Találatok a következő kifejezésre: Vettem egy vinyot de a (13 db)

Vettem egy 160GB vinyot de a windows csak 131GB ot lát belölle. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: probald programmal pl partition magic, vagy hasonlo dolgokkal lehet hogy a tobbi particionalatlan felulet vagy olyan particiotipus amit a windows nem kezel.

probald programmal pl partition magic, vagy hasonlo dolgokkal lehet hogy a tobbi particionalatlan felulet vagy olyan particiotipus amit a windows nem kezel.
Talán segítek a "véget vetésnek":) Nekem is Maxtor vinyóim vannak, a 200 gigásat is gond nélkül látja......
Na akkor ennek véget vetünk :D 1: a win xp meg a 98 is már látja a vinyókat 137gb fölött is, ha nem látja az azt jelenti, h a BIOS(!!) ban ki van nyomva a 48bites LDA támogatás (átállítod és már jó is...) 2: Azért csak 131 Gb-t lát belõle, mert szerintem FAT32-re van formázva, és ennyiGB-t leszed belõle, konvertáld át NTFS-re és máris jobb lesz a helyzet. (nekem pl az 500GB-s külsõ merevlemezem is csak 465Gb-os NTFS-el (FAT32-vel szerintem olyan 410Gb körül lenne), és ez sajnos minden fájlrendszerrel így van)
A kérdést feltevõ valszeg Maxtor vibyót vett, nekem is ugyanez volt és csak 130 giga körül ismerte fel. 2 megoldás van: 1. Letöltöd a big drive enabler patchet (http://majorgeeks.com/Maxtors_Big_Drive_Enabler_d4998.html) 2. Felteszed az xp re a Service Pack 3 (SP3) -mat.
Én is ezt mondom, hogy 137 felett a sima XP nem kezeli a winyót/nam látja.
Jaj jaj :) A Windows XP abszolút nem foglalkozik azzal, hogy a BIOS milyennek látja a merevlemezt. Onnan nem szed ilyen jellegû információt a rendszer, ezt õ saját maga határozza meg. Ha a BIOS nem látja akkorának, attól még az XP tudja kezelni. A hiba OTT van, hogy az illetõnek nem SP2-es XP-je van. Ugyanis a szûz Windows XP-nél még ott van a 132 GB-os korlát, afelett nem látja. De ha telepít az XP-re legalább kettes szervízpackot, máris megoldódik ez a problémája. Nem igazán hiszem, hogy partitionmagic-kel kell nekiállni bütykölni... Csak egy szimpla SP2 telepítés megoldja a problémáját.
Az XP akár az 500 MB-os winyót is tudja kezelni mindenféle driver meg program telepítése nélkül. A régi alaplapok BIOS-a nem biztos, hogy fölismeri a nagyobb kapacitású winchestert. Ezen a BIOS frissítése segíthet. De itt szerintem nem ez a baj. Bootoláskor kellene megfigyelni, hogy a gép fizikailag mekkorának ismeri fel a winyót. Ha ott 160 Gb akkor a PartitionMagic-el kellene megnézni, hogy az mit lát a winyóból. Egy vagy több partíció, partícióméret, azzal meg is lehet formázni. De lehet hibás is a szerkezet, vagy a boltban bûvészkedtek rajta valamit és nem takarították le rendesen, esetleg más oprendszer volt rajta stb. Végsõ esetben vissza lehet vinni a boltba, hogy garanciába nézzék meg ott elõtted egy XP-n.
énis valami szabványrol hallotam egyik barátom is ígyjárt és op.rendszert váltott és megoldódott a probléma
elozo felhasznalonak valoszinuleg tevesek az infoi vagy kavar valamit valamivel, mert nekem siman megy 320 as vinyo alap mezei xp vel is.
Én úgy tudom, a win XP csak 137 GB-ig látja a merevlemezeket, ezen felüli merevlemezekhez vmi külön driver-t (telepítõprogramot) kell letölteni. Próbáld meg a Sajátgép/adott merevlemez/jobb jomb/tulajdonságok/hardver/tulajdonságok/illesztõprogram/illesztõprogram frissítése opciót. Tedd be a telepítõ CD lemezt a meghajtóba, ill. jó, ha a neted is be van kapcsolva, hogy esetleg onnan töltse le a szükséges fájlokat. Ill. olvass/keress még rá a problémára sztech fórumokban.
Nekem egy vadiúj, tegnap vásárolt ASUS laptp-om van, XP SP2-vel és NEM tálja a 250 GB-os vinyó teljes területét csak 137 GB-ig!!!

