Találatok a következő kifejezésre: Vizeletemben baktériumot mi a (15 db)

Volt valakinek a vizeletében baktérium terhessége alatt? Nektek is antibiotikumot írtak fel? Mire figyeljek oda, hogy ne forduljon elő még egyszer! Pedig mindenre annyira oda figyelek!

Legjobb válasz: Szia! Nekem genny volt benne, így elküldték a mintát baktérium vizsgálatra. Csütörtökön lesz meg az eredmény. Ha pozi, akkor úgy is megkérdezem a dokimat, hogy mitõl lehet, és megírom Neked!

Szia! Nekem genny volt benne, így elküldték a mintát baktérium vizsgálatra. Csütörtökön lesz meg az eredmény. Ha pozi, akkor úgy is megkérdezem a dokimat, hogy mitõl lehet, és megírom Neked!
20:39es vagyok, nekem használt az 5000 forintos antibiotikum, de nem mentem vele sokra, mert hát ahogy írtam, vissza tért. A babának semmit sem árt, ne aggódj.
Szia! Én az elsõ terhességemnél 2szer szedtem antit most 4 hetesen antibiotikummal kezdtem..:/ de muszáj volt! Rendbe jössz nyugi :)
Nekem semmi tünetem nincs. Legelõször a 12. hét környékén volt egy keresztes, akkor nem is foglalkoztak vele. Majd múlthét hétfõn megint egy keresztes, vinnem kellett pár nap múlva mintát, ami szintén gennyes volt. Így küldték el vizsgálatra. Akinek volt valami tünete, az mi volt? Csípés ilyesmi? Az 5000 Ft-os gyógyszer az elég húzós, pláne ha nem is segít. Ja, és megkérdeztem akkor a dokit a terhesgondozóban, hogy milyen következményekkel járhat ez a babára, és csak legyintett, hogy semmivel. Hát remélem.... Elsõ voltam, 20 hkm
Pamut fehérnemû, ne viselj szoros nadrágot, pisi és után a végbél felé törölj ezek mindenképp segítenek a megelõzésben! És persze próbáld kerülni a nyilvános mosdókat.. Sok boldogságot a babához!:)
Nekem a 12 hetes vizeletbe volt 3+ os de mivel nincs semmi tunetem nem kaptam gyogyszert!!! elvileg terhesseg alatt 1+es az oke de a nem megfeleloen levett vizeletbe is lehet! Eddig minden ok! 18hkm
A kérdező hozzászólása: Az 5000 Ft használt neked? A babád hogy viselte az antibiotikumot?
Szia! Nekem is volt, eddig kétszer. Mindkettõt a kötelezõ vér és vizeletvizsgálaton vették észre, és már nincs több, remélem nem tér vissza. Nekem is 5000 forintos antibiotikumot írtak fel... 31 hkm
A kérdező hozzászólása: Bébybogyóó jó sokszor, gondolom már unod. De hát ha ez a gyógyszer segít. Jobbulást nektek.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtatok. Nagyon sajnálom, hogy veletek is megtörtént. Úgy féltem a babámat, mivel nekem õ az elsõ. Remélem hamar megoldódik a problémánk.
Nekem is van sajnos :( és nem is akar nagyon távozni :( én már a 4. antibiotikum kúrán vagyok és sajnos semmi...amit most írtak ki az egy 5000 forintos gyógyszer...ha ez sem hat fogalmam sincs mi lesz :( 23 km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Megfogadom a tanácsokat! Mindenkinek gondatlan várandóságot kívánok!

Vizeletemben baktériumot találtak. mi a teendő?

már harmadjára is baktériumot találtak a vizeletben, azonban a hüvelyváladék tenyésztéskor semmi fert?zést nem mutattak ki. ilyenkor mi van??? 26 hetes vagyok, kicsit aggódom, gyógyszert nem kaptam eddig, de tünetem sincs, nem fáj, nem ég, nincs hüvelyi fert?zésem (tenyésztés alátámasztotta, hogy minden oké). de akkor mi a fene van???

