Találatok a következő kifejezésre: Voltam uh-on, mondták (55 db)

Én 25 hetes kismama vagyok tegnap voltam UH-on és a doki ezt megelőzően 2 UH-on is azt mondta, hogy kisfiam lesz most viszont tegnap közölte velem, hogy lehet még sem fiú, mert nem látja a fütykösét! Ekkorát tévedhet egy orvos?

Eddig fiú most meg talán lány?

Legjobb válasz: Én sok olyat hallottam már, hogy azt mondta a doki, h x, aztán mágis y lett a szülés után. Ezek a tévedések persze mindig a 2D-s UH alapján voltak.Szerintem a !D-s Uh lesz a biztos, addig ne éld bele magad semmibe. Ott neked is egyértelmû lesz, ha éppen mutogatja magát. Én mindig kislányt szerettem volna, a párom fiút. És nekem is fiú érzésem volt, álmomban is fiú lett. Aztán kiderült, hogy kislány lesz. És nem éreztem magam boldogabbnak tõle, és a párom sem csalódottabbnak egy pillanatig sem. Hisz az a lényeg, hogy egészséges legyen, bármennyire közhelyes is.

Én sok olyat hallottam már, hogy azt mondta a doki, h x, aztán mágis y lett a szülés után. Ezek a tévedések persze mindig a 2D-s UH alapján voltak.Szerintem a !D-s Uh lesz a biztos, addig ne éld bele magad semmibe. Ott neked is egyértelmû lesz, ha éppen mutogatja magát. Én mindig kislányt szerettem volna, a párom fiút. És nekem is fiú érzésem volt, álmomban is fiú lett. Aztán kiderült, hogy kislány lesz. És nem éreztem magam boldogabbnak tõle, és a párom sem csalódottabbnak egy pillanatig sem. Hisz az a lényeg, hogy egészséges legyen, bármennyire közhelyes is.
27 hetes kismama vagyok. A nagyobbik fiam 5 éves. És most is kisfiút várok. Nem tudom, hogy hogyan tudják félrenézni, vagy elnézni a dokik a "dolgot", mert nálam mind a kettõnél nagyon látszott hogy fütykös van:) tisztán látszott a zacsi, és a hegye is:) még fordított helyzetet el tudok képzelni, hogy elõször azt mondják lány, utána meg hogy fiú, de így.... na mindegy! tudom, könnyû azt mondani, hogy ne legyél elkeseredve, de próbáld meg! a lényeg tényleg az, hogy egészséges legyen! örülj neki, hogy ez most a legnagyobb probléma!:) boldog babavárást!
Valamelyik csatornán láttam egy mûsort, ahol mutatták a bébi fejlõdését a pocakban, és mondták is, hogy az elsõ hetekben (amikor már látszik a pici formája) mind a két nemû babának van egy kis "nyulványa" ott, ami maga az ivarszerv, és ez kislányoknál visszahúzódik.. Nem akarok nagy hülyeséget mondani, csak lehet, hogy ilyesmi az oka. Még nem biztos így sem, hogy kislány lesz, állítólag a fiúk szégyellõsebbek és lehet, hogy épp elbújt. De gratulálok nagyon, bármilyen nemû is lesz a bébi!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a biztatást nagyon jól esik! Tiszta szívembõl kívánok mindenkinek Boldog babavárást!
Szia! Mi 27 hetesek vagyunk, az elsõ 3 UH-n kisfiút láttak, majd közölte az orvos, hogy fütyinek igen nagy lenne amit lát, ( egy férfi megirigyelhetné), végül beismerte, hogy a köldökzsinórt látta.Tegnap viszont a 4Dn mondta a dr.nõ, hogy egy mozgékony pici hölgy lakik odabenn.Ilyenek elõfordulnak! További szép babavárást!
mi meg pont fordítva voltunk. elõször kisfiút mondtak, utána meg lányt.
hány hetes vagy?
elsõ vagyok: én pénteken voltam utoljára uh-n (31-32. hetin), de ott a balga fejemmel elfelejtettem rákérdezni, hogy mit lát a doki, mert ezt más orvos csinálta, kíváncsi lettem volna, hogy õ mit mond.
melyik kórházban voltál Pécsen? ki vizsgált?
A kérdező hozzászólása: 28 hetes vagyok!!Egyszerûen nem értem...:D
Szia!Az idei év kislányos!!!!6 hete szültem és az alatt a pár nap alatt amíg bent voltunk mindössze csak egy kisfiú született.Na jó ez nem garancia hogy kislányotok lesz, de te mit érzel?Én ahogy megtudtam hogy várandós vagyok azonnal azt mondtam mindenkinek a környezetemben, hogy tuti kislányunk lesz és mit ad Isten Május 5.-én egy hihetetlenül gyönyörû kislányt szültem.Tehát bejött a megérzés.Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: 2hónapja abban a tudatban éltem, hogy kislány, mindenki azt mondta, hogy az, mert a hasam olyan lányos....erre ma az uh.on, a doki kinyögi kisfiú...ha valaki ért hozzá, szívesen elküldeném neki a felvételt, elemezze ki, hogy tényleg az e...
A kérdező hozzászólása: Szekszárdon voltam a Medi-Centrumban, ez egy magán rendelõ. Pécsen is voltam, ott a Vizer dr. vizsgált. Õ mondta, hogy kislány...

