Találatok a következő kifejezésre: Voltam 4D-s A (26 db)

26 hetesen voltunk 4d-s uh-on, és nagyon szép a kislányunk, mindent megmutatott, sőtt vigyorgott és integetett is. Azt mondta az orvos, hogy minden rendben. Ha nem lenne egészséges kimutatta volna a 4d?

Legjobb válasz: Ha olyan volt a 4D, hogy nem csak babamozi, hanem megnézett a doki mindent, akkor igen, minden rendben. Azt hiszem legtöbb helyen ilyen 4D-t csinálnak. 4 hós kislány anyukája.

Ha olyan volt a 4D, hogy nem csak babamozi, hanem megnézett a doki mindent, akkor igen, minden rendben. Azt hiszem legtöbb helyen ilyen 4D-t csinálnak. 4 hós kislány anyukája.
Szerintem nyugodj meg, ha nem mondott semmi problémát a doki, akkor a babád egészséges! Én a 27.héten voltam 4D-n, és ugyanez mint neked: kislány, mosolygott, integetett :D :D Üdv 29 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: A 4d-n ezeket írták: ritmusos szívmûködés, szív négyüregû, arteriáskiáramlási pályák a magozat fekvése miatt pontosan ábrázolódnak, köldökzsinórban 3 ér azonosítható, köldökgyûrû ép, hasüreg, hasfal mellkas ép, végtagokon durva, kórós eltérés nem látható, hosszú csöves contok 50% percentilbe esnek, agyi finom structura visulisalható, oldalkamra tágulat nem látható, agyköpeny normális, belelkben híperechogenitas nincs, subcután réteg normális, gyomortelõdés, hólyagtelõdés normális, szabályos gerincvonal, ép vese és rekeszkontúr, vesékben pyelectasia nincs. Elvileg ez minden jó, nem?
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolótól kérdeznék, neked mennyi volt a súlya? Nekem 886gr.
Nekem 26 hetesen 780 gramm volt a kislanyom.Es igen az ultrahang kimutatja, a doki jol atvizsgalt mindent.Elvezd tovabra is a babavarast!
Minden rendben van vele, ne aggódj!
Elsõ válaszoló vagyok. 27+2 hetesen volt a babám 1, 15 kg. Üdv

24 hetes terhes vagyok és mindkét AFP eredményem alacsony lett (0.51MOM és 0.70MOM) voltam 4d-s uh-n és ott nem láttak semmi rendelleneset hála égnek. A 4d-uh kimutatná ha gond lenne?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a védõnõ, hogy a nagyon alacsony AFP Dawn-kórra utalhat. De nem tudom, hogy uh kimutatná-e, szerintem kimutatná. Esetleg ha összeveted a 12. heti uh tarkóredõ eredményével.

Nekem azt mondta a védõnõ, hogy a nagyon alacsony AFP Dawn-kórra utalhat. De nem tudom, hogy uh kimutatná-e, szerintem kimutatná. Esetleg ha összeveted a 12. heti uh tarkóredõ eredményével.
A kérdező hozzászólása: szia! Köszi a választ a 12 hetes tarkóredõ 2.3mm volt az 3mm alatt jó remélem nincs vele semmi gond!
Ne aggódj feleslegesen! Az AFP csak a 16. héten ad megbízható eredményt és az azt követõ ultrahanggal együtt érvényes. Hogyha az ultrahang nem mutatott semmi eltérést kicsi az esélye, hogy gond lenne. Hogyha bármilyen eltérés is lett volna biztos hogy magzatvízvizsgálatra is küldenének. Boldog babavárást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! Az ultrahang nem mutatott semmijen rendellenességet azt mondták anatómiailag tökéletes! Úgy tudom ha down-kóros lenne akkor az az ultrahangon is látszana pl. rövidebb combcsont stb.... De köszi picit nyugodtabb vagyok!

Akinek egypetéjű ikrei születtek teljesen egyformák? Én most 30hetes vagyok, múlthéten voltunk 4d-s ultrahangon, és azt mondta az orvos, hogy nem egyforma se a szájuk, sem az orruk. Pedig egypetéjűek.

Én már meg vagyok ijedve,hogy nem -e valami rendellenesség miatt nem egyformák.Az orvos nem mondta,hogy baj lenne,de én már mindenen parázok.Szóval egypetéj?eknél el?fordul,hogy nem egyforma az arcuk?

Legjobb válasz: Az egypetéjûek mindig egyformák! Biztos egypetélyûek? Mert ezt terhesség alatt el lehet "nézni". Nekem szülésig nem tudták megmondani milyenek. Mikor megszülettek kiderült. Teljesen különbözõek voltak. Azt, hogy egy vagy kétpetélyûek-e csak szülés után lehet megállapítani biztosra. Nem hinném, hogy lenne valami rendellenesséhg. Az már nagy valószinüséggel kiderült volna.

