Találatok a következő kifejezésre: Voltam 12 uh-on (36 db)

Ma voltam 12. uh-on. Látom a papíron is, hogy a placenta a mellső falon alsó pólusánál kis bevérzés látható. A dokim mondta, hogy nem kell megijednem. Mitől alakulhatott ki ez?

Volt már valakinek ilyen problémája? Nyugtassatok meg kérlek!

Legjobb válasz: Ha az orvos azt mondta,hogy nem kell aggódni,akkor ne stresszelj.Én arra gondolok,hogy megerõltethetted magad.Próbálj meg pihengetni.Biztos nem lesz semmi gond.

Ha az orvos azt mondta, hogy nem kell aggódni, akkor ne stresszelj.Én arra gondolok, hogy megerõltethetted magad.Próbálj meg pihengetni.Biztos nem lesz semmi gond.
Miért nem a dokidat kérdezted meg errõl? Miért laikus embereket?

12 hetes vagyok, egy rendelőintézetbe járok (nem magán) terhesgondozásra, hát nem túl beszédes a doki. Hüvelyiuh. -ot nem csinált. Az baj? De minding megvizsgál. Két hete voltam először uh. -on, de nem adott képet. Vajon a pénzt hiányolja?

Legjobb válasz: Én is így vagyok, mint te! Nekem sem beszédes fajta a doki, de ha kérdezek válaszol! Nekem úgy van, hogy csinál uh-t, de a komolyabbakhoz be kell menni a kórházba. Eleinte csak hüvelyi uh-m volt, majd a 12.hetin elõször hüvelyi majd hasival is megnézték a kórházba, utána már csak hasin. Nem hinném, hogy hiányolja a pénzt, de ha gondolod, adj neki valamennyit!

Én is így vagyok, mint te! Nekem sem beszédes fajta a doki, de ha kérdezek válaszol! Nekem úgy van, hogy csinál uh-t, de a komolyabbakhoz be kell menni a kórházba. Eleinte csak hüvelyi uh-m volt, majd a 12.hetin elõször hüvelyi majd hasival is megnézték a kórházba, utána már csak hasin. Nem hinném, hogy hiányolja a pénzt, de ha gondolod, adj neki valamennyit!
Azt írod, nem adott képet. Szerintem az elején jelezd neki legközelebb, hogy szeretnél képet kapni.
Dehogy adj neki! Ha nem a magándokid és a kórházba jársz, akkor nem kell adni. Ha elvárja, akkor egy tuskó!!! Ha magánhoz jársz, akkor ok, hogy fizetsz. De a kórházban meg az a dolga és megkapja érte így is a nem kevés fizetését! Ez olyan, minta a buszsofõrnek dugnál oda a jegy árán kívül még pénzt, hogy elvigyen az adott helyre! Nekem hüvelyi uh volt a 12. hétig, a 12. hetin volt hüvelyi és hasi is. A hüvelyi azért jobb a kora terhességnél, mert jobban látnak vele. Késõbb bõven jó a hasi is! Ha a doki azzal is látott rendesen, akkor nincs gond! Amúgy én sem kaptam képet akkor, mert pont egy olyan dokit fogtam aki, akinek épp büdös volt a munka. Amikor mondtam, hogy szeretnék képet, akkor õ erre azt felelte, hogy minek, még olyan felesleges, mert alig látszik valami és csak a pénzünket pocsékoljuk. Na szép. Ja és nem láttam semmi az egész uh alatt, mert nem érdekelte. A férjem bent volt, legalább õ látott mindent. Ha legközelebb mész, kérj képet! Ha azt mondja, hogy nem, akkor kérdezz rá, hogy miért. 23 hetes kismami
Nálunk csak annak adtak képet, aki magán dokihoz járt uh-ra és fizetett érte:( 12. héten a nyaki redõt nézik, ez elég fontos, mert támpontot adhat a Down-kór felismeréséhez. Ha a doki nem tájékoztat magától, kérdezz rá arra, ami téged foglalkoztat. Sajnos ahova én jártam, ott a kérdésre se kaptam mindig választ, de te próbálkozz..))
Szia! Én sem magándokihoz járok, nekem egyszer se volt hüvelyi ultrahang, mindig hason át nézték. Ha szeretnél képet kapni, kérdezz rá hogy lehet-e? Néhány helyen 4-500 ft-ért csinálnak. Szerintem ingyen sehol nem adják. Üdv:32 hetes pocis
Szia A 12.héten a nyaki redõ vizsgálat van amit kizárólag uh-val néznek és egybe az szokott az utolsó hüvelyi uh-vizsgálat is lenni
Szia! Akinél elõször voltam UH-n elküldött a búsba üvöltve, hogy minek mentem én oda ilyen korai (6 hetes) terhességgel... Szóval néha jobb is ha nem beszél a doki:D Ahova most járok ott a doki nem tud képet adni, mert a kórház nem csináltatja meg a nyomtató részét az UH-nak... Mondjuk mi lefényképezzük a monitort, és ezzel meg van oldva a probléma:)

18hetes leszek vasárnap, és a 12. héten voltam utoljára Uh-on nem baj ez?