Legjobb válasz: A hübelyben természetesen sook sok sok sok baktérium van. az lenne a baj ha nem lenne, és nem találtak volna!!! Nyuodj meg és örülj h minden rendben van. Ha valami mégsem stimmel bármivel kapcsolatban, majd az orvosod szól és intézkedik.

A hübelyben természetesen sook sok sok sok baktérium van. az lenne a baj ha nem lenne, és nem találtak volna!!! Nyuodj meg és örülj h minden rendben van. Ha valami mégsem stimmel bármivel kapcsolatban, majd az orvosod szól és intézkedik.
ha a vizeletben találnak baktériumot, az lehet pl. felfázástól, hólyaggyulladástól. semmi köze a hüvelyváladékhoz.
Erre is kell kezelés, hogy ne menjen feljebb.A babának nem lesz baja, de biztos van egy kis baci a hólyagban, igyál nagyon sok folyadékot, és elvileg vizeletedre is kell kapj gyszert.
ha gyógyszert nem kaptál annak lehet az az oka, hogy nagyon kevés van a vizeletedben (pl. 10 az 1 vagy 10 a 2, 3)lehet, hogy a doki nem akar ilyen kicsike baci számra antibiotikumot szedetni veled. Azért kérezz rá!!!!A lényeg, rengeteg folyadék, sok citrom, mert az savanyítja a vizeletet és azt utálják a bacik, a gyomrodra egy kis keksz ilyenkor. semmi homeopathiást ne szedj szerintem, a lényeg, hogy állandóan ki legyen mosva és ürítve a hólyagod!!! Jó babavárást! Fontos: nagy dolog után mindig mosakodj meg, onnan kapjuk ugyanis a bacikat, imádják a bélbaktériumok a hólyagot, a férjeddel, ha éltek nemi életet, akkor most csak óvszerrel, mert az ondóban is lehetnek sajna, nekik semmi tünetet nem okoznak, észre sem veszik. Nálunk is a férjem volt a hunyó, aztán kikezelték és most negatív. Náluk sajnos lappandva tud késõbb egy prostata gyulladást okozni, így nekik is oda kell figyelni rá és kikezelni sürgõsen a dolgot......ha persze van mit! Egyébként a kórokozó az esetek 80 %-ában az E. coli nevû baci vagy az Enterococcus!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi csajok! :)

Mit tudtok a ecoli baktériumról, mit okozhat tünetei stb. mivel kezelik? Azt írta a doki hogy 3 fajta baktériumot találtak a 3 hónapos fiam vizeletében ebből 2 ecoli. De végleges eredmény csak holnap lesz. Addig meg öl aaz ideg.

Legjobb válasz: Lányok!!!! Az én kisfiamnak is volt visszatérõ húgyúti fertõzése E-coli-val. Késõbb a Klebsiella nevû bacit tenyésztették ki, ami egy másodlagos fertõzést jelent. Kapott antibiotikumot, és mivel kisfiú Urográfiára küldték. Végül kiderült, hogy a fitymaszûkülete miatt volt. A szûkület nem volt akkora mértékû, hogy pangjon a vizelete, az urológus szerint nem az okozta a húgyúti fertõzését. Mégis (!), miután megoldották a fitymaszûkületet soha többé nem tért vissza az E-coli. Addigra azonban hónapokig antibiotikumot kellett szednie. Most leírtam, hogy mi volt velünk, hátha hasznotokra válik a tapasztalatom. A döntés a tietek. Azóta megtudtam, hogy antibiotikum helyet van D-Mannóz nevû gyógyszer az E-colira. Én ezt használnám. Terhesen nekem bevált és csecsemõknek is adható. Amikor tüneteket okoz, egy csecsemõnél az elsõ a láz. Ha nem lázas, akkor valószínûleg helyi fertõzésrõl van szó, tehát nem a kicsi húgyhólyagjában van a baci, hanem a vezeték alsó részében vagy a kicsi bõre (fitymája) alatt. Ezt pedig felesleges kemény antibiotikummal kezelni. Remélem meggyógyultok! Jó egészséget nektek!

