hólyagomon:) Szerintem teljesen nyugodt lehetsz, én ugyanezt végigzongoráztam 1000szer amit most te gondolhatsz..Amugy ekkora terhességnél mint a tiéd, nem kezd el a magzatvíz szivárogni, csak ugy minden ok nélkül...ilyen kora terhességnél az esetek 90/ban fertõzés végett szokott a magzatvíz szivárogni, v elfolyni, de ha az lenne akkor már lettek volna más tüneteid is, és az pedig nem sima magzatvíz lenne, hanem sõtét, szürkés, barnás víz..(láttam már ilyet sajna)Szóval nyugi!!!!
Ja csak hogy tisztább legyen a kép.az elsõ válaszom az elsõ fiamnál volt, az elõbbi válaszom meg a mostani babámra vonatkozik:) 28hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, az az igazság, az indította el a pánikolásomat, hogy valaki kiírta ide hogy a 21. héten elment a babája magzatvízszivárgással, csak nem vette észre, igaz azóta kitörölték a kiírását, de én rendesen megijedtem.kÖSZÖNÖM NEKTEK A MEGNYUGTATÁST!!Boldog babavárást nektek:-)


A magzatvíz zárt méhszáj esetén is elfolyhat?

Legjobb válasz: Szia! Nekem anó azt mondta az orvosom, hogy igen. Ha megreped a burok, akkor a víz a zárt méhszájon keresztül is ki tud szivárogni.

Szia! Nekem anó azt mondta az orvosom, hogy igen. Ha megreped a burok, akkor a víz a zárt méhszájon keresztül is ki tud szivárogni.
...annó...
Igen. Nekem elfolyt, bementunk a korhazba, fajasaim nem voltak, megvizsgaltak es azt mondtak, hogy teljesen zart. Azt hittem, hogy rosszul hallok. De nem. Elmagyarazta a szuleszno, hogy ahogyan a folyas es kulonbozo valadek is ki tud folyni terhesseg alatt a teljesen zart mehszajon, ugy a magzatviz is kifolyik.

Zárt méhszáj mellett is elfolyhat a magzatvíz?

vagy ebben az esetben tuti h fájásokkal indul? bizom benne h vizelfolyással, mert az egyértelmű, nem kell vacilálni h kell e menni v sem:) a héten töltöm a 40hetet, de még teljesen zárt vagyok...:(

Legjobb válasz: Nekem a 31. héten teljesen zárt méhszáj mellett folyt el a magzatvíz. Másnap császároztak és addig csordogált, de fájásom semmi nem volt.

Nekem a 31. héten teljesen zárt méhszáj mellett folyt el a magzatvíz. Másnap császároztak és addig csordogált, de fájásom semmi nem volt.
Nekem is teljesen zárt máhszáj mellett folyt el, kiírt elõtti éjszaka, semmi elõjele nem volt, épp aludtam.Viszont én utána sem tágultam, még oxi hatására sem, így 18 óra múlva császárral született meg a kisfiam. Könnyû szülést Neked!
Nekem elfolyt a víz, utána kézzel nyitotta ki a doki a méhszájamat, nem volt kellemes! Emiatt ne aggódj, nem fogsz vacillálni, ha eljön az idõ, tudni fogod h menni kell..

Előfordulhat magzatburok fertőzés/gyulladás zárt méhszáj esetén is? Kiderülhet ez egy normál/átlag terhesgondolzáson?

Legjobb válasz: Teljesen zárt (X000)méhszáj esetén kívülrõl nem tud fertõzés bekerülni, viszont véráram útján eljuthat a babádhoz olyan kórokozó amit a placenta nem szûr meg. Átlag(?) terhesgondozáson ez nem derül ki, UH-n lehetnek jelei, de szerintem te éreznéd elõszõr, hogy valami nincs rendeben odabent.