Ma voltam uh-on es 6hetes és 4 naposnak mondta a doki de a mensihez képest 8 hetesnek kéne lennem! Kis szívhangot észlelt a gépen de kisebb a koránál a magzat ez nagyon aggaszt! Szerintetek ez nem jó jel?

Legjobb válasz: 3-4 hét eltérés már aggasztó lenne!! (nekem 2-3 hetesnek mondta a doki a 7. héten az elsõ vetéléssel végzõdõ terhességet,3-4 hetesnek pedig a 2. vetéléssel végzõdõ,szintén 7 hetes terhességet!) Neked valószínû,hogy csak késõbb volt peteérésed! Nekem,rendszertelen volt a menstruációm az utolsó szülés óta,és a menstruációtól számolva 10 hetesnek kell volna lennem,az uh-n viszont 8+4 hetes babát látott... Ami a vélt fogantatástól számolva sem jött ki sehogy! Ne aggódj!! Minden rendben van!! Majd pár hét múlva a 12. heti uh-n meglátod!! :-) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3lányos,11hkm

3-4 hét eltérés már aggasztó lenne!! (nekem 2-3 hetesnek mondta a doki a 7. héten az elsõ vetéléssel végzõdõ terhességet, 3-4 hetesnek pedig a 2. vetéléssel végzõdõ, szintén 7 hetes terhességet!) Neked valószínû, hogy csak késõbb volt peteérésed! Nekem, rendszertelen volt a menstruációm az utolsó szülés óta, és a menstruációtól számolva 10 hetesnek kell volna lennem, az uh-n viszont 8+4 hetes babát látott... Ami a vélt fogantatástól számolva sem jött ki sehogy! Ne aggódj!! Minden rendben van!! Majd pár hét múlva a 12. heti uh-n meglátod!! :-) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3lányos, 11hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jó szavakat , remélem minden rendben lesz már van egy 6, 5 éves fiam de nála minden olyan jól ment. Most a doki sem volt olyan lelkesítõ ezért nagyon elszomorodtam.
Nekem 9+6nál volt 8hetes uh szerint, de én biztosra tudom melyik nap fogant, de a 12.heti uh-n már 15hetes lett. Nyugodj meg semmi baj, ha gáz lenne a doki szólt volna :-) 31hkm
Nekem is nagyjából ilyenkor nézték, egy héttel volt kisebb a baba. Aztán a 12. hétre behozta, most tartja a korát. Ne aggódj, még simán behozhatja.
egy picit késõbb foganhatott, nem középidõben. Nálunk is ez volt az elsõ babánál, rá is húzott 1 hetet végén és így idõben született. Ne aggódj, ha valami gond lenne, a doki szólt volna.
A mostani dokik elég bunkóak tudnak lenni néha! Ne aggódj, nekem is kisebb volt, de nekem már a 9. hétre behozta méretét. :) Neked is befogja, vagy egyszerûen a doki mondott hülyeséget. Az is megesett már nálam.