Lányok!!!! Az én kisfiamnak is volt visszatérõ húgyúti fertõzése E-coli-val. Késõbb a Klebsiella nevû bacit tenyésztették ki, ami egy másodlagos fertõzést jelent. Kapott antibiotikumot, és mivel kisfiú Urográfiára küldték. Végül kiderült, hogy a fitymaszûkülete miatt volt. A szûkület nem volt akkora mértékû, hogy pangjon a vizelete, az urológus szerint nem az okozta a húgyúti fertõzését. Mégis (!), miután megoldották a fitymaszûkületet soha többé nem tért vissza az E-coli. Addigra azonban hónapokig antibiotikumot kellett szednie. Most leírtam, hogy mi volt velünk, hátha hasznotokra válik a tapasztalatom. A döntés a tietek. Azóta megtudtam, hogy antibiotikum helyet van D-Mannóz nevû gyógyszer az E-colira. Én ezt használnám. Terhesen nekem bevált és csecsemõknek is adható. Amikor tüneteket okoz, egy csecsemõnél az elsõ a láz. Ha nem lázas, akkor valószínûleg helyi fertõzésrõl van szó, tehát nem a kicsi húgyhólyagjában van a baci, hanem a vezeték alsó részében vagy a kicsi bõre (fitymája) alatt. Ezt pedig felesleges kemény antibiotikummal kezelni. Remélem meggyógyultok! Jó egészséget nektek!
Szia. Az én picim 4 hós, szintén találtak benne ecolit. Nem lett semmi baj, kapott antibiotikumot, igaz abból 2 kúra. A kedve jó? Látsz rajta valami változást?
Koszönöm a tájékoztatást, bár a picim már meggyógyult, de ez hasznos információ.

Magas baktérium szám a vizeletben mire utalhat? 1945 van. és elvileg 500 a normális. Meg kéne ijednem?

Pénteken voltam vér és vizelet vizsgálaton és ma ez a eredmény jött...

Legjobb válasz: Kinéz egy vizelet tenyésztés is, ha még nem volt, hogy pontosan tudják, hogy milyen baktériumok vannak és mi nyírja ki õket. Antibiotikumot pedig ennek megfelelõen írnak majd. Mint írták, lehet hólyag gyulladás, esetleg vesemedence gyulladás. Az orvos majd eldönti.

Kinéz egy vizelet tenyésztés is, ha még nem volt, hogy pontosan tudják, hogy milyen baktériumok vannak és mi nyírja ki õket. Antibiotikumot pedig ennek megfelelõen írnak majd. Mint írták, lehet hólyag gyulladás, esetleg vesemedence gyulladás. Az orvos majd eldönti.
Hólyaggyulladás, vagy gombás fertõzés állhat a hátterében. Igyál sok zsurló teát, filtereset. Mossa a húgyútakat. Persze az antibiotikum szedése biztosan javasolt lesz.
Forduljon orvoshoz minél hamarabb

Baktérium van a vizeletemben, de már antibiotikumot nem szednék, mit javasoltok helyette? Valami gyógytea vagy természetes dolog? Mit szedjek?

Legjobb válasz: Igyál napi 2-3 csésze medveszõlõ teát, esetleg csalán teát és a kamilla is jó.

