Találatok a következő kifejezésre: Vidéki vagyok Pesten (49 db)

Vidéken vagy Pesten könnyebb főiskolát végezni? Gondolom vidéken, ahová könnyebb bejutni, ott viszonylag egyszerűbb elvégezni vagy nincs ilyen megkülönböztetés?

Bejutottam egy pesti suliba,viszont nagyon nehéznek találom,jól teszem ha átjelentkezek vidékre?

Legjobb válasz: Nem tudom mibõl gondoltad ,h a pesti suli az erõsebb meg jobb a vidékinél. Hirtelen nem is tudok olyan szakot mondani aminek a pesti iskolája lenne a legerõsebb az országban. Kérdésedre válaszolva amennyiben neked a név számít és nem a tudás vagy ,hogy miért is vagy egy egyetemen akkor hajrá menj pesti egyetemre ,mert te meg anyukád boldogok lesztek a ha a NAGY nevet emlegethetitek a szomszédoknak. De azt azért hozzátenném ,h ha nincs kapcsolatod elõbb les szét az egyetemek között mert a munkaadód tudni fogja ,hogy melyik suli a legjobb és ha nem abba vagy akkor akár dalba is foglalhatod a pesti sulid nevét.

Nem tudom mibõl gondoltad , h a pesti suli az erõsebb meg jobb a vidékinél. Hirtelen nem is tudok olyan szakot mondani aminek a pesti iskolája lenne a legerõsebb az országban. Kérdésedre válaszolva amennyiben neked a név számít és nem a tudás vagy , hogy miért is vagy egy egyetemen akkor hajrá menj pesti egyetemre , mert te meg anyukád boldogok lesztek a ha a NAGY nevet emlegethetitek a szomszédoknak. De azt azért hozzátenném , h ha nincs kapcsolatod elõbb les szét az egyetemek között mert a munkaadód tudni fogja , hogy melyik suli a legjobb és ha nem abba vagy akkor akár dalba is foglalhatod a pesti sulid nevét.
A kérdező hozzászólása: utolsónak: nem értem, mért írod ezt, egy szóval sem mondtam hogy primitívek az emerek!!Párom is vidéki. El vagy tájolva. Csak egy barátnõm mondta hogy van olyan szak, aminek a pesti sulija sokkal nehezebb mint a vidéki.Ezek szerint ez nem minden szakra igaz...:S
Jártál te már valaha vidéken? Azt hiszed, hogy Budapesten kívül mindenhol primitív bunkók élnek és még iskolák sincsenek? Itt (vidéken) is megvan minden ami a fõvárosban! Még a villany is be van vezetve, hogy ne kelljen gyertya mellett tévét nézni. Ezt eddig ugye nem tudtad?
A vidéki sulik nem olyan népszerûek, de nem feltétlenül rosszabbak, vagy könyebbek, sõt neves sulik még akár jobbak is lehetnek pesti megfelelõjüknél. Ha nehéznek találod, akkor ne sulit, hanem szakot válts.
So-so, nem tudom, én eddig egy fõsulit végzek, azt Pesten, a vidékieket nem ismerem. Azt tudom, hogy a mi sulinknak vannak vidéki kirendeltségei is, és sokszor az oda járóknak fel kell utazni Pestre, ha éppen ott nem tartanak vizsgáztatást valamelyik tárgyból. Szóval nekik ebbõl a szempontból egyáltalán nem könnyebb, mert aki pl. munka mellett végzi, kapásból szabit kell kivenni olyankor.
Én sem értem mibõl fogant a gondolat nálad, hogy vidéken könnyebbek a sulik. Engem a "nagy" ELTÉ-re nem vettek fel minimális pontkülönbség miatt, úgyhogy egy másik nagyobb egyetemre járok, de majd belerokkanok, pedig ez "csak" egy vidéki egyetem. és még viszonyítási alapom is van, ugyanis a szakom ELTÉ-s megfelelõjén egy csomó olyan tárgy nincs is, amivel itt küszködök... szóval ennyit errõl.

Vidéken vagy Pesten jobb élni, szerintetek?

mindkettőnek meg vannak az előnyei, vidék nyugodt, barátságos, biztonságosabb, de pesten több a munkalehetőség, gyakorlatilag bármihez bármikor hozzá lehet jutni, vidékre ritkán mennek fellépők, szóval ott midnig történik valami. szerintetek melyik jobb? ha éltetek mindkét helyen melyiket tartjátok jobbnak?

