Találatok a következő kifejezésre: Virus van gépemen és a (61 db)

Virus van a gépemen és a nod32 már ki irtotta de a gép meg van zavarodva egy csomo dolgot ki ir angolul hogy töltsem le mi lehet ez?

Legjobb válasz: a nod32 egy nagyon jó vírusírtó, a legjobb, de nem mindenható. Eltávolítja ugyan a vírust, de azt amit tönkretett, azt nem tudja rendbehozni. Ráadásul nem is tud mindent felismerni, eltávolítani. Szerintem kezdjed lementeni a cuccokat, beállításokat a gépedrõl és készülj fel egy új telepítésre. Nem sok teteje van nekiállni foltozgatni.

a nod32 egy nagyon jó vírusírtó, a legjobb, de nem mindenható. Eltávolítja ugyan a vírust, de azt amit tönkretett, azt nem tudja rendbehozni. Ráadásul nem is tud mindent felismerni, eltávolítani. Szerintem kezdjed lementeni a cuccokat, beállításokat a gépedrõl és készülj fel egy új telepítésre. Nem sok teteje van nekiállni foltozgatni.
javaslom egy hozzáértõ ismerõs meginvitálását vagy a költségesebb megoldást egy megbízható szervizben...
Valószínûleg spyware van a gépeden. JAvaslom a Spyware Doctor nevû progit, ami kinyírja ezeket. Csak a teljes verzió írtja ki, szóval keresgélj rapidhares linkek között, mert ott tuti találsz. Üdv
ez mindenkinél így van, ez sajnos ilyen, minimális adatforgalom mindig van
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
#1-nek igaza van. Egyrészt kell adatforgalom a kapcsolattartás miatt (idõnként szól a gép a routernek: "még itt vagyok" "rendben"), illetve pl ilyenkor ellenõrzõdnek frissítések is: oprendszer, google, akármi.

A gépemen jelenleg Win. Xp van. A vírus irtom Avast és a tűzfalam az alap Xp-s tűzfal. E mellé melyik tűzfalat lenne a legérdemesebb feltelepíteni?

És esetleg még egy anti-spyware-t is fel lehet rakni? Ha igen melyiket? És ha feltelepítek egy másik tűzfalat a gépre, akkor az Xp-s tűzfalat ki kell kapcsolni?

Legjobb válasz: Szerintem rakj fel egy AVG Internet Security-t. A világ legjobb tûzfala van benne, meg minden egyéb, amit fent írtál. Nem is olyan macerás, mintha 300 programot raknál minden célra külön. De ha routered van, akkor az úgyis fogja a portokat, tehát nincs szükséged még külön tûzfalra, max. ha max. biztonságra törekszel, és paranoiás is vagy.

Szerintem rakj fel egy AVG Internet Security-t. A világ legjobb tûzfala van benne, meg minden egyéb, amit fent írtál. Nem is olyan macerás, mintha 300 programot raknál minden célra külön. De ha routered van, akkor az úgyis fogja a portokat, tehát nincs szükséged még külön tûzfalra, max. ha max. biztonságra törekszel, és paranoiás is vagy.
Egy jól beállított Comodo tûzfal a legjobb és ingyenes is :)
szerintem is jó az nekem is az van az avast mellé és nem volt semmi gondom edig
A kérdező hozzászólása: És milyen beállítások mellett mûködnek normálisan együtt?
a comdo jó lesz mellé én felteliptetem é enyi több honapja használom és nem kaptak ösze el mennem egymás mellett


Ha van Linux és Windows is a gépen, és a Linuxon olyan oldalra megyek fel, ami a Windowsnak ártana, akkor az vírus átmehet a Windowsra?

Remélem értitek. Linuxonon keresztül nézek egy Windowsra ártalmas oldalt, az ugye a Linuxra nem hat, de át mehet valahogy a vírus a Windowsra?

Legjobb válasz: Szia. Mivel eleve úgy tudsz csak használni Linuxot és Windows-t egyszerre, ha két külön partícióra teszed, akkor azt kell mondjam NEM. A partíciók lezárása blokkolja azt, hogy oda írhasson bármit is a te engedélyed nélkül. Ha jól emlékszem, akkor a Linux nem is látja a Win-es partíciót, csak fordítva. (már régen használtam). Ha viszont emulátorral használod bármelyiket is, akkor lehetséges.