Ma voltam uh-on 2.7*4.2petezsáknak impolálható képlet látható.Azt mondta a doki lehet egy héttel korábbi a terhesség, 1.5 múlva ujabb uh.vizsgálatKét teszt is pozitív volt menszesz elmaradt.Ki járt még igy ahogy én, aggodom kicsit. Valaki?

Legjobb válasz: nem tudta megállapitani a doki 1.5hét mulva ujabb uh-ra kell mennem.Mert valószinûleg picike,nem annyi idõs mint gondoltam én 5 hetesnek hittem magam,de valószinûleg a megtermékenyülés 1hétel késõbb történt.Aggodom mi van ha nem lesz terhesség?:(:(

A kérdező hozzászólása: nem tudta megállapitani a doki 1.5hét mulva ujabb uh-ra kell mennem.Mert valószinûleg picike, nem annyi idõs mint gondoltam én 5 hetesnek hittem magam, de valószinûleg a megtermékenyülés 1hétel késõbb történt.Aggodom mi van ha nem lesz terhesség?:(:(
Szia, 4hetes terhes voltam, csak a petezsákot láttuk, közölte Ha terhes vagyok akkor az az 2pozitív teszt után, mennyek vissza 2hét múlva, két héttel késõbb volt baba szívverés minden ami kell, 6 hetesen és utána is visszarendelt, mert szerinte picike volt a pici... azután persze átirányított a terhesgondozóba... Ha nem telt el 2hét a menszi elmaradása után akkor teljesen normális az eredményed. Nyugalom.
Szia! ez tök normális fõ a nyugalom. Mennyi idõs terhes vagy? szia
2. vgayok. Nyugodj meg. Szeritnem midnen oké lesz. szia

Tegnap voltam uh-on, és mondta az orvos, hogy már kéne lennie embriónak 7hetesen, a szikhólyag nő a petezsák is, és 4nap múlva kell menni, hogy legyen benne embrió. Lehetséges hogy addig ott lesz? At is mondta hogy a vártnál kisebb.

Legjobb válasz: Lehetséges,hogy ott lesz.Az utolsó mensi elsõ napjától számolják a 7 hetet.Ha késõbb volt peteérésed,mint középidõ,akkor lehet kisebb.Én is így voltam,mindig 1 héttel kisebb volt a babám,és késõbb is született 1 héttel a kiírt idõponttól.:)

Lehetséges, hogy ott lesz.Az utolsó mensi elsõ napjától számolják a 7 hetet.Ha késõbb volt peteérésed, mint középidõ, akkor lehet kisebb.Én is így voltam, mindig 1 héttel kisebb volt a babám, és késõbb is született 1 héttel a kiírt idõponttól.:)
Lehet, hogy késõbb fogant! Szerintem ne izgulj!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm, kicsit megnyugodtam, de igazából majd holnap tudok csak, mert akkor kell mennem uh-ra. szorítsatok:)

Segítség! 32 hetes km vagyok, ma voltam UH-on és azt mondták hogy két héttel nagyobb a baba, tehát ő 34 hetes, a méretei: BPD:87 mm; AC: 312 mm; FL: 61mm, normális ez? A múlt héten hagytam abba az Elevit szedését, lehet a vitamin miatt ilyen nagy?

Legjobb válasz: Ezen nem szabad izgulni, nekem meg pont hogy 1 héttel kisebbnek mondták. Az utolsó menstruációtól csak a várható szülés idõpontját számolják ki, a peteérés mindenkinek máskor van a cikluson belül. Nekem azt mondta a dokim, hogy az elsõ ultrahangon megállapított kor a legpontosabb. Nekem a 7 héten azt mondták, hogy 5 hetes terhes vagyok. Az elevittõl nekem nem lett nagy a babám és inkább szedd, ebben a hideg téli idõben, kell a vitamin. Remélem tudtam segíteni abban, hogy megnyugodj kicsit.

