Találatok a következő kifejezésre: Voltam dokinal huvelyi (22 db)

Májusban volt missed ab-om. Most voltam dokinál, hüvelyi ultrahangot csinált, minden rendben van, ciklusaim 28 naposak! Mégis úgy félek, hogy sikerülhet-e teherbe esni? Hogy csináljam, hogy ne akarjam olyan görcsösen?

Legjobb válasz: Ez mindig nagyon nehéz kérdés. Én ugyanígy jártam, szintén májusban és most megint próbálkozunk. Az elején nagyon rá voltam görcsölve, de most megbeszéltem magammal, hogy nem ezen fogom törni a fejem egész nap, mert akkor beleõrülök. Sajnos sok rosszat is, de vannak olyan kismamák, akik szintén átestek ezen és másodszorra boldog anyukák lettek. Próbálj meg odafigyelni magadra és hogy egészségesen élj, és akkor Te már mindent megtettél. Szorítok, hogy sikerüljön!

Ez mindig nagyon nehéz kérdés. Én ugyanígy jártam, szintén májusban és most megint próbálkozunk. Az elején nagyon rá voltam görcsölve, de most megbeszéltem magammal, hogy nem ezen fogom törni a fejem egész nap, mert akkor beleõrülök. Sajnos sok rosszat is, de vannak olyan kismamák, akik szintén átestek ezen és másodszorra boldog anyukák lettek. Próbálj meg odafigyelni magadra és hogy egészségesen élj, és akkor Te már mindent megtettél. Szorítok, hogy sikerüljön!
Szia! Nekem mot hétfõn volt mûtétem és nagyon elvagyok keseredve de közben meg próbálok ujult erõvel a következõre koncentrálni, de nem görcsösen.Inkább azon jár az agyam mindig hogy igen is nagyon egészséges életmódot élek addig is hogy mindent megtegyek hogy mihamarabb sikerüljön és egészséges legyen. Sok sikert neked is!
Szia! Nekem júniusban volt spontán vetélésem mûtéti befejezéssel. Utána én is nagyon féltem, hogy egyáltalán össze fog-e jönni és ha igen, egészséges lesz-e. A hét elején kiderült, hogy 3 hónap után újra babát várok (elvileg pont akkor fog születni, amikor az elõzõvel elvetéltem). Bár van bennem egy kis féleleme, de optimistán nézek a jövõbe. Szerintem Te is tegyél így, már most szedjél terhesvitamint és akkor minden rendben lesz! Szorítok!

Számításaim szerint 5 hét+3 nap telt el az ut. Menszesz óta, ekkor voltam dokinál hüvelyi UH-t csinált, a leletre az van írva hogy in utero szabályos 8 mm-s petezsák, de semmi több és hogy 7 hetes vagyok. Szerintetek?

Kértem uh képet és a petezsákban ott van egy kis fehér folt, de a leleten semmi több nincs. A végzett vizsgálatoknál ott van a magzati szívhang doppler vizsgálat is, de nem mondott semmit hogy hallott e valamit vagy sem. 3 hét múlva kell kontrollra mennem.

Legjobb válasz: Ha 5 hetes lennél akkor nem látott volna még petezsákot sem. 7 hetes vagy és minden oké, ilyenkor még nem is kell feltétlen lennie szívhangnak, nekem sem volt egyik gyereknél sem. Boldog babavárást! :)

