Találatok a következő kifejezésre: Volt egy és attól (55 db)

Tényleg megárt egy csepp alkohol is? Ha egy röviditalos pohár kb.1-1, 5 centire volt feltöltve likőrrel, és azt megitta egy kismama, attól még nem lehet baja a babának, ugye?

Legjobb válasz: Nekem a 31. héttõl kötelezõ volt innom! :( Beindult a szülésem és mikor (infúzióval vissza tudták tartani..)1 hét után hzaengedtek,azt mondták,már inkább egy jégert igyak meg, vagy konyakot, mert az jobban hat mint a magnézium! Hát mondanom sem kell, majd kihánytam a belem mire leküzdtem a torkomon 30akárhány hetesen!Nagyon rossz volt,de tényleg ellazított!És a doki javasolta!

Nekem a 31. héttõl kötelezõ volt innom! :( Beindult a szülésem és mikor (infúzióval vissza tudták tartani..)1 hét után hzaengedtek, azt mondták, már inkább egy jégert igyak meg, vagy konyakot, mert az jobban hat mint a magnézium! Hát mondanom sem kell, majd kihánytam a belem mire leküzdtem a torkomon 30akárhány hetesen!Nagyon rossz volt, de tényleg ellazított!És a doki javasolta!
Semmi baj nem lesz ennyitõl.
Ennyitõl semmi baja nem lesz. A boltokban megvásárolt élelmiszerekben lévõ adalékanyag is nagyon káros, mégis rendszeresen fogyasztja a legtöbb kismama. Én is koccintottam egyszer-egyszer egy pár korty itallal, bár inkább borral, az egészséges is.
Ennyi nem árt de legközelebb hamarabb gondolkozz és utána cselekedj
Valószínûleg nem lett baja a gyereknek, de minek kockáztatni? Ennyicske alkohol semmire se jó, akkor minek meginni? Most meg aggódni. Megérte?
Ugyan már, ennyi nem káros. Sok kismamának egy fél deci bor segít abban, hogy lazább legyen. Nem napi páleszokról van szó, kicsi alkoholról. Én második babámat várom, hetente 2-3 szor szoktam inni fél deci vörösbort, kicsit oldja a feszültséget.
nekem az utolsõ hetekben alvás problémám volt és a dokim fél pohár vörösbort javasolt hogy tudjak aludni. De én utálom a bort (meg az összes alkoholt) így én nem ittam, de ha meg tudtam volna inni, biztos kipróbálom. Sõt vérnyomás gondokra is szokták az orvosok javasolni a bort. ÉS a likõr sem rosszabb, úgyhogy semmi baj nincs azzal hogy ittál.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek! :) amúgy a sógornõm ivott, nem én, de jól sejtettem, hogy ennyitõl nem lesz baja.

Egy hete volt meg a menzim, elég intenzíven véreztem 3 napig. Ma reggel a kávémat megittam és egy pillanat alatt elkapott egy erős hányinger, hánytam is. Még ilyen nem volt. Lehetek terhes attól még hogy megjött?

Legjobb válasz: lehetsz, de ha ilyen erõs a vérzés akkor nem valószínû, mert erõs mensi esetén az egész nyálkahártya távozni szokott..ha nyugtalanít a dolog akkor tesztelj inkább.

lehetsz, de ha ilyen erõs a vérzés akkor nem valószínû, mert erõs mensi esetén az egész nyálkahártya távozni szokott..ha nyugtalanít a dolog akkor tesztelj inkább.
ritka az hogy valakinek megjön, és mégis terhes, de nem lehetetlen. tesztelj, akkor megtudod majd a biztos választ
Hát ez igen valószinütlenek tartom.Egyetértek az elözõ válaszóloval.Én is jártam már úgy, hogy hirtelen vagy talán erõsebb volt a kávé és hányingerem lett vagy hánytam is töle.De ha 100%-ig biztos akarsz lenni várj pár napot és ha észlelsz tüneteket vegyél tesztet és menny el orvoshoz.

28 hetes kismami vagyok és nagyon nehezen jutok ellegendő levegőhöz! Volt egy autóbelesetem, és késöbb kiderült, hogy inhalációs sprayt kell használonom, de attól sem vagyok jobban! Mi tegyek, hogy elegendő levegőhöz jussak én? Babának így nem ártok?