AFP-t most csináltak a héten és az még 2hét minimum vagyis 19-20hetes leszek mire meglesz...és se 16.heti UH sem 18 hetes genetikai UH?A véd?n?m mondta hogy elég csak az AFP után menni de mindenhol azt hallom és látom hogy a 16. és 18. héten is menniük kellet...

Legjobb válasz: Teljesen hivatalosan Magyarországon négy ultrahang van az egész terhesség alatt, az elsõ a 8-12. hét között, a második a 18. hét után, a harmadik a 26-28. hét környékén és a negyedik 36-38. héten. Tehát ne aggódj emiatt, nem maradtál le semmirõl.

Teljesen hivatalosan Magyarországon négy ultrahang van az egész terhesség alatt, az elsõ a 8-12. hét között, a második a 18. hét után, a harmadik a 26-28. hét környékén és a negyedik 36-38. héten. Tehát ne aggódj emiatt, nem maradtál le semmirõl.
A protokoll szerint - bár ez kórházanként változó - a genetikai UH-t csak az AFP eredményének ismeretében végzik, mivel a kettõ együtt értékelendõ és az ad pontos képet az esetleges rendellenességekrõl. Egyébként meg ha nincs magánorvosod, vagy van, de annak nincs UH-ja, a 12. hét után legközelebb a genetikai - tehát az imént említett 18 hetes - jön, amit hivatalosn a kórházban végeznek. Ha meg magánorvoshoz jársz, az többnyire minden hónapban végez ultrahangot, de nem azért, mert feltétlenül szükséges, hanem a "mozizás" kedvéért. Szakmai jelentõsége a 12, 18, 32, illetve a szülés elõtti Uh-nak van. Nyugi, minden ok lesz!
Szia! A 18. heti genetikai uh-ra úgy mehetsz, hogy viszed az AFP eredményed. Nálunk legalábbis így szokás. Nekem voltak még vérvételek is. A 16.héten szokták küldeni a kismamákat AFP-re lehet azért írtad a 16.hetet. Viszont a 18.heti uh után a következõ a 32. héten lesz. Közben csak vizsgálatok. 22 hetes kismami
Nekem is úgy jött ki a 18.heti UH, hogy a 20.héten mentem. Azt mondta a doki, hogy 18-21.hétig mindegy mikor. 16.heti uh szerintem nem szokott lenni. Az AFP eredménnyel a kezedben van a genetikai UH. Ne izgulj, nemsokára láthatod a babádat!!! Üdv, 30 hetes kismami
Szia. Annyit tennék csak hozzá az elõttem szólókhoz, hogy furcsa, hogy most volt az afp-d, mert azt a 16-ik héten csinálják, mert ha elõbb, vagy késõbb végzik el, valószínü, hogy hamis rossz eredményt adhat.
Igen, ez így jó! Ez az általános rendje a vizsgálatoknak. Gratula a babához!
Szia. Ha minden rendben van, akkor havonta egy vizsgálat.
Szia! Amikor én voltam 6 hetesen UH-on és mindent rendben talált, rá két hétre visszahivott. /Igaz én magán dokinál voltam/. És mit mondott védõnöhöz mikor menjél? Azt ugye tudod, hogy a kiskönyvedet a l2 hétig meg kell kapnod. Azt irták az elöttem szólók, hogy havonta kell hozzá járnod, de akárhogy számolom ez 6 hét amikor vissza kell menned.
hát 12hetes az már picit tobb mint a 6, ugyanis ha elmentél volna hamarabb a picinek a kb.7héttol van szivhangja is, meg a 10en mar latni a labacskáit meg a kezecskéit+vérvizsgálat is a 10korul van az elso...de hát nemlessz semmi gond a 12.ben sem csak bird kivárni..

Érezném, ha baj van a babával? 12 hetesen voltam uh-on. Azóta nem, csak a múlthéten voltszívhang meghallgatás. Mi van, ha baj van a babával? Mit tegyek ilyen gondolatok ellen?