Ezen nem szabad izgulni, nekem meg pont hogy 1 héttel kisebbnek mondták. Az utolsó menstruációtól csak a várható szülés idõpontját számolják ki, a peteérés mindenkinek máskor van a cikluson belül. Nekem azt mondta a dokim, hogy az elsõ ultrahangon megállapított kor a legpontosabb. Nekem a 7 héten azt mondták, hogy 5 hetes terhes vagyok. Az elevittõl nekem nem lett nagy a babám és inkább szedd, ebben a hideg téli idõben, kell a vitamin. Remélem tudtam segíteni abban, hogy megnyugodj kicsit.
16.33-as vagyok. A 34 negyedik héten mondták 33 hetesnek. Ez kimaradt az elejébõl.
Szia! Ezen ne izgulj, örülj neki, hogy ilyen jól fejlõdik a babád. Az én babókám is nagyobb a kelleténél, de én örülök. Hidd el, a 37. hét körül már örülni fogsz, hogy jól fejlett, mert talán akkor elõbb is kibújik majd:)
Szerintem sem kell aggódnod, a babád méretei teljesen normálisak! Egyébként is 10% eltérés lehet a valós és a uh által becsült adatok között! Nekem a 40.héten az uh vizsgálaton 2700g-ot mondott a babámra a nõci, rá 12órára 3000g-os babám született, pedig nem is ettem semmit közben!
Pedig 17:22-nek igaza van. Az UH csak egy becslést ad, ami 10%-ban eltérhet a valóságtól lefelé is, meg felfelé is, és ez teljesen normális és gyakori. Sõt, többet mondok: az eddig legnagyobb becslési hiba 2, 5 kiló volt! (Nyilván ez egyedi és egyszeri eset.)
Vitamintól NEM NÕ ÓRIÁSBÉBI. Nem tudom, ki terjeszti ezt a marhaságot. A te babád nagyobbra nõtt az átlagnál, valószínûleg genetikusan ilyen.
És miért nem tõlük kérdezted meg hogy ez baj-e?
Hány grammra becsülték?
Szia! Ez tényleg genetika, én nem szedtem vitaminokat, nagyon vékony vagyok. A második leányzómat 56 kilóval szültem és 4 kiló lett, senki nem nézte volna ki belõlem, mert pici hasam volt. Most várom a 3. babát, a 30 hetes uh eredményei: BPD: 82 mm, AC: 285, FL: 61 mm, becsült súlya 1930 gramm. A fej és haskörfogat szerint 33 hetesnek felel meg és én 30 hetesen voltam. Én is kérdeztem, hogy ez igy oké? Az mondta a doki, hogy minden rendben, de hatalmas a bébi. Most is csak 56 kiló vagyok, viszont hatalmas a pocakom, a dokim is azt mondta, hogy a hasam méretébõl gondolta, hogy nem lesz egy törpe a baba. És tényleg nem szedtem vitamint. És még csak nem is foganhatott elõbb, mert a párom éppen félidõben ért haza külföldrõl. Szerintem ez nálad is teljesen normális. Kicsit nagyobb bébire számíthatsz. De még az is lehet, hogy az uh se teljesen pontos. Könnyû szülést kívánok neked is! 35 hetes km.
En ugyanilyen adatokkal 38+1-re szultem, 3600gr-os babat!Szamithatsz ra h kesobb is jo nagy lesz(6hosan 9500gr volt). Viszont tenyleg nem a vitaminoktol fugg, hanem genetika, ahogy mar irtak elottem.
A kérdező hozzászólása: A többi válaszolónak meg köszönöm a segítséget!!!
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak írnám, hogy megkérdeztem, de nem nyugtatott meg a válaszuk.Amit meg te írtál az meg nem válasz a kérdésre!!!
A kérdező hozzászólása: 2450 gr-ra.

15 napja késik a havim. Mikor 13. napja késett voltam uh-on. Nem lattak terhességet. A méhnyálkahártyámra mondták, hogy meg van vastagodva 11mm. Meg, hogy nem volt peteérésem most. Van esély a terhességre? Március 26-án jött meg utoljára.

