Találatok a következő kifejezésre: Yasminellét szedek. kezdtem el szedni, (9 db)

Yasminelle-t kezdtem el szedni (most először szedek gyógyszert), és ma van a 11. napja annak, hogy megvan. Más is tapasztalt ilyet?

és az a gáz hogy nem ilyen enyhe kis vérezgetés, hanem elégrendes:S

Legjobb válasz: Megvizsgált a doki aki felírta? Ki lett zárva a terhesség és más betegség? Az antibiotikum semlegesíti a fog.gátlót, azért szedése mellett kiegészítõ védekezés ajánlott.

Megvizsgált a doki aki felírta? Ki lett zárva a terhesség és más betegség? Az antibiotikum semlegesíti a fog.gátlót, azért szedése mellett kiegészítõ védekezés ajánlott.
A kérdező hozzászólása: bocsi, nem voltam egyértelmû a kérdésemmel. szóval az antibiotikumot kb egy hónappal a fogamzásgátló elõtt szedtem, szóval annak már nincs köze hozzá, nem befolyásolhatta, én a menzeszem késésére gondoltam :) és igen, megvizsgált a doki, és nem vagyok terhes :)
IGEN! Nekem is az elsõ levélnél kb 2 hétig megvolt. Utána a következõ hónapban meg kimaradt. Azt mondta az orvosom, hogy ez elõfordulhat, ezért nem hagytam abba a szedését, és azóta rendesen beállt, nincs semmi gondom. Mondjuk barátnõmnek meg hasonló esetre azt mondta az orvosa, hogy túl erõs neki az a gyógyszer, felírt neki egy másikat. Én kivártam a 3 hónapot vele, de mondom azóta sincs gondom.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. reménykedem, hogy elmúlik hétvégére, bár nem sok esélyt látok rá, de már eléggé ki vagyok miatta akadva :( ráadásul hangulat-ingadozásaim vannak, ez is elég idegesítõ...

Már 1 éve szedek yasminellét. Csütörtökön kezdtem el szedni és tegnap este (hétfőn) nem az 5. gyógyszert szedtem be véletlenül hanem a 19. iket. Az eggyel felettebbit. Baj vagy mit kell ilyenkor tennem?

Legjobb válasz: Nem lesz bajod, hisz ez a tabletta egyfázisú, tehát mindegyik szem ugyanazokat a hormonokat tartalmazza! De azért máskor figyelj jobban oda!

Nem lesz bajod, hisz ez a tabletta egyfázisú, tehát mindegyik szem ugyanazokat a hormonokat tartalmazza! De azért máskor figyelj jobban oda!
Nincs semmi baj:) , a múltkor én is pont így jártam h.az eggyel feletebbi gyógyszert vettem be.ez csak azért rossz m.egy kicsit bekavarodsz, de semmi bajod nem lesz tõle:)
Én kérdezni szeretnék... Miért használ mindenki fogamzásgátlót? Nem egészséges, és emmellett ott az óvszer is. Tom, h így biztosabb, tom, h a legtöbbször nem árt, de ha fennállnak ilyen veszélyek, akkor miért szedik sokan? Nem tok még sok mindent, ne csesszetek le, ha hülyét kérdeztem... pussy
Elõzõ válaszolónak: Stabil párkapcsolatban vagyok, már több mint 4 éve és azért szedek fog.gátlót, mert én ezt tartom a legmegbízhatóbb módszernek az összes közül. Nem beszélve arról, hogy azért valljuk be, gumiban olyan, mint zokniban lábat mosni! Én nem szerettem használni a gumit (párom sem) a kapcsolatunk elején, teljesen lelohasztott, hogy közben meg kellett állni felhelyezni, meg utána rögtön "szétugrani", hogy le nem csússzon! Alacsony hormontartalmút szedek és eddig soha nem volt vele problámám! Inkább hormonokat szedek, mint minden mensi elõtt idegeskedjek, hogy ugyan meg jön-e!

Yasminelle-t szedek, most először, amit a mensim elmúlta után 3 nappal kezdtem el szedni. Eddig 2 szemnél járok. Mit tegyek? Már nem is fog védeni?