Legjobb válasz: Ezzel szerintem sokan így vagyunk. én most 14 hetes vagyok, 12 hetesen voltam uh-on. múlt hét óta viszont már semmi bajom nincsen, és én is néha úgy érzem, hogy biztos azért, mert valami baj van. de nincs! biztos, hogy nincs!!!! Próbálj pozitívan gondolkodni, programokat csinálni magatoknak, persze ha nem dolgozol, és olyan gyorsan eljön az az idõpont, amikor újra lehet menni uh-ra. jó babvárást!

Ezzel szerintem sokan így vagyunk. én most 14 hetes vagyok, 12 hetesen voltam uh-on. múlt hét óta viszont már semmi bajom nincsen, és én is néha úgy érzem, hogy biztos azért, mert valami baj van. de nincs! biztos, hogy nincs!!!! Próbálj pozitívan gondolkodni, programokat csinálni magatoknak, persze ha nem dolgozol, és olyan gyorsan eljön az az idõpont, amikor újra lehet menni uh-ra. jó babvárást!
Sajnos én se éreztem, hogy baj van, 10 hetesen vették észre hogy 6hetesen elhalt, a testem se jelzett semmit! De ez én vagyok! Mindenképpen gondolkodj pozitivan, a rosszakat meg gyorsan üzd el! Olvass jo tapasztalatokat, a rosszakat ugord àt, ne olvasd el! Csinàlj baba naplot s csak a jo gondalataid ird bele, hogy mennyire vàrod, az eredményeket, képeket mindent jegyezz bele! Azt olvasgatva, majd csak a jora gondolsz! Minden rendben lesz! Boldog baba vàràst! :)
Ezen mindenki átesik szerintem.Én se voltam külömb.Hogy megnyugodjak vettem egy szívhang készüléket, hogy ha nyugtalanít valami megtudjam õt hallgatni.Igazából csak a 24 hét környékén nyugodtam meg de nem teljesen.Minden rendben van nefélj.Olvass sokat és beszéljél hozzá.Tudom még nem hall téged de legalább nyugtat egy kicsit.Nálam legalább is bevált.Most a párom aggódik , hogy esténként meg egész nap elég sokat mozog a baba.Fél órán keresztül hullámzott a hasam tegnap este.Megkért , hogy hívjam fel a z orvost , hogy normális e ez.Kezdte rám hozni a frászt.A picikéd jól van .Amíg nem görcsölsz, már mint a hasad és nem vérzel minden rendben van.Beszélgess valakivel , hogy a figyelmed elterelõdjön.Én folyton anyukámmal beszéltem.Minden jót és boldog babavárást.30 hetes km.
Én is sokszor gondoltam ilyenekre, de fõleg inkább a 12 hét elõtt. Én is csak akkor voltam utoljára uh-n, utána most pénteken megyek a dokihoz, már alig várom. Az jó, hogy elmúltak a rosszabb tünetek (álomkórság, hányinger), az uh utáni 1 hétben fel voltam töltõdve, utána pedig már úgy növekedett a hasim alja, hogy már az megnyugtatott, amikor pedig elkezdtem érezni a pillangó mozgásokat a hasimban néha, már nem gondolok ilyenekre. Te is fogod már nemsokára érezni a babót, ha nem is egész nap, mint majd késõbb, de megnyugtató, ha néha bejelentkezik. Már én is azt várom, hogy folyamatosan rugdosson :o) Godnolkodj pozitívan, képzeld el amikor hazamentek a gyönyörû egészséges babával a kórházból! Boldog Babavárást! 18 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Tényleg jó lenne már érezni a picit, de még nem akarja magát mutatni.A hasam sem nõ, alig látni valamit, idegenek még nem is veszik észre.Emiatt szoktak hülye gondolataim támadni.

Tegnap voltunk UH-on, végre, az elsp tali meg volt.13 hetes terhes voltam eddig. De a UH. Szerint 11+6 vagyok, vagyis ma lettem 12 hetes terhes, a baba kora szerint? Ezentúl ezt kell számolni?

