Találatok a következő kifejezésre: Yasminelle fogamzásgátlót fel az (5 db)

tájékoztató? szerinted azt miért találták ki?? meg a keresõ is ott van, volt már sok ilyen kérdés.
Én is ezt szedek... A tájékoztatóba benne van h ha menstruációd elsõ napján veszed be akkor egybõl védet vagy... én ebben nem bíztam és az orvosom is azt mondta h mivel életemben elõször kezdem el és érdemes várni egy hónapot h h reagál a szervezetem rá és majd csak a 2. levéltõl szeretkeztem a párommal óvszer nélkül... Szerintem Te is várj ennyit... inkább egy hónap még gumiba mint egy baba...
Nézd meg, hogy mit ír a tájékoztatója! Ha benne van, hogy ha a mensid elsõ napján veszed be az elsõ szemet, akkor onnantól véd! Nem kell kételkedni benne! Az enyém is az elsõ naptól véd, és nem is védekeztünk gumival mellette az 1. hónapban, mégsem lettem terhes! Nem hiába írják rá a tájékoztatójára!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Csak sokan mondják hogy várni kell vele legalább egy hónapot hogy biztos hozzászokjon a szervezet hogy biztos védjen meg hasonlókat. Csak ezért kérdeztem.
Azért szokták az 5. napot mondani a dokik, mert akkor nem fogsz fél hónapon keresztül vérezni és nem borítja meg annyira a ciklusodat.
Ja igen..és mit számít már az a 7 nap.. Ha elkezded az 5. napon és vársz 7 napot, akkor még mindig hamarabb szeretkezhettek gumi nélkül, mintha megvárnád a következõ alkalmat.

Yasminelle fogamzásgátlót írt fel nekem a nőgyógyász, azt akarom kérdezni, hogy a menstruáció hanyadik napján kell bevennem?

Legjobb válasz: én is azt szedtem de már nem tudom pontosan elvileg rajta van a kis tájékoztatón ami a gyógyszer dobozában van.

én is azt szedtem de már nem tudom pontosan elvileg rajta van a kis tájékoztatón ami a gyógyszer dobozában van.
A legeslegelsõt a menstruáció elsõ napján kell bevenni, és végig szedni az elsõ levelet. Aztán egy hét szünet asszem. De tényleg rajta van a tájékoztatón.
az elsõ levelet bármikor...de jobb a menzi 1.napján.
A betegtajekoztatoba kell hogy irja. A menstruacio elso napjatol kell kezdeni el szedni!Es akkor mar az elso naptol kezdve ved a betegtajekoztato szerint. De en nem mernem kiprobalni.
A fogamzásgátlót a menstruáció elsõ napján kell elkezdeni! Ha elfogyott 7 nap szünetet kell tartani, ami az jelenti hogy a 8. napon kell elkezdened a következõ dobozzal! a szünet alatt meg kell hogy jöjjön, és lényegtelen hogy még van e menstruációd vagy sem a 8. napon mindenképp el kell kezdened szedni a következõt! Kérj felvilágositást a nõgyógyásztól, elég gáz ha errõl nem tájékoztattak amikor felirták!
A kérdező hozzászólása: hát sajnos nem tájékoztatott, amikor felírta...

Yasminelle fogamzásgátlót írt fel az orvosom! Tényleg 6500 Ft-ba kerül? Nem kell szünet a Tri Regolról erre váltáshoz?

Szeretném meg tudni hogy tényleg 6500- Ft-ba kerül-e mert azt mondta a doki. Én Tri regol-t szedtem. Most vagyok a gyógyszermentes napokban. Ma voltam dokinál és azt mondta ugyanugy a 7nap után, ezt vegyem be. Nem kell sem szünet a váltáshoz sem semmi! Biztos ez?

Legjobb válasz: Szerintem nem helyes ilyen hirtelen váltani, amikor én váltottam az orvosom 3 hónapos szünetet javasolt elõtte.

