Találatok a következő kifejezésre: Vigyem a kiállításra (2 db)

Vigyem a macskámat kiállításra?

Most lesz márciusban egy házimacska kiállítás( tehát nem fajtiszta macskákat várnak) ahova szivem szerint szívesen benevezném a cicusomat! Szerintem nagyon szép macska. Vagy ezt csak én gondolom mert annyira szeretem??? Csak félek hogy mit szólna hozzá ha elvinném???

Legjobb válasz: Szia! Szerintem természetes, hogy szépnek látod a cicádat. Egyébként nekem minden cica szép, imádom õket. De biztos, hogy nem vinném el kiállításra, szerintem az kínzás a cicának. Berakják egy ketrecbe, órákon keresztül oda van bezárva, nem érti, mit keres ott, mindenhonnan idegenek veszik körül, emberek, macskák, arról nem is beszélve, hogy a zsûri meg úgy méregeti, mintha valami marhavásár lenne. Szóval szerintem ne vidd el. Inkább nézegesd otthon, és örülj, hogy van egy szép cicád!

Szia! Szerintem természetes, hogy szépnek látod a cicádat. Egyébként nekem minden cica szép, imádom õket. De biztos, hogy nem vinném el kiállításra, szerintem az kínzás a cicának. Berakják egy ketrecbe, órákon keresztül oda van bezárva, nem érti, mit keres ott, mindenhonnan idegenek veszik körül, emberek, macskák, arról nem is beszélve, hogy a zsûri meg úgy méregeti, mintha valami marhavásár lenne. Szóval szerintem ne vidd el. Inkább nézegesd otthon, és örülj, hogy van egy szép cicád!
Szerintem elviheted, én is már vittem!Nekem egy nemrég miskárolt cicám van.-és annyira élvezte.Mondjuk ez macskától függ.Élvezte, hogy a zsûri simizte, érdeklõdött a körülötte lévõ cicák iránt.Persze én enm engedtem meg mindenkinek, hogy megsimogassa!!!Amikor egy kisgyerek odamegy és megtépi a fülét meg húzza a farkát, letojom kinek a gyereke, én felrúgom!!!Nem bírom ha durván nyúlnak bármelyik kis állatomhoz!!!Szerintem elviheted, de mindenképp en nagyon menj el mellõle.A te dönbtésed.Én is visem, remélem találkozunk!! üdv.:Bea

Mit vigyek a kórházba az anyakönyvi kivonat kiállításához?

A gyerekem a válásom utáni 300 napon belül fog megszületni és az a törvény hogy a volt férjem nevére kell kerüljön hiába más az apa, csak birosági per által kaphaja majd meg a pici az apja nevét.Ezt viszont csak szülés után lehet elkezdeni.Ebben az esetben milyen papír alapján fogják anyakönyvezni a gyerekemet, házassági anyakönyvi kivonatom már nincs mert válásnál elvették a biroságon, szoval nem tudom mi lesz.SOS

Legjobb válasz: Hát ilyet még nem hallottam... elvi lehetetlenség amit írsz... pont azért, mert nincs házassági anyakönyvi kivonat-vagyis nem él, és akik nem házasok , az apasági nyilatkozat alapján anyakönyveznek. ha ilyen nincs, az anya vezetéknevét kapja meg a kicsi-késõbb persze módosítható. De ebben a szülõ kórházat kérdezd meg, az az illetékes. Amúgy kinek a nevét fogja megkapni a kicsi?

