Találatok a következő kifejezésre: Vizelet tartás van (4 db)

Van itt olyan akinek voltak vizelet tartási problémái az utolsó 2-3 hétben?

Hogy szó szerint akkor is jött amikor nem érezted , és vissza sem tudtad tartani. Nem kevertétek össze a magzatvizzel?

Legjobb válasz: A barátnõmnél volt így,a szülésznõjétõl kapott teszt csíkot ami kimutatja,hogy magzatvíz-e.

A barátnõmnél volt így, a szülésznõjétõl kapott teszt csíkot ami kimutatja, hogy magzatvíz-e.
A kérdező hozzászólása: Patikában lehet ilyen tesztet kapni? vagy valahol máshol?
Nem lehet ilyet kapni már sajnos, ha van a védõnõnél "elfekvõben" akkor tud adni. A kérdésre válaszolva, igen, fõleg éjjel volt ilyen. Nagyon mélyen aludtam még a legvégén is, és reggelre sokszor már nagyon kellett pisilnem, és nedves is volt a pizsim... :( Egyszer gondolkodtam el rajta hogy esetleg magzatvíz lehet. Úgy ellenõrizheted, ha (pisilés után) leteszel 4-5 db papírzsepit vagy papírtörlõt, és bugyi nélkül ráülsz 15-20 percre. Ha felkelsz és nedves, akkor magzatvíz.
Elsõ vagyok, sajnos már nem lehet kapni itthon. Ezt találtam:A kórházban is ilyen ph teszt papírral ellenõrizték nekem tavaly [link] itt a teszcsík linkje is [link]
Nekem volt icipici magzatvíz szivárgásom, és volt vizelettartási problémám is. Én nem kevertem össze. Amúgy a magzatvíz ha csak szivárog és kis mennyiségben, akkor a burok felül repedt meg, és ilyenkor nincs fertõzés veszély, én még fürödtem kádban is . A vizeletnek azért elég jellegzetes szaga van. Azt is el tudom képzelni, hogy megizzadsz odalenn, és attól vizes a pizsamád, nekem ilyen is volt a nyári babámmal. Ha pedig jobban meg van repedve a burok, akkor az elfolyó víz mennyisége növekszik, ha meg elpattan a burok rendesen, akkor mint egy vízesés, na az eltéveszthetetlen... :) Egyébként én a szülésznõmtõl kaptam tesztcsíkot, ebbõl tudtam, hogy szivárgás van, de mivel fájásom akkor még nem volt, én vártam. Két nap múlva indult be az a szülésem.
Nekem volt vizelettartási gondom a terhességem alatt, de én tudtam, hogy az vizelet nem magzatvíz. Intimtornával hoztam helyre a problémát, próbáld meg te is, hátha segít, mert sajnos nem mindig múlik el a probléma a szülés után magától.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm , hasznosak voltak a válaszok! :)

28. hetes kismama vagyok. Kisebb vizelet tartási problémám van, természetes ez ilyenkor? Másnak is előfordul?

Egy tüsszentés,vagy egy erősebb orrfújás és már be is csurran pár csepp.Előtte nem volt ilyen problémám.

Legjobb válasz: Igen, elõfordult nálam is. Ha problémamentes a terhességed, akkor elkezdhetsz intim tornázni. Az a szüléshez is jó lesz.

Igen, elõfordult nálam is. Ha problémamentes a terhességed, akkor elkezdhetsz intim tornázni. Az a szüléshez is jó lesz.
Igen sajnos :S Nekem nem javult szülés után se de gondolom ezen a mûtét alatt felrakott katéter sem sokat segített.. Intim tornázni kéne sokat miután meg lesz a pici.. Azt nem tudom, hogy terhesen szabbad-e az intim torna de szerintem igen.
igen , mindkét babámnál jelentkezett.sõt a terhesség elõrehaladtával fokozodott, a pici nyomta a holyagot.nem akarlak megrémitteni, csak tudd és felkészülj , hogy esetleg fokozodhat
Igen, tüsszentésnél, orrfújásnál sajnos.Azt hittem csak nekem van ilyen problémám.

Vizelet tartási probléma van megeshet az ilyen?

Tegnap lefekvés előtt pár órával 5-6 sört megittam, és reggelre össze hugyoztam magam. 18/F

Legjobb válasz: Ez az alkohol hatása, semmi köze a vesédhez.

Ez az alkohol hatása, semmi köze a vesédhez.
LOL :D A sör miatt van.

Vizelet tartás problémám van mit tegyek?

21 hetes vagyok a multhéten kezdödöt ma reggel olyan problémás lett alig birok felálni a wc-röl mert folyamatosan folyik nem hiszem hogy magzatviz lenne mert sárgás szine van és néha érzem hogy ott folyik ahol a pisi menyire normális az ilyen nagy menyiségü vzielet vesztés

Legjobb válasz: Szerintem menjél el urológushoz!

Szerintem menjél el urológushoz!
Szia! A vizelettartási próbléma szerintem akkor jelenkezik, ha a pici nyomja a hugyhólyagot és köhögéskor, esetleg nevetéskor vagy ha éppen belerug a pici, akkor nehezen tudod visszatartani és el-elcsöppen a vizelet, szerintem hivj fel egy dokit minél hamarabb! Üdv. 33. hetes kismama
Szia, Nekem a múlt héten tüsszentés közben sikerült bepisilnem.:oD Ez apróság, de ha tényleg folyik akkor dokinak is kell szólni.Nekem annyit momdtak, hogy pisiljek sokat-persze ez megy magától is- mégis elõ fordulnak hasonló "balesetek".Amúgy lehet kapni a gyógyszertárban tena betétet, azért is jó lenne szólni dokinak mert ha felírja akkor olcsóbb.Ez direkt terheseknek és idõseknek van vizelettartási problémákra.
azt mondják erre nagyon jók a kismami tornák, amik kimondottan erre mennek rá. Ja és mikor pisilned kell ne halogasd egybõl menj el, mégha egy pici ingert érzel akkor is.
Szia! A 23.-ik hétben járok és uyanezzel a problémával küszködök kb. 2 hete. Nekem azt mondta a dokim hogy ez normális mert a baba nyomja a hólyagot. Néha úgy veszem észre hogy többet pisilok mint amennyit megiszom. 1 pohár ital után kb fél óra múlva 5 percenként pisilnem kell. Nem is tudok néha elmenni itthonról.
Szia! Nekem is vannak hasonló problémáim, bár én még csak 18 hetes vagyok. Nõgyógyásszal mindenképp csináltass vizelet vizsgálatot, hogy kizárja a fertõzést. Nálam is elõfordult már, sajnos, hogy bepisiltem. :) Most fogok menni intimtornára. Állítólag segít. Persze az orvosoddal mindenképpen beszélj errõl, még akkor is ha kellemetlennek érzed.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!