Találatok a következő kifejezésre: Vissza lehet a kórházi (5 db)

A nyák dugó lehet? A wc papíromon volt barnás nyák! Görcsölgetek is! Mennyi lehet akkor még vissza a szülésig? Mikor menjek a kórházba? 39+2 hetes kismama

Legjobb válasz: Igen, lehetett a nyákdugó, de az, hogy elment semmit nem jelent. Nekem 2 héttel a szülés elõtt ment el. Figyeld az idõt, hogy mennyi telik el két görcsölés, fájás között. Ha szabályos, akkor érdemes készülõdni. De elõtte még egy meleg zuhany és ha enyhülnek a panaszok, akkor csak jóslók voltak, ha nem, akkor lehet indulni. Egyébként én is nagyon bizonytalan voltam, hogy menjünk vagy ne, de úgy voltam vele, hogy senki nem fog körberajzolni, ha feleslegesen megyünk be, max. haza küldenek, hogy ez még nem a szülés. Ha bizonytalan vagy, inkább induljatok a kórházba, ott CTGre tesznek és azonnal megmondják, mi a helyzet! Könnyû szülést Neked!

Igen, lehetett a nyákdugó, de az, hogy elment semmit nem jelent. Nekem 2 héttel a szülés elõtt ment el. Figyeld az idõt, hogy mennyi telik el két görcsölés, fájás között. Ha szabályos, akkor érdemes készülõdni. De elõtte még egy meleg zuhany és ha enyhülnek a panaszok, akkor csak jóslók voltak, ha nem, akkor lehet indulni. Egyébként én is nagyon bizonytalan voltam, hogy menjünk vagy ne, de úgy voltam vele, hogy senki nem fog körberajzolni, ha feleslegesen megyünk be, max. haza küldenek, hogy ez még nem a szülés. Ha bizonytalan vagy, inkább induljatok a kórházba, ott CTGre tesznek és azonnal megmondják, mi a helyzet! Könnyû szülést Neked!
Az lehetett, de azért még nem kell bevonulnod :) Majd ha rendszeresek lesznek a fájások vagy folyik a magzatvíz. Az is lehet, hogy csak 2 hét múlva szülsz meg.
A kérdező hozzászólása: Május 2. vagyok kiírva! Remélem, h nem hordom túl! Köszönöm a gyors választ! Várom még a tapasztalatokat!
Nekem szülés elött 2 nappal ment el a nyákdugom.
Nekem 10 nappal a kiírt elõtt ment el, jöttek az 5-6 perces jóslók, és 23 óra múlva már a kezemben tartottam a babót.
Szerintem hamar baba lesz. Nekem szülés elõtt kb 16 órával ment el. Délután elkezdõdött a nyákdugó távozása, kb 17 kor és másnap du. 14-kor lett meg a baba. Én éreztem, hogy elindult, mikor a nyákdugó távozott. Könnyû szülést és boldog babázást!

Hétfőn volt mandula műtétem. Kedden haza engedtek. Azóta folyamatosan belázasodok. Fel dagadok nyelni se tudok. Ez mi miatt lehet? Vissza kéne mennyek a korházba? Elrontotak valamit a műtét során?

Legjobb válasz: Nem rontottak el semmit. Mûtét után gyakorta lázasodnak be az emberek. Menj vissza a dokihoz, hogy megfigyeljenek.

Nem rontottak el semmit. Mûtét után gyakorta lázasodnak be az emberek. Menj vissza a dokihoz, hogy megfigyeljenek.
nekem fél éve volt mandulamûtétem, és velem is ugyanez volt. És veled is ugyanez lesz kb még egy hétig...

Vissza lehet igényelni a kórházi napidíjat?

Hónapokról lenne szó, ami már nem kis összeg. S nem nagyon értem már ezt az egész helyzetet!