Legjobb válasz: igen van esélyed! nekem a 19. napon volt uh. már látszott a terhesség. persze attol függ mennyire volt rendszeres a havid. teszt? az mutatja a leghamarabb én kimaradt vérzés ideje után 10 nappal teszteltem és erõs pozitív volt azóta hogy áll a helyzet?

igen van esélyed! nekem a 19. napon volt uh. már látszott a terhesség. persze attol függ mennyire volt rendszeres a havid. teszt? az mutatja a leghamarabb én kimaradt vérzés ideje után 10 nappal teszteltem és erõs pozitív volt azóta hogy áll a helyzet?

Utolsó mensim juni 10-én volt, megállapították, hogy kisbabát várok (aug.6-án voltam UH-on), ott azt mondták 5 hetes, a legközelebbi UH szept.9-én lesz, nem lehet, hogy elszámolták?

Legjobb válasz: nem. van ahol nincs fejlõdéskövetõ azaz kéthetente elõirt ultrahang. megnéznek hat és 10 hetesen. nincs ezzel gond....

nem. van ahol nincs fejlõdéskövetõ azaz kéthetente elõirt ultrahang. megnéznek hat és 10 hetesen. nincs ezzel gond....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, holnap felhívom a dokit akihez mennék, hogy esetleg nem tudna idõpontot adni.Egyébként ezt elfelejtettem leírni, hogy az elsõ babánk nehezen sikerült, ezért én mindig naptárt vezettem az együtt létekrõl, így tudom, hogy június 22-én ás 26-án voltunk együtt a párommal úgy, hogy nem védekeztünk, mert tudtam, hogy e körül lesz peteérésem.Ezután már pozítiv teszt volt és vérvizsgálat.Ugyhogy tényleg nem értem.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy az ingyenes de amikor elõször elmentem azt mondták nem vagyok terhes csak lehet hormonzavar és iszonyat ami ott van, a doki és az asszisztensek elõtt kellett levetkõznöm, mert nincs öltözõ és egyébként oda még késõbb kaptam idõpontot :S.
Elméletileg az utolsó mensitõl számolják a terhességet, ami augusztusig nem 5 hét, hanem jóval több. Nem júliust akartál írni? Ha június, akkor több hetes lenne, de elképzelhetõ, hogy az ultrahang alapján kisebb korú a baba, ezt az orvos így látta. De a következõn a méretek alapján közelebbit is tudnak majd mondani.
hívj fel pár magándokit, biztos van aki ad idõpontot akár már holnapra is ezek után.
se menzi dátum semmi csak egy összecsapott lelet... na akkor egy szakbarbárt kaptál ki... Akkor nincs más hátra, mint elõre, telefonkönyv felcsap, és magánrendelések keresése, vagy türelem..
A kérdező hozzászólása: Leírom mi áll a papíromon:10, 2 mm-es petezsák látható, douglasban folyadék nincs, grav.s 5, ennyi és semmi más.
Nézd, ezek után én megnézném az a lelet, amit most kaptál, szerintem a doki hebrencs, kapkodással júliustól számol téged. Mert félre hallotta. És még akkor sem tûnne fel neki a tévedése, ha épp az utolsó héten lennél... Pláne ha hosszú napja, éjszakája volt, vagy már idõsödik. Nézd meg a lelet, mit írt utolsó menzesznek. elég könnyû félre érteni júnit júlit. Pláne, hogy van pozitív terhességi teszted, vérvizsgálat eredményed majd két hónapja. És néha a doki is lehet szórakozott... Ha a leleten utolsó menzi helyesen van, és biztosan nem hallott félre az orvos, akkor passz, másik orvos véleménye(amit meg nem hiszek, hogy ne találnál, napokon belüli idõpontra, csak hetekre)
Szia. nekem is 06.10-én volt az utolsó mensim és tegnap voltam pont 10 hetes.
Esetleg közelben kórház? Vagy másik sztk? Vagy telefonkönyv, magán orvos. Spec én ilyen esetben kifizetnék nagyobb összeget is, mintsem elszámoljanak. 9hetes6napos, 10.hétben vagy, erre azt mondja a doki, hogy fele a kicsi. Most vagy nem júni, és remélem nem kevered a júnit júlival(anyum igen:D) és tudod mikor volt utoljára. Vagy nagyon hülye az orvosod. Ha az elsõ, és elnézted az idõpontot, akkor lehetsz 5hetes4napos. Ha hülye a doki, nézd meg a leletet, milyen dátumot írtak utolsó menzire. Mert lehet félre hallotta, és simán csak a dátum alapján ráírják, hogy mennyi idõs terhes vagy. Velem megcsinálták. 32hetes voltam, júli2re kiírva, és júni2írtak a leletre, helybõl 36hetes lettem, a dokinak meg nem tûnt fel, nem volt akkor Uh mondjuk... de amilyen vénség volt...:D
na ezt sem gondoltam volna. akkor várj türelemmel. szorítok nagyon.
szerintem hívd fel újra az új dokit és vázold fel a helyzetet hátha tud elõbb adni idõpontot, mondd el neki mi a helyzet. vagy addigis menj be az sztk-ba az ingyenes.
A kérdező hozzászólása: Nem mondott semmit, annyit, hogy 5 hetes.A védõnõm mondta, hogy menjek másik dokihoz, de oda csak szept.9-re kaptam idõpontot.
és aug. 6-án 8 hetes voltál, ergo szívhangnak már kellett volna lennie, nem volt? azért az 5 héthez képest ez elég nagy különbség. a doki mit mondott?
ez érdekes, mert elvileg betöltött 9. hetes vagy.
A kérdező hozzászólása: Júniusban volt az utolsó és ezért aggódom, hogy nem számolták-e el, mert a mensesem szerint a következõ UH-on már 13 hetesnek kellene lennie.
Szia! Megnyugtatlak, nekem június 5-én volt utoljára mensim. Valamikor késõn foganhatott a baba, mert a nemvárt után kb. 2, 5 héttel mutatta ki a teszt! Mensitõl számolva 11. hetes vagyok, de a méretek alapján valójában 8 hetes a babóca. Az uh és a méretek pontosabbak, mint a peteérés. (A spermiumok is életképesek pár napig, hála az égnek.) Amikor jelentkeztem a genetikai uh-ra, ott is az utolsó uh és babaméret alapján adtak idõpontot. Mondta is az asszisztens, hogy van egy kis csúszás a mensihez képest. Ameddig a baba szépen fejlõdik, ver a pici szív, addig nincs baj. A genetikai uh-n már pontosabb idõt tudnak majd mondani. :) Fel a fejjel, ott van a pocaklakó, ez a lényeg.

