Találatok a következő kifejezésre: Yasminelle-t szedek most (14 db)

Yasminelle-t szedek, most először, amit a mensim elmúlta után 3 nappal kezdtem el szedni. Eddig 2 szemnél járok. Mit tegyek? Már nem is fog védeni?

Legjobb válasz: A mensid ELSÕ napján kellett volna elkezdened szedni és akkor már védett lennél! Egyébként meg ki mondta hogy a mensid után 3 nappal kezd el szedni? Vagy csak te gondoltad úgy, hogy jó is lesz? Erre van a betegtájékoztató, abban minden le van írva, az is, hogy mikor kell elkezdeni szedni a gyógyszert! Majd csak akkor leszel védett így, ha elfogy az elsõ levél, megjön a mensid és elkezded szedni a köv. levéllel!!!

A mensid ELSÕ napján kellett volna elkezdened szedni és akkor már védett lennél! Egyébként meg ki mondta hogy a mensid után 3 nappal kezd el szedni? Vagy csak te gondoltad úgy, hogy jó is lesz? Erre van a betegtájékoztató, abban minden le van írva, az is, hogy mikor kell elkezdeni szedni a gyógyszert! Majd csak akkor leszel védett így, ha elfogy az elsõ levél, megjön a mensid és elkezded szedni a köv. levéllel!!!
Igaza van. Minden fog.gátlót a mensi elsõ napján kell elkezdeni szedni. Ha a mensi 3. napján kezded el akkor 1 hét kiegészítés szükséges. De ha már elmúlt a mensid akkor ezt a levél bogyót elpocsékoltad, mert nem véd.
Édes úristenem, komolyan mondom hihetetlen, hogy ilyen emberek még szexelnek is!Aki nem tudja rendesen alkalmazni a fogamzás gátlót, az könyörgöm ne szedje!Szerintem nem fog védeni, mivel elmúlt a menstruációd.Mit gondolsz, miért mondja a nõgyógyász is, és a betegtájékoztató is?Ne legyél már ennyire okos. Jah és szerintem hagyd abba, vegyél egy másik csomaggal, és kezd el szedni a következõ menstruációig. Lehet kapsz egy jó kis hormonzavart, de hát gratulálok :) Tök intelligens lehetsz :DDDD

Yasminelle-t szedek 1hete (most először szedek fogamzásgátlót), és még mindig megvan, ez normális?

Nemszokott eddig tartani,mármint ilyenkor már rég barnázni szoktam,"de most vérzek még,de csak keveset":-)

Legjobb válasz: én is ezt szedem és nekem az elsõ hónapba 9 napig tartott de aztán elmúlt szval nyugi.

én is ezt szedem és nekem az elsõ hónapba 9 napig tartott de aztán elmúlt szval nyugi.
én is ezt szedem, az elsõ hónapot végigvéreztem aztán elmlúlt! azóta jó:P
A kérdező hozzászólása: köszi megnyugtattál, már azt hittem vmi nem stimmel!! ezt a hónapot kibírom vhogy:-) mert amúgy jó a gyógyszer, nincs semmi mellékhatása , csak ez!!!!!uh remélem beválik!!!
A kérdező hozzászólása: JAH és még vmi ha esetleg erõsödne ez a vérzés ami még tart, menjek orvoshoz??????
nekem a köztivérzés olyan volt h egyik nap nagyon sok másnap alig tehát így váltakozott...elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: jah amúgy már elmúlt tnap:-)2hétig volt
Védett leszel úgy is.
Nem kell kiegészítõ védekezés!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) )
Mire való az orvos és a gyógyszerész?
A kérdező hozzászólása: Rendes válaszokat, véleményeket kérnék..
Szia! Semmi baj nincs, de ha véletlenül elfelejtetted, akkor nem érdemes beszedni, majd csak a következõ napit.Egy nap ne legyen kettõ, ez a lényeg.Amúgy egy év alatt kialakult a védelem-több hónapig nem ürül ki a szervezetbõl-szóval nem kell félni a többitõl sem :)
3-as, szinte semmi nem igaz abból, amit írtál. Minden elmaradt szemet pótolni kell, mégpedig úgy, hogy 12 órán belül legyen az illetõ az elmaradt szem pótlásával, ugyanis, egyébként kiegészítõ védekezés alkalmazása javallott. És nem igaz, hogy hónapokig nem ürül ki a szervezetbõl. Az régen volt. Amikor is a fog. gátlók baromira teli voltak hormonnal. A maiak sokkal kevesebb hormont tartalmaznak, így 1! nap alatt képesek kiürülni a szervezetbõl. Így ha 1 szem kimarad, akkor azzal is csökkenhet a fog. gátló hatása. Tehát kérdezõ, ha túllépted a 12 órát, akkor 1 hétig védekezzetek gumival, ha még benne vagy, akkor oké. És úgy szedd tovább a gyógyszert, ahogy eddig.
A kérdező hozzászólása: Este 9 és éjfél között szoktam, és akkor reggel fél9kor vettem be.. tehát elvileg 12 óra körül van, csak azért ijedtem meg, mert elõtte ugyebár 7 napig nem szedtem, és hogy ez számít e..
Hogyne számítana. Ha a 8. napon nem folytatja az ember lánya idõben, akkor a szünetben megejtett légyottból is lehet baba. + az új levél elsõ hét napján kiegészítõ védekezés kell. Mivel az elsõ tablettánál elég necces, hogy mihez is viszonyítsuk azt a 12 órát és a te számításod szerint is a határon lehettél... én a helyedben mindenképpen úgy járnék el, mintha kicsúsztál volna az idõbõl (tehát kieg.védekezés + 2 hét múlva teszt, ha volt aktus a szünetben).
igen az.
igen az elején teljesen normális. 3-4 hónap utén olyan pontos lesz minden mint az óramû.
Én is Yasminelle-t szedek, viszont nekem meg sokkal kevesebb van, mit szokott lenni, és 4 napig tart. De szerintem az is normális, ha a gyógyszertõl tovább tart. Ez kinél hogy mûködik.
Barátnõm is ilyent szed és õ azt mondja igen.Én is ezt szedem már több mint 2hete , és nem akar elmúlni.1, 5hete csak a vége van, de nem múlik el.És olyan hangulatingadózásaim vannak, hogy csak nézek nagyokat...Szóval én azért visszamegyek a dokimhoz, hiába mondják azthogy az elsõ hónapokban normális...

