Találatok a következő kifejezésre: Windows-Linux egy hogyan lehet (6 db)

Windows-Linux egy merevlemezen hogyan lehet megoldani?

Legjobb válasz: A Suse Linux-al van tapasztalatom, az kapásból telepít egy boot manager-t, így maradhat a Win+ mellette a Linux.

A Suse Linux-al van tapasztalatom, az kapásból telepít egy boot manager-t, így maradhat a Win+ mellette a Linux.
Nekem Ubuntu Linux és Windows XP van telepítve. A Windows installálásakor 3 partíciót gyártok, az egyikbe felteszem a Windows-t. Majd a másikba az Ubuntu-t, ami egy SWAP partíciót is igényel (Linuxnál ez kell, bár nem vagyok nagy Linuxos). Még azt is megválaszthatod a Linux telepítés során, hogy lássa-e a Windows partíciót. (Viszzafelé nem mûködik. A windows nem látja a Linuxot). A Linux legyártja a boot menüt és hajrá! Még annyit, hogy min. 5 GB-os partíciók alatt nem érdemes próbálkozni.
van egy WUBI elnevezésû dolog. góógléz rá! A lényege, hogy felrakod a Windows-t a C: -re aztán megcsinálod ezt a wubi dolgot, nem lesz új partíciód, hanem egy mappába "teszi be" a Linux op.rendszert, de bootoláskor választhatsz, hogy Windows vagy Linux. http://www.opendir.hu/?freedom=/tartalom/linux/wubi

Ha vásárolok egy notebookot, amin már van Linux (ubuntu), akkor lehet rá pluszba windows-t telepíteni? Illetve egy hozzá nem értőnek nehéz? És nem okoz problémát, hogy kettő van a gépen?

Legjobb válasz: Nem nehéz. Fogod, berakod a cd-t, és a tovább gombot nyomogatod. Annyi a lényeg, hogy ha akarod, ketté tudod választani a vinyódat. Én is úgy tanultam meg, hogy beraktama cd-t, és nyomogattam a továbbot. Minden egyértelmû. Persze vannak mindenféle extra beállítások, de csak ha otthonra kell, akkor max ilyeneket kell beírnod, hogy név, jelszó, meg stb. Ha valami nem megy, segítünk:) A linux az le fog törlõdni, mert gyárilag csak 1 partició van.

Nem nehéz. Fogod, berakod a cd-t, és a tovább gombot nyomogatod. Annyi a lényeg, hogy ha akarod, ketté tudod választani a vinyódat. Én is úgy tanultam meg, hogy beraktama cd-t, és nyomogattam a továbbot. Minden egyértelmû. Persze vannak mindenféle extra beállítások, de csak ha otthonra kell, akkor max ilyeneket kell beírnod, hogy név, jelszó, meg stb. Ha valami nem megy, segítünk:) A linux az le fog törlõdni, mert gyárilag csak 1 partició van.
Még szép, hogy lehet, klönben senki nem venné õket :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, viszont akkor még azt szeretném tudni, hogy ez a cd nem baj, ha nem "eredeti"?
Partition managerrel oszd ketté a merevlemezt, az egyiken maradjon a Linux, a másikra mehet a Windows. A rendszer ezután már az egy merevlemez helyett kettõt fog érzékelni.
Hogy nem tiszta a Windows az nem a legszebb dolog, de ha normálisan van átmásolva, és a szériaszám is rendben van, akkor nem hinném, hogy gond lenne belõle.
Ha nem tiszta a Windows, az nem szép vagy nem szép, hanem normális, hétköznapi. Ha jó, akkor mûködni fog, nekem pl. olyan van, amivel nem kell csinálni semmit a világon, bele van írva a törés a telepítõbe.
Ha Linux van rajta, és pluszban akarod hozzátenni a Windowst, akkor a Windows partíciójának elkészítésére a Linux beépített partíciókezelõjét használd. Utána feltelepítheted a Windowst az elõkészített partícióra. Esetleg törölnöd kell, és újra létrehoznod, már a Windows fájlrendszerével. Végül újra kell raknod a Grubot. Ehhez használhatsz egy kiírt Ubuntu CD-t, vagy speciális Grub lemezt. De azt is megteheted, hogy újrarakod az Ubuntut.

Hogy lehet megoldani hogy egy linux ( ubuntu ) -val ellátott gépre telepített nyomtatót megtudjak úgy osztani hogy hálózaton keresztül tudjon nyomtatni egy windows-os gép?

Legjobb válasz: samba osztogat windows felé, és cups osztogat nyomtatót. Konkrétumért keress rá a helpben a "nyumtató megosztás" részre.

samba osztogat windows felé, és cups osztogat nyomtatót. Konkrétumért keress rá a helpben a "nyumtató megosztás" részre.
Csapnivaló a Linux hardvertámogatása, használj Windowst minden gépen, ne szenvedj feleslegesen!
#2-es, Ahogy elnézem, életedben nem használtál még rendes Linux OS-t. Minden routeren Linux os fut, mégis tudják osztogatni a különbözõ nyomtatókat, merevlemezeket. Csak kevés olyan hardver van, ami nem fut az alap driverekkel. és azokkal winfoson is bõven van szopás...


