Találatok a következő kifejezésre: Viszeres a nagyon (10 db)

Trombózist? (viszeres láb) lehet kapni? Kismama vagyok és nagyon-nagyon viszeresek a lábaim. Van okom félni.

mik a tünetek?

Legjobb válasz: Ha rendszeresen jársz orvoshoz, nem lehet baj..mond el neki is,hogy aggódsz, és segít neked. A visszerek természetesek,hogy vannak, nem feltétlenül lesz trombózisod. Mozogj sokat(csak amennyi nem megterhelõ rád és a babádra nézve) és egészségesen táplálkozz. Kitatrást neked, és jó babavárást! :)

Ha rendszeresen jársz orvoshoz, nem lehet baj..mond el neki is, hogy aggódsz, és segít neked. A visszerek természetesek, hogy vannak, nem feltétlenül lesz trombózisod. Mozogj sokat(csak amennyi nem megterhelõ rád és a babádra nézve) és egészségesen táplálkozz. Kitatrást neked, és jó babavárást! :)

Nagyon depressziós vagyok. Anyukámnak nagyon viszeres a lába és folyton azt képzelem hogy trombözisa lesz. Mit tegyek?

állandóan halál félelmem va.azt képzelem minden nap az utolsó lehet.az egyik lábát műtötték a másikat is kellene de nagyon sokba kerül.a bal lába csúnya de ő azt mondja tudja hogy kell ezzel bánni mozgatni kell stb.

Legjobb válasz: Anyukád pihenjen sokat és használjon Lioton gélt. Az nagyon sokat segít, komolyan. De Te miért parázol annyira a trombózistól???? Abba nem szoktak belehalni, pláne ilyen látható visszerek esetén. Igaz, fáj a gyulladás, meg tudom, hogy sajnálod Anyukádat, de ennyi. Egyébként az nem halálfélelem, ha attól félsz, hogy az Anyud meg fog halni. Halálfélelemrõl akkor beszélünk, ha indok nélkül attól reszketsz, hogy TE most mindjárt meghalsz. Viszont ha így van halálfélelmed, gyorsan menj pszichiáterhez. Mert így nem lehet élni......

Anyukád pihenjen sokat és használjon Lioton gélt. Az nagyon sokat segít, komolyan. De Te miért parázol annyira a trombózistól???? Abba nem szoktak belehalni, pláne ilyen látható visszerek esetén. Igaz, fáj a gyulladás, meg tudom, hogy sajnálod Anyukádat, de ennyi. Egyébként az nem halálfélelem, ha attól félsz, hogy az Anyud meg fog halni. Halálfélelemrõl akkor beszélünk, ha indok nélkül attól reszketsz, hogy TE most mindjárt meghalsz. Viszont ha így van halálfélelmed, gyorsan menj pszichiáterhez. Mert így nem lehet élni......

Viszeres a lábam, nagyon fáj, voltam orvosnáál elküldött érsebészetre, de az még messze van, jolenne pihentetni sokat mert meloba 12 orát ülök és nagyon kikészül.. Mit lehet tenni?

Legjobb válasz: melóhelyen legyen valami amire felrakod a lábad, nehogy lógjon, a lényeg, hogy a térded feljebb legyen a feneked vonalánál, illetve borogasd is.

melóhelyen legyen valami amire felrakod a lábad, nehogy lógjon, a lényeg, hogy a térded feljebb legyen a feneked vonalánál, illetve borogasd is.


Viszeres a lába és nagyon fájt és foro volt voltam a sürgöségi osztályon mert féltem hogy trombozisom van ott azt mondták hogy nincs. De még mindid nagyon fáj mit tegyek?

Legjobb válasz: Be van gyulladva a visszér, attól forró a lábad. A trombózisnál pont ellenkezõleg, jéghideg lesz a láb, mivel leáll benne a vérkeringés.

Be van gyulladva a visszér, attól forró a lábad. A trombózisnál pont ellenkezõleg, jéghideg lesz a láb, mivel leáll benne a vérkeringés.
A kérdező hozzászólása: jah és a házi orvos azt mondta hogy szedjem az Aspirin protect vérhigitót:S
Szedd a gyógyszert.
Csodálkozom hogy az orvos nem javasolta a Lioton géllel való bekenést!
Be kell borogatni vizesruhával éjjel és nappal is, ha van rá lehetõség. Lehet kapni térdig érõ gumiharisnyát gyógyászati segédboltban. Terheléskor azt kell felvenni, vagy be kell fáslizni. A lioton gél valóban jó rá. Ha súlyfelesleged van, azt lehetõleg le kellene adni. Minnél többet felpolcolt lábbal kellene pihenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Pocolom és be van fáslizva , nem fáj már de még kicsit meleg a térem hajlatában:S Ugye ebböl nem llessz bajm nyugtassatok meg kétségbe vagyok esve , itt a suli és nem tudok menni egy 19 éves lány:S

Viszeres a lábam és a munkám miatt 8 órát kell állnom. A lábaim nagyon fájnak, gondolom a meleg is rátesz. Mi segíthetne?

Azt hogy viszeresek a lábaim örököltem a lúdtalpammal együtt, egyébként 28éves vagyok.

Legjobb válasz: Igen, van egy nagyon jó hatásos gyakorlat a visszérre: a gyertyaállás - fokozatosan növelve akár napi 10-15 percig - vagy ha már nem megy, akkor feküdj hanyatt és a lábad támaszd neki a falnak úgy hogy a lábad függõleges legyen. - napi 10-20 percet - A visszeredre gyógynövényboltban kérhetsz kenõcsöt is, együtt jól alkalmazhatóak.