Teljesen zárt (X000)méhszáj esetén kívülrõl nem tud fertõzés bekerülni, viszont véráram útján eljuthat a babádhoz olyan kórokozó amit a placenta nem szûr meg. Átlag(?) terhesgondozáson ez nem derül ki, UH-n lehetnek jelei, de szerintem te éreznéd elõszõr, hogy valami nincs rendeben odabent.

38 hetes vagyok és teljesen zárt a méhszájam. Lehet, hogy azért előbb is szülhetek mint a kiírt időpont? Volt akinél zárt méhszájjal hirtelen indult be?

Legjobb válasz: Nekem az utolsó pillanatig teljesen zárva volt a második babánál, aztán 4 óra alatt megszültem.

Nekem az utolsó pillanatig teljesen zárva volt a második babánál, aztán 4 óra alatt megszültem.
39+2 naposan vizsgált meg az orvosom, és teljesen zárt voltam. Másnap elfolyt a magzatvizem, de fájásaim nem voltak, így megindították a szülést. 6 óra múlva megszületett a kisbabám. Szóval bármi megtörténhet. Tudom, ilyenkor már nagyon várja az ember a babáját, de próbálj meg türelmesen várni. Könnyû szülést!
Nem valószínû, hogy elõbb szülnél. Sõt, az lehet baj , ha túl hamar kinyílsz. Szülés elõtt 2 héttel kezdj el málnalevélteát inni. Az segít tágulni. Márciustól indul a szülésrõl, szoptatásról itt egy új levélsorozat: http://szoptassugyesen.hu Sok sikert!
Nekem még akkor is zárt volt a méhszájam, amikor a kórházba értünk kb. 5 perces fájásokkal. utána kezdett el kinyilni, és baba lett belõle. Én a 39. héten, 11 nappal a kiirt nap elõtt szültem.
Elsõ vagyok. Az elsõ babám nekem is faros volt, bár nála az utolsó napokban elkezdtem tágulni. Faros babáknál nehezebb a tágulás, mert nem nyomja a fejük.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: A doki ma mondta, hogy zárt vagyok és, hogy nagyon fent van a méhszájam. Faros a babám.
Amennyire én tudom lehetséges. Én 37 hétre szültem úgy, hogy semmi problémám nem volt a 9 (vagyis inkább 8 hónap alatt), a szülés elõtt pár nappal néztek méhszájat, teljesen zárt volt. A baba teljesen egészségesen született, inkubátorban egy percet sem töltött, maga a szülés is könnyû volt. Az orvos szerint vagy elöregedett a méhlepény, vagy lehet hogy nem tudtam volna megszülni a babát, ha nagyobbra nõ, (nagyon vékonyak a csontjaim)és a természet elég bölcs ahhoz, hogy ilyenkor beinduljon a szülés. Szóval minden lehetséges, a babák a 36-37. héttõl már teljesen életképesek méhen kívül.
A kérdező hozzászólása: Ok! :-) Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Akkor van remény, hogy nem kell a 42. hétig várni :-). Köszi!

38. héten vagyok, teljesen zárt méhszájjal, jóslófájások nélkül, az orvosom szerint akár túlhordással is számolhatok. Első gyerek, még nem szállt le a feje a szülőcsatornába. A fenti tünetek hiányában biztosan nem fog időre megérkezni?

Ezek feltétlen jelentkeznek? Köszönöm, ha banális a kérdés elnézést, de tényleg els?, és már alig várom hogy találkozzunk! :)

Legjobb válasz: Én a 39-dik hét végéig egyetlen jóslófájást se éreztem, a méhszájam teljesen zárt volt, az összes CTG-m síma volt, mégis egyik hajnalban megkezdõdtek a fájások, és magától szépen megindult a szülés, és csodás élménnyel éltem végig.