Legjobb válasz: A mensid ELSÕ napján kellett volna elkezdened szedni és akkor már védett lennél! Egyébként meg ki mondta hogy a mensid után 3 nappal kezd el szedni? Vagy csak te gondoltad úgy, hogy jó is lesz? Erre van a betegtájékoztató, abban minden le van írva, az is, hogy mikor kell elkezdeni szedni a gyógyszert! Majd csak akkor leszel védett így, ha elfogy az elsõ levél, megjön a mensid és elkezded szedni a köv. levéllel!!!

A mensid ELSÕ napján kellett volna elkezdened szedni és akkor már védett lennél! Egyébként meg ki mondta hogy a mensid után 3 nappal kezd el szedni? Vagy csak te gondoltad úgy, hogy jó is lesz? Erre van a betegtájékoztató, abban minden le van írva, az is, hogy mikor kell elkezdeni szedni a gyógyszert! Majd csak akkor leszel védett így, ha elfogy az elsõ levél, megjön a mensid és elkezded szedni a köv. levéllel!!!
Igaza van. Minden fog.gátlót a mensi elsõ napján kell elkezdeni szedni. Ha a mensi 3. napján kezded el akkor 1 hét kiegészítés szükséges. De ha már elmúlt a mensid akkor ezt a levél bogyót elpocsékoltad, mert nem véd.
Édes úristenem, komolyan mondom hihetetlen, hogy ilyen emberek még szexelnek is!Aki nem tudja rendesen alkalmazni a fogamzás gátlót, az könyörgöm ne szedje!Szerintem nem fog védeni, mivel elmúlt a menstruációd.Mit gondolsz, miért mondja a nõgyógyász is, és a betegtájékoztató is?Ne legyél már ennyire okos. Jah és szerintem hagyd abba, vegyél egy másik csomaggal, és kezd el szedni a következõ menstruációig. Lehet kapsz egy jó kis hormonzavart, de hát gratulálok :) Tök intelligens lehetsz :DDDD

Yasminelle fogamzásgátlót szedek és egy hetit bevettem de a másik hetit nem jól kezdtem el mert nem a nyíl irányába haladtam, így nem jó csíkot kezdtem el szedni. Ez baj?

Legjobb válasz: Ne izgulj ez nem probléma, mindegyikben ugyanaz a hatóanyag / legalábbis szerintem/ a nyiilazás és a napok azért van h tudd bevetted e már azon a napon, sztem nem elsz belõle gond de legközelebb azért figyelj

Ne izgulj ez nem probléma, mindegyikben ugyanaz a hatóanyag / legalábbis szerintem/ a nyiilazás és a napok azért van h tudd bevetted e már azon a napon, sztem nem elsz belõle gond de legközelebb azért figyelj
A kérdező hozzászólása: köszi
Én is ezt a gyógyszert szedem!Jónak tartom! Semmi baj, a lényeg, hogy minden nap vegyél be. A rajta lévõ nyilak, a napok neve arra kell, hogy tudd ellenõrizni bevette-e már a gyógyszert. Petranova
Én is eleinte véreztem egy kicsit tõle. Ha sokáig nem múlik el, akkor menj vissza a dokihoz.
betegtájékoztató..;)
Bele van írva a betegtájékoztatóba, hogy lehet egy kis minimális vérzés amíg hozzászokik a szervezeted, és az is le van írva, ha hónapokig fennáll, akkor orvoshoz kell fordulni, illetve ha panaszmenetes hónapok után következik be. Én is ezt szedem, elsõ dolgom volt többször elolvasni a tájékoztatót, másnak miért nem megy ez? :S
igen az.
igen az elején teljesen normális. 3-4 hónap utén olyan pontos lesz minden mint az óramû.
Én is Yasminelle-t szedek, viszont nekem meg sokkal kevesebb van, mit szokott lenni, és 4 napig tart. De szerintem az is normális, ha a gyógyszertõl tovább tart. Ez kinél hogy mûködik.
Barátnõm is ilyent szed és õ azt mondja igen.Én is ezt szedem már több mint 2hete , és nem akar elmúlni.1, 5hete csak a vége van, de nem múlik el.És olyan hangulatingadózásaim vannak, hogy csak nézek nagyokat...Szóval én azért visszamegyek a dokimhoz, hiába mondják azthogy az elsõ hónapokban normális...