Az egypetéjûek mindig egyformák! Biztos egypetélyûek? Mert ezt terhesség alatt el lehet "nézni". Nekem szülésig nem tudták megmondani milyenek. Mikor megszülettek kiderült. Teljesen különbözõek voltak. Azt, hogy egy vagy kétpetélyûek-e csak szülés után lehet megállapítani biztosra. Nem hinném, hogy lenne valami rendellenesséhg. Az már nagy valószinüséggel kiderült volna.
A kérdező hozzászólása: Lombikosok vagyunk.2 megtermékenyített petesejtet kaptam vissza, ebbõl az egyik elhalt, a másik kettéosztódott.Ez nagyon ritka, de nálunk így volt.Tehát tuti egypetéjûek.
Akkor az jó :) De nincs miért aggodnod. Ettõl függetlenül hallottam olyat, hogy van különbség még egypetélyûek között is. Ritkán, de õk sem teljesen egyformák. Lehet az "egyszerû" ember azt mondja olyanok, mint 2tojás, de az orvosok és a szülõk(pláne õk), látják a különbségeket.
:) Van egypetéjû tanítványom, sok különbség van köztük. Egészségesek a babák, ne izgulj! :)
Nekem igazoltan egypetéjû ikreim vannak (a lepény szövettani vizsgálata alapján) és egyáltalán nem hasonlítottak egymásra, amikor megszülettek. Mi is nagyon csodálkoztunk, de azt mondták a kórházban, hogy van ilyen... Most 5 hónaposak, talán most kezdenek közelíteni egymás felé, de persze most meg már nehéz megítélni. Idegenek szerint hasonlítanak, de azért még most sem két tojás. Bár éppen ma, ahogy rápillantottam az egyikükre, néztem, hogy "akkor Te most ki is vagy?" :-)) Szóval nyugodj meg, attól még teljesen egészségesek lehetnek, ennél nagyobb baj sose legyen!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a megnyugtató válaszokat.
nem lesz sok, nyugi. van olyan ismerõsöm, akit naponta ultrahnagoztak és semmi baja, bajuk nincsen. Tudják az orvosok mit csinálnak.
Nem sok, menjél nyugodtan. Esetleg mutasd meg a dokidnak a 4D-s képet és méreteket. Az én dokim azt mondta, ez kiváltja az õ UH-ját, hiszen a 4D-sek is mindent megvizsgálnak.

19 hetesen voltunk 4D-s UH-on, a képet mellékelem. Szerintetek is kislány?

http://kepfeltoltes.hu/view/110527/BABY_4_www.kepfeltoltes.h..

Legjobb válasz: Szia!Háát nekem nem egyértelmû.Szerintem fiú is lehet.:)

Szia!Háát nekem nem egyértelmû.Szerintem fiú is lehet.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm még egyszer. :) )
!D-n = 4D-n elírtam, bocsi
a képen akicsi sarkától balra van a nunija :) Szerintem is lány!!! Nekünk 2 kisfiunk van és ott nem ilyen volt a !D-n a nemiszerve :) De néztem egy másik oldalon és ott majdnem hasonló beállásban van egy kisfiú képe, nézd csak: http://www.babaszoba.hu/csevego/temak/tema/10316 A tietek nem ilyen. Mindjárt megkeresem a mienket: itt is van: http://kepfeltoltes.hu/view/110527/fi__www.kepfeltoltes.hu_... 2 kisfiú anyuja
ti hol látjátok? nem tudom kivenni még azt sem mi van a képen
Ha kislanyt mondott, akkor tutira kislany. Gondolj csak bele, hogy a szonografus naponta hany ilyen kepet lat. Ahol mi voltunk 4d-n, ott mondta a no, hogy a palyafutasa soran csak 1x tevesztett
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Kislányt mondott rá, csak gondoltam megkérdezem tõletek, mert én is meginogtam...
Ha fiatalabb lenne én is meginognék, de 19 hetesen ez már egyértelmû kislánynak tûnik. :) persze nem vagyok gyakorlott szomográfus :) csak nekem fiaim vannak, és gömbölyûbbek szerintem a herék, és picit hosszabb a fütyi. :)
A doki nem mondta? Nekünk már 12 hetesen megmondták, hogy fiú lesz és végig nem volt kétség, mindig úgy látták.
Hát szerintem is lehet fiú. Nekem kislányom van, és a cunusnál nem volt ott a kis gombócka, ami elég kukisan néz ki. :) Én nem vennék rá mérget, hogy kislány.
ha a doki azt mondta, hogy kislány akkor kislány, de a képet látva én sem mondanám biztosra! De mi nem vagyunk orvosok!
Szia! Nekem 12 hetesen 49mm volt.
Szia! Szerintem jó, nekem 12 hetesen és 4 naposan volt 54 mm. Gratula a babához!!
Szia! nekem 13 hét 6naposan volt 68mmm. a tiéd is jóóó!!!!
Szia! Itt megtalálod a kérdésedre a választ: http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Üdv, egy 13 hetes kismama
Szia! Ma voltam genetikai UH-n.(A papírmunka és a bürokrácia miatt kicsit csúszva 13hetesen és 3naposan.)Babóca 6, 13cm.Ah elnézem a többiek eredményeit, szép nagy babánk van:)
Szia! Énis tegnap voltam, 13naposan.A mi bababánk 7, 49 cm.Ez hogy lehet akkor??Eddig örültem de most hogy a tietekét látom énis beparáztam. Gratula a babához.