Szerintem nem helyes ilyen hirtelen váltani, amikor én váltottam az orvosom 3 hónapos szünetet javasolt elõtte.
nyugodtan válthatsz, nem lesz belõle probléma. teljesen felesleges szüneteket tartani, csak mégjobban felborítod a hormonháztartásod. az ára patikánként változó a yasminellének is, ahogy az összes többi fogamzásgátlónak, ami tb által nem támogatott.(a legtöbb fogamzásgátló nem támogatott, én csak egyet tudok, ami támogatott, az a diane35, de aztán lehet, hogy van több is) én is yasminellét szedek, és majdnem elájultam, mikor elsõ 3havi adagomat váltottam ki, és 8200ba került, a második 3havi adagot már máshol váltottam ki, ahol 7000be került, ott kérdeztem rá, hogy hogy lehet ekkora árkülönbség. de állítólag igen, az olcsóbb helyeken 6500 körül van. remélem tudtam segíteni.
nekem 8000 volt:S sztem nagyon drága:S és a dokim nekem is azt mondta h 6500:S
Nem kell szünetet tartani, mert csak jól megkavarodik a szervezeted! Úgy járj el, ahogy a doki mondta! Sajnos a fogamzásgátlók szabadáras készítmények, tehát az áruk patikánként változó!

Fogamzásgátlót szedek 6 napja (yasminelle) de kiszakadt ma a gumi. :S Orvos azt mondta érdemes várni két hetet hogy hatásos legyen, bár a menstruáció első napján kezdtem szedni. Ilyenkor mi a teendő? Vissza a dokihoz? Eseményutáni? :S Félek.18L

Legjobb válasz: Mondanám, hogy vegyél eseményutánit, de holnap és holnapután nincsenek nyitva a boltok, mert húsvét.. Mindenképpen kellett volna venned a biztonság kedvéért...

Mondanám, hogy vegyél eseményutánit, de holnap és holnapután nincsenek nyitva a boltok, mert húsvét.. Mindenképpen kellett volna venned a biztonság kedvéért...
Idióták, hogy lehet ilyet tanácsolni, hogy fogamzásgátló mellé vegyen be esemény utánit? Normálisak vagytok?? Amikor én kezdtem el szedni, mi a biztonság kedvéért vártunk egy hónapot, közben gumiztunk. Ha akkor kiszakadt volna... hát nem tudom, mit csináltam volna, végigparáztam volna az egész hónapot, az tuti. Sajnálom, hogy ekkora pechetek volt, de ezzel nem tudsz mit kezdeni, drukkolj, hogy ne legyen baj, de esemény utánit ha tudsz is szerezni, SEMMIKÉPP NE VEGYÉL BE!
A kérdező hozzászólása: telefonáltam ügyeletre, annyit mondtak, hogy a tabletta véd remélem így van, köszi a válaszokat
Semmiképpen ne vegyél be esemény utánit. Egyrészt nem szabad tabletta mellett, másrészt annak ellenére, hogy tényleg jobb 2 hetet várni (biztos ami biztos alapon), már véd a tabletta. Ne aggódj, nem lesz baj!!
5-ös válaszoló vagyok. Amúgy szerintem nem fognak eseményutánit adni. Azt már túl sok hormonnak tippelem, de mindenképpen jobb utánajárni. Szorítok, hogy ne legyen gond!
Nagyon birom, hogy itt mindennap szakad valakinél a gumi. :) Ezzel nem téged akarlak bántani kérdezõ, csak érdekes! :) A lényeg, hogy a yasminell elvileg elsõ naptól kezdve véd, ha menzesz elsõ napjától szeded. Talán nem lesz gond, de egy telefont megér az ügyeletre. Egyébként sürgõs esetben a kórházi ügyeleten felírják, az pedig mindig van!!! Ahogy gyógyszertári ügyelet is mindig van, csak meg kell tudni, hogy éppen melyik patika tart ügyeletet!
Szerintem hívd fel az ügyeletet, vagy ügyeletes gyógyszertárat. Az a legbiztosabb.
nyugi, nem lesz semmi baj! igen, jogos, hogy az orvos azt mondta, hogy érdemes várni 2 hetet, biztosra akar menni, de ha elolvasod a betegtájékoztatót, akkor rajta van, hogy már az elsõ szemtõl véd! és ezt nem csak úgy írják rá. gondolj bele, ha nem így lenne, akkor inkább a gyógyszergyártó cég is biztosra menne és ráírná, hogy várni kell pár hetet... nem leszel terhes, ne aggódj!!
A kérdező hozzászólása: be lehet egyáltalán azt venni a yasminelle mellé? :S
A kérdező hozzászólása: de úgy tudom, hogy azt csak orvos írhatja fel, ilyenkor már nem rendel nyilván... menjek el sürgõsségi nõgyógyászatra?
A kérdező hozzászólása: 2 év alatt egyszer se szakadt ki, legalább épp most, hogy már remélhetõleg hatott a fogamzásgátló ^^ akár szerencsének is felfoghatom...? na mindegy, azért nem mondom, hogy nem aggódok... :S veszek majd tesztet, nagyon nem örülök ennek most...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!