Yasminelle gyógyszert szedek. A vérzésem első napján kezdtem el szedni. Mikortól vagyok védve a terhességtől?

Yasminelle gyógyszert szedek. A vérzésem els? napján vettem be az els? szemet. Akkor már védett vagyok ugye? Mert a tájékoztatóban az van írva hogy az els? bevételét?l már védve vagyok.1 hete szedem és most volt az els? olyan alkalom hogy védekezés nélkül szeretkeztünl és bennem ment el. Akkor már nem lehet gond? Ugye?

Legjobb válasz: én általában meg szoktam várni az egy hónapot,hogy tuti biztos legyen, de az egy hét szerintem már jó. azért az egy napban nem bíznék.

én általában meg szoktam várni az egy hónapot, hogy tuti biztos legyen, de az egy hét szerintem már jó. azért az egy napban nem bíznék.
Szerintem nem lesz gond. Én is így csináltam 2x is amikor elkezdtem a yasminelle-t.
Ha a tájékoztatóban az van, hogy az elsõ szemtõl véd, akkor elhiheted! Nem kell kivárni az egy hónapot!

Yasminellét szedek. Mostanság kezdtem el szedni, a 11. szem jön ma. Csütörtök óta vérzek. Meddig fog még ez tartani? És mennyi idő múlva menjek vissza a dokimhoz, ha nem hagyja abba?

Legjobb válasz: Ez még elsõ levélnél lehet normális, mivel a szervezeted próbál hozzászokni a hormonális változásra. Ha a következõ levélnél is véreznél, akkor már lehet valamilyen probléma, és vissza kell menni a dokihoz új gyógyszerért.

Ez még elsõ levélnél lehet normális, mivel a szervezeted próbál hozzászokni a hormonális változásra. Ha a következõ levélnél is véreznél, akkor már lehet valamilyen probléma, és vissza kell menni a dokihoz új gyógyszerért.
Ha a második levél elsõ 4-5 szemének bevétele után is vérzel, akkor kell visszamenni a dokihoz. Elõbb nem érdemes, mert úgyis azt mondja, hogy várni kell, mert ez csak mellékhatás.
szia:) Az elsõ fogamzásgátló amit szedtem a Yasminelle volt. Nekem 21 napig volt meg:S Valószínû nem volt megfelelõ a gyógyszer így újat kaptam és avval már nincs gondom. Várj még egy kicsit, de 2 hét után, mindenképpen menj el, és majd megmondja mit kell tenned:)

Nemrég kezdtem el yasminelle fogamzásgátlót szedni, ma szedem be a hetedik tablettát. A vérzésemnek tegnap kellett volna elmúlnia, de még mindig vérzem(nem nagyon, csak egy picit). Ez a fogamzásgátló hatása lehet?

Számíthatok rá,hogy másik fogamzásgálóra kell váltanom:(?

Legjobb válasz: Ez a gyógyszer hatása, a szervezetnek hozzá kell szokni a plusz hormonhoz. Az elsõ 1-2 levélnél még nincs ok különösebb aggodalomra, ha a harmadik levél után is fennállnak a problémák akkor érdemes orvoshoz fordulni. (én az elsõ levél szedését gyakorlatilag végig vérezgettem, a második levélnél már csak az utolsó 1-2 szemnél volt ilyen gond és utána semmi gond nem volt)

Ez a gyógyszer hatása, a szervezetnek hozzá kell szokni a plusz hormonhoz. Az elsõ 1-2 levélnél még nincs ok különösebb aggodalomra, ha a harmadik levél után is fennállnak a problémák akkor érdemes orvoshoz fordulni. (én az elsõ levél szedését gyakorlatilag végig vérezgettem, a második levélnél már csak az utolsó 1-2 szemnél volt ilyen gond és utána semmi gond nem volt)
3. levél után kell dokihoz fordulni. Addig elfogadható a pecsételgetés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a kielégítõ válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!