Találatok a következő kifejezésre: Videoszerkesztésnél milyen vonatkoznak (1 db)

Videoszerkesztésnél milyen szabályok vonatkoznak a zenei felvételek (CD-k) felhasználására?

Konkrétan: nemrég volt egy nemzetközi rendezvény az iskolánkban, ahol szinte mindent videóra vettünk. Szeretnénk egy kis filmet csinálni emlékül a résztvev?knek, és zenei aláfestést is szeretnénk alá tenni. A filmet ajándékba adnánk, tehát kereskedelmi forgalomba nem hozzuk, viszont esetleg feltennénk a netre. Ez így jogszer? lenne? Ha nem, akkor mi lenne a teend?nk?

Legjobb válasz: A végén felsoroljátok, az elõadókat a számok címével együtt. Counter-strikeos moviekban is így szokták és azok között van egy pár elég ismert. /Kodiak/ Ilyeneket rengeteget készítenek, persze a színvonal más és más, de nem hinném, hogy meg kellene ezzel keresni az szerzõket. A végén felsorolod.

A végén felsoroljátok, az elõadókat a számok címével együtt. Counter-strikeos moviekban is így szokták és azok között van egy pár elég ismert. /Kodiak/ Ilyeneket rengeteget készítenek, persze a színvonal más és más, de nem hinném, hogy meg kellene ezzel keresni az szerzõket. A végén felsorolod.
NAgy tévedés!Elõzetesen a szerzõi jog tulajdonosait meg kell keresni és megegyezni az árban.Ugyanis szinte minden dal jogdíjköteles.Zene kell alá? Komponálj, vagy fizess.Az emlitett mozik meg warez kategória.2-6év börtön.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha a graffitizés tilos akkor ez is? (lent)

Volt ma a tv-ben, hogy graffitizésért 1 év börtönbűntetés jár. Pár hete viszont láttam, hogy az utcánkban (faluban élek) krétával rá van írva az aszfaltra, hogy; "I szív" és odarajzolt egy péniszt. Ami annyit jelent, hogy "szeretm a péniszt". Na az ilyen krétázás tilos? Még most is ott van gondolom valami speckó kréta lehetett. Kisgyerekek is szoktak krétáznj az utcán de nem hiszem, hogy ők írták volna. Szóval ha graffitizni tilos közterületen akkor krétával trágár dolgokat, írni, rajzolni is tilos közterületen?

11

A gyerekek a menzán nem kapnak megfelelő élelmet - Melyik szervnél lehetne feljelenteni az önkormányzatot és az ételkészítő vállalkozót?

Anyukám konyhalányként dolgozik a falubeli iskola konyháján, a kisebbik testvérem meg most harmadikos. A gyerekek nem kapnak normálisan húsfélét, nem jön ki a fejadag, a porció maga édeskevés, repetára nincsen keret. Az ételt egy vállalkozó hozza, akinek muszáj spórolnia a főzésen, ugyanis az önkormányzatunk NEM UTALJA ÁT időben a gyerekektől beszedett kajapénzt, az önkormányzat még a júniusi beszedett díjjal is tartozik a vállalkozónak.

Néhány gyomorforgató példa:
1. csibefasírt van, a mirelit bolti, amiben több a szója, mint a hús, fehérje meg alig
2. a tejföl vízzel van felhígítva
3. nagyon gyakori a pörköltszerűség vagy tokány, amelyben alig-alig van hús, a nagy része keményítős szaft, a többi meg parizercsík (abból is a legpocsékabb fajta)
4. A főzelékeben alig van zöldség.
5. Nem adnak a gyerekeknek gyümölcsöt.
6. A napi eltett tesztkaja (amit az ÁNTSZ-nek kell elrakni, ha esetleg jönnének) a vállalkozó azon ételéből kerül ki, amit az éttermébe főz (ebben több a hús, zöldség például).
7. A gyerekeknek egy hatcentis uborkának a negyede jár savanyúság gyanánt... Nincs betartva az előírt adag.
8. A levesekben se hús, se zöldség, csak sós víz és tészta az egész némi fűszerrel megbolondítva.

Hát hogyan fejlődjenek ezek a kölykök így?

5

Közalkalmazottak esetén leépítéskor számít e, hogy hány gyereke van az illetőnek és hány éve dolgozik ott?

Csoportos leépítés várható egy Dunántúli Egyetemi Klinikán...

8

Fizetett ünnep nincs többé?

Ez most komoly? Le kell dolgozni? Akkor körülbelül 1 évben csak hétvégén nem dolgozik az ember jó esetben.

Eddig is mi gondozunk EU-ban a legtöbbet, de most még ez is...

3

Mely indokokkal lehet elhalasztani polgári per időpontot?

Elfogadják azt hogy a becsatolt bizonyítékok mellé még kell idő a további bizonyítékok beszerzésére vagy csak orvosi igazolást fogadnak el? Nem mulasztést akarok elkövetni, hanem előre szeretnék szólni hopgy nem tudok részt venni aznap a tárgyaláson. (gyerektartási per ellenem, polgári per)

2

Orovsi titoktartás - ha egy pszichiáter egy idő múlva már nem a pszichiáterem mert más van helyette, akkor a régit már nem köti a titoktartás?

vagy ez hogy van?
amíg élek, köti őt vagy csak amíg a páciense vagyok?

5

Lehetséges így rágalmazásért és/vagy kegyelet sértésért feljelentést tenni?

Pár napja nevelőapám részegen azt találta mondani, hogy én és a testvéreim öltük meg édesapánkat, aki valójában rákban halt meg, és mi semmit sem tudtunk ellene tenni. Amikor ezeket mondta, akkor csak mi hárman, édesanyám, meg az ő házasságukból született kiskorú gyermek volt jelen. És nyílvánvaló szándéka az volt, hogy valamelyikünk neki essen erőszakkal, meg lelkileg terrorizáljon. Ha van erről valami bizonyíték (pl. hangfelvétel), feljelenthető rágalmazásért, és/vagy kegyeletsértésért?

4

Ha bekerültem az Éjjel-Nappal Budapest c. sorozat egyik jelenetébe a háttérben és én nem járultam ehhez hozzá, perelhetek?

9

Mit kap egy 15 éves, ha kiderül róla, hogy otthon magának nyomtatja a zsebpénzt?

7

Mit lehet tenni egy olyan esetben, amikor egy haragosnak van rendőr haverja, és csak így haveri alapon elintézi, hogy azok zaklassák az embert?

pl ha az éjszaka közepén berontanak 5-en házkutatásra, és persze semmi sincs de majd "véletlenül" találnak fél kilo heroint, ezt szépen le is jegyzőkönyvezik, és tehát van rá 5 rendőr tanú, utána ki fogja az embernek elhinni, hogy márpedig ők tették oda?

ez ellen hogy lehet jogilag védekezni?

(de ha nem házkutatás, akkor legyen egy "véletlen" közúti ellenőrzés során talált akármi ... és tehát akkor? ha valaki egyedül van az autóban?)

15

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!