Találatok a következő kifejezésre: Yasmin fogamzasgatlot a (13 db)

ha ilyen hülye vagy, lehetsz
Ez a baj a mai 16 évesekkel.. Elõször cselekednek utána gondolkoznak
A kérdező hozzászólása: Nem kell általánositani a mai 16 évesek miatt !!
Védekeztek másképp is ?? ( gumi) Beléd élvezett?? Stb. Menny el orvoshoz, ha nem vagy benne biztos , hogy nem estél teherbe! Mi innen nem látunk a méhedbe! Illetve a körülményeket sem tudjuk! Az orvos tuti, itt meg csak találgatások vannak , amire nem lehet alapozni egy ilyen kérdésben! 20/L
Eloszor is. A nogyogyaszok mindig a legbiztosabb idopontot mondjak, olvasd el a betegtajekoztatot, abba pontosan le van irva hogy mikortol kellene hatnia. Bar ha a doki 1 honapot javasolt akkor lehet csak a 10-12. szemnel nyujthat vedelmet. Ha nem beled elvezett akkor termeszetesen csokken az eselye. Mindenkepp olvasd el a betegtajekoztatot/nezz utana neten mikortol hat. Ennyit tudok javasolni:)

Elkeztem szedni a yasmin fogamzasgatlot. Mennyi idon belul ved biztosra?

Legjobb válasz: Szia!Elméletileg már az elsõ pár naptól hat elég hatékony .De az elsõ héten még használjatok gumit biztos ami biztos .egy hét után elméletileg védve vagy nálunk nem akadt probléma.

Szia!Elméletileg már az elsõ pár naptól hat elég hatékony .De az elsõ héten még használjatok gumit biztos ami biztos .egy hét után elméletileg védve vagy nálunk nem akadt probléma.
Ha nem használt hormontartalmú fogamzásgátlót az elõzõ hónapban. A Yadine szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Yadine szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia. - Ha egy másik kombinált hormonális fogamzásgátlóról vált át. A Yadine szedését elkezdheti, amint az elõzõ tabletta tabletta-mentes periódusalejárt (vagy a korábbi fogamzásgátló utolsó inaktív, hatóanyagot nem tartalmazótablettáját követõen).

A Yasmin fogamzasgatlo tabletta mennyire biztonsagos?

Legjobb válasz: Yasminelle-t ismerem, a barátnõm azt szedte, minden ok volt

Yasminelle-t ismerem, a barátnõm azt szedte, minden ok volt
Minden fog.gátló biztonságos és véd, ha rendesen szeded!
szia. én azt szedtem 3 hónapig, semmi gond nem volt, nekem mellékhatásként fájt a hasam, és nagyon fáradékony lettem. amugy biztonságos ha rendesen szeded.

Yasmin fogamzasgatlo tablettat szedek, a pasim legutobbi szeretkezessunkor belem elvezet. Aggodjak?

Mar szedem 2 honapja,ez a 3. az utolso szemeknel tartottam,pontosabban 4 db volt meg a levelben.Mekkora az eselye annak hogy valami baj van?

Legjobb válasz: Ne aggodj. Ezek a gyógyszerek már 1 hónap után biztonságosak.

Ne aggodj. Ezek a gyógyszerek már 1 hónap után biztonságosak.
Tulajdonképpen erre találták ki a tablettát, hogy ne legyen gond, nyugodj meg nem lesz bajod:D
en is ezt szedek, csak az ujabb valtozatat ( a yaz-t ). mar az elsõ szemtõl véd.

Én a yasmin fogamzásgátló tablettát szedem. Az gondot okozhat, ha nem szedem pontosan, vagyis van úgy, hogy egy nap 2 szemet szedek be, mert elöző napit elfelejtettem?

Legjobb válasz: En ugyan nem ezt szede, de szerintem kb mindegyiknel ugyanaz a legfontosabb szabaj: IGEN, AZ GONDOT OKOZHAT, HA EGY NAP KETTOT VESZEL BE, FOLEG HA EZT RENDSZERESEN CSINALOD. Amugy ha egyszeri eset volt es mar regota is szeded nem hiszem, hogy baj lenne. De rre nagyon figyelj oda.

En ugyan nem ezt szede, de szerintem kb mindegyiknel ugyanaz a legfontosabb szabaj: IGEN, AZ GONDOT OKOZHAT, HA EGY NAP KETTOT VESZEL BE, FOLEG HA EZT RENDSZERESEN CSINALOD. Amugy ha egyszeri eset volt es mar regota is szeded nem hiszem, hogy baj lenne. De rre nagyon figyelj oda.
Hát az elég nagy baj, ha nem szeded rendesen! Nem szabad játszadozni vele! Állítsd be a telefonodon, hogy minden nap ugyanabban az idõben jelezzen!!!
Igen, gond.Az a lényege hogy szabályosan szedd.