Legjobb válasz: Ha a babától nem kapsz elég levegõt, az "normális", mert kezdi nyomni a belsõ szerveidet. Nekem is így volt. De ha úgy érzed, hogy nem ez a gond, ha tényleg nagyon nehezen kapsz levegõt, akkor inkább kérdezd meg az orvosodat.

Ha a babától nem kapsz elég levegõt, az "normális", mert kezdi nyomni a belsõ szerveidet. Nekem is így volt. De ha úgy érzed, hogy nem ez a gond, ha tényleg nagyon nehezen kapsz levegõt, akkor inkább kérdezd meg az orvosodat.

Volt egy abortuszom és attól rettegek, hogy soha többet nem lehet gyerekem. Annyira szomorú voltam, hogy kontroll vizsgálatra sem mentem vissza. Szeretném megtudni, hogy milyen vizsgálatokra van szükség, hogy kiderüljön?

Legjobb válasz: Lehet lepontozni... Akinek abortusza volt, az soha többé nem érdemli meg azt az örömet, hogy egy baba fejlõdjön a pocakjában (kivéve, ha betegség miatt történt). Kíváncsi lennék, aki ilyen-olyan indokocskából megöli a gyerekét, hogy néz majd a megszületett gyereke szemébe.

Lehet lepontozni... Akinek abortusza volt, az soha többé nem érdemli meg azt az örömet, hogy egy baba fejlõdjön a pocakjában (kivéve, ha betegség miatt történt). Kíváncsi lennék, aki ilyen-olyan indokocskából megöli a gyerekét, hogy néz majd a megszületett gyereke szemébe.
Megpróbálok segíteni bár nekem nem volt abortuszom de sok olyant ismerek akinek igen. Szerintem ne görcsölj(bár tudom ha egy nõ egyszer átesett ilyenen és végül babát akar ott a félelem). Mindenképp menj el orvoshoz. Megné uh-gal hogy elég vastag e a nyálkahártyád. Mérd a hõd ill. ha egy hónapon belül szeretnél eredményt vegyél ovu tesztet abból megtudod van-e péd. Ha gondolod ovuláció idejére kérj a dokitól idõpontot és akkor a meg tudja mondani konkrétan hogy mi a helyzet bennt. De ne keseredj el azt nem szabad. az ember nagyon sok mindent be tud beszélni magának és nincs is semmi. Az egyik barátnõmnek fiatalon cvolt abortusza. Most fél éves a kisfia. Rögtön elsõre összejött. Sõt neki az orvos azt mondta abortusz után könnyebben jön a gyerek. Szóval fel a fejjel. Sok sikert.
szia, abszolut ne felj, nagyon sok ra az esely , hogy lehet meg gyereked! es az elozo valaszolohoz csatlakoznek, miszerint abortusz utan meg konnyebb teherbe esni. persze lehet, nem mindenkinel tortenik igy.de nekem pl.az abortuszom elott -igaz, elhalt terhessegbol kifolyolag kellett a mutet-szoval elotte csak iszonyu sokara es nehezen tudtam megfoganni.az orvos mar azt mondta, lehet, sosem lehet gyermekem, mert fejletlen a mehem stb. aztan, nagy nehezen ugyan, de megis terhes maradtam. es most , tul a muteten, 2 es fel honapra ra ismet pozitiv lett a tesztem... igaz, bennem a felsz, hogy minden rendben lesz-e, de legalabb sikerult, joval elobb, mint azt egyaltalan remelni mertem!!! ugyhogy fel a fejjel!
Az abortuszt már nagyon rég vákuummal végzik és nem kaparással. Sokkal kíméletesebb. Nekem is volt és utána amikor akartam terhes is lettem igaz 11. héten elment a baba. Most ismét terhes vagyok és megint egybõl sikerült. Az abortusz után kérdeztem a dokit mi lesz most ha babát akarok. Azt mondta semmi, akkor lesz egy gyerekem. Szóval nincs okod aggódni.
Ha nem írom le, hogy miért volt abortuszom, akkor már nem is vagyok ember, kedves utólsó válaszoló! Az elsõ terhességem, gyógyszerek mellett történt. Antidepresszánsokat, kedélyjavítót, nyugtatót, altatót szedtem, mivel nem mindenki viseli jól a válást és azt, ha a férje végig bassza a fél várost, de eddig amiket leírtam ezek közül semmi nem tartozik rád, bár nem titok, csak úgy megjegyzem. Szóval a depresszió és pánikbetegség külön-külön is kemény betegség, amibõl nehéz talpraállni, de nekem sikerült 10 éve nem szedek gyógyszert és boldogan élek. Ha ezek mellett a gyógyszerek mellett megtartom a babát, valószínûleg nem tudtuk volna eldönteni születése után, hogy ugrik-e vagy repül az esetleges fejlõdési rendellenességek miatt. Persze nem biztos, mert lehet, hogy nem lett volna baj, de én nem mertem vállalni és nem 39kg-san (167cm vagyok) kell nekivágni egy terhességnek. Remélem, most már megérdemlem, hogy szülhessek.
Sajnálom. :( Amikor én lettem terhes, nagyon sok gyógyszert szedtem, erõsen dohányoztam és néha ittam is, bulizgattam, és rengeteget veszekedtem a gyerek apjával, stresszeltek a szüleim és az egyetem is. Amikor pozitív lett a teszt, majdnem elbõgtem magamat, hogy lesz egy beteg gyerekem. :( Szerencsére nem így lett! Egészségesebb, életerõsebb baba talán még nem is élt soha ezen a földön! :) Bár abortuszellenes vagyok én is, de kívánom, hogy Neked is minél elõbb részesed lehessen ebben a csodában, amit gyermeknek hívnak! És ne félj, minden rendben lesz! ;)