Vettünk egy laptopot. Hogy lehet róla letörölni a Linux-ot, és föltelepíteni a Windows-t?

Linux Linpus van rajta, viszont nem indul el. Le szeretnénk törölni, viszont hiába indítom el Windows telepítõt (Xp-SP2) kékhalállal leáll. Mit lehet ilyenkor tenni? A régi Linuxot hogy lehet letörölni?

Legjobb válasz: Ha nem értetek hozzá minek erõlködtök? És ne vicceljél xp? Minimum windows 7.

Ha nem értetek hozzá minek erõlködtök? És ne vicceljél xp? Minimum windows 7.
Ha javasolhatom akkor ne rakj rá XP-t. Tudom, én írtam, hogy vannak körülmények, amikor jobb, mint a Win7, de most ezek nem állnak fenn. G.
A kérdező hozzászólása: Na, ez marhajó... :/ Elindítja az XP telepítést, de odaér, hogy licensz-szerzõdés, nyomni kéne az F8-at, de hiába nyomom, semmit se reagál. Pgdn-re, meg Pgup-ra, meg ESC-re reagál. :( Valaki?
Az XP-ben nincs AHCI driver, ezért nem látja a SATA merevlemezt. Egyik lehetõség, hogy a BIOS-ban az AHCI-t átállítod IDE-re és akkor felmegy az XP, másik lehetõség a Win7 telepítése, ehhez nem kell a BIOS-ban turkálni.
Szóval: A Win7 jó ötlet, telepíteni meg így kell: [link] G.
A kérdező hozzászólása: Formázni sajnos nemtudom. Azt hol kell? Ilyet még nem csináltam. Packard Bell Easynote 5211-B2-452HG a pontos típusa. Vmi kínai gagyi szerintem....
sok új laptopnál csinálja ezt az xp... google vagy win7
+Bocs a szóismétlésért.
#1: Az XP régi, elavult meg lassan nem is támogatott, de semmiképpen sem vicc. Az, hogy nem ismered a körülményeket, amikor megfelelõ választás lehet, téged minõsít. #4: A Windows tökéletes ívben tesz rá, hogy mi volt elõtte a merevlemezen, felmegy az Linux, OSX, FreeDOS vagy bármi más után is, csak az elõzõleg eltárolt adatok visszaszerezhetõsége kétséges. Kérdezõ: Mi a gép pontos típusa? G.
a linuxt ext2 fájlrendszert használ a win pedig ntfs-t úgy hogy elõbb a linux telepítõvel meg kell a merevlemezt formázni ntfs-re csak utána fogod tudni a wint telepíteni
ha kekhalallal leall a CD-s telepito, vagy a lemez hibas, vagy a gep...
A kérdező hozzászólása: Mert mit csináljunk? B*sszuk falhoz? Viccet félretéve, én értek hozzá, de Linux-al még nem volt dolgom. De akkor töltök hozzá 7-et. KÖszi!
És ha egy rendes, modern OS-t raknál rá, mondjuk Manjaro-t? Annak a telepítõje biztosan nem száll el hibával.

Vettem egy netbook Acer aspire one D572 -t és nincs benne DVD -rom sem CD rom, van rajta egy Linux. De azt akarom megtudni hogy hogyan tehetnék rá Windows 7-et? /illetve lehet-e rá rakni?

Legjobb válasz: USB pendrive a megoldás. Kell egy 4 gigás üres pendrive. Utána a legegyszerûb módszer, ha letöltöd a Microsoft hivatalos programját USB telepítõ létrehozásához: http://www.microsoftstore.com/store/msstore/html/pbPage.Help..

USB pendrive a megoldás. Kell egy 4 gigás üres pendrive. Utána a legegyszerûb módszer, ha letöltöd a Microsoft hivatalos programját USB telepítõ létrehozásához: http://www.microsoftstore.com/store/msstore/html/pbPage.Help..
Lehet rá 7-et rakni, pendrive-ról (google millió találatot ad keresésre) vagy ha van valakinek a közelben külsõ dvd írója, akkor lemezrõl is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!!!
A kérdező hozzászólása: Bocsi hogy kicsit hülye vagyok ezekhez, de megcsináltam mindent amit oda irtatok ..... usb meg minden....a PC-men futna is a windows de a netbookon sehogy sem tudom elinditani, akkor sem ha akkor rakom be a sticket mikor bevankapcsolva és megnyitom és rámegyek az exe-fájlra...de akkor sem futtatja csak valami hibaüzenetet ir ki.
Ha sikerült a telepítõt usb-re rakni, akkor a pendrive-ot bekapcsolás elõtt rádugod a gépre, bekapcsolás után a BIOS-ban be kell állítani, hogy az USB-rõl boot-oljon, és így a következõ újrainduláskor a telepítést el tudod kezdeni.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Sikerült!
lehet, a legtöbben azt is csinálják vele
/*Ultimate Facepalm*/ De...
Minden nehézség nélkül.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek !!! Rendben van !!! De a gépnek nem lesz baja ??? Úgy értem nem lesz lassú vagy ilyesmi ???
Lassabb lesz, egy ido utan pedig hasznalhatatlan. Koszonhetoen a Vindoznak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!