Legjobb válasz: szerintem csak a vizitdíjat lehet, de abból is ha az egyformából (háziorvosi, szakorvosi) van meg egy meghatározott db egy éven. (talán 20)

szerintem csak a vizitdíjat lehet, de abból is ha az egyformából (háziorvosi, szakorvosi) van meg egy meghatározott db egy éven. (talán 20)
A kórházi napidíj összege 300, - forint naponként. A kórházi napidíjat nem kell tovább fizetni, ha a biztosított adott naptári évben már összesen 20 napnyi kórházi napidíjat megfizetett. A 20 alkalom megfizetésének tényét a biztosított számlával illetve nyugtával köteles igazolni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A második válaszadótól kérdezni szeretném: Kb. 4 hónapra megyek kórházba elõreláthatólag. Akkor a 20. naptól már nem kell fizetnem, s 6000 Ft lesz az egész? És a kórházban fogom ezt a számlát kapni, akkor õk nem is fogják az efölötti összegek kérni, mert tudják õk is, hogy hányadik napja vagyok ott? Remélem érthetõen fogalmaztam :$
Szerintem a kórházban adják majd a számlát, de ezt ott is megkérdezheted, õk biztosan konkrétan tudják, hogy mit kell tenni.
A kérdező hozzászólása: köszi


Jelenleg hat hetes terhes vagyok, a családvédelmis beszélgetés mennyi ideig tart és utána vissza kell-e menni a védőnőhöz vagy akkor a kérelem kitöltése után lehet jelentkezni a kórházba? A tágítás mennyire fáj?

Legjobb válasz: Megint 1es vagyok. Miután visszaolvastam a válaszomat, akkor ugrott be nekem is, hogy nem is 2 hét (nemtom honnan szedtem), hanem 3 nap a várakozási idõ. Bocsi. Jól tudod, 3 nap.