Mondjuk én pontosan tudom, hogy mikor foganhattam, mert jól figyeltem a testem m?ködését...de ezek szerint nem pénteken változik a hét, hanem kedden !Uh.-os szerint.Most akkor innent?l kezdve, egy héttel minuszt számoljak?Tehát most vagyok 12 hetes,holott már a terhesség szerint +2 hét a 14 hétben vagyok !Ha már meg van a pontos, meghatározott kora, akkor az számít?Amúgy azt mondta a vizsgáló, hogy a korának megfelel?en fejl?dik, és 51 mm hosszú a CRL-je, ez jó ?Meg, hogy ? úgy látja minden rendben van, eddig vele.Még nagyon kis picike, alig kivehet? a képen, de mégis jó érzés látni, ficánkolt közben ! :)

Legjobb válasz: az utolsó menses elsõ napjától számold. innen számolja a doki, a védõnõ, stb... mindenki. az UH a fejlõdés szerinti idõt adja meg, de a mensestõl számol mindenki.és fõleg ha rendben van minden, akkor nem is kell aggódnod. én 12+1 voltam mikor mentem, és 12+6-ra állapította meg, de most a régi idõ szerint számolok. de jó neked hogy ficánkolt közben, nekem végig aludta, nem tudtuk felkelteni... :P

az utolsó menses elsõ napjától számold. innen számolja a doki, a védõnõ, stb... mindenki. az UH a fejlõdés szerinti idõt adja meg, de a mensestõl számol mindenki.és fõleg ha rendben van minden, akkor nem is kell aggódnod. én 12+1 voltam mikor mentem, és 12+6-ra állapította meg, de most a régi idõ szerint számolok. de jó neked hogy ficánkolt közben, nekem végig aludta, nem tudtuk felkelteni... :P
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor maradok a pénteki váltásnál... :) , és akkor már 14.hétbe fogok lépni majd :) ezen a héten ! :) Nekem eslõre csak feküdt, de mikor rányomta za UH fejet a hasmara nõ, akkor jobb lábbal elrugaszkodott és egy nagyot ugrott, mintha át akarta volna ugrani a lécet...egy magas ugró :) , azátn jó hátra csapva a kis fejecskéjét, visszazuhant, jaja, nagyon sajnéltam, hogy miket csinál magával...de férjem mondta, hogy õ ott lebeg, nem beverte a fejét, érzése van, hanem csak lebeg.., meg a víz körebe veszi :) ! Aranyos volt...!Aztán csak 2 percig láthattam, mert elfordították a kamerát, mert maguknak elemezgették, és a sarokban volt még egy gyakornok is, és neki kellett befordítani a kamerát :( A férjem többet rálátott, de én sajnos már semmit !csak a képet kaptam emg utána, amin még eléggé csak a körvonalai látszanak ! :( De majd a 20.hetin :) !Többet !
én a 18.héten voltam, már jó nagy volt a lányom, mindene simán kivehetõ volt a 2D-n is :) boldog babavárást! üdv: 20 hetes (elsõ voltam)
Szia.Nálam is hasonló a helyzet, a 18.dik héttõl...hét csúszás van, a doki az uh-á szerint nézi innentõl kezdve a heteket(legalábbis nálam ).Ebbõl kifolyólag modosítva is lett kiirt idõpont.Én betöltött 35hetes lennék...De 34hetes vagyok.Minden jót :)
A kérdező hozzászólása: Értem, tehát akkor egy héttel vissza!Végülis érthetõ, mert a kis élet csak 2 héttel késõbb kezd el kialakulni a mensi után, addig meg csak saccolásnak veszik..ezzel a mensi idejétõl nézve, mert az a biztos...addig !:)

Voltam 12 hetes uh-on. Lehet ilyen esetben tévedni abban, hogy fiú a baba neme?

Azt mondta a doki hogy hát ilyenkor még nem lehet látni aztán várjon csa anyuka nagy a valószín?sége hogy kisfiu meg is állította a képet és én is láttam a fütyinek nevezett valamit.Lehet ilyen esetben tévedni vagy esetleg a fiut tényleg jobban meg lehet állapítani???Az orvosnek egyébként eléág komoly uh-ja van a magánrendel?jében ...

Legjobb válasz: Szia! Ez nem csak a szuper uh géptõl függ. A 12-ik hét körül,még majdnem azonosnak látszik mindkét nem kívülrõl.A lányomat is fiúnak nézték a 12 heti uh-n. El is voltam kenõdve,de annál nagyobb volt az örömöm a következõ uh-n mikor megmondták hogy lány. Még szerencse,hogy addig nem vásároltam fiús cuccokat. Boldog babavárást.

