Találatok a következő kifejezésre: Volt alkalmi kiskönyvem, (3 db)

Volt alkalmi munkavállalói kiskönyvem, és nem tudtam, hogy 01.31-ig le kell adni. Most be akartam vinni, de elveszítettem költözködés közben, és sehol sem találom. Nem használtam egyszer sem, nem volt rá szükség. Mit kell most tennem?

Legjobb válasz: Szia! Én is hasonlóképpen jártam, nem vittem be és a nõ azt mondta mikor érvényesíttetni akartam, hogy õ most érvényesíteni fogja de csak azért mert jó kedve van, amugymeg soha többet nem fogok kapni alkalmi munkavállalóit ha nem viszem be. Legyen szerencséd, ha jókedvü valakit fogsz ki vagy jófej lesz csinálnak másikat ha kell. Ha nem akkor bebuktad...

Szia! Én is hasonlóképpen jártam, nem vittem be és a nõ azt mondta mikor érvényesíttetni akartam, hogy õ most érvényesíteni fogja de csak azért mert jó kedve van, amugymeg soha többet nem fogok kapni alkalmi munkavállalóit ha nem viszem be. Legyen szerencséd, ha jókedvü valakit fogsz ki vagy jófej lesz csinálnak másikat ha kell. Ha nem akkor bebuktad...
Nekem pár éve beírta hogy elveszett, és kész. Következõ évben kértem másikat, és kaptam is.
Teljesen mindegy, mit csinálsz, senki nem veszi komolyan az a.m.könyvet.Találj olyan munkát, ahol bejelentenek, mert másképp nincs értelme dolgozni(a könyvvel)!

Édesapám 50%- ra van leszázalékolva, 2008 évi jövedelme havi 26. 000 Ft volt. Alkalmi munkavállalói kiskönyvével dolgozott 91 napot egész évben. Kell neki adóbevallást készítenünk?

288.400 Ft van egész évben a kiskönyvében, ez havi szintre elosztva 24.035 Ft, ha hozzáadom a havi 26.000 Ft "nyugdíjat", akkor a havi keresete 50.035 Ft- ra jön ki. Ez az összeg nem éri el a minimálbért sem, ha jól számolok.

Legjobb válasz: Igen, kell adóbevallást készítenie. Ajánlanám a bevallás kitöltési útmutatójának elolvasását, mely beszerezhetõ az apeh ügyfélszolgálatokon vagy a www.apeh.hu címen 0853-as bevallást kell keresni.

Igen, kell adóbevallást készítenie. Ajánlanám a bevallás kitöltési útmutatójának elolvasását, mely beszerezhetõ az apeh ügyfélszolgálatokon vagy a http://www.apeh.hu címen 0853-as bevallást kell keresni.
A kérdező hozzászólása: Most hívtam az APEH-ot, nem kell adóbevallást készítenie. Azért köszönöm a választ.

Az alkalmi munkavállalói kiskönyvvel szerzett jövedelmet hogyan kell bevallani? Volt főállású bérjövedelem is. Az szja-t levonták már, vagy azt a bevalláskor kell megfizetni? A bérjöv. Adója ok.

Legjobb válasz: AMK-ból nem vontak szja-t, azt neked kell befizetned, hacsak nincs még igénybe vehetõ adójóváírásod, vagy más adóalapot csökkentõ tényezõd.

AMK-ból nem vontak szja-t, azt neked kell befizetned, hacsak nincs még igénybe vehetõ adójóváírásod, vagy más adóalapot csökkentõ tényezõd.
Az SZJA elõleget negyedévet követõ 12-ig kellett volna befizetni. Ezt a bevallásba is így kell beírni kötelezettségként.(60-63 sor) De ha van valamilyen kedvezményre jogosultságod (életbiztosítás, gyerekkedvezmény, stb.) akkor nem írod be a kötelezettséget, mert a kedvezmény lenullázza.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, majd megkérdezem az ismerõsöm, aki megkért hogy csináljam meg a bevallását, hogy fizetett-e már szja-t?
A kiskönyves munkából származó jövedelmet akkor kell bevallani a munkabérbõl származó jövedelem sorába, ha a 828 ezer forintot elérte éves szinten, egyébként nem kell, de ez mind benne van a kitöltési útmutatóban is akár neten akár papíron készíted el a bevallást. És ha nem értesz hozzá, akkor inkább ne csináld meg, ha nem akarsz a abrátoddal kitolni.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Inkább leírom, mi van az igazolásán, amit a munkaügyi kp. adott ki: I. negyedév: Munkaviszony 2 nap, ellátási alap 5400, - II. n.év: 3 nap, 8100, - III. n.év: 1 nap, 2700, - IV. n.év: 1 nap, 2700, - A bérjövedelme: 2.864.804, - ennek az adója levonva. Én úgy olvasom, ha van más jövedelme is, akkor be kell vallani. Nem? Azért vállaltam el, mert gondoltam ez nem olyan nagy dolog, megkérdezek valakit, hogy mit kell vele csinálni (AMK-s jöv.) a bérét meg bepötyögöm a programba és már nyomtatom is ki neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!