Megint 1es vagyok. Miután visszaolvastam a válaszomat, akkor ugrott be nekem is, hogy nem is 2 hét (nemtom honnan szedtem), hanem 3 nap a várakozási idõ. Bocsi. Jól tudod, 3 nap.
A tágítás nagyon egyénfüggõ kinél mennyi ideig tart. Az ilyen idióta bigott elvakult barmokkal meg ne foglalkozz. A te életed a te döntésed ha nem tudo vállalni akkor helyes döntés az abortusz.
1es vagyok, nem is kapcsoltam, hogy mire utal a kérdésed. Nekem már volt 2 abortuszom. A család védelmis beszélgetés kb 15 perc volt. Ezalatt végig próbált gyõzködni a nõ, hogy de tartsam meg. Van kb 2 hét kötelezõ várakozási idõ. Ha nem gondolod meg magad, akkor vissza kell menni a család védelmishez, õ kitölt bizonyos papírokat neked, és ezzel már rögtön lehet jelentkezni a dokinál. A tágítás nem vészes, kicsit fáj, de inkább csak kellemetlen.
igazán nincs mit és mieltt jönnének a bigottok, hogy biztos én is megöltem a gyerekeim leszögezem soha nem volt abortuszom, sõt 4, 5 évig küzdöttünk, hogy gyerekünk lehessen, ettõl függetlenül teljesen megértem aki így dönt, több ismerõsömnek is volt, sõt régen anyukámnak is 2szer is egyszer ikrekkel.
Ti nem vedekeztek???
Tágítás nem volt vészes, a 13-as válasz is az enyém.Továbbá a kórházba miután befeküdtem kaptam nyugtatót is, még tágítás elött.Én is féltem, soha nem volt semilyen mûtétem, kórházban is csak nõgyógyászati vizsgálaton voltam.Az altatással kapcsolatban meg a szobatársam nyugtatgatott.Valami olyasmivel, hogy ne aggódj egy pillanat alatt kiütnek...
Nem tudsz másik védõnõhöz menni?Én 4 város családvédelmije közül választhattam, mondjuk egyikkel se voltam kisegítve, mert ahol lakom persze nem volt.1 hónapja volt a mûtétem kb.Túlélem persze, azóta az exem megpróbált velem kapcsolatba lépni, sokat segített, hogy elküldthettem melegebb éghajlatra, erre a pozitesztek óta nem volt lehetõségem(egyszerûen nem értem el, pedig nem is rinyálni akartam neki, csak hogy megölelgessen vagy valami). Anyu és a nõvérem tudott róla, nyíltan egyikük se foglalt állást viszont mellettem voltak/vannak.
A kérdező hozzászólása: Hát 29-es. Szörnyû ugye? A védõnõ beteg lett egész hétre, csak kedden fogom tudni felhívni. Addigra 7. hetes terhes leszek. Mikor volt neked a mûtéted? Remélem azért fel tudod dolgozni, én rettenetesen félek, fõleg a tágítástól, mert szörnyû dolgokat írtak róla.
Nagyon lassan megy neked az ügyintézés:S Nekem volt minden, émelygés, hányás, görcsölgetés, fáradság, munkába ugy ahogy tartottam magam és jópofiztam az ügyfelekkel, de otthon csak bebújtam az ágyba. Lelki állapotom...az meg... apa amint megtudta lelépett stb..hosszú volt az a 2 hét nekem.Sajnálom, hogy ilyen sokáig elhúzódik neked. Mûtét után, lehet hülyén hangzik, de kicsit megkönnyebültem, bár még egy darabig megmaradtak a terhességi tüneteim.Lelkileg most se vagyok topon(még elégg friss a dolog), de én úgy érzem sokkal jobban vagyok mint az ügyintézés közben.
A kérdező hozzászólása: Igen.... a lelki :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a javítást. Az enyhe görcsök jellemzõ tünetei a terhességnek? (sokat sírtam, és a lelki állapotom is rossz a nem kívánt terhesség miatt)
A chl. baktérium, és nem gomba.
A kérdező hozzászólása: ...ráadás a doki felírt antibiotikumot, amire külön figyelmeztetett, hogy mûtét elõtt vegyen be... gombára írta fel.. chlamydiára gyanakszom. Ez befolyásol valamit is a mûtét során?
A kérdező hozzászólása: Hát úgy döntöttem, hogy várok keddig, aztán már másnapra jó lenne elmenni beszélgetni.... utána megint az már a 8. hét és azon a héten remélem már befeküdhetek.. csak a munkahelyemen lesz ciki.... mert ott ugye nem tudják:(
A fõnököm tudott róla, de nem tipikus fõnök-beosztott kapcsolatunk van.Tõle annyit kaptam, hogy vannak olyan nõk akik a lepedõtõl is képesek teherbe esni...nahát kösz.Munkatársak kérdezõsködtek, de nem mondtam el nekik, furcsa volt nekik, hogy 3 év után most elkések 1-2 nap és feltûen sürgõs szabira mennem. Nem fogják megtudni, ha nem akarod.