Yasminelle-t szedek 9 napja, elvileg a legelső szemtől véd, most már lehet egyéb védekezés nélkül?

A válaszotokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Ha azt írja, hogy az elsõ szemtõl véd, akkor igen! Az enyém is olyan volt, hogy az elsõ szemtõl védett és nem is vártunk vele, nem is lettem terhes! Csak a majrésok várnak 1 hónapot, ezek azok, akik azt szokták kérdezni, hogy "fél órával késõbb vettem be a megszokottnál, így is véd?"

Ha azt írja, hogy az elsõ szemtõl véd, akkor igen! Az enyém is olyan volt, hogy az elsõ szemtõl védett és nem is vártunk vele, nem is lettem terhes! Csak a majrésok várnak 1 hónapot, ezek azok, akik azt szokták kérdezni, hogy "fél órával késõbb vettem be a megszokottnál, így is véd?"
Én is a Yasminelle-t szedem, és igen, már véd!!! :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Az lehetséges hogy ez a 2. hónap h a yasminelle-t szedem és az első honapban nem voltak mellékhatásai de most a 2. hónapban vannak?

az els? hónapban nem változott a mellméretem meglehet h ebben a hónapban n?ni fog? nekted hány hónap kellett h n?j?n?

Legjobb válasz: Ha nagyobb melleket akaresz, miért nem plasztikai sebészhez mégy? Komolyan. A melleid mérete örökölt, nem fog megnõni. Fogigátló mellett nagyobb a szervezet vízvisszatartása, és több zsírszövet rakódik le. Többek között a melleken is, ezért lesz nagyobb egy idõre, aztán amint leállsz a tabival, a melleid is visszazsugorodnak majd. Ami lényegileg változtathat a méreten (leszámítva a sebészt), az a terhesség, a szoptatás, illetve az elhízás.