A kisfiam most 9 holnapus. Eddig nem szedtem soha.7 napja kezdtem el szedni a Yasmin fogamzasgatlot menyi ido mulva biztonsagos es nem maradok terhes?

Se fontos hogy minden nap ugyanabban az oraba vegyem be van mikor elfelejtem es egy vagy masfel oraval kesobb jut eszembe.

Legjobb válasz: Bocsi ugy akartam irni hogy "s"

A kérdező hozzászólása: Bocsi ugy akartam irni hogy "s"
Az elsõ hónapot érdemes megvárni, én akkor szedem amikor eszembe jut. Valamikor este 9-10 között.
Ez függ a gyógyszertõl is meg attól is, h mikor kezdted el szedni (mensi 1. napján vagy utána). A betegtájékoztatóra biztosan rá van írva, hogy mikortól véd, az enyém már az elsõ naptól védett, van, aminél várni kell.Olvasd el! Célszerû nagyjából egy idõpontban bevenni a gyógyszert, de pár óra ide vagy oda nem számít, csak ha esténként veszed, akkor mindig esténként vedd be, ill. ne maradjon ki egy sem, ezt könnyen megoldhatod úgy, hogy beállítod a telefonodon az emlékeztetõt/ébresztõd minden napra.
A kérdező hozzászólása: A dokim ugy mondta hogy mensi.utan ahogy vegzek ugy kezdjem el szedni.Az utmutaton ugy irja hogy 3het de nem nagyon merek kockaztatni.Koszi a valaszokat.

Yasmin fogamzasgatlot szedek. A pasim legutobbi egyutt letunkkor belem elvezett el. Gond lehet?

Mar 2 honapja szedem,ez a 3. , az utolso 2 szemnel tartottam a levelben mikor ez tortent.Ezelott is szedtem , 2 evig,de tartottam a kotelezo szunetet, de eddig nem engedtem hogy bennem elvezzen el.Ez az elso,es elegge aggodom.Lehet baj belole?

Legjobb válasz: Ha szedsz foggátlót, miért ne élvezhetne beléd?????? ha meg nem engeded neki, akkor feleslege a tabi. De a biztonság kedvéért húzz rá gumit, és mielõtt elmegy legközelebb vegye ki!

Ha szedsz foggátlót, miért ne élvezhetne beléd?????? ha meg nem engeded neki, akkor feleslege a tabi. De a biztonság kedvéért húzz rá gumit, és mielõtt elmegy legközelebb vegye ki!
a tabi véd, én is ezt szedem. de ez a yasmin ez a yasminelle?
Mond csak, sajnálod az erõt a gondolkodni? Szerinted mire találták ki a tabit. Hát lol.
A kérdező hozzászólása: Schering gyogyszergyarto cegtol. Erdelyben ezt forgalmazzak, vagyis ilyen nev alatt.Amugy ilyen parazos vagyok, mindenben latok valami szornyut.Ezert idegelem magam.
en is ezt szedek, csak az uj valtozatat, a yaz-t, es semmi baj vele eddig. nyugodj meg, véd a tabi, nyugodtan belédélvezhet a baratod. az antibiotikumokkal vigyazz. meg sajnos azt hallottam h a fejfajascsillapito gyogyszerek is hatnak a tablettara.
A kérdező hozzászólása: koszi szepen, vegulis holnap kene megjojjon.szoval probalok nem stresszelni:)
képzeld, a fogamzásgátló arra való, h beléd élvezhessen a barátod. szegény srác, õt sajnálom. barátnõje szedi a tablettákat, ami 99, 999999%-os védelem, de továbbra sem élvezhet el benned. nemgondolod h ez igazságtalan? és alaptalan is.
Én is szedek bogyót (igaz, én nem ezt a fajtát) Soha nem volt semmi gond, pedig a pasim mindig belém élvezett. De pont ezért kezdtem el a gyógyszert szedni. Iszonyatosan ritka és elenyészõ az, hogy valaki fogamzásgátló mellett esik teherbe. Szerintem ne aggódj emiatt
A tabi azért van hogy ne legyél terhes!!!!!! Akkor miért ne élvezhetne beléd? Nem olvasol betegtájékoztatót??