Múlt hét hétfőn voltam uh-on akkor voltam 29-ik hétben. A doki mindent rendben talált azt mondta jó minden, de még a nemét nem tudta megmondtani, mert nem úgy volt fordulva. Van még esély arra, hogy még a születése előtt kiderül?

29-én kell visszamennem,a méhszájat ellen?rzi.Mikor várható a következ? uh?

Legjobb válasz: Nekem az utolsó kórházi ultrahang a 32.héten volt. Elõtte voltunk háromszor is 4D ultrahangon. A babám sehogy se akarta megmutatni magát. Reménykedtem, hogy még lesz egy kötelezõ kórházi ultrahang a 38.hét körül, de nem volt :( Így akkor tudtuk meg, hogy kislány, amikor megszületett. Drukkolok neked, hogy te megtudhasd, de amúgy a meglepetés se rossz!!

Nekem az utolsó kórházi ultrahang a 32.héten volt. Elõtte voltunk háromszor is 4D ultrahangon. A babám sehogy se akarta megmutatni magát. Reménykedtem, hogy még lesz egy kötelezõ kórházi ultrahang a 38.hét körül, de nem volt :( Így akkor tudtuk meg, hogy kislány, amikor megszületett. Drukkolok neked, hogy te megtudhasd, de amúgy a meglepetés se rossz!!
Persze, hogy van még esély!Nagylányommal az utolsó hónapban tudtuk meg, hogy lány, kicsivel pedig 7, 5 hónaposan...Pedig mi nem voltunk 4d-n. Szerintem a lényeg, hogy egészséges legyen! :)
4d ultrahangon voltatok? ott se mondtak meg? meg egyszer fognak UH-ni, a 36. hetben, meg ha magandokid van (akinek nincs fogadott dokija, ott nem tudom hogy megy), minden alkalommal csinal uh-t, szóval bármikor megmutathatja magát ott is. jó szégyellõs a picid :) ) az enyém is késõn mutatta meg magát, a 19. heti 4dn, de azóta minden uhn kerdezik tudjuk e a nemét, sõt a legutobbin (nekem is 29.het) a doki még a kis herezacsijait is megmutatta :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, remélem azért én elõbb megtudom, mint hogy a szülõszobába kerülök, de a lényeg, hogy egészséges legyen.