Igyál napi 2-3 csésze medveszõlõ teát, esetleg csalán teát és a kamilla is jó.
Nem tudom, hogy terhes vagy-e, de még akkor is inkább antibiotikummal kúráljanak ki, minthogy kísérletezz!
Szia! Tõzegáfony kapszulát vegyél.A gyógyszertárban drágább, de lehet kapni rossmanban, vagy a dm-ben is.Tutti bevált nekem.Azóta nincs problémám.
Még a vörös áfonya is nagyon jó. Lehet kapni magát az aszalt gyümölcsöt, illetve kapszulaként is szedheted. Õ is öli a bacikat, kifejezetten húgyúti fertõzésekre ajánlják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, olyan Monuralt már ittam 2x is, talán egy kicsit használt, de most megint visszajöttek valahogy ezek a bacik. Nem tudom most már mit igyak hogy eltûnjenek.
Szia! Nekem irt fel a dokim vizeletfertõtlenitõt, egy tasak, vizben kell feloldani, három napig hat de addig tuti kinyúlnak a bacik! Monural a neve
Jobbulást
Igyál sok kamillateát, s egyél rengeteg nyers fokhagymát, napi több cikket. Pl. pirítóst azzal kenjél meg, szendvicshez is kapjál be vagy 3 cikket. Jobb
A kérdező hozzászólása: Hát még én sem tudom, lehet hogy az vagyok, de már novemberben szedtem antibiotikumost, és azt mondta az orvos hogy vegyek a patikába valami természetes szert, recept nélkül, ami kiirtja ezeket a baktériumokat, mert már antibiotikum nem kell, nem olyan súlyos. Ezért gondoltam, hátha van valakinek valami szerrel tapasztalata ami már használt ilyen húgyúti fertõzésnél.
Biztos jók ezek a teák, valamelyiket biztos be tudod szerezni. Emellé ajánlom figyelmedbe a homeopátiás bogyókat. Amikor babát vártam, én is csak azokat szedhettem, és annyira bejött, hogy azóta se veszek be mást. Az oscillococcillum vagy ilyesmi nevû fõleg megfázás, influenza esetén segít, de általános immunerõsítõ is, ha hetente egy adagot veszel be. Nehéz a téli bacikkal küzdeni, fõleg pocakosan, jobb így megelõzni.
Nekem mindig levette, ha kértem.Olyan 2havonta néztük.
nálunk, nyíregyházán, de én úgy gondolom, hogy mindenhol 36 hetesen kötelezõ!
Szia, Pesten is a 36. héten nézik elõször komolyabban, ha elõtte panasz mentesen mentél mindig ellenõrzésre, és a doki nem látta szükségesnek mintavételt csinálni. (Mikor méhszájat ellenõriz, akkor közben látja, ha valami gyanús, nekem 16hetesen írt fel ártalmatlan hüvelykúpot, hogy ne legyen baj a bõséges folyás miatt)

Sok baktériumot találtak a vizeletemben. Ezért elküldtek vizelet kitenyésztésére. Aminek csak 14. -én lesz eredménye és csak akkor tudnak adnak rá antibiotikumot. Akkor már 38 hetes és 4 napos leszek. Mi van ha addig beindul a szülés?

Nem kap el valamit a baba? És ha akkor indul be mikor szedem a gyógyszert nem árt a babának? Segítsetek! Ti már voltatok így? A véd?n?m szerint nem ajánlatos az utolsó 4 hétben gyógyszert szedni mert akkor már át megy a placentán a babához! Nagyon izgulok,hogy most mi lesz!

Legjobb válasz: Amíg nem kapok gyógyszert van valami ami jó rá? Esetleg kammilla tea?

A kérdező hozzászólása: Amíg nem kapok gyógyszert van valami ami jó rá? Esetleg kammilla tea?
Az a lényeg, hogy nagyon sokat igyál, amennyit csak magadba tudsz dönteni, mert az kitisztíthat.A kamilla tea jó ötlet!
A babának nem lesz semmi baja ne izgulj, de a tenyésztés jó dolog, hogy célzottan tudjanak kezelni. valószínûleg arra kíváncsiak, hogy hat-e a penicilin, mivel leggyakrabban azt szokták adni terheseknek, mivel az nem bántja a babát. Addig sok folyadék, citrom, mert az savanyítja a vizeletet, az a lényeg, hogy sokat pisilj, az átmossa a hólyagodat. Ne izgulj a babának nem lesz semmi baja, téged meg kikezelnek majd, max 5 napig kell majd szedned gyógyszert. Boldog babvárást, gyógyulj meg!!!!
Vegyél Cran-c tablettát. Lehet szedni terhesség alatt, 100% tõzegéfonya kivonat és hugyuti fertõzésre kiváló. Fertõtleníti a hugyutakat és irtja a bacikat! Napi 1 vagy 2 tabi 1-1.5l vizzel. Nagyon tudom ajánlani én akinek folyamatossan hugyuti fertõzéseim voltak, sajnos terhesség 6. hónapjáig is és folyamatossan antibiotikumokat szedtem. Ekkor olvastam a Cran-rõl és miota szedem semmi bajom, a dokim meg ki van akadva (jó értelembe)

E coli baktérium a vizeletben? Most mi lesz?

