Találatok a következő kifejezésre: Yasminellet kezdenék szedni, (10 db)

Igen.
A kérdező hozzászólása: de már belém is mehet egybõl?
Én gestomixet szedek és az is így mûködik. Az elsõ tabi után védettséget nyújt, ha a menzesz elsõ napján veszed be, nekem nem volt semmi gond, nem lettem terhes, szóval lehetséges az ilyen :)
én is azt szedek néhány hónapja, igen tényleg így írják de szerintem 7napot várjatok :) az nem sok idõ és sztem nyugodtabb is leszel... sztem addig ne menjen el benned! legalábbis mi igy csináltuk...
Nem véletlenül írják rá a betegtájékoztatóra, egyébként igen. Felszívódás után - pár óra - azonnal véd, ha elõzõ hónapban nem volt hormonális fogamzásgátló használva. :) 17/L

Yasminelle-t kezdek szedni! Ha a menstruáció 1. napján veszem be, akkor biztos, hogy már az 1. szemtől véd?

Mennyit ajánlatos várni?1hét?1hónap?Tapasztalatokat kérnék ezzel kapcsolatban...

Legjobb válasz: Szia! Állítólag az elsõ szemtõl véd, de mivel én parás vagyok, várnék 1 hónapot. De a tájékoztatót szerint véd az elsõ szemtõl. Innentõl neked kell eldöntened, bízol-e annyira a tabidban.

Szia! Állítólag az elsõ szemtõl véd, de mivel én parás vagyok, várnék 1 hónapot. De a tájékoztatót szerint véd az elsõ szemtõl. Innentõl neked kell eldöntened, bízol-e annyira a tabidban.
Megbízhatsz benne, az elsõ szemtõl véd! Nem kell várni 1 hónapot!
én azt szedek és a mensim 1. napján szedtem be az 1.-t. én is vártam vele 2 hetet h tuti jó legyen (+barnáztam is úgyh azért is...).most tartok tabi szünetet és a 4. napra jött meg.jah és a tájékoztatóban s az van h az 1. nap nem hiába írják le:) tuti h az 1.tõl védve vagy.ha meg a mensid 2.-5. napig veszed be akkor 1 hétig kiegészítõ pl óvszert kell hasznéálni!!!

Yasminellet kezdenék el szedni, de akkor mikor vegyem be az elsőt?

Na szóval, tudom hogy le van írva a betegtájékoztatóban, de nem tudom hogy én mit csináljak. A helyzet az, hogy április 28án és 29én 72 órás tablettát vettem be, és május 3án megjött 8.áig. az azel?tti menstruációm április 20án fejez?dött be.

Legjobb válasz: Miért vennéd be holnap? A következõ menstruációd legelsõ napján kell bevenned az elsõt.

Miért vennéd be holnap? A következõ menstruációd legelsõ napján kell bevenned az elsõt.
A következõ mensi elsõ napján kell elkezdened a szedést, vagyis várd meg a következõt és akkor vedd be az elsõ szemet.
A kérdező hozzászólása: köszi:)

Ha szülés után (2 hónappal) kezdem el megint szedni a fogamzásgátlót (Yasminelle), akkor a menses első napján kell bevennem a tabit? Ha ma jött meg akkor nekem a péntek felirat melleti tabit kell beszednem, vagy kezdhetem a hétfőivel is?

Legjobb válasz: Szerintem a péntekivel kell kezdeni.Kérdezd meg a nõgyógyászod, hogy jó e szülés után elkezdened szedni a tabit vagy még kell várnod.Erre csak õ tud érdemleges választ adni.

Szerintem a péntekivel kell kezdeni.Kérdezd meg a nõgyógyászod, hogy jó e szülés után elkezdened szedni a tabit vagy még kell várnod.Erre csak õ tud érdemleges választ adni.
amilyen nap van ma, azt a bogyót kell bevenni.

Yasminelle-t ma kezdi el szedni barátnõm. Ma jött meg a menstruációja. Mikortól véd?

Szerinte 1 hónap múlva.

Legjobb válasz: Mindenhova azt írják, hogy rögtön véd, de ajánlatos 3-4 hetet várni szerintem. (és párom szerint:))

Mindenhova azt írják, hogy rögtön véd, de ajánlatos 3-4 hetet várni szerintem. (és párom szerint:) )
Istenem kedvesem, google - yasminelle - betegtájékoztató. Le van írva, hogy ha a menstuáció eljó napján kezdi el szedni akkor mi történik. Egyébként a barátnõd azért mondja, hogy egy hónap, mert a "néphagyomány úgy tartja" hogy várjanak egy hónapot, a tutifix védelem érdekében! Szóval szerintem hagyd rá, biztos õ is elolvasta már a betegtájékoztatót, csak szeretne biztosra menni. Csak nem olyan nagy gond ez!
*elsõ
A kérdező hozzászólása: Természetesen ráhagyom. :) Õ tudja mikor szeretné. 23/F
Akkortól, amikorra a betegtájékoztató írja. De ha õ 1 hónapig akar másként is védekezni, hát tegyetek úgy. Az nem árt egyáltalán.:)

Yasminelle-t kezdek el szedni kb. szerdán, a menzesz utolsó napján, akkor szombaton hogy teljes biztonság legyen, kell még óvszer ugye?

ha elkezdem szedni a tablettát, és a 4. napon lennék a barátommal, tehát a ciklus 8. napján, akkor még kell gumi ugye? s akkor ha később is marad esetleg a gumi, akkor total biztonságos a dolog? :)

Legjobb válasz: a barátnõm is azt szedi, és 1 hét kell. ha eddig képes voltál használni a gumit, akkor ne emiatt a pár nap miatt kockáztass. nem???