Én a 39-dik hét végéig egyetlen jóslófájást se éreztem, a méhszájam teljesen zárt volt, az összes CTG-m síma volt, mégis egyik hajnalban megkezdõdtek a fájások, és magától szépen megindult a szülés, és csodás élménnyel éltem végig.
Ez nem tesz semmit. Nekem 38 héten azt mondta hétvégére meg lesz. 36héttõl voltak jósló fájások, 38hetesen C:1000volt a méhszáj. Az én kincsem meg gondolt egyet és rá tett még 3napot. Senki se gondolta volna. Ne izgulj emiatt az a lényeg. Könnyû szülést kívánok, és jó babázást! 1hónapos kisfiú anyukája
Február 25-ére voltam kiírva. Mivel nem indult meg a szülés, bementem egy vizsgálatra. A vizsgálat eredménye C3000 volt. Semmilyen jósló fájásom nem volt szilveszter óta, de szerintem akkor is a petárdák hangja okozta. Az orvosom azt mondta, tutira túlhordás lesz. Még aznap este, azaz február 25-én elkezdõdött minden. Hajnali háromkor mentem a kórházba 7 perces fájásokkal. Nem folyt el a víz, még a nyákdugó is bent volt. Mikor az ügyeletes megvizsgált, a méhszájam majdnem teljesen nyitott volt. Néhány óra múlva megszületett a lányom. A természet nagyon érdekesen tett össze minket. Hidd el, a szervezeted tudja, mikor minek van itt az ideje. Boldog várakozást, könnyû, gyors szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, pont ezekre a pozitív gondolatokra volt szükségem! :)
Szia! Én is 38 hetes vagyok. A feje már leszállt, a ctg-men olyan kilengések vannak hogy ejha. Viszont az égvilágon semmit nem érzek. Néha egy kis szúrást mint a terhesség elején. Ezen kívül semmit.

Van jelentősége annak, hogy ki hány ujjnyira tág, mielőtt beindul a tényleges szülés? Vagy egy zárt méhszájjal induló is lehet könnyű, egy több ujjnyira nyitott is tágulhat szüléskor lassan?

mik a tapasztalaitok? Ki mennyivel kezdte és hány órás szülés lett a vége?

Legjobb válasz: Érdekes, én tökéletesen értettem a kérdést. De ha valaki kötözködni akar.... Szóval, én mikor bementem a kórházba, 2-3 perces fájásokkal, akkor 1 ujjnyira voltam nyitva és papírvékony volt a méhszájam. 1,5 óra alatt eltûnt a méhszájam. Sajnos a kitolás elhúzódott, de az elsõ komolyabb fájástól számítva 6 óra alatt szültem meg egy majd 4 kg-os babát.