Legjobb válasz: Vidéken, de Bp-tõl kis távolságra.

Vidéken, de Bp-tõl kis távolságra.
21 éves vagyok, de azt hiszem öreg... Mindig a fõvárosban éltem, egész tinikoromat végigbuliztam, kívülrõl ismerem a várost. Nem laknék olyan nagyon vidéken, de szívesen elköltöznék Pest megyébe, egy csendes, de közeli faluba/községbe. Már elegem van Budapestbõl. Egyébként Budapest északi részén lakom, külvárosban, és imádom. De hányingerem van, ha be kell bennem a belvárosba.
Én falusi gyerek vagyok úgy jó élni vidéken csenden nyugodt a környék nincs annyi munka lehetõség mint a nagyobb városokban így inkább költöznek fel nagyvárosokban. Vidéken pedig öregek akik már nyugdíjasok élnek legalábbis nálunk
Vidéken, de városban is jó, csak ne Budapest legyen :) Amúgy meg a pestieknek már Debrecen is "vidék"....
Vidèken. Ha meg kellene ha, nom akkor sem mennèk soha többet külföldre vagy Pestre ....
Vidéken, olyan kisvárosban, ahonnan gyorsan be lehet jutni Budapestre :D Pesten viszont nincs az a pénz, amiért élnénk, alig várjuk, hogy végezzünk az egyetemmel és visszamehessünk vidékre... Sokkal nagyobb a kosz, megõrülök az embertömegtõl, társasházban élni sz*r (igaz, ebbõl van vidéken is :D), nem lehet normálisan aludni, mert mindig van forgalom stb. Viszont tény, hogy itt és a környéken több a munka és programlehetõség, ezért nem is mennék sokkal távolabb. A nagyon vidék sem túl jó, kevésbé lehet pl. óvodát/iskolát választani, kevesebb a munkalehetõség, a boltoknak sokkal rövidebb a nyitvatartása, szóval van annak is hátránya. Én Pest megyei kisvárosban nõttem fel, imádtam :)
Nagyvárosban. Nagyon tetszik ez a Budapesti hozzáállás ahol a vidék mondjuk csak tanyából áll.
Sopron határ melletti városokban bõven van munka.
Pesten valóban több a munkalehetõség, de én akkor is utálom. Nekem kínszenvedés lenne ott élni. Én a legszívesebben egy nagyobb város melletti, nyugis kistelepülésen laknák. De ez relatív, mindenkinek más lehet a jó.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :) nem pesti vagyok, hanem megyeszékhelyen lakok, de azért az mégse ugyanaz mint pest. nagyon tetszik az a vidéki hozzáállás, hogy aki használni meri azt a szót, hogy vidék az biztos budapesti :)
2. vagyok vidéken nõttem fel kis faluban éltem városban éltem Törökbálinton jelenleg pedig a 15. kerületben tengetem napjaimat. Törökbálint távolságra gondoltam így Bp. közeli településre tulajdonképpen olyan távolságra, hogy a bkv járatai érintsék még. így a Bp. elõnyeit élvezheti az ember, de a vidék hangulatával.
Sose értettem hogy lehet Pestet szeretni.Büdös, hangos, rohanó emberek.Iszonyat közlekedés. Mentõ rendõr tûzoltó vijjogás. Iszonyat. Szerintem épeszû ember onnan elmenekül.

Vidéken vagy Pesten olcsóbb a prosti?

Legjobb válasz: nem mind 1 az neked ?

nem mind 1 az neked ?
A vidékiek olcsóbbak. 6-7 ezer átlagban egy fél óra, az egy óra olyan 10 körül. A fõvárosiaknál 10 a fél óra, az egy óra 15 000. Lakásos prostikra kell itt gondolni, az útszéliekkel jobb, ha senki nem áll szóba.
KAlocsán!
Hát persze. A vidéki fõiskolákon alacsonyabb a felvételi ponthatár mint a fõvárosi felsõoktatási intézményekben.
mittomén
Ete elõtt jó ribik szoktak lenni
A DM-ben.
Ez nem a helytõl függ te agyoniskolázott :O..
Attól függ.
A minõséget meg kell fizetni :) , , egy hivatásos 20as"


Melyik egyetem/fősuli jobb, a vidéki vagy a pesti? És miért?