Szia! Ez nem csak a szuper uh géptõl függ. A 12-ik hét körül, még majdnem azonosnak látszik mindkét nem kívülrõl.A lányomat is fiúnak nézték a 12 heti uh-n. El is voltam kenõdve, de annál nagyobb volt az örömöm a következõ uh-n mikor megmondták hogy lány. Még szerencse, hogy addig nem vásároltam fiús cuccokat. Boldog babavárást.
Szerintem még ne alapozz erre. 18-20 hét körül már láthatják, de igazán a 4D ami biztosan megmutatja
Nekem is fiut mondott, aztan kesobbi uh-on latszott, h lany :) De ket ismerosomnek viszont az lett, amit mondtak.
Az én dokim meg se kísérelt tippelni a 12. héten, mivel ahogy elõttem is írták, még nagyon egyforma kívülrõl ebben a korban a nemi szerv. A 18. héten viszont megtudtuk, hogy kislányt várunk, amit utána pár héttel egy másik orvos a 4D-n is megerõsített. Ne izgulj, pár hét és megtudod! Boldog babavárást!
Bar igaz en most meg 11 hetes es 1 napos vagyok, de en ugy tudom, h a 20-223hetig ezek meg abszolut nem biztosak...mert ha kislanynak is mondtak, a herek meg leszallhatnak es ha fiunak az sem tuti, h jol latszott. A 4d-s uh az jo dolog, probald ki vagy varj 1 kicsit mig biztosabb lesz.Sztm kovetkezo alkalommal mar tuti jobban fogjatok latni! Boldog baba varast! Gratula a babahoz!

Csütörtökön ill. pénteken voltam a 12. h uh-on, visszahivtak és most elküldtek pestre is, genetikára. Vastagabb a takaróredő mint 3 mm és a fejbőrön aodema láttak, ezert küldtak tovább.2 orvos nézte, csüt+ pénteken is nézték. Valaki segitsen?

már van egy másfél éves kisfiam. igaz hogy családi - nem a férjemmel, hanem az ? családjával gondjaink voltak és vannak, és az tény hogy nagyon sokat, szerintem túlságosan is sokat idegeskedtem. ezenkivül, sokat sokszor 3 heteket egyedül vagyok és minden rám marad sokat cioekedtem. a gyereket is meg a sokszor egy hétre elegend? bevásárolt cuccot is. eddig minden vizsgáaton rendbwn volt minden, egyedül a vizeletem nem stimmelt a laborban, vért is találtak benne, illetve gyulladásra utaló eltérések voltak. szóltak h figyeljem a vizeletemet, de nem küldtek el semilyen más vizsgálatra. aztán csütörtökön volt a 12. h gen. uh. ahol már fél óráig néztek, hasi ill. hüvelyi uh-al is, már meg sem mutatták, aztán péntekre visszahivtak ahol még egyszer megnézték de már 2 orvos, feji aodemat és a takarored?t több mint 3 mm-re irtak, meg se mutatták nekem,és felküldtek pestre a semmelweis-re a n?gyógy klinikára hogy ott is nézzék meg. hétf? reggel 8-ra kaptam id?pontot. azóta teljesen magam alatt vagyok, és folyamatosan ezen gondolkodom. mi lesz vevelem? velünk? én megértem ha beteg,nem tarthatom meg, de ezt az egészet azt nem tudom hogyan fogom végigcsinálni ha pesten is kijelentik hogy nem egészséges, és meg kell szakitani. febr 7-én mensiztem utoljára. kérem valaki segitsen, most iszonyatosan szükségem van minden kedves szóra és ?szinteségre!!!

Legjobb válasz: Nálam a nyaki redõ 3.5 volt, és teljesen egészséges a lányom!Ödéma nem volt a fején, az igaz, de nyugodj meg, biztosan minden rendben lesz!!A 12 hetes magzat még nagyon apró, és egy nagyon jó képfelbontású uh segítségével tudnak csak pontos diagnózist adni!!Remélhetõleg az ödéma is felszívódik majd a fejérõl, és egészségeb babátok lesz!! Rám is a frászt hozták, mégis a 4D bebizonyította hogy egészséges!És valóban az lett! Kitartás, és majd írd meg mi volt hétfõn!