Tegnap voltam 4d-s ultrahangon és azt mondták sok a magzatvízem. (15 hetes vagyok) Esetleg valakinek mondtak hasonlót? Mit lehet, kell róla tudni? Mire kell odafigyelni? Nagy gond ez?

Legjobb válasz: elsõ lányommal volt sok a magzatvizem. sürübben hivtak be uh-ra,de 30 hétre vagy elõtt teljesen normálisra beállt. Ne izgulj,nem lesz semmi gond. Szép babavárást.

elsõ lányommal volt sok a magzatvizem. sürübben hivtak be uh-ra, de 30 hétre vagy elõtt teljesen normálisra beállt. Ne izgulj, nem lesz semmi gond. Szép babavárást.
ha sok a magzatvize a terhesség vége felé gyakrabban vizsgálnak és sokat kell majd pihenned, a burok nehogy megrepedjen.
nekem is több volt a 20. hét környékén, de a köv. UH-n, a 22. héten, és a továbbiakban is már normális mennyiségû volt. nem kell megijedni, ettõl függetlenül minden rendben, ha nem mondtak mást :)
SZIA! ÉN 17-HETES VAGYOK, MÉG NEM VOLTAM 4D:-(MENNYIRE LEHET JÓL LÁTNI A BABÓT?
A kérdező hozzászólása: Az én babám hason feküdt nem sokat mutatott meg magából de azért a lábait széttette és megmutatta, hogy fiucska. De az összes fõbb szervét láttuk, hallotam a szívverését. Az arca még nem babás, de persze késõbb jobban lehet látni. Én azért mentem el, hogy megtudjam kislány vagy kisfiú-e. Pesti vagy? Akkor tudom ajánlani ahol én voltam a weblapjuk http://www.baross4d.hu
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat remélem minden rendben lesz:)
Igen, itt lakom pesttöl 10-km-re!érdekelne!
Nagyon drukkolok, hogy úgy legyél, mint az elõttem válaszolók, hogy idõvel helyreálljon a magzatvíz mennyisége. Sajnos én úgy jártam, hogy kb. a 24. héttõl mondták, hogy sok a magzatvizem és két hetente kellett mennem ultrahangra, plusz volt benne egy 4D is. Összesen négyszer voltam, semmi rendelleneset nem láttak sosem. Akkor a biztonság kedvéért beutaltak a Debreceni Klinikára genetikai ultrahangra. Ott meg már nem láttak gyorortelõdést. Utána másfél hét múlva visszamentem megint oda, ahova addig is jártam ultrahangra, ott meg minimális gyomortelõdést láttak. Mondták, hogy tény, hogy csak minimális, de van. Na rá két hétre Debrecenben megint nem láttak gyomortelõdést. És most ott tartok, hogy jövõhéten be kell feküdnöm a Debreceni Klinikára, mert megrepedhet a burok a sok víztõl, és akkor már ott is fogok szülni, mert ott nagyon felszerelt a gyermeksebészet, mert sajnos lehet, hogy valami nyelõcsõzáródási rendellenessége van a picinek és lehet, hogy azonnal mûteni kell. Nagyon el vagyok keseredve, de próbálok pozitív maradni. Szóval nem akarlak megijeszteni, de sajnos ilyen is van. Remélem neked minél hamarabb helyreáll a magzatvíz mennyiség. Minden jót kívánok!
Errõl miért nem kérdezted az orvost?
Egyrészt, nem lehet nagyon pontosan mérni az UH-n. Én amikor nézem, ahogy az orvos húzza a kis vonalat, soha nem ott állnék meg, ahol õ. És ilyenkor 1-2 mm is számít. Másrészt, nem ugyanúgy fejlõdnek a babák. Elõször az egyik részük nõ rohamosan, a másik kicsit lemarad, aztán az behozza. Nekem is mindig combcsont parám volt, de behozta magát a picurgó. Nyugi, be fogja hozni a tiéd is!
A kérdező hozzászólása: Akkor szerintetek ne izguljak?Holnapután megyünk megint, de már alig várom, hogy megkérdezhessem!
Ne izgulj, nincs semmi gond. Az UH pontatlan, csak kb. értékeket ad. Én 33 hetesen+4 naposan voltam, a BPD érték 36 hetes+6 naposnak felel meg, az FL viszont 34 hetes+6 naposnak, ráadásul 2564 gramm-ra becsülték a súlyát, ami ilyenkor kb. 2000 gramm szokott lenni. A dokim megnyugtatott, hogy teljesen jó az eredmény. Téged is biztosan megnyugtat majd az orvosod, mikor mész hozzá, és gondolj arra is, hogy nem egyenletes ütemben fejlõdnek a babák, meg az is benne lehet a pakliban, hogy ti a pároddal milyen testalkatúak vagytok. Kellemes babavárást!