Érdekes, én tökéletesen értettem a kérdést. De ha valaki kötözködni akar.... Szóval, én mikor bementem a kórházba, 2-3 perces fájásokkal, akkor 1 ujjnyira voltam nyitva és papírvékony volt a méhszájam. 1, 5 óra alatt eltûnt a méhszájam. Sajnos a kitolás elhúzódott, de az elsõ komolyabb fájástól számítva 6 óra alatt szültem meg egy majd 4 kg-os babát.
Értelmetlen a kérdés. A szülés akkor indul be, ha teljesen kitágult (eltûnt)a méhszáj.
Elfolyt magzatvízzel 5 perces fájásokkal 2000 volt, rá 2 órára teljesen eltûnt a méhszáj.Ha nincs téraránytalanság akkor hamar meglett volna a fiam.
én mikor beértem a kórházba, akkor 7 órája voltak 4-5 perceseim, akkor voltam 2 ujjnyira nyitva. innen még 7 óra volt mire megszültem, ebbõl 1, 5-2 óra volt a kitolás.
Én 40 hét 2 napig zárt voltam, aztán 40 hét 3 naposan C1111 lett az érték, ekkor oxitocint kaptam, és fél nap múlva -mivel nem tágultam tovább ennél- megcsászároztak. :( Az én tapasztalatom - ami mondjuk nem mérvadó - hogy aki folyamatosan nyílik a terhesség vége felé, gyorsabban szül. Aki meg sokáig zárt, nehezebben.
utolsó vagyok, szóval 4330 grammos volt a lányom:-)
Szia!Egy hétig feküdtem bent, betöltött 40.hét után, a dokim naponta nézte a magzatvizt, piszkált, próbált kézzel tágítani, végül 2 ujjnyi méhszájjal jutottam fel a szülõszobára.Sajna nagyon lassan haladtunk elõre, fájásgyenge lettem, a baba nem tudott beilleszkedni rendesen, így végül 5 óra vajúdás után operáltak.84330 grammos lett a lányom)
Biztos van.Én a 2.és 3. gyerkõcnél is úgy mentem be, hogy 2-2.5 ujjnyira nyitva voltam(jóslóm se volt, szépen kitágultam).A 2. babám 3 óra alatt lett meg, a 3. 2 óra alatt(egybõl burkot repesztett a szülésznõm, azonnal rendszeres fájásaim lettek).Az elsõ gyerkõcöm 4 óra alatt lett meg, szintén 1-2 ujjnyira nyitva voltam, amikor bementem.
3111-es méhszáj értékkel sétáltam be a szülõszobára, oxicotin terhelésre ami sikerült ezért beindították a szülést.magyarán totál éretlen volt a 41 héten is, pedig második baba, igaz az elsõt is indították emiatt. na mindegy, szóval kaptam ott méhszájérlelõ tablettát és 6 órát kellett várni a hatására, akkor rövidült 3111 rõl 2111 re és minden órában rövidült akkor már fájásokkal kísérve 1111, 2222, 3333, 4444, --ekkor tûnt el a méhszájam de ez egy napba került mire meglett a baba, nem siettünk ráértünk szépen lassan tágultam .. szóval bementem egyik reggel 7 re és másik reggel 5 re lett meg a baba. a lényeg hogy nekem totál zárt, vaskos magasan volt a méhszájam! 3 hós manó anyukája és 3 évesé
A kérdező hozzászólása: köszi a kioktatást. A kérdés arra irányul, hogy nem mindenki azonos cervix értékekkel indul szülni a kórházba, és hogy a késõbbiekben vajúdási idõ rövidsége szempontjából van-e ennek jelentõsége. De felteheted okosan a kérdésemet ha gondolod!
Szia! Még a szülés elõtt egy héttel teljesen zárt voltam. Mire beálltak az 5 perces fájások már két ujjnyira nyitva voltam, rá 2 órára meglett a kisfiam. Így a legelsõ minimálisan fájdalmas fájástól számítva 6 óra alatt lement az egész.:-)

A tágulással (csípő és derékfájás) megindulhat a méhszáj nyílása is? Volt olyan hogy teljesen zárt méhszájjal indultak a fájások és menet közben nyílt ki?

Mennyire jellemz? hogy a jóslótól ki lehet nyílni? Köszi a válaszokat:)

Legjobb válasz: Nekem szombat éjjel volt egy csomó jósló (nem volt gáz, de azért éreztem, viszont simán aludtam tõle) Másnap délelõtt 11-kor mentem nst-re és vizsgálatra, az nst minimális jóslókat mutatott, és a méhszáj 3000-es volt. Délután 4-kor indultak a rendes fájások, este 7-re már megint ott voltunk (hozzáteszem a dokin látszott, hogy hülyének néz:D), és bõ három ujjnyira nyitva voltam.

Nekem szombat éjjel volt egy csomó jósló (nem volt gáz, de azért éreztem, viszont simán aludtam tõle) Másnap délelõtt 11-kor mentem nst-re és vizsgálatra, az nst minimális jóslókat mutatott, és a méhszáj 3000-es volt. Délután 4-kor indultak a rendes fájások, este 7-re már megint ott voltunk (hozzáteszem a dokin látszott, hogy hülyének néz:D), és bõ három ujjnyira nyitva voltam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!