37. hétben járok. Tegnap voltam uh-on. Eddig mindig 4 nappal nagyobb volt a babám, most meg azt mondta az orvos, hogy 9 nappal le van maradva. Most 2630 gramm. Miért lett kisebb a babám?

A fej átmér?je kisebb, de a térfogata és a hasa nagyobb, mint az internetes átlag. Most akkor nem fejl?dik a babám?? Aggódom, segítsetek.

Legjobb válasz: Ne aggódj, nincs semmi baja! Az UH csak becsüli az értékeket, egyáltalán nem biztos, hogy ekkora a babó. Én hallottam már olyan esetrõl, hogy rémiszgették a kismamát le van maradva a kicsi súlyban, nagyságban, aztán mikor megszületett 4 kg-os babó volt, teljesen jó méretekkel.

Ne aggódj, nincs semmi baja! Az UH csak becsüli az értékeket, egyáltalán nem biztos, hogy ekkora a babó. Én hallottam már olyan esetrõl, hogy rémiszgették a kismamát le van maradva a kicsi súlyban, nagyságban, aztán mikor megszületett 4 kg-os babó volt, teljesen jó méretekkel.
Jaj ne butáskodj! Minden rendben van a bébiddel, nekem is hol nagyobb, hol kisebb. Teljesen változó a fejlõdésük üteme. Tényleg ne aggódj feleslegesen! Az orvosod úgy is szólt volna ha valami baj lenne, én úgy tudom egy-két hét csúszás megengedhetõ! Tehát ne aggódj! Élvezd ki még a kismamaságod heteit! Szép szülést!
szia! nekem 36.héten 2600grammot mondtak és 37 hétre született 3 kg-val, ne aggodj emiatt.meg mindenki mást örököl, mások az adottságok stb...és még van 3 hete a babócáddnak odabent.
Szia! Ne aggódj! Nekem a 33. héten 2400g-ra becsülték a súlyát, a 36. héten meg "csak" 2600g-ra. Gondolhatod, hogy megijedtem, mert 3 hét alatt hízott volna annyit, amit 1 hét alatt kellett volna. De a dokim megnyugtatott és a védõnõm, hogy elég, ha az UH-on csak 1mm-rel is arrébb teszik a csillagot, már teljesen téves adat jön ki. Szóval nekem is teljesen benézte a szonográfus, lehet, neked is. Egyébként is: csak átlag adatok szerint nézik, márpedig minden baba más. Mi sem vagyunk egyformák. Szóval nyugi, biztos, hogy minden rendben van!! Szintén 37 hetes
Semmi gond! Teljesen átlagos a babád! Teljesen eltérõen fejlõdnek és az uh csak súlyt BECSÜL! A mért adatokból és ez nem biztos. Az én lányom 37. hétre született 2830 grammal és 50 centivel és elképesztõen husis baba volt, olyan combjai voltak (vannak), hogy a dokik és a nõvérek nem akarták elhinni! 5 hós kislány anyukája.
Ne aggódj, az ultrahangon mért adatok elég csalókák! Nekem az elsõ babánál a 40. héten 2700 g-ra becsülték a súlyát, és végül a 41. héten 3500 g-mal született! Nem hinném, hogy 1 hét alatt hízott volna csaknem 1 kg-t, fõleg hogy a babák csak a 38-39.hétig nõnek, utána nem jellemzõ a súlygyarapaodás, sõt inkább csökkenés várható, ha a méhlepény már annyira el van örgedve.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!