Igen, van egy nagyon jó hatásos gyakorlat a visszérre: a gyertyaállás - fokozatosan növelve akár napi 10-15 percig - vagy ha már nem megy, akkor feküdj hanyatt és a lábad támaszd neki a falnak úgy hogy a lábad függõleges legyen. - napi 10-20 percet - A visszeredre gyógynövényboltban kérhetsz kenõcsöt is, együtt jól alkalmazhatóak.
Hidegvizes tus jól összehúzza az ereket.
Hali! Gyógyászati segédeszközboltban kaphatóak remek kompressziós harisnyák, ilyet vegyél, és minden nap viseld!

8 hetes vagyok, nagyon viszeresek a lábaim. Felvennének ezzel táppénzre?

Legjobb válasz: Táppénzre a háziorvosod vesz, a nõgyógyásztól ehhez egy javaslatot kell kérni, de természetesen felvesz. Mivel anyagi haszonnal neki az nem jár, ha te minél tovább dolgozol, bármilyen panasszal táppénzre mehetsz, hiszen egyik orvos sem kockáztathatja meg, hogy esetleg valami baja legyen a babának. Nyilván a visszértõl nem lehet baja, de ez esetben a te szervezeted kevésbé bírja a terhelést, amire viszont oda kell figyelni! Jó babavárást! :)

Táppénzre a háziorvosod vesz, a nõgyógyásztól ehhez egy javaslatot kell kérni, de természetesen felvesz. Mivel anyagi haszonnal neki az nem jár, ha te minél tovább dolgozol, bármilyen panasszal táppénzre mehetsz, hiszen egyik orvos sem kockáztathatja meg, hogy esetleg valami baja legyen a babának. Nyilván a visszértõl nem lehet baja, de ez esetben a te szervezeted kevésbé bírja a terhelést, amire viszont oda kell figyelni! Jó babavárást! :)
Táppénzre engem a nõgyógyász vett fel, még mikor a 6. hétben voltam, és azóta is táppénzen tart. A munkahelyen veszélyes anyagokkal dolgoztunk, és e miatt kellett betegállományba vonulnom. Beszélj a nõgyógyászoddal vagy háziorvosoddal, szerintem biztos kiír táppénzre. Üdv.: 34. hetes kismama
1. vagyok. A táppénzes dolog úgy zajlik, legalábbis itt Szfváron, hogy aki fehérvári, azt a nõgyógyász táppénzre veheti, aki pedig vidékrõl jár be nõgyógyászati rendelésre, anak valóban csak javaslatot ad, de arra a háziorvosnak ki kell írnia. Tehát az elsõ lépés(legalábbis itt) a nõgyógyász.
Az én nõgyógyászom, mikor kiderült, hogy terhes vagyok rögtön azt kérdezte, hogy szeretnék-e táppénzre menni. Lehet, hogy ez dokifüggõ, de szerintem ez épp elég ok a táppénzre. Nyugodtan szólj az orvosodnak, ha nem magándoki, akkor is!

Vannak itt olyan Kismamák-Anyukák akiknek a terhessége-vagy az elött nagyon viszeresek voltak a lábai? Mit csináltatok?

Legjobb válasz: Nekem sajnos nagyon viszeresek a lábaim:-(csak rosszabb lesz.mit lehet tenni?20-heteske

A kérdező hozzászólása: Nekem sajnos nagyon viszeresek a lábaim:-(csak rosszabb lesz.mit lehet tenni?20-heteske
Az elsõ az hogy védõnõnek szólsz és õ ad beutalót a haematológiára. ott pedig kiderítik mit lehetne tenni...
Nekem is viszeresek a labaim, es dagadosak is. En sokat pihentettem a labaimat asztalra, szekre felrakva, es sokat tornaztattam oket. (Lebfej tekergetes minden iranyba, elore-hatra mozgatasa.) A 40. hetben vagyok, es nem lett tobb viszerem, ami meg van nem lett rosszabb. Viszont valoban a kompresszios harisnyat ajanljak, az a biztosabb. (En sajnos kulfoldon elek, es egyszeruen nem talaltam)

Tisztelt orvos úr! Az lenne a kérdésem, hogy amikor állok és amikor takarítók akkor nagyon fáj a lábam viszeres is. Mit lehetne rá kenni, hogy ne fájón annyira. Köszönöm válaszát

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A patikában több visszér elleni krém kapható, ezeket érdemes megpróbálni. Ettől függetlenül azonban javaslok egy érsebészeti vizsgálatot is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A patikában több visszér elleni krém kapható, ezeket érdemes megpróbálni. Ettől függetlenül azonban javaslok egy érsebészeti vizsgálatot is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt orvos úr! Az lenne a kérdésem, hogy amikor állok és amikor takarítók akkor nagyon fáj a lábam viszeres is. Mit lehetne rá kenni, hogy ne fájón annyira. Köszönöm válaszát

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A patikában több visszér elleni krém kapható, ezeket érdemes megpróbálni. Ettől függetlenül azonban javaslok egy érsebészeti vizsgálatot is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A patikában több visszér elleni krém kapható, ezeket érdemes megpróbálni. Ettől függetlenül azonban javaslok egy érsebészeti vizsgálatot is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!