Szia. Mivel eleve úgy tudsz csak használni Linuxot és Windows-t egyszerre, ha két külön partícióra teszed, akkor azt kell mondjam NEM. A partíciók lezárása blokkolja azt, hogy oda írhasson bármit is a te engedélyed nélkül. Ha jól emlékszem, akkor a Linux nem is látja a Win-es partíciót, csak fordítva. (már régen használtam). Ha viszont emulátorral használod bármelyiket is, akkor lehetséges.
A Linux teljesen másmilyen rendszer mint a Windows. A Linux alatt hiába indítod el az pl.: EXE-t, nem tud mit kezdeni vele. Ha fel van telepítve a WINE, akkor "speciális" helyre fogja feltelepíteni az alkalmazást (ha telepítõrõl van szó). Az újabb linux disztribúciók már látják, sõt ha fel van telepítve valami ntfs3 (nem tom a nevét pontosan) csomag, akkor írni is tudja az NTFS-t. A kérdésedre a válasz: Elképzelhetõ. De csak akkor, ha vírus fejlesztõje gondolt arra, hogy Linux-ot használsz. Ilyenkor elemezheti, hogy van-e Windowsos partició, és oda rakhatja (ha van írási jogosultsága!). De ha ezek után elindítod a Windowst, akkor nem fog betöltõdni vele együtt, mert ahhoz be kell jegyeztetnie magát, és ez Linux alatt nem lehetséges. Max úgy tud aktíválni, ha Windows alatt elindítod. Csak megjegyzésképpen írom, hogy én mind a két rendszert használom. És mind a két rendszernél úgy van beállítva, hogy a másik rendszer fájlrendszerét CSAK OLVASNI tudja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! És azt, hogyan lehet beállítani?
Utolsó válaszoló vok. Windows alatt Ext2Fsd 0.46-t használok. A telepítés alatt nem pipálom be "Enable write Ext partitions" négyzeteket. Természetesen létezik más program is, ami "láthatóvá teszi" a Linux fájlrendszereket Windows alatt. Linux alatt az ntfs-tools csomag elindításakor szintén nem pipálom be az "Enable write ntfs" négyzeteket. Illetve az /etc/fstab állományban csak Readln-only (röviden: ro) jogosultságot adok.
A kérdező hozzászólása: Kösziii :) letöltöttem ezt a SpyBot - Search & Destroy progit és most keresi a vírusokat..szóval most várok.. :D
Ha Spybot nem jön be, próbáld ki a Malwarebytes Antimalware-t is, nekem eddig többször segített vírussal agyonfertõzött gépek megmentésében.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) a spybot megtalálta a pc performerst vírusként csak ahogy törölném kiteszi h nekem nem lehet törölni a problémákat v vlmi ilyesmi sajna :S ugyh akkor szerintem megpróbálom a Malwarebytest
Legjobb, ha csökkentett módban indítod el a gépet, és onnan futtatod az ellenõrzéseket. Ehhez F8-at kell megnyomnod (és nyomva tartanod) boot során még a Windows logó megjelenése elõtt.
A kérdező hozzászólása: éértem és köszönöm..próbálkozok mingyárt :D

Olyan létezik h több trojai vírus van a gépen és abból az egyik progi azért nem működik? .

és egy programon tudom hogy van de azt megakarom tartani de nem m?kszik....ez lehet azért mert össze vesznek a trójaiak egymással?:)

Legjobb válasz: "több trojai vírus van a gépen" - ilyen bizony elõfordul. Ám egy dolog a trójai és egy másik dolog a vírus. A kettõ nem ugyanaz. A többit nem értem. Talán majd más megérti hogy mit is akarsz.

"több trojai vírus van a gépen" - ilyen bizony elõfordul. Ám egy dolog a trójai és egy másik dolog a vírus. A kettõ nem ugyanaz. A többit nem értem. Talán majd más megérti hogy mit is akarsz.
Alapos vizsgálat. Vagy te nem ilyet szeretnél?
Hehh, én szinte egy egész napot várok, mire lemegy az avast... szóval ne aggódj. Legalább mindent átnéz.
Nálam 18 óráig nézte és ki is írtotta a vírust. Ha a vírus befészkeli magát akkor minden fájlt át kll néznie.
mondjuk ha csökkentett módban csinálnád hamarabb végezne mert jobban hozzáfér a fájlokhoz...
ez teljesen temészetes..
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Ha virusos a gép (nem tudom kitörölni olyan helyen van a virus), és újra telepitem az xp az kitörli a virust? Valami trójai virus van rajta!

Legjobb válasz: Ha újra telepíted az Xp-t az tuti megoldja! A vírus NEM marad meg. Valószínûleg amúgy rendszer fájl lett vírusos, azért nem tudod törölni (szerintem). Ha más lehetõség nincs akkor nincs mit tenni.

Ha újra telepíted az Xp-t az tuti megoldja! A vírus NEM marad meg. Valószínûleg amúgy rendszer fájl lett vírusos, azért nem tudod törölni (szerintem). Ha más lehetõség nincs akkor nincs mit tenni.
ha újrarakod az xp-t akkor újraformázod elõtte azt a partíciót, amelyen volt, akkor nem lesz vírus (ha azon a partíción van a vírus is)
..és válaszd a lassú formázást, nem a gyorsat! az xp lemezed felõl pedig ne aggódj, nem mehet rá vírus. :)
Azért ebben ne legyünk annyira biztosak, hogy az összes vírusproblémát megoldja az xp újratelepítése. Egy trójaiét szinte biztos. Azonban léteznek olyan vírusok, amelyeket ilyen "egyszerû" módszerrel nem tudsz megsemmisíteni. Illetve ha valamelyik programod telepítésekor fertõzõdtél, a frissen telepített oprendszer is fertõzötté válik, ha az adott programot telepíted... A vírus módszeresen kell megtanulni elüldözni.
A kérdező hozzászólása: És az XP lemezem nem lesz virusos utána?A másik kérdésem egypárszor márt régebben raktam fel az xp de mitöl van az hogy a gép lemezén rajta marad az elözö program?Vagyis az ikonja a merevlemezen?Természetesen ujjbóli telepitéssel csináltam!
Az újratelepítés el fogja tüntetni azt a trójait, ami jelenleg a gépeden van. De: ha nem használsz pl vírusirtót, spykeresõt, tûzfalat, esetleg egyéb védelmi programot, akkor valószinûleg hamarosan újra lesz egy vírusod, akkor is, ha nem böngészel "olyan" oldalakat.
Mielõtt újratelepítenéd, próbáld ki az Ad-Aware SE Personalt, az leszed minden trójait, és ráadásul ingyenes, és magyar nyelvû...

Igaz az hogy ha van vírus a gépemen, és feltelepítem a vírus írtót, akkor nem fogja a vírust vírusnak venni?

Legjobb válasz: Nem... Ha futtatsz egy ellenõrzést akkor ugyanúgy meg fogja találni. Már ha jó a vírusírtód.

Nem... Ha futtatsz egy ellenõrzést akkor ugyanúgy meg fogja találni. Már ha jó a vírusírtód.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!