Találatok a következő kifejezésre: Windows-Linux egy hogyan lehet megoldani (2 db)

Windows-Linux egy merevlemezen hogyan lehet megoldani?

Legjobb válasz: A Suse Linux-al van tapasztalatom, az kapásból telepít egy boot manager-t, így maradhat a Win+ mellette a Linux.

A Suse Linux-al van tapasztalatom, az kapásból telepít egy boot manager-t, így maradhat a Win+ mellette a Linux.
Nekem Ubuntu Linux és Windows XP van telepítve. A Windows installálásakor 3 partíciót gyártok, az egyikbe felteszem a Windows-t. Majd a másikba az Ubuntu-t, ami egy SWAP partíciót is igényel (Linuxnál ez kell, bár nem vagyok nagy Linuxos). Még azt is megválaszthatod a Linux telepítés során, hogy lássa-e a Windows partíciót. (Viszzafelé nem mûködik. A windows nem látja a Linuxot). A Linux legyártja a boot menüt és hajrá! Még annyit, hogy min. 5 GB-os partíciók alatt nem érdemes próbálkozni.
van egy WUBI elnevezésû dolog. góógléz rá! A lényege, hogy felrakod a Windows-t a C: -re aztán megcsinálod ezt a wubi dolgot, nem lesz új partíciód, hanem egy mappába "teszi be" a Linux op.rendszert, de bootoláskor választhatsz, hogy Windows vagy Linux. http://www.opendir.hu/?freedom=/tartalom/linux/wubi

Hogy lehet megoldani hogy egy linux ( ubuntu ) -val ellátott gépre telepített nyomtatót megtudjak úgy osztani hogy hálózaton keresztül tudjon nyomtatni egy windows-os gép?

Legjobb válasz: samba osztogat windows felé, és cups osztogat nyomtatót. Konkrétumért keress rá a helpben a "nyumtató megosztás" részre.

samba osztogat windows felé, és cups osztogat nyomtatót. Konkrétumért keress rá a helpben a "nyumtató megosztás" részre.
Csapnivaló a Linux hardvertámogatása, használj Windowst minden gépen, ne szenvedj feleslegesen!
#2-es, Ahogy elnézem, életedben nem használtál még rendes Linux OS-t. Minden routeren Linux os fut, mégis tudják osztogatni a különbözõ nyomtatókat, merevlemezeket. Csak kevés olyan hardver van, ami nem fut az alap driverekkel. és azokkal winfoson is bõven van szopás...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!