Nálam a nyaki redõ 3.5 volt, és teljesen egészséges a lányom!Ödéma nem volt a fején, az igaz, de nyugodj meg, biztosan minden rendben lesz!!A 12 hetes magzat még nagyon apró, és egy nagyon jó képfelbontású uh segítségével tudnak csak pontos diagnózist adni!!Remélhetõleg az ödéma is felszívódik majd a fejérõl, és egészségeb babátok lesz!! Rám is a frászt hozták, mégis a 4D bebizonyította hogy egészséges!És valóban az lett! Kitartás, és majd írd meg mi volt hétfõn!
szia! elõször is mit is írhatnék mást, mint sajnálom a rossz híreket. azt hiszem az Uh-n már sok midnent ki tudnak mutatni, de azért reménykedjünk. Sajnos ugye vannak nagyon fájó esetek, de itt az oldalon talán egy két kedves szóval segíthetünk neked átvészelni a várakozás idejét....s azt is ha valami rosszat modnanának. De még van remény, gondolom ezért is küldtek még vizsgálatra. Tudod talán kegyetlen a felfogásom, de ha tényleg beteg a baba, mindkettõtöknek "jobb" ha....nem tudom befejezni, bocs. Talán azért sem mert mi ma láttuk a kicsinket elõször 4d-n. ma szül az egyik kedves barátnõm, még nem jött sms tõle. én kívánom legyen sok sok erõd...és hidd el, ha most baj is lenne, azért van egy kisfiad már, tehát biztosan lehet még egészséges kistesója. írd meg mit modtak hétfõn, nagyon várom és nagyon drukkolok. vigyáz magadra!
22.08-ass vagyok. no látszik is ahogy az elsõ válaszoló írta hogy nincs minden veszve. nekem a vérvételek voltak rosszak, az UH-k jók, és nagyon úgy néz ki, szeptemberben megszületik az elsõ kislányunk, aki az Uh-k alapján valószínûsíthetõleg egészséges. én igazán 18 hét után tudtam örülni, mikor kiderült hogy nem beteg a pici. szia
Szia. a 2. vagyok... :-((( hát én sem jutok szóhoz, mint hogy ez borzalom. én két napja voltam a kórházban mert nem éreztem a picurt már két napja, pedig elõtte 2 hétig minden nap. én is nagyon drukkolok neked, és megértem a félelmedet mely egy következõ babának szólna. Mégis hiszem hogy a férjed és a fiad segítségével sikerül legyõznöd a fájdalmat és mint ahogy írtál, idõvel itt, ebben a rovatban azt olvashatjuk hogy ismét kismama vagy! Ígérd meg ha ez bekövetkezik akkor írsz ide. Talán mi már akkor nem leszünk itt, de biztosan lesznek sokan akik erõt merítenek majd belõled. én is mégcsak 21 hetes vagyok, de már én is üresnek érezném az életemet a mi kis picurunk nélkül. Gyászold meg te is a babádat, sírj, tombolj és kívánom találd meg a lelki békédet. sok sok ölelést küldök ismeretlenül és vigyázz nagyon magadra. Pihenj sokat...
Szia! Tudom, nem lehet szavakba önteni amiket ilyenkor gondol az ember:(De nagyon sajnálom, õszintén, és tiszta szívembõl. Én most vagyok 13 hetes és 2 napos, de iszonyat rettegek minden vizsgálatkor! Igen, az idõ nagy Úr, talán segít feldolgozni... Kívánom, hogy legyetek rajta túl minnél elõbb lelkileg, testileg...bár ami volt sosem múlik el...
Szia!Elsõ vagyok!Nagyon sajnálom a történteket!Most próbálj erõt meríteni a kisfiadból!Hidd el akkor fog egy baba kopogtatni az ajtótokon, mikor nem is várnátok!!! Én 2009 febr 4-én voltam mûtéten elhalt terhesség miatt!10 hetes volt!6 hónapra rá váratlanul ismét terhes lettem!Most 35 hetes vagyok!! Hidd el az olyan magzatok amik még az anyaméhben meghalnak, vagy ilyen mûtét által, azok újjászületnek egy következõben! Nem akarok rizsázni, de ezt elmesélném! Édesanyám 6 hónapja elhunyt váratlanul, és rengeteget álmodok vele4Egyszer megkérdeztem álmomba tõle hogy mi lett az én babámmal?Ott van veled a mennyországban?Erre azt mondta: Nem, nincsenek itt a meghalt magzatok, hanem újjászületnek! Onnantól kezdve biztos vagyok benne hogy a tavaly elvesztett babámat nem vesztettem el örökre!Lehet épp õ van a pocakomban ismét, egészségesen!
Szia! Nagyon sajnálom, ami Veled történt, borzasztó! Sok erõt kívánok, hogy lelkileg meggyógyulj! Amiket írtál az természetes ilyen mély ponton, de remélem fél év múlva már egy Boldog Kismama leszel és, aztán egy gyönyörû, egészséges kisbaba anyukája! Meg fog változni a véleményed szerintem és fogsz sokat gondolni, arra, hogy kisbabád legyen! És Én ezt kívánom is Neked szívbõl!