Találatok a következő kifejezésre: Vettem egy vinyot de a windows (3 db)

Vettem egy 160GB vinyot de a windows csak 131GB ot lát belölle. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: probald programmal pl partition magic, vagy hasonlo dolgokkal lehet hogy a tobbi particionalatlan felulet vagy olyan particiotipus amit a windows nem kezel.

probald programmal pl partition magic, vagy hasonlo dolgokkal lehet hogy a tobbi particionalatlan felulet vagy olyan particiotipus amit a windows nem kezel.
Talán segítek a "véget vetésnek":) Nekem is Maxtor vinyóim vannak, a 200 gigásat is gond nélkül látja......
Na akkor ennek véget vetünk :D 1: a win xp meg a 98 is már látja a vinyókat 137gb fölött is, ha nem látja az azt jelenti, h a BIOS(!!) ban ki van nyomva a 48bites LDA támogatás (átállítod és már jó is...) 2: Azért csak 131 Gb-t lát belõle, mert szerintem FAT32-re van formázva, és ennyiGB-t leszed belõle, konvertáld át NTFS-re és máris jobb lesz a helyzet. (nekem pl az 500GB-s külsõ merevlemezem is csak 465Gb-os NTFS-el (FAT32-vel szerintem olyan 410Gb körül lenne), és ez sajnos minden fájlrendszerrel így van)
A kérdést feltevõ valszeg Maxtor vibyót vett, nekem is ugyanez volt és csak 130 giga körül ismerte fel. 2 megoldás van: 1. Letöltöd a big drive enabler patchet (http://majorgeeks.com/Maxtors_Big_Drive_Enabler_d4998.html) 2. Felteszed az xp re a Service Pack 3 (SP3) -mat.
Én is ezt mondom, hogy 137 felett a sima XP nem kezeli a winyót/nam látja.
Jaj jaj :) A Windows XP abszolút nem foglalkozik azzal, hogy a BIOS milyennek látja a merevlemezt. Onnan nem szed ilyen jellegû információt a rendszer, ezt õ saját maga határozza meg. Ha a BIOS nem látja akkorának, attól még az XP tudja kezelni. A hiba OTT van, hogy az illetõnek nem SP2-es XP-je van. Ugyanis a szûz Windows XP-nél még ott van a 132 GB-os korlát, afelett nem látja. De ha telepít az XP-re legalább kettes szervízpackot, máris megoldódik ez a problémája. Nem igazán hiszem, hogy partitionmagic-kel kell nekiállni bütykölni... Csak egy szimpla SP2 telepítés megoldja a problémáját.
Az XP akár az 500 MB-os winyót is tudja kezelni mindenféle driver meg program telepítése nélkül. A régi alaplapok BIOS-a nem biztos, hogy fölismeri a nagyobb kapacitású winchestert. Ezen a BIOS frissítése segíthet. De itt szerintem nem ez a baj. Bootoláskor kellene megfigyelni, hogy a gép fizikailag mekkorának ismeri fel a winyót. Ha ott 160 Gb akkor a PartitionMagic-el kellene megnézni, hogy az mit lát a winyóból. Egy vagy több partíció, partícióméret, azzal meg is lehet formázni. De lehet hibás is a szerkezet, vagy a boltban bûvészkedtek rajta valamit és nem takarították le rendesen, esetleg más oprendszer volt rajta stb. Végsõ esetben vissza lehet vinni a boltba, hogy garanciába nézzék meg ott elõtted egy XP-n.
énis valami szabványrol hallotam egyik barátom is ígyjárt és op.rendszert váltott és megoldódott a probléma
elozo felhasznalonak valoszinuleg tevesek az infoi vagy kavar valamit valamivel, mert nekem siman megy 320 as vinyo alap mezei xp vel is.
Én úgy tudom, a win XP csak 137 GB-ig látja a merevlemezeket, ezen felüli merevlemezekhez vmi külön driver-t (telepítõprogramot) kell letölteni. Próbáld meg a Sajátgép/adott merevlemez/jobb jomb/tulajdonságok/hardver/tulajdonságok/illesztõprogram/illesztõprogram frissítése opciót. Tedd be a telepítõ CD lemezt a meghajtóba, ill. jó, ha a neted is be van kapcsolva, hogy esetleg onnan töltse le a szükséges fájlokat. Ill. olvass/keress még rá a problémára sztech fórumokban.
Nekem egy vadiúj, tegnap vásárolt ASUS laptp-om van, XP SP2-vel és NEM tálja a 250 GB-os vinyó teljes területét csak 137 GB-ig!!!

Vettem egy új gépet, fel van telepítve rá a windows 7. A régebbi gépemböl kivettem egy 500 vinyót és átraktam az új gépbe, de valamiért nem látja. A régi gépen xp van telepítve, de az egy másik vinyón van a rendszer. Mi a gond szerintetek?

Majdnem csurig van filmel. Mit tegyek hogy lássa a gép?

Legjobb válasz: Lehet hogy az hogy mikor beleraktam annak idején a gépbe és formázni kelett,leformáztam,most azért nem jó mert az xp rendszerén formáztam? És most windows 7 nem müködik?

A kérdező hozzászólása: Lehet hogy az hogy mikor beleraktam annak idején a gépbe és formázni kelett, leformáztam, most azért nem jó mert az xp rendszerén formáztam? És most windows 7 nem müködik?
Elõször azt nézd meg, hogy a BIOS látja-e.
A kérdező hozzászólása: Megnézem.
A kérdező hozzászólása: A biosban igy van! 1 Onboard or usb cd-rom drive 2 Onboard or usb floppy drive 3 Onboard sata hard drive 4 Onboard ide hard drive Not present 5 Onboard network controller 6 usb drive Not present
Valami csatlakozási (érintkezési) hiba lesz valahol, mert a BIOS sem látja.
Nem értem tisztán a kérdést... Pontosan mi a problémád?
A kérdező hozzászólása: Úgyanúgy rá fog menni windows, illetve megmaradnak rajta az adatok?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!