Találatok a következő kifejezésre: Vidéki vagyok Pesten szeretnék szülni (3 db)

Vidéken élek, de Pesten szeretnék szülni (kb 80 km a táv). Ha netán elfolyik a magzatvíz akkor is érdemes még Pestre elindulnom, vagy a legközelebbi kórházat válasszam? 37 hetes km

Legjobb válasz: Ez nagyon helyzetfüggõ. Ha csak "simán" elfolyik a magzatvíz, nincs semmi gond (nem vérzel), akkor szerintem nyugodtan bemehettek Pestre, viszont ha bármi gond adódna, érdemesebb a legközelebbi kórházat választani. Ha ott mindent rendben találnak, én elképzelhetõnek tartom,h. bemehessetek a kiválasztott kórházba szülni. Könnyû szülést kívánok!

Ez nagyon helyzetfüggõ. Ha csak "simán" elfolyik a magzatvíz, nincs semmi gond (nem vérzel), akkor szerintem nyugodtan bemehettek Pestre, viszont ha bármi gond adódna, érdemesebb a legközelebbi kórházat választani. Ha ott mindent rendben találnak, én elképzelhetõnek tartom, h. bemehessetek a kiválasztott kórházba szülni. Könnyû szülést kívánok!
Ez egy érdekes kérdés, mert minden attól függ mennyi ídõ lesz nálad a vajúdás! Van aki egy-két óra alatt megszül, van akinek napok kellenek! Én a helyedben beszélnék a dokimmal! Jó szülést kívánok:-)

Ott kell szülnöm ahová területileg tartozom? Vagy most hogyan működik ha én vidéki vagyok, de Pesten szeretnék szülni?

Megoldható ez valahogy?És ez mennyibe kerülne nekem?A legutolsó információim szerint ott kell szülni ahol lakok.Vagy nem?

Legjobb válasz: ha máshol szeretnél szülni akkor azt megteheted csak orvost kell fogatnod abban a korházban ahol szülni szeretnél.

ha máshol szeretnél szülni akkor azt megteheted csak orvost kell fogatnod abban a korházban ahol szülni szeretnél.
Szia! Én sem abban a kórházan szülök, ahol lakom. Fogadtam orvost, és tõle kérdeztem, hogy fog e ez nekem valami plussz költséggel járni! Azt mondta, hogy emiatt ne aggódjak, nem. Szerintem jó lenne, ha Te is esetleg a választott orvosodnál majd rákérdeznél erre! Minden jót!
Ott szülsz, ahol akarsz. Nem kell hozzá orvost sem fogadnod, ez tévedés. Kórházat megválasztani szülés szempontjából nem területi kérdés, a tb egyedül azt bárhol rendezi. A legtöbb bpi kórházba viheted az orvosod is:)
A kérdező hozzászólása: És azt hogyan?Én vidéki vagyok, nem tudtam hogy ez hogy mûködik, ezért már itt vidéken van fogadott dokim, akivel semmi bajom, de a kórházzal igen..Szóval elvileg szólhatok a dokimnak, hogy nála szeretnék szülni, de Pesten az xy kórházban?Sokkal nyugodtabb lennék ott, mert tudom ha bármi gond lenne a babával szülés körül, akkor ott lenne a legjobb kezekben a baba.Ezt egyszer már sikerült sajna átélnem, és azóta is csak csodálom az ottani dokik munkáját, és tuti hogy azért úszta meg a fiam anno a vele történteket, mert ott született a klinikán.A mi vidéki kórházunkban esélye nem lett volna eggyáltalán életben maradni sem..Ezért tartom olyan fontosnak a "hol"kérdést...
Na ezt mondd el a dokidnak, és szerintem ezt együtt hozzátok össze valahogy. Ott szülsz ahol akarsz, kérdés, hogy az orvosod is megy-e veled, és mennyiért? Mert szerintem ez magasabb összegû kategória. Kérdezd meg, vállalná-e érted, és mennyiért, hogy együtt menjetek a klinikára. (Melyikbe? Milyen messze van tõletek?)
A kérdező hozzászólása: A dokimmal elégedett vagyok végülis nem vele van a baj, hanem attól félek, nehogy vmi baj legyen a babával(többek közt magas cukrom végett).Nem a szüléstõl félek, de sokkal nyugodtabb lennék ha bármi lenne a babával, akkor itt ahol lakom, a kutyámat nem merném bevinni a gyerekosztályra....Egy vért alig tudnak normálisan levenni...Én nagyon szeretnék ott szülni ahol az elsõt is, a Sote I nõi-n, de Pesttõl 60.km re lakok.Az ár nem is annyira érdekelne, de én eddig ugy tudtam csak ott szülhetek ahol élek, és most hallottam, hogy mégsem így van, viszont már nem sok van hátra a terhességembõl:(

Vidéki vagyok és Pesten szeretnék szülni lehet?

Legjobb válasz: Úgy tudom, ha felmész pestre és ott fogadsz orvost és hozzá jársz gondozásra, szülhetsz nála. Pénzkérdés. Magánklinikára is járhatsz, de azt nem tudom hol van. Az a baj ha neked pest messze van nem lesz könnyû bejárni!!!Ahol laksz ottmivan? hova tartozol?

Úgy tudom, ha felmész pestre és ott fogadsz orvost és hozzá jársz gondozásra, szülhetsz nála. Pénzkérdés. Magánklinikára is járhatsz, de azt nem tudom hol van. Az a baj ha neked pest messze van nem lesz könnyû bejárni!!!Ahol laksz ottmivan? hova tartozol?
A kérdező hozzászólása: Kecskeméti vagyok és nagyon gáz az itteni szülészet.Egyébként köszönöm a válaszodat. Üdv.
Szerintem a védõnõt kérdezd meg milyen esélyeid lennének pesten , így kikerülöd a dokidat is aki most van, vagy egyszerüen jelentkezz be egy pestiihez. kérdezd itt ki kit ajánl, mert ebben nem tudok segíteni, mert Pécsi vagyok . Remélem minden rendben lesz bárhová is kerülsz!!
Én Tapolcai vagyok, ami Ajkához tartozik, de Keszthelyen szülnék. Azt mondták, semmi akadálya, csak menjek el 30 hét körül egy vizsgálatra, majd 36 hetesen uhra, és utána hetente nstre, és pénz nélkül szülhetek ott. Nem kell orvost fogadni. A kórházat kérdezd meg, az a biztos. De azért Kecskemét és Pest nem a szomszédban van, ezt gondold meg!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat. Tudom, hogy 80km de a szüleim Pestiek és úgy gondoltam, hogy a terhesség utolsó heteiben felmegyek hozzájuk. Boldog babavárást mindenkinek.
Szia! lehet pesten szülni. én is így tettem Írj privit és mesélek :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!