Vettem egy új gépet, fel van telepítve rá a windows 7. A régebbi gépemböl kivettem egy 500 vinyót és átraktam az új gépbe, de valamiért nem látja. A régi gépen xp van telepítve, de az egy másik vinyón van a rendszer. Mi a gond szerintetek?

Majdnem csurig van filmel. Mit tegyek hogy lássa a gép?

Legjobb válasz: Lehet hogy az hogy mikor beleraktam annak idején a gépbe és formázni kelett,leformáztam,most azért nem jó mert az xp rendszerén formáztam? És most windows 7 nem müködik?

A kérdező hozzászólása: Lehet hogy az hogy mikor beleraktam annak idején a gépbe és formázni kelett, leformáztam, most azért nem jó mert az xp rendszerén formáztam? És most windows 7 nem müködik?
Elõször azt nézd meg, hogy a BIOS látja-e.
A kérdező hozzászólása: Megnézem.
A kérdező hozzászólása: A biosban igy van! 1 Onboard or usb cd-rom drive 2 Onboard or usb floppy drive 3 Onboard sata hard drive 4 Onboard ide hard drive Not present 5 Onboard network controller 6 usb drive Not present
Valami csatlakozási (érintkezési) hiba lesz valahol, mert a BIOS sem látja.

Most vettem egy gépet vinyó 7 van rajta hang van jominden csak nem szol a mikrofon mi lehet a hiba? A menübe el sem lehet érni a mikrofon menüjét csak a tulajdonságba lehet bemeni de ott mitcsináljak?

Legjobb válasz: Már kiprobáltam mindent bedugtam elölis hátulis de semi nem érzékeli a gép és amugy növagyok azért irtam vinyot de semibaj kösz az edi eket is .

A kérdező hozzászólása: Már kiprobáltam mindent bedugtam elölis hátulis de semi nem érzékeli a gép és amugy növagyok azért irtam vinyot de semibaj kösz az edi eket is .
Nincs semmi gond csak kicsit furcsa volt. Nincs megtörve a mikrofon zsinórja? Akkor sem szól, hogyha valaki mással beszélsz mondjuk skypon. Ha saját magad akarod hallani a mikrofon tulajdonságainál a mikrofon figyelését kapcsold be akkor hallanod kell a saját hangod ha jó a mikrofon vagy hanincs lenémítva.


Vettem egy uj gépet, de a régi vinyomat raktam bele, amin már volt 1 jogtiszta windows és az inditasnal elakad, helyreallitani nem tudja. Lehetséges, hogy az uj alaplap miatt? A régi gépem természetesen mukodik vele.

Legjobb válasz: azért mert teljesen új az összes alkatrész.. ez olyan mintha kiszállnál egy trabantból és beülnél egy porsche-ba amirõl azt se tudod hogyan kell beindítani.. Mindenképpen újra kell telepítened a gépet.

azért mert teljesen új az összes alkatrész.. ez olyan mintha kiszállnál egy trabantból és beülnél egy porsche-ba amirõl azt se tudod hogyan kell beindítani.. Mindenképpen újra kell telepítened a gépet.
Ha nagyon profi szinten kezeled a rendszert, akkor a win telepítõlemezérõl te is kicsomagolhatod a szükséges fájlokat. (Ehez kûlsõ rendszer kellene.) De ha a kérdésedet elolvasom... Én is a teljes újratelepítést ajánlom!
Ha újratelepítted nem lesz jogtiszta, ha beaktíváltad csak a régi alaplappal és procival megy, nem cserélheted egyiket sem, csak akkor engedi ujraaktíválni, feltéve, hogy OEM.... Ha retial akkor azt próbáld meg, hogy csökentett módban elindíttod és eszközkezelõbõl fontosséggi sorrendben kitötölsz mindent... egér maradhat... ujraindításkor megkeresi az uj hardvereket... (Egeret ne töröld... ) olyan 60-70% ált sikerül megoldani így a problémát és akkor marad a win...