Ha 5 hetes lennél akkor nem látott volna még petezsákot sem. 7 hetes vagy és minden oké, ilyenkor még nem is kell feltétlen lennie szívhangnak, nekem sem volt egyik gyereknél sem. Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Értem. De a leletre embrió sincs írva, a petezsákban pedig ott van a fehér foltocska. Az szikhólyag lenne? Bár azt sem írta rá :(
lehet arra értette h a baba 7 hetesnek felel meg. Én pl 12 hetes vizsgálatom voltam és a baba 13+6 hetesnek felelt meg. szép nagy az nem baj! Ezen ne edd magad! leközelebb ha mész kérdezz rá pontosan. vagy menj másik dokihoz. de a lényeg h ne stresszelj , az nem jó a babának sem! Szép babavárást! 16 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, csak az aggaszt hogy csak annyit írt rá h 8 mm es petezsák, se embrió, se szikhólyag, pedig a képen ott a fehér folt. Lehet a jövöhéten elmegyek egy másik dokihoz, akihez eredetileg is szerettem volna menni, csak hozzá akkor nem tudtam.
Nagyon valószínû. Gratula!
nekem5- 6 hetesen még nem volt 7-8 hetesen igen.Nekem igy irták a papiromra a heteket.Nagyon féltem de mire mentem már ott dobogott a kicsi szíve.Szoval ne aggodj.:) ))).Boldog babavárást.
7:12_nek: nincs igazad. A hímivarsejtek akár egy hétig is életben maradhatnak a nõ petevezetékében (az orvosilag igazolt maximum eddig 8 nap, nem pedig 10), de a petesejt a tüszõrepedés után maximum 24 órával elhal, kész, vége, többé nem megtermékenyíthetõ. Ezért a tüszõrepedés napja egyúttal a fogantatás napjának is tekintendõ. A kérdezõnek: 6hét 1 naposan még csak 20 mm-es petezsákot látott a doki, benne 2 mm-es embriócsomót, pedig középidõben volt a tüszõrepedésem. Szívhangot csak két héttel késõbb észlelt. A szívcsõ egyébként a fogantatástól számított 25. napon kezd el pulzálni leghamarabb.
Bocsi hogy belekérdezek de nekem sincs még szívhang kb 6-7 hetes vagyoka doki szerint múlt héten volt a petezsák 10mm a héten 13mm a hcg 2100 rõl 5900 re nõtt. Az jó? hétfõn megyek uh-ra akkor már kell legyen szívhang? És ha nem lesz az baj?
A hosszan életben maradó hímivarsejtek az X kromoszómát hordozzák. A fiúk 24 óráig életképesek aztán alhalnak, míg a lányok akár 5 napig is életben maradnak a petevezetékben várva a petére. A fiúk viszont nagyon gyorsak a lányok pedig lassuak.
Nekem sem látták még ekkor a szívhangot. Kedden valszeg már ott fog dobogni neked a babó :) Nyugi, rendben lesz :)
Köszi a pontosítást, csak felületesen emlékeztem hogy olvastam valahol, igaza van az elõttem szólónak. Egy a lényeg: lehet hogy néhány nappal késõbb volt a fogantatás, azért nem látott még szívhangot, mire legközelebb mész már biztosan lesz!
Biztosan lesz, de a peteérés és az együttlét pontos tudása még nem jelenti a megtermékenyítés pontos dátumát. Nagyon gyakran 1 hét-10 napig is "kerülgetik egymást" a petesejt és az ondó és csak jóval a tüszõrepedés után sikerül a megtermékenyítés. Az ilyen hosszan életbenmaradó spermiumok hordozzák az y kromoszómákat, a "fiúhímivarsejtek" nagyon sokáig életképesek és a petevezetékben úszkálnak. Szóval nyugi, lehet hogy néhány nappal késõbb sikerült a megtermékenyülés.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen h válaszoltatok!

Ma voltam dokinál. A hasi ultrahang tényleg nem mindenkinél mutatja ki a korai terhességet? Holnap megzek hüvely ultrahangra.

Az kimutatja?

Legjobb válasz: korai terhességet a hüvelyi uh-val tudják megállapítani.

korai terhességet a hüvelyi uh-val tudják megállapítani.
Hüvelyit szoktak, mert az jobban "odalát" ahova kell. Hasival gyakran nem látják a 12 hét alatti terhességet.
Szia! Szerintem ma este vagy éjjel be fog indulni a dolog! :-) Kitartást és jó egészséget nektek! :-)

Baj van? Betöltött 6. héten voltam dokinál és csak petezsákot látott, két hét múlva kell visszamennem! Hasi ultrahanggal nézett, nem hüvelyivel, ez számít vmit? Sok véleményt várok, kérlek írjatok!

Legjobb válasz: Szerintem nincs baj, nyugodj meg!!!Mit írt a papírodra?Gondolom kaptál nála valamit, nem? Én 9 hetesen voltam elõször és engem is hasival nézett meg.

