Találatok a következő kifejezésre: Vidéki vagyok. nem fogadnak az (3 db)

Vidéki vagyok. Miért nem fogadnak az orvosok terhesgonozásra? Mindenki Székesfehérvárra küld, pedig én Bp-re szeretnék menni.

Legjobb válasz: Keress Bpesten neked megfelelö klinikát,és fogadj orvost,akkor nem fognak elküldeni.

Keress Bpesten neked megfelelö klinikát, és fogadj orvost, akkor nem fognak elküldeni.
A kérdező hozzászólása: Ezt szerettem volna, de hogy fogadjak ha még idõpontot sem adnak?
Mert a körzetedhez kell menned. gondolom Martonvásár környékéröl vagy, mert ott van az hogy fejér megyéhez tartozik még de Budapest közelebb van. ott ez elég rossz, mert onnan az emberek nagytöbbsége pesten dolgozik, és ott tudnál gondolom munka után eljárni terhes gondozásra is. hát magán dokis csak.
A kérdező hozzászólása: Pont martonvásári vagyok :-) Látatlanban hogyan fogadhatok pesti orvost?
Én tudok neked segíteni , de nem garantálom, hogy elvállal.Nekem fogadott orvosom, nem tartozom én sem abba a khba amibe szülni fogok, de a kh miatt mentem hozzá ill., mert a barátnõm két babát már nála szült.Ha érdekel megadom a számát hétfõnként van rendelése, de bármikor lehet zavarni.Írj ha kell a száma.Szerintem megbízható doki és bababarát khban dolgozik.
A kérdező hozzászólása: Köszi utolsó válaszoló.Megkérdezhetem, hogy mennyibe kerül?
Én is vidéki vagyok, Nógrád megyei, és nem volt gondom ezzel. Elmentem ahhoz az orvoshoz, akit ajánlottak és ennyi.Elõször a magánrendelésén voltam, most pedig már a kórházba járok, ahol dolgozik.
Én mondtam, hogy segítek, 8000egy vizsgálat, mindig csinál whs re felvételt az ultrahangon-engem mindig uh-zott és azért nem kér pénzt.Havonta egyszer hívott, most a végefelé kicsit gyakrabban.A szülésre nekünk 60at mondott, de sztem ez egyén függõ.Amúgy ha jól tudom ez átlagos ár Bp-en magándokiért, mert eddig csak többet hallottam.És szinte mindenhol pénzt kérnek ha felveszik a babát.Ez egy fiatal doki, sztem még nem került bele annyira a darálóba.Jah és minden vérvételnél ahová elküld, a kismamák soron kívül mehetnek be és ez nagyon nagy szó, mert sok helyen órákat kell várni függetlenül, hogy magán vagy sem az orvosod.

Megtehetik, hogy bevezetik az 1év gyed+1év gyest úgy, hogy nem tudom majd hova tenni a gyereket? (Vidéki vagyok, itt nincs bölcsi, hova fogom tenni? )

Legjobb válasz: Igen, akár ezt is megtehetnék. De: Még nem most fogják ezeket a dolgokat bevezetni, állítólag csak 2012-ben..akkor meg már hol lesznek...?? Egyébként a Bajnai nem azt mondta, hogy 1 évre vállalja??? A másik: mibõl fognak bölcsõdéket, óvodákat építeni?? Vagy talán magán óvodába, családi napközibe kell járatni a gyereket? Mibõl? Mosz a családi napközin elég borsos árat kérnek, ha majd többen szeretnék igénybe venni, akkor még többet..