Tegnap voltam 4d-s uh-on, megvizsgált és rákszűrés volt. A doki mindent rendben talált de mikor a rákszűrést csinálta, eléggé fájt, és szólt is, hogyha most kicsit vérezni fogok ne ijedjek meg, mert azt ő csinálta. Normális ez?

Ez tegnap történt,vérezni nem véreztem,viszont a folyásom barnás lett,de még ma reggel is olyan volt.Volt már így valaki?MEDDIG FOG EZ TARTANI????? 24 hetes terhes vagyok..

Legjobb válasz: Nekem is mindig szól az orvosom rákszûréskor, hogy elõfordulhat vérzés. Igaz, hogy sosem véreztem utána, de az is biztos "természetes" lenne. Szerintem, ne aggódj!!!! 30 hetes kismama

Nekem is mindig szól az orvosom rákszûréskor, hogy elõfordulhat vérzés. Igaz, hogy sosem véreztem utána, de az is biztos "természetes" lenne. Szerintem, ne aggódj!!!! 30 hetes kismama
Szia! Nekem sosem fájtak a vizsgálatok, se a rákszûrés, viszont most, hogy babát várok nagyon kellemetlen minden amit csinálnak. Szerintem valamidhez erõsebben ért hozzá a doki , amit látott is és ezért szólt. Ilyenkor vannak akiknek érzékenyebb a hüvely, ill.a méhszályfala (nekem is), ez is okozhat vérzést. Nem kell izgulni a barnás folyás miatt, mert az is vér csak kevés.Valószínû, hogy 3-4 nap múlva elmúlik majd. Nekem a 25. héten írtak fel kúpot, amit nehezen tudtam használni, fájt is. Valószínû, hogy felsértettem vmit mert 4 napig rózsaszínes folyásom volt tõle, de utána minden rendben volt. Hogyha nem múlik el pár nap alatt, akkor viszont menj vissza a dokidhoz, de szerintem nem lesz baj.
Én ugyanígy jártam kb.egy hete. Levette a mintát rákszûréshez, fájt, és azonnal elkezdtem vérezni(pirosan). Mondta a doki, hogy ilyenkor érzékenyebb a méhfal, elpattan egy hajszálér(valami hasonlót mondott, szó szerint nem emlékszem)meg amikor pici gyulladás van akkor vérzik. Azt is mondta, hogy most kb.2 napig barnázás lesz, de ne aggódjak ez normál reakció. Ne izgulj, neked is elmúlik pár napon belül. Gratula a babához. Üdv.: 20hetes kismama
Szia! Én kb. 2 hete voltam rákszûrésen és nekem is fájt, amikor csinálta. Hazafelé egész végig azon járt az agyam, hogy nehogy elkezdjek vérezni. Szerencsére vérzés nekem nem volt, de a fájdalom egész este megmaradt. 21 hetes kismama
nekem a 6-ik héten elsö vizsgálaton mikor levette a váladékot szólt hogy lehetséges hogy elöfordul majd ne ilyedjek meg ezt ö csinálta haza jötem és volt is barnázásom persze megilyedtem és rögtön felhivtam mivel még az elején voltunk másnapra berendelt újból lett uh és minden ok volt viszont a barnázás egész a 14-ik hétig tartott kisebb nagyobb megszakitásokal szerintem ha ök mondják és tudják hogy elöfordul ilyesmi akkor nagy baj nem lehet belöle viszont ha nem múlik akkor szoljáj neki hogy még mindig van és hogy nem lesz-e ebbõl baj ö tud majd 100%-an megnyugtatni

Ma voltam 4D-s vizsgálaton nem túl nagy a feje a babámnak?

Bpd.48.19 mm

Legjobb válasz: Miért lenne nagy a feje? Korának megfelelõ.

Miért lenne nagy a feje? Korának megfelelõ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!