Legjobb válasz: e coli bakt. a székletben szokott lenni.. ez meg csak úgy lehet hogy forditva törölte ki a baba a fenekét nem hátrafelé hanem be a puncija felé - gondolom lány.. - el kell vinni gyerekorvoshoz és aztán õ majd irányit mert fertõzést lehet tõle kapni hiszen a széklet tele van bacikkal. ha fiú elképzelni se tudom hogy jöhetett össze

e coli bakt. a székletben szokott lenni.. ez meg csak úgy lehet hogy forditva törölte ki a baba a fenekét nem hátrafelé hanem be a puncija felé - gondolom lány.. - el kell vinni gyerekorvoshoz és aztán õ majd irányit mert fertõzést lehet tõle kapni hiszen a széklet tele van bacikkal. ha fiú elképzelni se tudom hogy jöhetett össze
Már ne haragudj, de nekem is az volt a vizeletemben, miután szültem, tehát nem csak a székletben lehet. Semmi nem lesz, kap rá egy antibiotikumot, és elmúlik. Én a kórházban szedtem össze, valószínû a katétertõl. Augmentint kaptam rá.
Pedig fiú babáknál is elõfordul, sõt állítólag csecsemõkorban gyakoribb is mint a lányoknál. Akárhogy is tisztán tartjuk a babát, csak fel tud vándorolni a baci a kukacán, ha érzékeny erre. Az én fiamnak is most volt 6 hónaposan húgyúti fertõzése, E. Colit találtak a vizeletében, 10 napos antibiotikum kezelést kapott. Neki 3 napig magas láza volt, más tünete nem volt. Illetve gondolom fájhatott neki, amikor pisilt, de ezt elmondani még nem tudta szegény. Most egy éves koráig sûrûbben kell kontrollra menni, más teendõ nincs is vele. Ne aggódj! :-)
Pontosan fiúknál gyakoribb az e-coli, mert gyakrabban fejletlenebbek a húgyutak. Jó volna tudni, hogy ezek kivül genny, vagy vér volt - e a laboros vizeletvizsgálatban Volt lázas a babád, fáj a hasa? Ezek fontos tényezõk. Egyébként antibiotikummal jól kezelhetõ, de rendszeres kontroll szükséges.
Ez nem attól van, hogy egy kislánynak a puncijába kerül a kaki?
Az én kislányomnak is volt a vizeletében, antibiotikumot kapott rá és elmúlt.
A kérdező hozzászólása: Kisfiufáj a hasa nem evett ujjabb vizelettenyésztést kértek

Légyszi volt vagy van valakinek terhessen a vizeletével probléma (baktérium)? ! A doktonő urológushoz küld mivel azt mondja ez már az ő szakterülete. Szedtem antibiotikumot de azután is volt a vizeletemmel probléma.

19 hetes 2napos km

Legjobb válasz: Õszintén szólva jó lenne tudni hogy otthonról vitted-e a vizeletet. Nekem a Kórházban mûanyag pohárban kellett helyben leadnom, sok baktérium lett a végeredmény a leleten, de semmilyen tünetem nem volt. Nemsokra rá védõnõ is végzett egy vizsgálatot nekem, otthonról vittem a vizeletet és nem volt benne baktérium, a kórházi pohár fala volt tele vele. Nem azt mondom hogy ez így van mindenkinél, de van tüneted?