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. voltunk hétfön pesten, és hát sajnos ott is kiderült hogy sajnos nem egészséges a kicsi és nagy valószinûséggel kihordani sem tudnám, mert meghalna méhen belül, mert szegénykém olyan beteg. a takaróredõ 5, 6mm volt és a fején, a nyakán és a hátán ödéma volt, ezért nem tarthattuk meg, a megszakitás leetõségét ajánlották fel minel elöb, mert már 13 hetes 3 napos volt a kicsi. tegnap mûtöttek meg. ma már hazaengedtek, de ezt még fel kell dolgoznom, mert nagyon nem vagyok jól, ráadásul már elég nagy is volt. most csak ûrt érzek magamban amit nem lesz könnyû betapasztani, de remélem ahogy mindenki mondja ilyenkor az idõ majd segit elfelejtetni a gondokat és a bajt és ezt amin keresztülmentem. az elmúlt 1 hetem szörnyû volt, nem kivánom senkinek, a megszakitás megalázó. ha 3 ember kedves volt velem a kórházban sokat mondok, pedig erre lett volna a legnagyobb szükségem, úgyanúgy kezeltek mint egy átlag abortuszos lányt, aki bemegy, utána meg elmegy haza. akinek tudtam kihangsúlyoztam hogy mi van hogy tudják, direkt magán szobát kértünk hogy nyugodtan lehessek ott, és ne zavarjon senki. igen jó hogy kiderült még most, de akkor is nagyon sajnálom és nagyon bánt hogy vajon ennek miért pont velem, velünk kellett megtörténnie. akartuk õt örültünk nagyon már nevet is választottunk, tervezgettünk... de ebbõl már nem lesz semmi, és úgy érzem ahhoz hogy én megint gyereket tudjak vállalni sok viznek le kell folynia a Dunán, és könnyen elképzelhetõ hogy ezek után elég lesz nekünk az az egy fiunk aki van nekünk Balázs ...
szia. a második vagyok. valami baj van? itt várjuk a (jó) híreket....írd meg légyszi mi van veletek.
Elsõ vagyok!Mi lett az eredményetek??Gondoltam ma rátok!
Szia, 08.39-es vagyok. Gondoltam ma Rátok. Mit mondott a genetikus?
Utolsó vok: Na?Mi lett az eredmény? Nagyon izgulok értetek!!! 12+6 h km
Szia! Én is most csütörtökön voltam a 12-hetesen, és nekem is elég sokáig nézte a doki, mert a baba nem akarta mutatni.Szerencsére az eredmények jók lettek! Neked is az lesz, figyeld csak meg!A dokik meg akik látták uh-n a több mint 3 mm-es eredményt, azok azért küldenek pestre, hogy ott megerõsítik vagy sem. Hallottam már olyat is, hogy baba fekvése nem volt megfelelõ, több mint 3 mm-es volt a terkóredõ, és õt is felküldték pestre, ott megállaították, hogy 2, 5-ös az érték. Az ödéma felszívódik a baba fejérõl ahogy fejlõdik!Lehet nem is bagy méretû! Szerintem ne idegeskedj, mert azzal nem csak magadnak ártasz, mindenképpen a holnapi eredményt várd meg, és meglátod minden rendben lesz! Én nagyon driukkolok neked!!!
Kedves kismama! Elõször is: NE hibáztasd magadat!!! Ez nagyon fontos, mert ha így fogod fel, akkor életed végéig kihat Rád. A sok idegeskedés és cipekedés sem lehet oka annak, hogy nagyobb a tarkóredõje a babának. Ha így is lenne, nem ez az oka, ez 100%. Mivel most állsz a vizsgálat elõtt, kérlek, ne pánikolj be. Nekünk a tarkóredõ jó lett, viszont az AFP brutálisan alacsony (0, 47MoM lett a 0, 7-2, 5 helyett) lett, engem is küldtek a SOTE-ra rögtön. Te is oda mész holnap. Vigyél magaddal valakit, jó esetben a Párodat, mert amikor a genetikussal beszélsz majd, Õ is bent lehet. Adatfelvétel, alapos UH (ott a Párod nem lehet bent), utána genetikus. Aki véleményt mond. Ott nagyon profi UH gépek vannak. Ha a genetikus azt fogja mondani, hogy javasolja a magzatvízvételt, akkor érdemes rá hallgatni és megcsináltatni, mert az biztos eredményt ad. Egy kicsit nyugodj meg, és gondolkozz pozitívan. Másképpen nem is lehet az ilyen helyzetet kezelni, mert ha tovább idegeskedsz, azzal rosszabbat teszel magadnak és a babának is. A baba megérzi az édesanyja szorongásait, ezt nekem pszichológus mondta, mert én is aggódós típus vagyok :( A babád megfogant, tehát meg akar születni és Benneteket választott családjának. És lehet, hogy csak vaklárma az egész, és teljesen egészséges a pici baba a pocakodban :) Meglátod, Pesten rendesek lesznek és mindent elmagyaráznak. És Te is nyugodtan kérdezhetsz a genetikustól. Szívbõl kívánom hogy minden rendben legyen. És holnap gondolunk Rád! És természetesen várunk vissza. Fel a fejjel, semmi nincs még veszve!!! Szeretettel üdvözöllek így ismeretlenül is, Myra
08.39-es vagyok. Együttérzek Veletek :((( Nagyon sajnálom. Annyira bíztunk mi is benne így ismeretlenül is, hogy minden rendben lesz. De sajnos az Égiek nem úgy akarták :( Biztos vagyok benne, hogy nem tudunk enyhíteni a fájdalmadon, bármit írunk is. De tudd azt, hogy gondolunk Rád. Okosabbat most nem tudok írni, pedig szeretnék, de nem tudok :(((( Annyira sajnálom, ami történt.