Igen, akár ezt is megtehetnék. De: Még nem most fogják ezeket a dolgokat bevezetni, állítólag csak 2012-ben..akkor meg már hol lesznek...?? Egyébként a Bajnai nem azt mondta, hogy 1 évre vállalja??? A másik: mibõl fognak bölcsõdéket, óvodákat építeni?? Vagy talán magán óvodába, családi napközibe kell járatni a gyereket? Mibõl? Mosz a családi napközin elég borsos árat kérnek, ha majd többen szeretnék igénybe venni, akkor még többet..
Mostani gyerekekre és mostani kismamákra még nem volnatkozik! 2012-tõl tervezik bevezetni, de ahhoz elõbb bölcsiket kéne építteni... Nem lesz olyan egyszerû! És ahogy az elõttem szóló is írta, addigra ezek már a fasorban sem lesznek!!! Nagyon remélem!
Szerintem se lenne ezekkel az intézkedésekkel baj, ha lenne bölcsi, na és munka az anyukáknak. Én az elsõ babámnál is már 1 éves korába elmentem dolgozni. Szerencsém volt, mert találtam részmunkaidõs állást! Most ugyan a másodikkal megvárom a két évet, de csak, mert tanulni szeretnék.
Szerintem kifejezetten jó volna ez a rendszer, ha építenének bölcsiket, ovikat. Fõleg, hogy az egy csomó munkahelyet teremtene. Ez meg hát eléggé ránk férne.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, nem így kellene munkahelyet teremteni!
Arról nem nagyon beszélnek(pedig ezt írták, és a tervezetben is benne van), h maradhatsz 3 évig, de azt kérni kell, és arra az idõre is GYES jár(vagyis megfordul az arány, mert eddig 2 évig kaptál GYED-et.)És abból nem lehet megélni...
14.41-es vagyok. Még az jutott eszembe. Meg az oké hogy vissza tud menni egy két anyuka gyed után dolgozni, de ugye a munkáltató egy hónapig köteles alkalmazni a szabik kivétele után. Bár olvastam olyat, hogy gyes alatt ha ugyanoda megyünk vissza kötelesek alkalmazni míg tart a gyes. Így elvileg akkor van ez az egy hónapos kötelezõség, ha valaki megvárja a gyes lejártát, kiveszi a szabiját és utána egy hónapig kötelesek alkalmazni. Utána hova megy? Munkanélkülire? Meg még ha maradhat is tovább kicsit, ha kéthetente táppénzen van meddig nézi jó szemmel azt a fõnök, meg pláne a kollégák?
Én óvónéni vagyok, igazából örülhetnék, mert ha a gyerekem bölcsiskorú lesz, is lesz munkám. De! Véleményem szerint a gyereknek 3 éves korig az anyukája mellett a legjobb. Nem véletlenül találták ki ezt anno. És a szívem fog megszakadni, hogy nem tudok vele itthon maradni, mert ugye kell majd a pénz. S nálam a probléma ott kezdõdik, hogy a gyerek még sehol, már egy éve orvoshoz járunk, és júli.1-ig ha nem esek teherbe akkor már csak 1 év gyed lesz. Pedig 9 év folyamatos munkaviszonyom van. De hála gordonkának!

Az állandó lakcímem vidéki, tartózkodásit létesítettem, de már nem ott lakunk, h. nem egy másik albérletben, oda nem jelentkezhetek be.9 h. terhes vagyok, vidékre járok védőnőhöz. Melyik területileg illetékes védőnőhöz kell, hogy járjak? Fogadni fog?

Legjobb válasz: ahol laksz ténylegesen. Nem baj, hogy nem vagy bejelentkezve, de a védõnõnek ki kell mennie a baba születésekor, így csak a területivel kell tartanod a kapcsolatot.

ahol laksz ténylegesen. Nem baj, hogy nem vagy bejelentkezve, de a védõnõnek ki kell mennie a baba születésekor, így csak a területivel kell tartanod a kapcsolatot.
nem nézik a lakcím kártyád. ahol vagy oda fog kijárni hozzád. azt a védõnõt kell felkeresni, ahol jelenleg is vagy, fogadni fog.
Ahol fizikailag laksz és ahol a baba is lakni fog veled/veletek oda kell menned. Nekem állandó lakcímem vidéki, Budapest x. kerületében volt/van ideiglenes bejelentve, de elköltöztünk y. kerületbe, amit még nem jelentettem be. Így az y. kerületi védõnõhöz járok, mivel ott lakunk és a baba is oda fog jönni, attól függetlenül mi van a papírjaimon.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat!Megnyugodtam. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!