Találatok a következő kifejezésre: Yasminelle fogamzásgátlót fel ma a (3 db)

Yasminelle fogamzásgátlót írt fel ma a dokim! Mikortól nyújt biztos védelmet?

Most el?ször szedek fogamzásgátlót majd… azt szeretném kérdezni h majd ha elkezdem (a mensim els? napján) akkor mennyi szem után nyújt védelmet? Vagy csak a második levélt?l lehet elhagyni az óvszert!?

Legjobb válasz: A tájékoztatóban az van írva, hogy ha a mensi elsõ napjától szeded, akkor már az elsõ szem bevétele után véd a terhességgel szemben. Nézz utána, olvasd el a betegtájékoztatót. Ha félsz, akkor egy ideig használjatok még óvszert.

A tájékoztatóban az van írva, hogy ha a mensi elsõ napjától szeded, akkor már az elsõ szem bevétele után véd a terhességgel szemben. Nézz utána, olvasd el a betegtájékoztatót. Ha félsz, akkor egy ideig használjatok még óvszert.
Olvasd el a betegtájékoztatót :s "Mikor kezdheti el az elsõ csomag szedését? - Ha nem használt hormontartalmú fogamzásgátlót az elõzõ hónapban. A Yasminelle szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Yasminelle szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia." http://www.egeszsegkalauz.hu/gyogyszer-adatai.xhtml?tid=15409
szija, én is szedtem ilyet és nekem a doki azt mondta h a 3. héttõl nyújt biztonságot, persze a tájékoztatóban hamarabbi idõ volt írva, de szeretett volna biztosra menni amikor elkezdtem :)

Fogamzásgátlót szedek 6 napja (yasminelle) de kiszakadt ma a gumi. :S Orvos azt mondta érdemes várni két hetet hogy hatásos legyen, bár a menstruáció első napján kezdtem szedni. Ilyenkor mi a teendő? Vissza a dokihoz? Eseményutáni? :S Félek.18L

Legjobb válasz: Mondanám, hogy vegyél eseményutánit, de holnap és holnapután nincsenek nyitva a boltok, mert húsvét.. Mindenképpen kellett volna venned a biztonság kedvéért...

Mondanám, hogy vegyél eseményutánit, de holnap és holnapután nincsenek nyitva a boltok, mert húsvét.. Mindenképpen kellett volna venned a biztonság kedvéért...
Idióták, hogy lehet ilyet tanácsolni, hogy fogamzásgátló mellé vegyen be esemény utánit? Normálisak vagytok?? Amikor én kezdtem el szedni, mi a biztonság kedvéért vártunk egy hónapot, közben gumiztunk. Ha akkor kiszakadt volna... hát nem tudom, mit csináltam volna, végigparáztam volna az egész hónapot, az tuti. Sajnálom, hogy ekkora pechetek volt, de ezzel nem tudsz mit kezdeni, drukkolj, hogy ne legyen baj, de esemény utánit ha tudsz is szerezni, SEMMIKÉPP NE VEGYÉL BE!
A kérdező hozzászólása: telefonáltam ügyeletre, annyit mondtak, hogy a tabletta véd remélem így van, köszi a válaszokat
Semmiképpen ne vegyél be esemény utánit. Egyrészt nem szabad tabletta mellett, másrészt annak ellenére, hogy tényleg jobb 2 hetet várni (biztos ami biztos alapon), már véd a tabletta. Ne aggódj, nem lesz baj!!
5-ös válaszoló vagyok. Amúgy szerintem nem fognak eseményutánit adni. Azt már túl sok hormonnak tippelem, de mindenképpen jobb utánajárni. Szorítok, hogy ne legyen gond!
Nagyon birom, hogy itt mindennap szakad valakinél a gumi. :) Ezzel nem téged akarlak bántani kérdezõ, csak érdekes! :) A lényeg, hogy a yasminell elvileg elsõ naptól kezdve véd, ha menzesz elsõ napjától szeded. Talán nem lesz gond, de egy telefont megér az ügyeletre. Egyébként sürgõs esetben a kórházi ügyeleten felírják, az pedig mindig van!!! Ahogy gyógyszertári ügyelet is mindig van, csak meg kell tudni, hogy éppen melyik patika tart ügyeletet!
Szerintem hívd fel az ügyeletet, vagy ügyeletes gyógyszertárat. Az a legbiztosabb.
nyugi, nem lesz semmi baj! igen, jogos, hogy az orvos azt mondta, hogy érdemes várni 2 hetet, biztosra akar menni, de ha elolvasod a betegtájékoztatót, akkor rajta van, hogy már az elsõ szemtõl véd! és ezt nem csak úgy írják rá. gondolj bele, ha nem így lenne, akkor inkább a gyógyszergyártó cég is biztosra menne és ráírná, hogy várni kell pár hetet... nem leszel terhes, ne aggódj!!
A kérdező hozzászólása: be lehet egyáltalán azt venni a yasminelle mellé? :S
A kérdező hozzászólása: de úgy tudom, hogy azt csak orvos írhatja fel, ilyenkor már nem rendel nyilván... menjek el sürgõsségi nõgyógyászatra?
A kérdező hozzászólása: 2 év alatt egyszer se szakadt ki, legalább épp most, hogy már remélhetõleg hatott a fogamzásgátló ^^ akár szerencsének is felfoghatom...? na mindegy, azért nem mondom, hogy nem aggódok... :S veszek majd tesztet, nagyon nem örülök ennek most...
Azért szokták az 5. napot mondani a dokik, mert akkor nem fogsz fél hónapon keresztül vérezni és nem borítja meg annyira a ciklusodat.
Ja igen..és mit számít már az a 7 nap.. Ha elkezded az 5. napon és vársz 7 napot, akkor még mindig hamarabb szeretkezhettek gumi nélkül, mintha megvárnád a következõ alkalmat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!