Ha a páromnak és nekem összeért a nemui szervünk, attól még nem lehetek terhes, igaz? Õ csupi volt rajtam volt egy bugyi de csak ilyen csipke, ettől nem lehet semmi baj? ! Köszönöm az értelmes válaszokat!

Legjobb válasz: Habár a kérdés sem túl értelmes de azért válaszolok. Akkor lehetsz (mert még akkor sem 100%) terhes, ha a párod a puncidBA élvez. Tehát ondónak kell jutnia a puncidba (mérsékelten sok mennyiségnek)

Habár a kérdés sem túl értelmes de azért válaszolok. Akkor lehetsz (mert még akkor sem 100%) terhes, ha a párod a puncidBA élvez. Tehát ondónak kell jutnia a puncidba (mérsékelten sok mennyiségnek)
Alapvetõ biológiai ismeretekkel legyél már tisztában hát nem igaz ami itt folyik.
ez a nap kérdése..:D
Megbocsájtjuk, hogy 14 éves vagy. Azt már kevésbé, hogy minimum a suliban kellett volna errõl tanulnod, ha már a kíváncsiságod nem vezérelt. Agyilag zokni, de már a "csupi" pasijához tologatja a micsodáját...
Szerintem terhes vagy.
Ismered Anakin Skywalker és Jézus Krisztus történetét. Ebbõl kiindulva ha telefonon beszéltek, már attól teherbe eshetsz.
de rögtön kétszer
A kérdező hozzászólása: mpst volt egy hülye kérdésem.miért kell ennyire szarrá hordani?
attól 14 vagy, azért nem mentesít a marhaság alól, kérdezzél meg egy ovist, még õ is elmondja a saját nyelvén, elég értelmes a válasz
rezgést érzek az erõben
A kérdező hozzászólása: bocsánat, de 14 éves vagyok :(
az érintkezésnekmi értelme könyörgöm??:dddd én csak azért nem mondok rosszat mert én 15 éves vagyok és 14 éves barátnõmmel múlt hónapban voltunk elõször együtt mind a , ettõnknek ez volt az elsõ. De legközelebb mielõtt csinálod nézz utána az ilyeneknek...

A 12 éves lányom macskát szeretne, de panelben lakunk, és attól félek, hogy minden csupa szőr lenne, és előbb vagy utóbb megunja ezt az állatot, és nem fogja gondozni, korábban még egy háziállata sem volt, mit tegyek?