Ha nagyobb melleket akaresz, miért nem plasztikai sebészhez mégy? Komolyan. A melleid mérete örökölt, nem fog megnõni. Fogigátló mellett nagyobb a szervezet vízvisszatartása, és több zsírszövet rakódik le. Többek között a melleken is, ezért lesz nagyobb egy idõre, aztán amint leállsz a tabival, a melleid is visszazsugorodnak majd. Ami lényegileg változtathat a méreten (leszámítva a sebészt), az a terhesség, a szoptatás, illetve az elhízás.
Nekem az 1. szemtõl növekedésnek indult. Elõször csak a pms-ként jelentkezõ mellfeszülés "felejtett el" elmúlni, majd szépen folyamatosan nõtt 2 méretet és nagyobb kosár is kell. Azóta 2x váltottam gyogyit és semmit nem változott a méret, vagyis nem kezdett zsugorodni. Az hülyeség, hogy utána visszamegy eredeti méretre. Arra számíts, hogy plusz kilókkal is számolhatsz, mert nem csak a mell nõ. Én speciel több mint 10 kg-t híztam 7 hónap alatt. Még annyit, hogy nekem átok ez a mellnövekedés, mert folyamatos fájdalommal, feszüléssel jár és azóta nem találok egy normális melltartót, amibõl ne esnének ki a melleim, mert ez a félig takaró fazon a divat. A doki azt mondta kis mellû nõknél okoz mellnövekedést a gyogyi.
Épp ezt mondom, hogy a plusz kilók fognak jelentkezni a melleden. De az is lehet, jhogy a melleden nem fognak, csak a hasadon, csípõdön, fenekeden. Embere válogatja. Én arányosan hízom, a mellemre is.
egy mai fogazmzásgátlóban állati kevés hormon van, aki arra vár hogy attól nõjjön meg a melle, az várhat jó sokáig, valószínûleg örökre de ha mégis akkor sem fog látványosan megnõni a melled, esetleg egy kicsit, de azt se egy perc alatt várd. ez egy hosszú hormonális változás eredménye, nem olyan mint hogy az elsõ szem gyulladásgátlótól javulni fog a torokgyuszid.
Ha megnõ a melled, már az elejétõl észreveszed, nem kellenek évek neki. Én azóta (7 hnap) 2 mérettel nagyobbat hordok és a kosárméret is megnõtt. A probléma "csak" annyi, hogy ezzel párhuzamosan rámjött az a 10 kiló is. Szal aki azt mondja, a gyogyitól nem lehet hízni és nem nõhet a mell, az hazudik. Az orvosok is tagadják, pedig a betegtájékoztató világosan leírja a mellékhatások között...

Yasminelle-t szedek és most vagyok a 10. szemnél és még mindig vérzek. Mért van ez?

nem elég a tisztasági sem igaz nem annyira vérzek mint amikor rendesen mensizek de azért nem kevés van:S 10 napja folyamatosan vérzek:Svan olyan mikor barnás és utánna meg ujra vér:S szeretnék együtt lenni a barátommal de igy nem merek mert nem tudom hogy ez most ez baj vagy normális dolog:S valakinek van esetleg tapasztalata?

Legjobb válasz: Ez a fogamzásgátló miatt van, és a vérzés eltarthat a következõ mensidig is. Szedj 1000mg-os c-vitamint, a nõgyógyász is ezt szokta ajánlani ilyenkor. Ha a párodat nem zavarja a vér, akkor nyugodtan szeretkezhettek. Mondhatjuk, hogy ez a vérzés normális, mert sok esetben elõfordul a tabi mellékhatásaként.

Ez a fogamzásgátló miatt van, és a vérzés eltarthat a következõ mensidig is. Szedj 1000mg-os c-vitamint, a nõgyógyász is ezt szokta ajánlani ilyenkor. Ha a párodat nem zavarja a vér, akkor nyugodtan szeretkezhettek. Mondhatjuk, hogy ez a vérzés normális, mert sok esetben elõfordul a tabi mellékhatásaként.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

Yasminelle-t kezdtem el szedni (most először szedek gyógyszert), és ma van a 11. napja annak, hogy megvan. Más is tapasztalt ilyet?

és az a gáz hogy nem ilyen enyhe kis vérezgetés, hanem elégrendes:S

Legjobb válasz: Megvizsgált a doki aki felírta? Ki lett zárva a terhesség és más betegség? Az antibiotikum semlegesíti a fog.gátlót, azért szedése mellett kiegészítõ védekezés ajánlott.

Megvizsgált a doki aki felírta? Ki lett zárva a terhesség és más betegség? Az antibiotikum semlegesíti a fog.gátlót, azért szedése mellett kiegészítõ védekezés ajánlott.
A kérdező hozzászólása: bocsi, nem voltam egyértelmû a kérdésemmel. szóval az antibiotikumot kb egy hónappal a fogamzásgátló elõtt szedtem, szóval annak már nincs köze hozzá, nem befolyásolhatta, én a menzeszem késésére gondoltam :) és igen, megvizsgált a doki, és nem vagyok terhes :)
IGEN! Nekem is az elsõ levélnél kb 2 hétig megvolt. Utána a következõ hónapban meg kimaradt. Azt mondta az orvosom, hogy ez elõfordulhat, ezért nem hagytam abba a szedését, és azóta rendesen beállt, nincs semmi gondom. Mondjuk barátnõmnek meg hasonló esetre azt mondta az orvosa, hogy túl erõs neki az a gyógyszer, felírt neki egy másikat. Én kivártam a 3 hónapot vele, de mondom azóta sincs gondom.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. reménykedem, hogy elmúlik hétvégére, bár nem sok esélyt látok rá, de már eléggé ki vagyok miatta akadva :( ráadásul hangulat-ingadozásaim vannak, ez is elég idegesítõ...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!