Legjobb válasz: Ez egyetemtõl és azon belül is kartól függ. Épp írta valaki nemrég, hogy biömérnökként végzett pesten a BME-n és egy másik valakivel pályázott egy állásra külföldön, aki vidékre járt már nem is tudom hova. És a másik kapta meg az állást, mert Németországban halvány gõzük nem volt mi is az a BME. De ugyanakkor biztos a fordítottjára is volt már példa. Szerintem igyekezz egy jóhírû egyetemre bekerülni (van vidéken is, nemcsak pesten) és tegyél róla hogy késõbb jó szakember légy. Akkor nem fogsz pofára esni.

Ez egyetemtõl és azon belül is kartól függ. Épp írta valaki nemrég, hogy biömérnökként végzett pesten a BME-n és egy másik valakivel pályázott egy állásra külföldön, aki vidékre járt már nem is tudom hova. És a másik kapta meg az állást, mert Németországban halvány gõzük nem volt mi is az a BME. De ugyanakkor biztos a fordítottjára is volt már példa. Szerintem igyekezz egy jóhírû egyetemre bekerülni (van vidéken is, nemcsak pesten) és tegyél róla hogy késõbb jó szakember légy. Akkor nem fogsz pofára esni.
Teljesen mind1, hogy hol van az egyetem székhelye, lényeg a színvonal. BME, BCE, ELTE, SOTE + BGF egyes karai (esetleg Óbudai Egyetem). Vidékrõl pedig: Pécs, Debrecen, Szeged. Ezek azok, amiknek a legnagyobb nevük van itthon. A munkáltatók talán ezek nézik a legtöbbre. (biztos kihagytam valamit, akkor elõre is elnézést, hirtelen ezek jutottak eszembe)
Én teszek a "munkáltató csak pesti egyetemen szerzett diplomát nézi"-dologra. Maradok itt Sopronban a szintén jó nevû NYME-nél. Pozitívum : nem kell pénzt költenem kollégiumra meg kollégiumi kajára, ehetem a nagymamám marhapörköltjét. A marhapörkölt. A marhapörkölt sokkal többet ér, mint hogy elmenjek messzire. Bár ez személyes vélemény.
utolsó ez aranyos :) ))
Az NYME-s vagyok (és felvettek!) : nem csak a marhapörkölt köt ide, hanem a barátnõmet is többet tudom boldogítani. ;)
Mindenki azt fogja írni h a pesti egyetemek jobbak.Ami engem azért zavar, mert vidéken tanulok és teljesen meg vagyok elégedve mindennel, de mivel nem pesti egyetem ezért már kevesebbet ér a diplomám egyesek szerint.
A kérdező hozzászólása: 17.37-esnek: én is hallom gyakran, hogy a pesti egyetemen szerzett diplomát inkább elfogadják, mint a vidékit, holott szerintem ez hülyeség, mert pl. nálunk az egyetemi képzések magas szintûek, elég nagy a támogatás és a tanárok közül is sokan vannak, akik az Elte-rõl stb. járnak le tanítani. Sõt, vidéki egyetemekkel kapcsolatban néhány esetben több pozitívumot hallok, hallgatóbarát intézkedések terén, mint pestiek esetén
A kérdező hozzászólása: 17.52-esnek: külföldi cégek tényleg nem tudják, hogy megy így a helyzet, a diploma csak diploma, a szakmai tapasztalat meg a tudás a fontos. Igyekszem minél jobban képezni magam, ahogy írtad is, hogy jó szakember váljon belõlem, remélem, jó helyre is vesznek fel
A bejelentett állandó lakcímed. Ami a lakcímkártyádon van.
Még szép, hogy a bács megyeit... Így bérletet is tudsz venni hazafelé, nem csak jegyet :p Bérlet esetén ugye 90% a kedvezményed, jegy esetén pedig csak 50%. Tehát ha már hatszor utazol, olcsóbb lesz a bérlet, mint a jegy.

Ti eladnátok itt vidéken, vagy várjam meg Pestet?

Kb. 3 hónap múlva felmegyek Pestre. Van pár aranynyakláncom és fülbevalóm, amiket eladnék. (Vaterázni nem akarok, és aranyat nem hordok, kb. 2-5 éve állnak itthon feleslegesen)

Legjobb válasz: szerintem többet kapnál érte, ha ékszerként és nem tört aranyként adnád el. Tegyél fel expressz.hu-n hirdetést, vagy facebook-on oszd meg. ha máshogy nem tudod eladni, akkor 3 hónap múlva hozhatod pestre.