Szerintem nincs baj, nyugodj meg!!!Mit írt a papírodra?Gondolom kaptál nála valamit, nem? Én 9 hetesen voltam elõször és engem is hasival nézett meg.
Szerintem számít. Hüvelyivel ilyenkor többet lát. De még azzal sem biztos, hogy látható lett volna szívmûködés. Én kerek 6 hetesen voltam, és nekem sem látott, pedig az hüvelyi volt. Ne aggódj!!!
Szia! Nyugodj meg!Én mensi alapján számított 7.hétben mentem a dokihoz elõször, hogy majd már látunk embriót és szívhangot is.Erre csak egy petezsák volt, benne semmi.Mondta doki, h ez így van jól, majd két hét múlva újra nézi (hasival midkétszer), ekkor megállapította, hogy 5 hetes lehet a terhesség.A petezsák meg jó nagy volt, és üres.Tisztára beparáztam.Két hét múlva "már" 6 mm-es volt az embrióm.Most meg 63 mm volt , 12 hetes vizsgálaton:) ) Nyugi, neked is ott lesz a kis emberpalántád!Majd írj ám!
Hja, amugy nalam is hasi uh-n nezte, huvelyi meg egyszer sem volt... de hat... ez itt ROMANIA!!! (nem tudom mikor szukseges, lehet nalam nem volt szukseges, no, de mindegy, minden rendben van :) )
Szia. En 6+5 hetesen voltam eloszor, es nem volt semmi szivhang... Legkozelebb 3 hetre ra mentem, 9+5 hetesen, s mar dobogott a kis szivecskeje :) Most is itt verdes bennem, 36 heteske a Leanykam a pocimban :) Ugyhogy csak nyugalom! Nekem meret alapjan egy hettel le van maradva a babam, biztos nalad is ez van, mert kesobb fogant meg, nem ugy, mint ahogy a "nagykonyvben" meg van irva :) Nyugalom! Minden jot! Majd ird meg mi lett :)
Szia. Én is 6hetesen voltam, csak szabályos petezsák volt látható.Életjelenség nincs. Majd 2 hét múlva 8 hetesen már dobogott a kis szíve. Pedig hüvelyivel nézte. Úgyhogy ne aggódj, mert azzal ártasz a legtöbbet. Lassan egy éves kislány anyukája:)
No, akkor most nyugodj meg és bízz a dokidban.Azzal meg ne is foglalkozz, hogy ki mit ír, hogy mit lehet ilyenkor látni!Én is sokszor idegbajt kapok, hogy nekem kisebbek/nagyobbak a méreteim, mint másnak.Mindig azt hiszem, baj van.Majd 2 hét múlva minden kiderül, addig meg fel a fejjel!!! 20h km
A kérdező hozzászólása: Azt írta a papírra, hogy életjelenség még nem látható!
A kérdező hozzászólása: Kicsit megnyugtattatok, köszönöm! Mindenkinél azt olvasom, hogy hat hetesen már ekkora, meg akkora a baba, meg szívhang, nálam meg csak petezsák:-( Azt mondta a doki hogy még nem lát semmit csak a petezsákot! Ennyi! Õ azt mondta ez normális, 6 hetesnek felel meg!
Szia! Nem hiszem, hogy valami probléma lenne. Nálunk is csak a petezsák volt látható elõször(szintén 6. hét), a 8. hétben mondták biztosra, hogy baba van. Most pedig már 6 hetes a kisfiam, úgyhogy ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Jól van írok majd nektek, köszönöm mindenkinek a bíztatást, kicsit megnyugodtam!:-) Boldog babavárást mindenkinek!
Ultrahangfüggõ. Érzékenyebben 5. De vmelyikkel inkább csak 6. héten.
A kérdező hozzászólása: Tesztem pénteken pozitív lett, múlt hétfõn még negatív volt, azután csináltam 2 külömbözõ tesztet, azok is pozitivok.marad a várakozás..ennél rosszabb nincs..
Hát ha ez a 6. hét, már valamit azért kellett volna látnia, de az utolsó menzesztõl számított 7. héten már kell lennie szívhangnak is.
HA júni 11-én volt az utolsó mensid, akkor azért már látni kellett volna valamit, de természetesen bizakodni kell, lehet hogy tényleg csak egy nagyon késõi fogantatás
Nekem az elsõ babámat 5 hetes terhesen kimutatta.
A kérdező hozzászólása: Azt írta papíromra ma, hogy rendesnél nagyobb uterus, endometrium 11.1 mm..utolsó menszesz júni.11.És a baba sztem júli.5.-én fogant..Azt mondta doki/nem a dokim, õ szabin van/, hogy ne éljem bele magam..
Nekem egy nagyon jo szonografus mar az 5het5naposan latta a petezsakot, es benne a kis pontocskamat:) )
5-6 hetes terhességet már ki kellene mutatnia, hüvelyin, de hasin is. De gép függõ és doki függõ is!
6 hetes korban kimutatható a petezsák.
ez szerintem gép függõ is.én 5 hetesen voltam a dokimnál, csinált hüvelyit is, semmit sem látott, beküldött a kórházba másnap reggel, ott már látszott a petezsák.egy hét múlva már egy kis pont is látszódott.:)

20. án kellet volna megjönnie. Voltam dokinál. Csinált egy hüvelyi uh-ot. A papíromra terhesség gyanúját írta és a következöt:Ut. Corpusa45ször40mm, benne 10mm-es endometrium, melyben 3mm-es cystikus. Felritkulás látható. Azt jelenti babánk lesz?

15. én kell dokihz mennem. A melleim fájnak, hányingerem szédülés van, szag undor.és a doki azt mondta valoszinű ebből terhesség lesz.