A kérdező hozzászólása: Hát nem is akarom, hogy megtudják, remélem meg tudom oldani a szabit... nehogy már miattuk ne lehessen mûtétem...
A tágítás nagyon egyén függõ, hogy ki mennyire érzi. Nekem iszonyatosan fájt, konkrétan zokogtam és le kellett fogni közben, a szülés nem fájt ennyire. De hallottam már olyanról, aki nem is érezte. Függ a méhszáj nyitottságától, és attól, hogy mennyi idegvégzõdés található rajta. A többi dologhoz nem tudok hozzászólni, nekem elhalt terhesség miatt volt szükségem a beavatkozásra, így nem volt hosszas ügyintézés. Off: annyira szomorú, hogy hetekig húzni-halasztani kell a dolgot. Az abortusztablettával sokkal kíméletesebb lenne magzat és az "anya" szempontjából is, fõleg mivel azt a 7-8 hétig be kell venni. Így meg elhúzzák a dolgot a 11-12. hétig, amikorra is a magzat akaratlagosan mozog és valószínûleg fájdalmat is érez már :(
A kérdező hozzászólása: miért kell eddig húzni?:(
Kedves kérdezõ! A csalàdvédelmis az védõnõ! A két beszélgetés között egy hét gondolkodàsi idõ van. Màsodiknàl kapod a csekket.ha végeztél a védõnõnél egybõl hivhatod a dokid hogy meg van az engedèlyed.és akkor megbeszélitek a mütét idõ pontjàt.lehet egynap de lehet hogy csak 5nap mulva van szabad idõpont! Ne felejsd a csekket befizetni mert annélkül nem csinàljàk meg! Nekem az elsõ tàgitâsom borzaszto volt.egész éjjel rosszul voltam görcsöltem stb.màsodiknàl semmi bajom nem volt. Kitartàs!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm 38-as a választ!
Beszéltél már családvédelmis védõnõvel?Adott idõpontot.Amúgy intézed mellette a kórházi dolgokat?Vérvétel, altatóorvossal beszélgetés?
Ne a tágítástól félj, a testi fájdalom hamar elmúlik(mondjuk nekem nem volt abortuszom, de 19 órát vajúdtam a lányommal, szóval tudom milyen mikor rohadtul fáj), én jobban aggódnék a lelki sérülések miatt...
Fáradság ellen nem tudsz mit tenni, csak azt, hogy pihensz. Ha erre nincs lehetõséged, akkor meg marad az, hogy tûrsz. Ez ilyen.
20as vagyok, egyébként 1es is, és még netom hanyadik. Nekem nem fájt a tágítás, csak kellemetlen érzés volt. És azt mindenképpen mûtét elõtt csinálják, hogy mire oda kerülnek a dokik, ki legyen tágulva, és így pikkpakk, 15 perc alatt kész az egész.
A kérdező hozzászólása: A fokozott fáradtság érzés, kimerültség ellen mit lehet tenni, addig amíg bennem van a baba?:(
Akkor gondolom te abortuszra készülsz. Nekem az elsõ terhességem meg szakadt és igen, nekem nagyon fájt a tágítás. Lehet ma már nem olyan vészes.
A kérdező hozzászólása: 2 hét? Én három napról hallottam. Akkor ott megtudakolom bõvebben. Annyit nem szeretnék várni :(((
A kérdező hozzászólása: Köszönöm 5-ös :)
A kérdező hozzászólása: 23 évesen úgy, hogy a párom sem dolgozik nem vállalhatom.
A kérdező hozzászólása: ÉN dolgozom egy ügyvédi irodában, de egyre nehezebben tudok.... már a fõnökömnek is feltûnt.... Ez a várakozási idõ õröl fel idegileg. Csak jövõ héten tudom hívni a védõnõt... és így is el kell kérnem magam a munkahelyemrõl.. sajnos ez van :(
Vedekezes megelozes es 72 oras gyogyszer Nem hiszem el ennyi ..bababarat... van itt.
Nekem az elsõ családvédelmis beszélgetés 1 óra volt, nem akart lebeszélni.Mûtét menetérõl tájékoztatott nagyjából, meg nem tetszett neki, hogy egyedül mentem, jobb lett volna az apával.A második beszélgetés kb, 10 perc volt, kérdõív kitöltéssel, (elégedett vagyok-e a munkájával stb), papírmunkával és engedély kiadással.Tágítás nem fájt, kicsit görcsölgetõs érzés volt, nyugis elsõ mensi naphoz hasonló.
A kérdező hozzászólása: Sajnos becsúszott:((((((