Legjobb válasz: én 4 évig könyörögtem egy macskáért, most meg kaptam karácsonyra egy brit rövidszõrût, egy házi cica is simán megteszi, ha nem futja rá, azt is lehet szeretni ugyanúgy. :) 14f

Szerintem ha felnõtt rövidszõrû cicát fogadtok örökbe, akkor a szõrével sem lesz túl sok gond, fõleg, ha naponta egyszer pár percet fésülgetitek és a kiscicáknál olykor elõforduló rumlis idõszakot is sikerül kikerülni.
véleményem szerint jó ha egy gyermek mellett állat van. megtanulja gondját viselni, ha nem is elsõre, de idõvel, addig is a szülõknek is mindenféleképpen segíteniük kell neki, hisz még nem volt állata. Plusz ha gyerekkora óta együtt él egy macskával, akkor sok allergiától mentes lesz. Ezt olvastam valami tudományos oldalon, hogy elõsegítik azt hogy ne legyen allergiás sok dologra, vagy egyáltalán semmire sem. szerintem nyugodtan lehet cica a panelben is. rengeteg embernek van, de sziámit vagy perzsát ne vegyetek mert azoknak rettentõen húllik a szõre.
én 4 évig könyörögtem egy macskáért, most meg kaptam karácsonyra egy brit rövidszõrût, egy házi cica is simán megteszi, ha nem futja rá, azt is lehet szeretni ugyanúgy. :) 14f
szerintem elég idõs egy cicához és ahoz hogy ne hanyagolja el. fõleg ha tényleg szeretné. a halaktól kell inkább félni hogy elhanyagolja õket...nem ekllemes pucolni azt az akváriumot. fõleg úgy hogy azokat még simogatni sem lehet.
hát..... olvastam már a neten hirdetést, hogy a kiscsávó macskát akart, de mostmár sokallják, amit a macska eszik (!) és mostmár nintendót akar, vigyék a macskát ... Te ismered a lányodat!
Legyenek neki is vele feladatai, etesse õ stb. DFe ha ti is szeretnétek nem csak õ nem lehet gond, de ha csak õ akkor inkább ne kockáztassatok, mert nem lenne jó még egy kóbor cica. Semmiképpen ne fajtatisztát, elsõre jó egy házi cica is.
az elõbb olvastam egy kérdést, ahol a 12-3 éves kiscsajok szoliznak, festik a hajukat meg mûkörmöt cdinálnak.. szerintem azzal van a gond, a cicát pedig nem fogja megunni :) rövidszõrût vegyél, azt nem olyan nehéz gondozni :) a cicusok nagyon gyorsan megtanulják, hogy hol van a wc-jük, csaj vegyé kaparófát, hogy ne a bútoraid bünhõdjenek :D És mennyi pénzt szánnál a macskára? olcsóbb fajtát szeretnél, vagy drágábbak is szóba jöhetnek? olcsóbb: Thai sziámi :) annak szép kerek feje van Drágább: Brit rövidszõrû :)
Hagyd rá majd kinövi! Vegyél neki halat vagy hörcsögöt, azzal kevesebb a gond. Aztán ha idõsebb lesz és felelõség teljesebb kaphat cicát :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ.Azt hiszem tényleg jó, hogy a lányom nem festi a haját stb, hanem inkább az állatokért rajong ;) Alapvetõen én is szeretem a cicákat, nagyon aranyosak, csak nem tudom elképzelni a saját lakásomba, de még a párommal megfontolom.És még egyszer köszönöm :)
Ha csak nem perzsa cicát vesztek, nem lesz gond a szõrrel :) Szerintem szerezz egy rövidszõrû cicát (nem fontos, hogy fajtatiszta legyen, a "keverék" cicák is gyönyörûek tudnak lenni), aki még kicsi, és hozzá tud szokni a lakáshoz. Kérdezd meg egy menhelyen, mert nem csak egy szegény gazdátlan állatot megmentesz, de ráadásul ott ismerik a bent levõ cicák természetét, mennyire nyugodt, bírni fogja-e a lakást. A cica nagyon szeretetreméltó, és hálás. Más állatot talán azért unnak meg a gyerekek, mert nem nagyon reagálnak a gazdi szeretetére, pl. hal vagy hörcsög, hanem csak úgy "vannak", nem lehet velük kapcsolatot teremteni - a cica egész más! Remélem, Te is meg fogod szeretni!
Mi is lakásban tartjuk a cicát, sosem volt gond a szõrökkel :) csak ne hagyjátok hogy a fekete nadrághoz dörgölje magát, vagy fekete cicust szerezzetek be.
Szia! Kb. 10 éves lehettem, amikor kaptam egy perzsát. Nagyon szerette az egész család, 12 évig velünk volt. Azóta eltelt kb. 9 év és pár hete újra van cicám. Aggódtam, hogy minden szõrös lesz...meg ilyenek, de nincs vele gond. Rövidszõrû, de megfésülöm minden nap és a vizes kezemet végighúzom rajta, így nem kell attól tartanom, hogy minden szõrös lesz...
Az tény, hogy a cicás lakásban többet kell tkarítani, de nem vészes. Én kettõt tartok lakásban, néha mérgelõdök, mert rendetlenkednek, de fontosabban számomra a kis dögök mindennél!!! Mindenesetre rövid szörû cicát válassz! Szeritem egy tizenkét éves gyerek már tud egy állatról gondoskodni. Ha 6 éves lenne, akkor azt mondanám, hogy vegyél neki egy hörit, de az õ korában már simán felelõsségteljes gazdivá válhat. Persze ehhez a szülõk segítsége is kell!!
A macskaszõrrel nincs probléma lehet venni ilyen szõrszedõt ami direkt arra van hogyha szõrõs lesz a bútór azzal le lehet szedni és végülis én is 12 éves vagyok és sohase fogok kinõni ebbõl a cicamániából:)
Na kap a lányod cicát? (Mi szurkolunk Neki!) :)