Vettem egy Gf560Ti videókártyát, de sajnos a kártyán 2*6 pines csatlakozó van, a tápon meg csak 1. Így pittyeget a gép, a ventik felpörögtek, kép nuku. Elég a tápom? Egy tápkábel átalakító segíte? A gépem: E8400c2d fsp400W 4gbram 2*80gb vinyó

Legjobb válasz: Nyilván ha a vga-nak 2x6 pin csati kell de te csak egyet dugsz rá akkor nem kap elég áramot...ezért pittyeg, amig nem dugsz rá még egy csatit addig nem is fog elindulni

Nyilván ha a vga-nak 2x6 pin csati kell de te csak egyet dugsz rá akkor nem kap elég áramot...ezért pittyeg, amig nem dugsz rá még egy csatit addig nem is fog elindulni
A kérdező hozzászólása: Jó, oké, késõn gondolkodtam, de a tápkábel átalakító segítene?És maga a táp elég lenne?
A táp elég lenne.
Jumper jó? Ha az igen, akkor formázd meg lemezkezelõbe.
Még nincsen leformázva ezért nem lehet használni. Ilyen sokakka elõfordul. Vedd ki a mostani winchesteredet. Rakd be az windows xp(!) telepítõ cd-t és formázd le vele a winchestert. Aztán rakd vissza mind a kettõt. Aztán mûködni fog.
Vagy inkább ne szedj ki semmit. Jobklikk a My Computerre, van olyan opció, hogy Manage Nyomd meg. (win7 és vista alatt azt hiszem, még egyszer megkell valamit nyomni, de nem biztos). Itt bal oldalt kiválasztod a Disk managemantet, ott pedig az alsó listában megjenik az új vinyód, jobklikk rá. Itt tudsz létrehozni rajta particiókat. Azután ugyanitt, vagy simán a my computerben jobklikk -> format.
Az elõzõ kommentnek szólva. Windows 7 esetében nem mindig mûködik a formázás új winchester esetében, sõt az esetek többségében egyáltalán nem. Ezt a procedúrát csinálták végig haverjaim is.
Particionálni kell, ahogy elõttem írta valaki tedd be az XP telepítõt és particionáld, formázni windows-on belül is tudod majd.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat... Összejött, úgy hogy betettem a windows telepítõt, és megcsináltam a partíciókat, amiket windows alatt formáztam, és mûxik :) Még1x köszi a segítséget
Nem értem tisztán a kérdést... Pontosan mi a problémád?
A kérdező hozzászólása: Úgyanúgy rá fog menni windows, illetve megmaradnak rajta az adatok?
A kérdező hozzászólása: mit* :)
Be van dugva? Milyen rendszered van? Drivert felraktad?
az alaplapod támogatja az USB 3.0-át?
A kérdező hozzászólása: nem kaptam hozzá drivert, hogyha nem támogatja az alaplapom akkor mi a megoldás?:D új alaplap?
A kérdező hozzászólása: xp-t használok egyébként

A minap vettem egy ASrock g41mh alaplapot meg 2x2gb csx ddr3-mas ramot. + egy 1TB-s vinyot ez eddig rendben is van de ma beszereltem. újra tettem a gépet, fel tetem a drivereket + a böngészőt. ől lehet?

és amikor ?felsége úgy gondolja újra indul vagy ép kék halált dob be . Win7 64 bit. Eddig ilyennel nem találkoztam méh pls segítség . Ez mit?l lehet PL. elindítom a Netet rá megyek egy weblapra ki fagy az egész rendszer vagy újra indul , vagy ha elindito ma wow-ot ki fagy vagy újra indul.

Legjobb válasz: Milyen tápod van?

Milyen tápod van?
A kérdező hozzászólása: szia úgy néz ki meg oldottam a problémát. Valamiért nem bírta a a 64bitet a rendszer vagy csak a dvd-volt szar.Most fel tettem egy 32 bitest igaz hogy csak 3, 44gb-t kezel de nem baj ezzel rendesen megy a gép, DE az azért furcsa volt hogy a wow-tol ki fagyot a Crysis 2-töl meg nem sõt az alatt ép hogy csinált valamit és tökéletesen ment akadás nélkül. Szóval lehet hogy program kompatibilitás problémák voltak vagy én nem tudom az a lényeg már jó. Amúgy egy egy 450w-os tápom van . De tervezem hogy veszek egy SuperB-es tápot . azért köszi hogy segíteni akartál:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!