Mi okozhatja a mellfájást? A menstruációm késett 10napot de megjött már. Pontosan 12napja jött még és tartott 3napot. Voltam nögyosyásznál és irt fel nekem yasmin fogamzásgátlót. Meg is keydtem ahogzan megjött a havim. Vajon mi lehet a gond?

Legjobb válasz: A mellfájás ilyenkor teljesen normális. Nekem már elõtte 1 héttel elkezd szúrni, meg fájni, szóval ne aggódj. Ilyen a nõi test :) Sõt, nekem még a derekam is meg a lábaim is úgy fájnak, hogy néha az életkedvem is elmegy :D

A mellfájás ilyenkor teljesen normális. Nekem már elõtte 1 héttel elkezd szúrni, meg fájni, szóval ne aggódj. Ilyen a nõi test :) Sõt, nekem még a derekam is meg a lábaim is úgy fájnak, hogy néha az életkedvem is elmegy :D

Yasmin fogamzasgatlot szedek, a 3. hetnel egy nap kettot vettem be, mit tehetek?

Mar egy eve szedem. Hagyjam ki a keddet? vagy legyen akkor 20 tablettas? s hamarabb kezdjem a szunetet?

Legjobb válasz: szia, en nem ezt szedem, de par hete en is bevettem a szokásosat, aztan ment a hasam 3 oraval késõbb. Reggel bevettem megegyet, mert a doki azt mondta, aztan este a szokásosat. Szoval 21 helyett, 20 nap után tartottam szünetet. Elméletileg nem történik semmi, de nekem, mióta ezt a levelet szedem, furcsa émelygéseim vannak. Lehet, kicsit összezavarodtak a hormonjaim. Ha aggódsz, pontos infóért kérdezd az orvosodat.

szia, en nem ezt szedem, de par hete en is bevettem a szokásosat, aztan ment a hasam 3 oraval késõbb. Reggel bevettem megegyet, mert a doki azt mondta, aztan este a szokásosat. Szoval 21 helyett, 20 nap után tartottam szünetet. Elméletileg nem történik semmi, de nekem, mióta ezt a levelet szedem, furcsa émelygéseim vannak. Lehet, kicsit összezavarodtak a hormonjaim. Ha aggódsz, pontos infóért kérdezd az orvosodat.
Én azt tenném a helyedben, hogy szedd tovább rendesen a tabit, és 20 nap lesz belõle , megjön a mensid, és a 7 nap helyett tarthatsz 8-at, az nem fogja a megszokott ritmusodat felborítani, de terhességre sem ad okot, jobb, mintha közben hagynál ki egy napot.
A kérdező hozzászólása: es hany napos szunetet tartottal?a dokid azt mondta, hogy legyen akkor 20 napos, s 7 nap szunet, vagy hagytal 8 nap szunetet?
8 napos szünetet semmiképpen nem hagyjál!
Ezt írja a betegtájékoztató: Egy filmtablettát hagyott ki a harmadik héten A következõ lehetõségek közül választhat: - Vegye be az elfelejtett tablettát, amilyen hamar eszébe jut, még ha ez azt is jelenti, hogy egyszerre két tablettát kell bevennie. Szedje tovább a tablettákat a szokásos idõben. A tablettamentes idõszak helyett folytassa tovább a következõ csomag szedésével. Valószínûleg menstruációs vérzése (megvonásos vérzése) lesz a második csomag beszedését követõen, de jelentkezhet pecsételés vagy áttöréses vérzés is a második csomag szedése alatt. vagy - Abba is hagyhatja a csomag szedését, és folytathatja a 7 napos tablettamentes periódussal (jegyezze fel, hogy melyik napon felejtette el a tablettát). Ha az Ön fix kezdõnapján akarja a következõ csomag szedését elkezdeni, 7 napnál rövidebb tablettamentes szünetet tartson.
Szerintem ne hagyj ki napot, hanem szedd amíg van, aztán tartsd meg az elõírt szünetet.
Én írtam az elõzõ választ de elolvastam a betegtájékoztatót és ugy látom ennél a gyógyszernél nem lehet kihagyni(az enyémnél már csináltam ilyet pl.ha azt akartam hogy elõbb megjöjjön)Bocsi akkor vedd semmisnek a válaszom.De a betegtájékoztatón ott van hogy mit kell tenned.
akadályozni? mire gondolsz?
NEM!
A kérdező hozzászólása: Az akadálznál arra gondolok, hogy lehet-e valami gond?
lehetõleg ugyanazon idõpontban szokták bevenni, de ha nem hagysz ki egy egész napot, elvileg nem gáz
ha arra gondolsz hogy nemi aktus során lesz e baj akkor nem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!