Hát ilyet még nem hallottam... elvi lehetetlenség amit írsz... pont azért, mert nincs házassági anyakönyvi kivonat-vagyis nem él, és akik nem házasok , az apasági nyilatkozat alapján anyakönyveznek. ha ilyen nincs, az anya vezetéknevét kapja meg a kicsi-késõbb persze módosítható. De ebben a szülõ kórházat kérdezd meg, az az illetékes. Amúgy kinek a nevét fogja megkapni a kicsi?
Szerintem volt férj nevére fog kerülni és ha lezajlott az apasági, akkor kerülhet a valódi apuka (a jelenlegi párod) nevére csak. Sajnos tényleg így van, hogy ha nem telt el a válástól a biztonsági idõ, akkor a volt férj nevére írják, bármit is teszel. Semmit nem ér itt egy apasági nyilatkozat.
Ha elváltatok, és nem a volt férjed az apa, nem kell, hogy az õ nevére kerüljön!!Nem kell házassági anyakönyvi kivonat sem, hisz már nem is érvényes.Ami kell:személyi ig-od, lakcímkártyád, és egy apasági nyilatkozat a gyerek apjától.A barátnõm is csak élettársi kapcsolatban volt, amikor megszületett a lányuk, vitt apasági nyilatkozatot, és így került a párja nevére.Azt viszont nem tudom, hogy ezt hol kell intézni.
nem tud apaságit csináltatni, ha nem telt el a 300 nap a fogantatásig a válástól. Nem csinálják meg. Egyébként Stahlnak a férje elfogadta, hogy mástól van a gyerek, az más történet, a bocskoréknál ment a harc kb 1 évig, hogy a Bocsi nevén lehessen a gyerek.
Én is úgy tudom, hogy ha házasságban fogant a gyerek, akkor mindenképpen a férj lesz az apa hivatalosan, és ahogy írtad, csak bírósági úton lehet rendezni az apaságot. Ha jól emlékszem, Stahl Juditnak volt valami hasonló története. Tõlem a kórházban házasságlevelet vagy apasági nyilatkozatot kértek. Az jutott eszembe, hogy ha azt mondod, nincs házasságleveled, mert nem vagy házas, és az édesapától viszel apasági nyilatkozatot, akkor ennek utánanéz valaki? Szerintem nem. De lehet, hogy van olyan kérdés a nyomtatványon, ami elvezet oda, hogy kiderül az igazság. De ha se apasági, se házasságlevél nincsen (mert mint írtad, elvették), akkor a te nevedre fogják anyakönyvezni.
A kérdező hozzászólása: Ez sajnos nem vicc ez egy létezõ és már igen régi törvény. Errõl elõször a rokonomtól hallottam én is a terhességem elején, náluk is ez volt és majd egy évbe telt nekik mire a lányuk az igazi apja nevére került( azért huzodott el ennyire mert a volt férje egyszerüen nem ment be a biroságra aláírni egy vacak papírt)És ez már 11 évvel ezelõtt történt.
Hát ez elég érdekes, amit írsz. Mi házasok vagyunk a férjemmel, és a kórház kikötötte, hogy vigyek friss anyakönyvi kivonatot, különben az én nevemre anyakönyvezik a gyereket. Ha nincs kivonat, akkor mi alapján írják a volt férj nevére? Ez vicc!
Hát ha az újraházasodás kilõve akkor nem is tudom...meg kell kérdezni az anyakönyvvezetõt, hogy ilyenkor mit vigyél.. Elvileg a házassági anyakönyvi kivonat már nem érvényes, de lehet ettõl függetlenül a baba miatt kiadják (nálunk fizetni kell érte). Tényleg jobb és biztosabb ha a hivatalba jársz utána.Vagy errõl nem mondtak semmit mikor ott voltál?
A kérdező hozzászólása: Ja a másodiknak irnám hogy az édesapja nevére szeretném tenni de jelenleg ez lehetetlen. ( házasodni sajnos nem tudunk még jo darabig)
A kérdező hozzászólása: Hát elsõknek elárulom hogy épp ma beszéltem a hivatalban az illetékessel és bizony õ is megerõsítette hogy a volt férj nevére fog kerülni a gyerek.Összeházasodni most még nem tudunk bizonyos okobol amit nem neveznék most meg. a lényeg hogy akkor most mi alapján is fogják anyakönyvezni a gyermekemet??????
11.11-es vagyok. Az elsõknek nagyon nincs igazuk....Ha házas voltál és válás után nem telt el 300 nap akkor semmit se ér az apasági nyilatkozat!Más ha nem voltál házas és más ha eltelt volna 300 nap. A neten simán utána lehet nézni, hogy semmit se ér ilyen esetbe az apasági nyilatkozat
Szia Ha mind ezt ki akarjátok kerülni akkor össze kell házasodnotok. Nekem február végén mondták ki a válást a fellebbezési jogunkról lemondtunk így egybõl jogerõre is emelkedett, elmentünk az anyakönyvvezetõhöz majd írtunk egy kérvényt a jegyzõnek (illetéket kell fizetni), hogy a 30 napos házasság elõtti várakozási idõponttól tekintsenek el.3 nap múlva mehettünk a jegyzõhöz a papírért majd az anyakönyvvezetõhöz aki már másnap össze adott volna minket, de 1 hetet vártunk a dologgal mert még tanuk is kelletek szóval március elején összeházasodtunk és április elején megszületett a lányunk. Szóval a 300 napos és szülés utáni bírósági macerát egy esküvõvel ki lehet játszani.Mikor én voltam ilyen helyzetbe sokan ezt itt nem tudták és szerintük ez nem így van majd felkerestem az anyakönyvvezetõt és elmondta a tutit, hogy újra kell házasodnom és egybõl nem a volt férjem nevén lesz a gyerek aki nem is az övé.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor most mit csináljak???? akárhol kérdezek mindig elküldenek máshova. Hogy lesz igy akármilyen neve is a gyerekemnek?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!