szerintem többet kapnál érte, ha ékszerként és nem tört aranyként adnád el. Tegyél fel expressz.hu-n hirdetést, vagy facebook-on oszd meg. ha máshogy nem tudod eladni, akkor 3 hónap múlva hozhatod pestre.
Az attól függ, hogy mennyire kell a pénz?
Én is megpróbálnám a vaterát, minimum a dupláját megkapod, mint ha eladnád törtaranyként az ékszereket. Ha nem akarsz nagy kötöttséget, rakd fel expresszre. Ott nincs "közvetítõi díj", nem kell a licitálókkal veszekedni, és azt is megadhatod hol lehet átvenni. Jobb mint ha ülnél a babérjaidon 3 hónapig :)

2011. október 1. -jén Pesten a Zene Világnapján a Deák téren fellépett délután egy John Murphy nevű énekes-gitáros férfi, aki valamilyen sport klubnak is edzője Pesten. Tud róla valaki valamit, esetleg videót vagy elérhetőségeit?

Énekelte többek között a Hallelujah-t is. Szeretném, ha bárkinek videója, információja van róla, vagy csak ott volt, netán tudja hogy mikor és hol lép föl legközelebb, illetve hogy hol tudnék kapcsolatba lépni vele, legyen szíves ossza meg! Nagyon fontos lenne! Olyan tehetséges ember, jó lenne még egyszer hallani/látni!

Hogy tudom kideríteni, hogy melyik háziorvoshoz kell mennem Pesten, ha vidéki vagyok?

Gy?ri vagyok, de Pesten tanulok, és csak nagyon ritkán járok haza, viszont el kellene mennem egy olyan vizsgálatra, amihez valószín?leg háziorvosi beutaló kell. Hogyan tudom kideríteni, hogy itt Pesten hova kell mennem háziorvoshoz?

Legjobb válasz: Bárkihez elmehetsz,ha van EÜ kártyád,ha Pestre költözöl akkor át kell kérned a jelenlegi háziorvososdtol a kartonodat az eddigi betegségeid leirásásval,az uj VÁLASZTOTT orvososd elkéri postán a régitöl ennyi !

Bárkihez elmehetsz, ha van EÜ kártyád, ha Pestre költözöl akkor át kell kérned a jelenlegi háziorvososdtol a kartonodat az eddigi betegségeid leirásásval, az uj VÁLASZTOTT orvososd elkéri postán a régitöl ennyi !
Ha kollégiumba laksz akkor oda ahol a kollégiumi orvos (valamilyen körzet háziorvosa szokott lenni.) van. Kollégiumod honlapján vagy a kollégiumba érdeklõdj ha kollégista vagy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)

Vidéki vagyok és Pesten szeretnék szülni lehet?

Legjobb válasz: Úgy tudom, ha felmész pestre és ott fogadsz orvost és hozzá jársz gondozásra, szülhetsz nála. Pénzkérdés. Magánklinikára is járhatsz, de azt nem tudom hol van. Az a baj ha neked pest messze van nem lesz könnyû bejárni!!!Ahol laksz ottmivan? hova tartozol?

Úgy tudom, ha felmész pestre és ott fogadsz orvost és hozzá jársz gondozásra, szülhetsz nála. Pénzkérdés. Magánklinikára is járhatsz, de azt nem tudom hol van. Az a baj ha neked pest messze van nem lesz könnyû bejárni!!!Ahol laksz ottmivan? hova tartozol?
A kérdező hozzászólása: Kecskeméti vagyok és nagyon gáz az itteni szülészet.Egyébként köszönöm a válaszodat. Üdv.
Szerintem a védõnõt kérdezd meg milyen esélyeid lennének pesten , így kikerülöd a dokidat is aki most van, vagy egyszerüen jelentkezz be egy pestiihez. kérdezd itt ki kit ajánl, mert ebben nem tudok segíteni, mert Pécsi vagyok . Remélem minden rendben lesz bárhová is kerülsz!!
Én Tapolcai vagyok, ami Ajkához tartozik, de Keszthelyen szülnék. Azt mondták, semmi akadálya, csak menjek el 30 hét körül egy vizsgálatra, majd 36 hetesen uhra, és utána hetente nstre, és pénz nélkül szülhetek ott. Nem kell orvost fogadni. A kórházat kérdezd meg, az a biztos. De azért Kecskemét és Pest nem a szomszédban van, ezt gondold meg!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat. Tudom, hogy 80km de a szüleim Pestiek és úgy gondoltam, hogy a terhesség utolsó heteiben felmegyek hozzájuk. Boldog babavárást mindenkinek.
Szia! lehet pesten szülni. én is így tettem Írj privit és mesélek :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!