Tegnap elott szeretkeztem es feheres folyadek jott ki belolem mi volt az? Lehet attol volt, hogy egy hettel azelott surgossegi tablettat vettem be?

(a gumi nem szakadt ki, es a baratom el sem ment)Maskul erre ra 3 napra megjott a mesim. Ez mi lehetett akkor?

Legjobb válasz: Nem a te hüvelyváladékod?

Nem a te hüvelyváladékod?
fehér folyás
fehér folyás?
Szerintem egy házassági szerzõdés megoldás lehet. Bár utána, amit együtt vesztek az közös lesz...
A kérdező hozzászólása: Igen házassági szerzõdés, abba azt is beleirhatjuk hogy minden amit szerzünk az õ tulajdonát képezi vagy épp a gyerekekét.És milyen dokumentumok szükségesen konkréten , 2 ingatlanról van szó, kell a banki szerzõdés tulajdonlap vagy ilyesmi?
A gyõri édes hanyagolandó. Hol van az étrendedbõl a fehérje??
A kérdező hozzászólása: Igen aztán rájöttem , hogy a gyõri édest nem kellett volna mivel utánanéztem :$ , hát ma igaz , hogy nem vittem be fehérjét , de nem direkt.
Gyõri édest leszámítva jót ettél. Nem lehet 1 nap alatt hízni, sokan minden nap gyõri sz.art esznek mégsem híznak. 1 nap meg nem oszt, nem szoroz. Nem kell minden nap húst enni, legalábbis igazából. Ajánlott, meg jó, de egy zöldséges-gyümölcsös nap (fõleg zöldséges) fura mód nem okoz éhezést, fehérjehiányt..
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor ez a gyõri édest leszámítva megfelelt volna egy normális adagnak amitõl hízni nem de fogyni tudok?
Nem a keksz a gond, hanem a gondolkodásod. Vagy nem fogysz, vagy elfogysz. Ha kalóriamegvonásos diétát akarsz, akkor össze kell állítanod egy étrendet (egy csomó ételt), aminek ismered a kal tartalmát, mert nem járkálhatsz számológéppel. Ha nem akarsz kalóriát számolni, akkor ne egyél cukrot és keményítõt (pl. kekszet) és ehetsz annyi zöldséget és húst, amennyi belédfér. Amit ma csináltál nem a kalória miatt rossz, hanem mert az elképzelésed hibás. Tehát ha keksz, akkor számolgass, ha nem akarsz számolgatni, akkor nuku keksz.
A sspenóthoz egy kis tojás elment volna.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!