Ma voltam uh-on ott kiderült, hogy még nem vagyok 12 hetes csak 10 de az utrogestan kapszula nem lesz elég még 2 hétig. Mennyek vissza az orvosomhoz feliratni megint? Az uh-ot nem ő csinálta.

Legjobb válasz: minden képpen ha 12 hetes korodig mondta hogy szedned kell és kérjed hogy írjon több adagot ha estleg tovább kéne szedjed ne mindig keljen menjél gyógyit írítni .De azért remélem nem lesz rá szükség szép baba várást

minden képpen ha 12 hetes korodig mondta hogy szedned kell és kérjed hogy írjon több adagot ha estleg tovább kéne szedjed ne mindig keljen menjél gyógyit írítni .De azért remélem nem lesz rá szükség szép baba várást
nekem maradt 25 szem, ha az elég, szívesen elküldöm Neked
Nekem azt mondták, h fokozatosan kell elhagyni. Mennyit szedsz belõle? Lehet, h ha fokozatosan kezdenéd elhagyni, elég lenne?
18:04-es vagyok. Ha nem, akkor kérd meg a dokidat, h írjon még fel!

A belgyógyászaton mit csinálnak? Elküldött a dokim.12 hetes multam. Kérhetem hogy csinaljon uh-t is? Mert mikor voltam a 12 hetes uh-on ott nem adtak képet azt mondtak a belgyogyászaton van egyedül olyan gép ahol nyomtatni tudnak képet.

Legjobb válasz: Nálunk csak vérnyomást mért,EKGt nézett és körbehallgatott fonendoszkóppal.Ennyi.Ja és megkérdezte hogy jól vagyok-e... Az egész 10 perc volt.

Nálunk csak vérnyomást mért, EKGt nézett és körbehallgatott fonendoszkóppal.Ennyi.Ja és megkérdezte hogy jól vagyok-e... Az egész 10 perc volt.
Ugyanaz mint az elõzõ. Pont ezt csinálták nekem is és ennyi ideig. Miért csinálna neked egy belgyógyász uh-t??? Kicsit fura egy kérdés.
Nekem a házidokim végezte a belgyógyászati vizsgálatot: vérnyomást mért, és EKG. Ennyi. Nekem videót adtak a 12.uh-n, persze fizetni kellett érte! De a belgyógyászat nem nézi a babát, az a te állapotodat ellenõrzi, vagyis ha jól érzed magad, kapsz egy pecsétet, hogy minden ok! Ha van probléma, akkor van további lépés gondolom... de a kicsirõl csak az uh-t végzõ orvos ad képet utána, ha nem felejtesz el kérni, és van papírja...
Nem jellemzõ, hogy a belgyogyászaton képet osztogatnak a kicsirõl.Ha csinál hasi uh-át(nállunk nem szoktak)esetleg akkor ragadd meg az alkalmat és kérdezd meg.Az orvosomtol én sem kaptam.Elõszõr lefényképeztem a telefonommal a monitort, de mostmár van egy szép képem is, voltam 4D-én.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!