Találatok a következő kifejezésre: Vonatkozik szabály új (6 db)

Gumilövedékes fegyver tartására, viselésére milyen szabályok vonatkoznak az új fegyvertörvény szerint?

Legjobb válasz: Mikori ez az "új" fegyvertörvény? Egyébként nem kell hozzá engedély, viselni sehol nem szabad, csak a saját magánterületeden. Úgy tudom, mostanában különben is enyhítenek a fegyvertartási szabályokon/elvárásokon. Viselni viselhetsz gázpisztolyt viselési engedéllyel, ami 2000ft, a kiváltása pedig csak annyiból áll, hogy bemész a legközelebbi rendõrkapitányságra, aláírsz néhány papírt és kiváltod.

Mikori ez az "új" fegyvertörvény? Egyébként nem kell hozzá engedély, viselni sehol nem szabad, csak a saját magánterületeden. Úgy tudom, mostanában különben is enyhítenek a fegyvertartási szabályokon/elvárásokon. Viselni viselhetsz gázpisztolyt viselési engedéllyel, ami 2000ft, a kiváltása pedig csak annyiból áll, hogy bemész a legközelebbi rendõrkapitányságra, aláírsz néhány papírt és kiváltod.
"gumilövedékes muzeális és gáz-riasztó revolver" nincs. Vagy ez, vagy az. Muzeálisra sehogy nem lehet viselésit kérni. Tartási meg nem kell, mert szabadon tartható. Gáz-riasztóra meg simán lehet viselésit kérni. Tartani azt is szabadon lehet persze.
Elsõ vagyok: Nem, viselheted is, mivel ezek a fegyverek hivatalosan gáz-riasztók, az hogy gumilövedéket is ki tud lõni egy teljesen mellékes dolog jogi szempontból.
A "muzeális és gáz-riasztó revolver"-t úgy értik, hogy van ilyen meg olyan verzió is. Jogilag csak az számít, hogy minek vizsgázik. Ha gáz-riasztó, akkor kapsz viselésit rá. Ha muzeális, akkor nem. Pont, ahogy az elõttem kommentelõ is írta.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem valamikor tavasszal, vagy nyár elején változtak a fegyvertarás szabályai – erre gondoltam. Tehát akkor – a fenti válasz szerint – olyan gázpisztolyra, mely gumilövedék kilövésére alkalmas, viselési engedélyt nem adnak ki. Sajnos az új szabályozással kapcsolatban nem nagyon lehet enyhítésrõl beszélni… A választ köszönöm!
Tudtommal a gumisok tekintetében nem változott semmi. A muzeélisokkal kavartak valamit. Gázgumisra továbbra is adnak engedélyt, az viszont biztos.
A kérdező hozzászólása: Egy konkrét kérdést tennék fel:"gumilövedékes muzeális és gáz-riasztó revolver"-re a csak gáz-riasztó fegyverhez hasonlóan igényelhetõ-e viselési engedély?
A kérdező hozzászólása: A "muzeális és gáz-riasztó revolver" meghatározás a Keserû Mûvek honlapján olvasható egy Magnum Defenderrel kapcsolatban.(http://keseru.hu/keseru/magnum-defender) Azzal tisztában vagyok, hogy gáz-riasztó fegyvert lehet otthon tartani és ahhoz, hogy közterületen magamnál tartsam, viselési engedélyt kell kérni. Az nem világos számomra, hogy olyan gáz-riasztó fegyver, mely gumilövedék kilövésére alkalmas csak otthon tartható-e?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, így már világos a helyzet.

Vonatkozik szabály az új bekezdés első szava előtti behúzás mértékére?

Legjobb válasz: Nem. Sõt nem is szükséges az elsõ sor behúzása. A word alapértelmezetten 1,25 cm-t húz be. "Ez a standard". De ez nem szabály.

Nem. Sõt nem is szükséges az elsõ sor behúzása. A word alapértelmezetten 1, 25 cm-t húz be. "Ez a standard". De ez nem szabály.
Az utolsó válaszadó valamit félreért a tipográfiában. :) A behúzás mértékének azonosnak kell lennie az egész szövegben. A kimenetsornak kell hosszabbnak lennie mint a behúzásnak! A behúzás mértékét 1 vagy 2 négyze vagyis a betûnagyság egy vagy kétszeresének illik lennie.
Vonatkozik rá szabály! A behúzásnak nagyobbnak ill. hosszabbnak kell lenni az elõtte lévõ bekezdés utolsó soránál!

A közoktatási szabály új fszságai szerint az ingyenes tankönyvbirttokosoknak csak a tankönyvekbe nem szabad írni vagy kárt tenni benne vagy a munkatankönyv/munkafüzetekre is vonatkozik ez?

a szabályzatban emlékezetem szerint Tankönyv van említve és nem MUNKAtankönyv/MUNKAfüzet. Hiszen majdhogynem elkerülhetetlen a munkafüzetbe való írás és én már sajnos figyelmetlenül beleírtam a feladat megoldását viszont a tankönyveket óvom. egy Nyolcadik . osztályos tanuló


Ha felvenném a szoc polt új építésű lakásra, akkor van vmi szabály arra vonatkozóan, hogy mikor adhatom el ezt a lakást?