Õszintén szólva jó lenne tudni hogy otthonról vitted-e a vizeletet. Nekem a Kórházban mûanyag pohárban kellett helyben leadnom, sok baktérium lett a végeredmény a leleten, de semmilyen tünetem nem volt. Nemsokra rá védõnõ is végzett egy vizsgálatot nekem, otthonról vittem a vizeletet és nem volt benne baktérium, a kórházi pohár fala volt tele vele. Nem azt mondom hogy ez így van mindenkinél, de van tüneted?
Nekem az elsõ vérvétel+vizelet vizsgálatnál volt ilyen, hogy baktériumok száma sok volt. Háziorvos vizelettenyésztést kért. Ez egy külön kör volt. Ott már nem találtak kitenyészthetõ bacit így valószínûleg a levételkor került bele(pohár). Azóta is ellenõrizték, szintén negatív. Viszont 25.hét környékén nagyon fáj a derekam és ránézett az UH-os a vesémre és nekem az egyik nagyobb jelenleg így én is holnap megyek urológushoz. De nekem találtak uratkristályt is a vizeletben ami vesegyulladásra utal. Nagyon kevés folyadékot ittam, talán azért is...Azóta sokat iszom és már nem fáj sehol. Lehet nem rossz dolog ha ránéznek nálad is a vesédre, nehogy ott legyen a gond. Ártani nem árt, több szakember lát. 27hetes kismama
Szia! Én pont ma kaptam meg az eredményem! A baktérium számom 3229 rengeteg... Az 1000max helyett.. Meg mellette a fvs is magas..meg szinte az összes, kivéve a kristályos...az nem. Nekem terheléses cukor volt! 25+4hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat mindenkinek..Sajnos el vagyok keseredve és tanácstalan vagyok, az urológusnál a a vesém rendben találták, de az ott levett katéteres vizsgálat eredménye, megint volt benne baktérium...Nemtudom mért nem múlik el, õszintén nem szeretnék gyógyszert szedni.Mitõl van ez?!Mit szehetnék rá, természetes gyógymód nincs?!Vagy ne is próbálkozzak olyannal.Kismamák írjatok hasonló problémátok volt vagy van!koszike

A vizeletemben találtak gombát illetve baktériumot. Sárga hüvelyfolyásom van. Mi lehet a baj?

Nőgyógyászhoz fogok menni jövőhéten, de azért gondoltam felteszem itt is a kérdést. Volt már valakinek ilyen?

Legjobb válasz: Gomba van a vizeletedbe, meg baktérium. Fertõzést kaptál. A doki majd ír rá gyógyszert.

Gomba van a vizeletedbe, meg baktérium. Fertõzést kaptál. A doki majd ír rá gyógyszert.
Akkor lehet csak nagy baj, ha nem kezelik idõben, megfelelõen! Ezért kell orvoshoz menni!
Nekem a vizeletben találtak sarjadzó gombákat. nem volt nekem sem és a páromnak sem tünete. Nõgyógyászhoz mentem, írt fel gombaölõ tablettát, amit együtt szedtünk, és hüvelykúpot. Kontroll vizelet rendben volt.
Persze, ha kezelnek nem lesz komoly bajod!
Valószínû egy felszálló fertõzés, ami a nõknél elég gyakori anatómiai okok miatt. A nõknél a húgycsõ rövid és egyenes, ezért nagyon gyakori, h a nõgyógyászati fertõzés "felterjed" a húgycsövön keresztül a hólyagba, onnan pedig akár a vesékre is.
Nagy baj ettõl nincsen. Valszeg kapsz antibiotikumot, az majd kigyógyít.
szexuális uton hüvelyi fertözést kaphatsz, most az nemtudom mehet e tovább hugyutakba / vesébe. De am gyomorból is indulhat. gomba alap hogy van, az a gond ha felborul az egyensúly és gyenge az immun ezt visszaállítani. Én eddig egy számomra hitelesnek tünö infót találtam a candida gyógyításról. Angol ingyen netes könyv: How I cured my candida accidentally
A kérdező hozzászólása: Ezt*
A kérdező hozzászólása: De ugye nincs nagy baj? Ez szexuálisan kaphattam el? :(
Igen. Akár vesemedence gyulladás, akár méh, petefészek gyulladás is kialakulhat belõle.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!