Legjobb válasz: Valószínû :-), tesztet csináltál? Nekem 5 napja késik és a tesztek negatívak, nem tudom mi van. :-(

Valószínû :-), tesztet csináltál? Nekem 5 napja késik és a tesztek negatívak, nem tudom mi van. :-(
Igen valószínû, én mensi kimaradása után rohantam az elsõ gyerekemnél és még csak ennyit láttott:) megvastagodott endometriumot igaz nekem vastagabb volt mint neked de ez egyéni adottság kérdése, és benne egy cystikus képletet:) felritkulás , két hétre rá már pulzáló szivecske is volt:)
A kérdező hozzászólása: nem még nem csináltam tesztet mert félek mit mutatna.probálkozunk egy ideje és most talán.de igazad van a teszt lenne a tuti.
Csinálj tesztet, kíváncsian várjuk.De ez azt jelenti ami a papíron van, hogy baba van indulóban.
A kérdező hozzászólása: sziasztok.a terhességi teszt pozitív!!!:) :) :) a melleim igaz kicsik de fájnak és zsibognak, és már van olyan étel.és illat ami nem a barátom.:) :) a hasam egyre kevesebbet fáj, ami szerintem jó hír.15én meg megyek és megnézzük minden oké e.nagyon szépen köszönöm nektek a válaszokat, és, hogy drukkoltatok.
Hurráááááá:) Hatalmas gratu neked ja és persze az apukának is:) )õ csinálta:) ))))) nagyon boldog babavárást:) ))
Elsõ vagyok! Gratulálok nektek! Vigyázz magatokra! Nekem a 6. napon megjött sajnos, de remélem ez a hónap szerencsésebb lesz. :-)
A kérdező hozzászólása: hatalmas boldogsággal tudatom veletek, hogy egy 12mm-es jó magzati szívhanggal levõ babát mutatott az UHg.3 hét múlva kontroll, hogy lássuk mennyit fejlõdött.:) :) Minden jót nektek és vigyázzatok magatokra:)

Hűvely gyuladásom van, ma voltam dokinál és mivel et egy bakteriális fertőzés és barátom is van ő is elkphatja ezt a betegséget?

küldjem orvoshoz?mert ha nem megy talán nem is fogok egy hamar meggyógyulni?

Legjobb válasz: A kezelés ideje alatt és utána egy héttel ne szexeljetek és akkor semmi nem lesz. "A kezelés antibiotikus (metronidazol, klindamicin vagy kleocin) kúrán alapszik, amelyben a szexuális partnerek rendszerint nem részesülnek."

A kezelés ideje alatt és utána egy héttel ne szexeljetek és akkor semmi nem lesz. "A kezelés antibiotikus (metronidazol, klindamicin vagy kleocin) kúrán alapszik, amelyben a szexuális partnerek rendszerint nem részesülnek."

Tegnap voltam dokinál, mert tavaly október óta nem esek teherbe. Akkor azt mondta minden rendben van egészséges vagyok, de holnap kell mennem hüvelyi ultrahangra. Az miért kell? mit lát? Fáj?

Legjobb válasz: Szia! Egyáltalán nem fáj! Vékonyabb az ultrahangfej, mint a párod... és óvszert és sikosítót is használnak, csak lazulj el, lélegezz mélyeket. Csak pár centire teszik be, nem is mélyen! Amit láthat: van-e érõ tüszõ, milyen vastag a nyálkahártya, esetleges cisztákat, daganatokat, méh és petevezeték elváltozásokat...sokmindent. Hasznos és egyáltalán nem fájdalmas. Csak lazíts! (Én lassan már hetente járok! :))

Szia! Egyáltalán nem fáj! Vékonyabb az ultrahangfej, mint a párod... és óvszert és sikosítót is használnak, csak lazulj el, lélegezz mélyeket. Csak pár centire teszik be, nem is mélyen! Amit láthat: van-e érõ tüszõ, milyen vastag a nyálkahártya, esetleges cisztákat, daganatokat, méh és petevezeték elváltozásokat...sokmindent. Hasznos és egyáltalán nem fájdalmas. Csak lazíts! (Én lassan már hetente járok! :) )
Szia! Én is most voltam dokinál, mondta minden rendben, de azért elküldött hüvelyi ultrahangra, ahol kiderült, sok visszamaradt tüszõ tanyázik a petefészkemen, ami ugye nem jó, mert valószínûleg nincs peteérésem.Ezért most hormonvizsgálat, és a héten derül ki, hogy elég a gyógyszeres kezelés, vagy mûteni is kell.?Remélem nem lesz erre szükség!Nekem a rendszertelen menszesz miatt kellett a kivizsgálás.A hüvelyi ultrahang, pedig egyáltalán nem fáj, ezen ne izgulj!Minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Nekem szerencsére mindig 28-29 naposak a ciklusaim, egyedül most jött meg öt nappal késõbb. De mivel október óta nem estem teherbe így megvizsgált azt mondta minden ok, de holnap hüvelyi ultrahang, majd labor, hormonvizsgálat, spermavizsgálat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!