a barátnõm is azt szedi, és 1 hét kell. ha eddig képes voltál használni a gumit, akkor ne emiatt a pár nap miatt kockáztass. nem???
15 napig érdemes kiegészítõ védekezést használni a dokim szerint.
Eleve a menzesz elsõ napján kell elkezdeni szedin szóval felesleges elkezdened is... egyébként meg már terhes vagy, szerintem vetesd el :)
Ha a menzesz utolsó napján akarod elkezdeni, úgy össze fogod kavarni a ciklusodat, hogy se isten, se ember nem tudja megmondani, mikor fogsz megint vérezni, mikor lesz peteérésed, ergo ha tutira akarsz menni, 1 hónapig minimum gumi.
Van, hogy a doki azt mondja, hogy a menses utolsó napján kezdje az ember. Ez általában azért van, mert meg akar kímélni a közti vérzésektõl az elsõ hónapban. Viszont így az elsõ hónapban nem nyújt védelmet, érdemes az egész hónapban védekeznetek, és csak a második levél elkezdése után szabad a szex gumi nélkül. Ha a menses elsõ napján kezdi az ember, akkor az elsõ pillanattól véd.

Most kezdem el szedni a Yasminelle fogamzasgatlot es eleg sok mellekhatast irnak. Kinek milyenek a pirulaval kapcsolatos tapasztalatai?

Legjobb válasz: én több mint egy évig szedtem (szedem még most is amíg kitart a levél) és csak most jöttem rá, hogy ettõl híztam 6-7 kilót ami egy alapvetõen 46 kilós embernél elég soknak számít, sokkal kevésbé kívánom a szexet, a gyógyszerszünetben nagyon fáj a fejem is és olyan mértékben felerõsödött a menzesz elõtti 1-2 napban az idegbajom hogy elviselhetetlen vagyok. szóval én jövõ hónaptól Nuvaringre váltok a Yasminellerõl. 20L

én több mint egy évig szedtem (szedem még most is amíg kitart a levél) és csak most jöttem rá, hogy ettõl híztam 6-7 kilót ami egy alapvetõen 46 kilós embernél elég soknak számít, sokkal kevésbé kívánom a szexet, a gyógyszerszünetben nagyon fáj a fejem is és olyan mértékben felerõsödött a menzesz elõtti 1-2 napban az idegbajom hogy elviselhetetlen vagyok. szóval én jövõ hónaptól Nuvaringre váltok a Yasminellerõl. 20L
én is több mint egy éve szedem, semmilyen negatív mellékhatása nincs, de pozitív annál több! percre pontosan tudom mikor fog megjönni, sokkal gyengébb lett a vérzés, nem kell gumival szarakodni, bármikor csak úgy egymásnak eshetünk, ilyenek. De a mostani fog gátlók között nincs nagy különbség, csak más gyártja ezt mondta a doki).
én 1 hónapig minden egyes nap véreztem, de utána, a 2. hónapra elmúlt. mellnövekedést nem tapasztaltam, pedig nem ártana:( és nálam jelentkezett libidócsökkenés, remélem ez is helyrejön..

Most kezdem majd el szedni a yasminellét mik a vélemények róla? Mennyire megbízható? és esetleg mik a mellékhatások? és ha van mellékhatás akkor elmúlik majd?

Legjobb válasz: A mellékhatások végett olvasd el a betegtájékoztatót. Én nem ezt szedem, de ha neked ezt írta fel a doki akkor tudja, hogy miért ezt. Az a lényeg, hogy ne hagyj ki egy szem tabit se. Az elsõ 1 hónapban jobb még ez mellett óvszerrel is védekezni. Ha meg úgy érzed pár hónap elteltével nem jó menj vissza a dokidhoz.

A mellékhatások végett olvasd el a betegtájékoztatót. Én nem ezt szedem, de ha neked ezt írta fel a doki akkor tudja, hogy miért ezt. Az a lényeg, hogy ne hagyj ki egy szem tabit se. Az elsõ 1 hónapban jobb még ez mellett óvszerrel is védekezni. Ha meg úgy érzed pár hónap elteltével nem jó menj vissza a dokidhoz.
szia szerintem nagyon jó. páran meghíznak tõle, meg amivel legjobban riogatnak az az érelzáródás, trombózis. de ez csak az esetek kis százalékában fordul elõ. ha nincsenek szívpanaszaid, sok folyadékot iszol akkor nem lehet baj. egyébként nagyon megbízható gyógyszer, és alacsony hormontartalmú.
Szerintem minden le van írva a betegtájékoztatóban. Tudom, hogy nagyon hosszú, de érdemes végigolvasni.
1 hónap után én úgy tudom...
A kérdező hozzászólása: 1hónap ok köcike:) mer ahogy itt olvasgatam voltam rövidebb idök is csak ök az 1.naptol szedik én+az 5.töl :S
Ebben az eseben sajnos várnod kell 1 hónapot a teljes védettség kialakulásához!
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor a köv.menstruáciom után lexek védett igaz?tehát most elkezdtem az 5.napon végig beszedem a gyógyszert és utána megjön a menstruáciom és utána védet vok igaz????
igen:) !bár a tajékoztatóban úgy van írva h.az 5.napon kezded el szedni akkor már rá egy 8 nap után védett vagy, de hát sztem az nem elég biztonságos úgy.inkább várd ki azt az 1 hónapot sztem:) , jobb elõvigyázatosabb lenni:) !
Ha nem használt hormontartalmú fogamzásgátlót az elõzõ hónapban: A Yasminelle szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Yasminelle szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia. Ez van a betegtájékoztatójában!
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm szépen a segitséget:) akkor kivárom az egy hónapot és akkor 99, 9999%védett lexek köszi szépen pux

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!