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek aki válaszolt. A bababarátok kérem kíméljenek. Tisztában vagyok azzal mit teszek, de tudom, hogy ez a legjobb döntés. Csak állandó pánikba vagyok, hogy kicsúszunk a 12. hétbõl. Muszáj az elsõ tanácsadás után visszamenni a védõnõhöz? nem lehet ezt egy tanácsadás alatt lerendezni, akkor sem, ha már a 7. hétben leszek?:(
1es vagyok. Én 1x sem voltam védõnõnél. Csak családvédelmis, csekk befizet, családvédelmis megint, utána doki, mûtét, haza. Ki mondta neked hogy védõnõhöz is menni kell?
Én próbálkoztam, hogy adja ki elsõre az engedélyt.Engem még családvédelmis beszélgetések elõtt kiírtak mûtétre.Azt mondta, hogy abban az esetben adná ki, ha a 10-11.hétben lennék.Még bõven volt idõm 5 hetes voltam mikor a 2 látogatást intéztem.Következõ hétre volt beírva mûtétem.
Családvédelmis nõ védõnõnek számít, legalább is én is úgy tudom.
A kérdező hozzászólása: Igen, csak az a vicc, hogy 5 hetesen vettem észre, és elmentem dokihoz, 1 hét volt a laboreredmény várakozási ideje, és jövõ héten hívom a családvédelmist, utána megint vissza (már a munkahelyemmel is játszom) és körülbelül 8-9 hetes leszek mire mûtenek! Nem lesz az túl elõrehaladott:((((((??????
8-9 hetes még bõven benne van az idõben. 12 hétig veszik el, bizonyos esetekben még késõbb is. Nyugi, nem lesz semmi gond. Nekem egyik alkalommal 11 hetesen vették el a magzatot, mert mire mindent eljártam, bizony elröppentek a hetek. Nem lett semmi gond, már 2. gyerekemet várom.
A kérdező hozzászólása: Kedves 20-as. Sok boldogságot a babádhoz.. most picit megnyugtattál. Neked fájt esetleg a tágítás? Azt minden esetben elõtte végzik, nem altatásban?:)
3 nap után kell visszamenni. De mi az, hogy becsúszott? Mégis milyen védekezés mellett csúszott be?
Milyen kérelem? És milyen tágítás?
Elõzõ vagyok, a képet priviben gondoltam, természetesen, nem pedig közszemlére tenni :)
szia mi fejpántot vettünk és azt tettem a fejére illetve a fülére.
Nekem a kisfiam most 6 éves, úgy született hogy elállt a füle, és ez azóta is így van. Pedig én is mindig figyeltem rá, amikor pl.a sapkát adtam rá, hogy a sapka alatt szépen álljon a füle, meg amikor oldalt fordulva aludt, akkor is figyeltem hogy normálisan legyen a füle nehogy elõre álljon, mindig igazgattam neki! De végülis nem olyan nagyon áll el, és szerintem az apjától örökölte, mert neki is ilyen, és ez már így is fog maradni.De amúgy illik neki, és aranyos szép kisfiú, az elálló fülei ellenére már nyert gyermekszépségversenyt is! De egy lánynál lehet hogy jobban zavarja az anyukát, ezt én nem tudhatom! De ha csak egy picit áll el, az nem olyan nagy gond szerintem! :)
Az én kislányom születése percétõl a fülét fogta, "gyûrte", de mindig úgy, hogy "kihajtotta" és rátenyerelt. Mindig figyeltem arra, hogy levegyem a kezét és ne gyûrje állandóan, de sajnos hiába volt, így is kiáll egy picit. Bár úgy vettem észre, hogy már annyira nem áll ki, mint míg kisebb volt, (most 1, 5 éves) de lehet, hogy csak azért nem olyan feltûnõ mert már van hajacskája is. Engem eleinte zavart, most már nem, mert így is szép és szerintem azt, hogy a füle eláll egy kicsit azt meg tõlem örökölte "sajnos". Szerintem igazán tenni nem tudsz semmit, majd, ha nöl a haja eltakarja.
Szia! A mi kisfiunk 14 hónapos és kb. fél éves korától egyre inkább eláll és még nagy is. De nem csak a felsõ része hajlik ki, hanem az egész kiáll. Nektek milyen, küldjünk képet? Ti küldenétek? De szerintem úgyis mi vinnénk a prímet :) )) A dokitól majd megkérdezzük, hogy ez már így marad -e, de csak 1 hónap múlva megyünk. Amúgy meg ez legyen a legnagyobb baju(n)k :) ))
Szia! Mind 2 kisfiamnak(6 éves és 21 hónapos) ugyanúgy eláll picit a jobb füle, apámtól örökölték. Ha nagyon zavarja õket késõbb, esztétikai mûtéttel lehet majd orvosolni. 2 hónapja a nagyobbal voltam fülészeten, ott az orvos már rákérdezett, hogy nem akarjuk-e most a mûtétet?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!