Legjobb válasz: nincs, ez úgy müködik, ha eladod a lakást akkor az új lakásra amit veszel belöle, át kell terhelni a szocpolt. vagy ha nem fekteted be a pénzt akkor ki kell fizetni. mielött eladod tehermentesíteni kell, és szocpol is teher, ha nem is kell vissza fizetni. arra figyelj hogy a megeleölegezönél ha nem teljesítitek a gyereket és ennek válás az oka pl akkor csúnya kamatokkal kell vissza fizetni. mi házépítést kezdtünk és most eladtuk válás miatt a házat 2 M szocpolt vissza kell fizetnünk, amivel nincs is baj, de 600000 Ft a kamat. ebben benne van a banki kamat és a az állami is. most az állami 10 %-os.

nincs, ez úgy müködik, ha eladod a lakást akkor az új lakásra amit veszel belöle, át kell terhelni a szocpolt. vagy ha nem fekteted be a pénzt akkor ki kell fizetni. mielött eladod tehermentesíteni kell, és szocpol is teher, ha nem is kell vissza fizetni. arra figyelj hogy a megeleölegezönél ha nem teljesítitek a gyereket és ennek válás az oka pl akkor csúnya kamatokkal kell vissza fizetni. mi házépítést kezdtünk és most eladtuk válás miatt a házat 2 M szocpolt vissza kell fizetnünk, amivel nincs is baj, de 600000 Ft a kamat. ebben benne van a banki kamat és a az állami is. most az állami 10 %-os.
Szia! Igen van. Itt megtalálod bõvebben: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/..

Hogyan, és honnan lehet megtudni, hogy egy új vállalkozás ötlete legális e? Illetve, hogy milyen szabályok vonatkoznak rá?

Van egy ötletem amit úgy t?nik még senki se csinál az országban.

Legjobb válasz: Ha privátban megírod, akkor tudok segíteni. Negyedéves jogászhallgató

Ha privátban megírod, akkor tudok segíteni. Negyedéves jogászhallgató
vagy például kérdezd meg itt.
Felnõtt ember azért általában tudni szokta, hogy mit szabad tenni és mit nem. Nagyon a legalitás határán lehet ha nem tudod. :)

Ha kb.2 hónapja nincs munkám, de tartósan beteg gyermekem után GYES-t kapok, akkor hogy alakul a biztosítási jogviszonyom? Ha sikerül a közeljövőben újra munkát találnom, akkor milyen TP/GYED/GYÁS szabályok vonatkoznak majd rám?

Ezt az id?szakot megel?z?en 10 év folyamatos munkaviszonyom volt.

Legjobb válasz: Ha nincs munkaszerzõdésed, nincs biztosított jogviszonyod. Azonnnal be kellett volna menni a munkaügyibe és bejelentkezni, ha még nem tetted meg, tedd meg. Ha dolgozni fogsz megint, akkor dolgozol, a gyesben ebbõl a szempontból nem áll be változás.

Ha nincs munkaszerzõdésed, nincs biztosított jogviszonyod. Azonnnal be kellett volna menni a munkaügyibe és bejelentkezni, ha még nem tetted meg, tedd meg. Ha dolgozni fogsz megint, akkor dolgozol, a gyesben ebbõl a szempontból nem áll be változás.
A kérdező hozzászólása: GYES mellett hiába jelnetkezem be munkanélkülibe, nem jár semmi.
Én is úgy tudom, hogy gyes mellett nem lehet elmenni munkanélkülire, vagy ez vagy az. Ha majd újra dolgozni fogsz, akkor szerintem ugyanúgy kaphatsz majd gyest, gyedet, tgyást. Bár én úgy gondolom, hogy jobb ha egy két évet lehúzol majd az új munkahelyeden, az a tuti. Elég érdekes ez a 30nap megszakítás nélküli fogalmazás, valahogy nem egyértelmû. A gyes mellett ugyanúgy dolgozhatsz jelenleg, úgyhogy azzal nem kell semmit sem tenned. Szerintem ha simán csak gyesen vagy akkor biztosított vagy. Bár errõl már olvastam olyat is, hogy valami négyezret kell fizetni az apehnek, vagy az önkormányzatnak ilyen egészségügyi vmi néven, hogy legyen biztosításod. De ha szociálisan rászoruló vagy akkor az önkormányzat kifizeti helyetted. Valami ilyeneket olvastam. De keress rá a neten, a fórumokon. Vagy valami tb szakértõt kérdezz meg. Ha megtudod írd meg ide mindenképpen.
Gyes mellett biztosított vagy!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!