Találatok a következő kifejezésre: Vettem egy vinyot de a windows (4 db)

Vettem egy 160GB vinyot de a windows csak 131GB ot lát belölle. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: probald programmal pl partition magic, vagy hasonlo dolgokkal lehet hogy a tobbi particionalatlan felulet vagy olyan particiotipus amit a windows nem kezel.

probald programmal pl partition magic, vagy hasonlo dolgokkal lehet hogy a tobbi particionalatlan felulet vagy olyan particiotipus amit a windows nem kezel.
Talán segítek a "véget vetésnek":) Nekem is Maxtor vinyóim vannak, a 200 gigásat is gond nélkül látja......
Na akkor ennek véget vetünk :D 1: a win xp meg a 98 is már látja a vinyókat 137gb fölött is, ha nem látja az azt jelenti, h a BIOS(!!) ban ki van nyomva a 48bites LDA támogatás (átállítod és már jó is...) 2: Azért csak 131 Gb-t lát belõle, mert szerintem FAT32-re van formázva, és ennyiGB-t leszed belõle, konvertáld át NTFS-re és máris jobb lesz a helyzet. (nekem pl az 500GB-s külsõ merevlemezem is csak 465Gb-os NTFS-el (FAT32-vel szerintem olyan 410Gb körül lenne), és ez sajnos minden fájlrendszerrel így van)
A kérdést feltevõ valszeg Maxtor vibyót vett, nekem is ugyanez volt és csak 130 giga körül ismerte fel. 2 megoldás van: 1. Letöltöd a big drive enabler patchet (http://majorgeeks.com/Maxtors_Big_Drive_Enabler_d4998.html) 2. Felteszed az xp re a Service Pack 3 (SP3) -mat.
Én is ezt mondom, hogy 137 felett a sima XP nem kezeli a winyót/nam látja.
Jaj jaj :) A Windows XP abszolút nem foglalkozik azzal, hogy a BIOS milyennek látja a merevlemezt. Onnan nem szed ilyen jellegû információt a rendszer, ezt õ saját maga határozza meg. Ha a BIOS nem látja akkorának, attól még az XP tudja kezelni. A hiba OTT van, hogy az illetõnek nem SP2-es XP-je van. Ugyanis a szûz Windows XP-nél még ott van a 132 GB-os korlát, afelett nem látja. De ha telepít az XP-re legalább kettes szervízpackot, máris megoldódik ez a problémája. Nem igazán hiszem, hogy partitionmagic-kel kell nekiállni bütykölni... Csak egy szimpla SP2 telepítés megoldja a problémáját.
Az XP akár az 500 MB-os winyót is tudja kezelni mindenféle driver meg program telepítése nélkül. A régi alaplapok BIOS-a nem biztos, hogy fölismeri a nagyobb kapacitású winchestert. Ezen a BIOS frissítése segíthet. De itt szerintem nem ez a baj. Bootoláskor kellene megfigyelni, hogy a gép fizikailag mekkorának ismeri fel a winyót. Ha ott 160 Gb akkor a PartitionMagic-el kellene megnézni, hogy az mit lát a winyóból. Egy vagy több partíció, partícióméret, azzal meg is lehet formázni. De lehet hibás is a szerkezet, vagy a boltban bûvészkedtek rajta valamit és nem takarították le rendesen, esetleg más oprendszer volt rajta stb. Végsõ esetben vissza lehet vinni a boltba, hogy garanciába nézzék meg ott elõtted egy XP-n.
énis valami szabványrol hallotam egyik barátom is ígyjárt és op.rendszert váltott és megoldódott a probléma
elozo felhasznalonak valoszinuleg tevesek az infoi vagy kavar valamit valamivel, mert nekem siman megy 320 as vinyo alap mezei xp vel is.
Én úgy tudom, a win XP csak 137 GB-ig látja a merevlemezeket, ezen felüli merevlemezekhez vmi külön driver-t (telepítõprogramot) kell letölteni. Próbáld meg a Sajátgép/adott merevlemez/jobb jomb/tulajdonságok/hardver/tulajdonságok/illesztõprogram/illesztõprogram frissítése opciót. Tedd be a telepítõ CD lemezt a meghajtóba, ill. jó, ha a neted is be van kapcsolva, hogy esetleg onnan töltse le a szükséges fájlokat. Ill. olvass/keress még rá a problémára sztech fórumokban.
Nekem egy vadiúj, tegnap vásárolt ASUS laptp-om van, XP SP2-vel és NEM tálja a 250 GB-os vinyó teljes területét csak 137 GB-ig!!!

Vettem egy új gépet, fel van telepítve rá a windows 7. A régebbi gépemböl kivettem egy 500 vinyót és átraktam az új gépbe, de valamiért nem látja. A régi gépen xp van telepítve, de az egy másik vinyón van a rendszer. Mi a gond szerintetek?

Majdnem csurig van filmel. Mit tegyek hogy lássa a gép?

Legjobb válasz: Lehet hogy az hogy mikor beleraktam annak idején a gépbe és formázni kelett,leformáztam,most azért nem jó mert az xp rendszerén formáztam? És most windows 7 nem müködik?

A kérdező hozzászólása: Lehet hogy az hogy mikor beleraktam annak idején a gépbe és formázni kelett, leformáztam, most azért nem jó mert az xp rendszerén formáztam? És most windows 7 nem müködik?
Elõször azt nézd meg, hogy a BIOS látja-e.
A kérdező hozzászólása: Megnézem.
A kérdező hozzászólása: A biosban igy van! 1 Onboard or usb cd-rom drive 2 Onboard or usb floppy drive 3 Onboard sata hard drive 4 Onboard ide hard drive Not present 5 Onboard network controller 6 usb drive Not present
Valami csatlakozási (érintkezési) hiba lesz valahol, mert a BIOS sem látja.

Vettem egy uj gépet, de a régi vinyomat raktam bele, amin már volt 1 jogtiszta windows és az inditasnal elakad, helyreallitani nem tudja. Lehetséges, hogy az uj alaplap miatt? A régi gépem természetesen mukodik vele.

Legjobb válasz: azért mert teljesen új az összes alkatrész.. ez olyan mintha kiszállnál egy trabantból és beülnél egy porsche-ba amirõl azt se tudod hogyan kell beindítani.. Mindenképpen újra kell telepítened a gépet.

azért mert teljesen új az összes alkatrész.. ez olyan mintha kiszállnál egy trabantból és beülnél egy porsche-ba amirõl azt se tudod hogyan kell beindítani.. Mindenképpen újra kell telepítened a gépet.
Ha nagyon profi szinten kezeled a rendszert, akkor a win telepítõlemezérõl te is kicsomagolhatod a szükséges fájlokat. (Ehez kûlsõ rendszer kellene.) De ha a kérdésedet elolvasom... Én is a teljes újratelepítést ajánlom!
Ha újratelepítted nem lesz jogtiszta, ha beaktíváltad csak a régi alaplappal és procival megy, nem cserélheted egyiket sem, csak akkor engedi ujraaktíválni, feltéve, hogy OEM.... Ha retial akkor azt próbáld meg, hogy csökentett módban elindíttod és eszközkezelõbõl fontosséggi sorrendben kitötölsz mindent... egér maradhat... ujraindításkor megkeresi az uj hardvereket... (Egeret ne töröld... ) olyan 60-70% ált sikerül megoldani így a problémát és akkor marad a win...


Nem értem tisztán a kérdést... Pontosan mi a problémád?
A kérdező hozzászólása: Úgyanúgy rá fog menni windows, illetve megmaradnak rajta az adatok?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!