Találatok a következő kifejezésre: Vettem egy részletre de nem tudom (3 db)

Vettem egy számítógépet részletre de nem tudom már fizetni ilyenkor mit csinál a bank mi a teendő? Ha vissza adnám mennyit kellene még fizetni? Van valami megoldás?

Legjobb válasz: meg kell nézni a szerzõdést, hogy mit mond ilyen esetre. fel kell hívni õket, lehet, hogy engedik átütemezni a tartozást. egy dolgot ne csinálj, mégpedig, hogy lapítasz, mert akkor átadják egy behajtócégnek meg még bar listára is tesznek.

meg kell nézni a szerzõdést, hogy mit mond ilyen esetre. fel kell hívni õket, lehet, hogy engedik átütemezni a tartozást. egy dolgot ne csinálj, mégpedig, hogy lapítasz, mert akkor átadják egy behajtócégnek meg még bar listára is tesznek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat! Megyek és elõveszem a szerzõdést!
A kérdező hozzászólása: És a behajtó cég mit visz? Úgy értem a gépet és azon kívül mindent? Már mint nem mintha lenne valami érték a gépen meg egy tv kívül ilyenkor mit visznek még?
Hát a behajtásanak is vannak feléteéei és azért nem egybõl a behajtók jönnek. Ám ha oda kerül a sor mindenképpen olyan dolgokat visznek amibõl pénzt lehet csinálni. A szerzõdés a legfontosabb és a bankal tárgyalj ne velünk mert nekünk itt semmi belelátásunk nincs a szerzõdésbe szal esélytelen, hogy érdemi tanácsot tudjunk adni
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Hogyha tudod a háralévõ összeget, lehet érdemes lenne eladni annyiért klegalább és kifizetni a tartozást...
A kérdező hozzászólása: Ez se rossz ötlet! Köszi! :)

3 hónapja vettem T-mobilenál részletre, 2 év hűséggel egy Lumnia 800at, de nem jött be a telefon, és cserélni szeretnék. Hogy tudom ezt kivitelezni?

Gondolom a T-t nem érdekli a telefon sorsa, csak hogy a részlet és a hűség havidíja fizetve legyen, de nincs valami papírmunka vagy akármi ami gátolná az adás-vételt? pl garancia

Legjobb válasz: Nincs, bár nehezebb dolgod lesz az eladással egy eleve nem túl népszerû készülék esetén.

Nincs, bár nehezebb dolgod lesz az eladással egy eleve nem túl népszerû készülék esetén.

Elhunyttól örököltem egy laptopot. Nem tudom h törlesztő részletre vette-e és h még törleszti e a laptop árát, de nem kell attól tartanom, h ha bekapcsolom és ip cím alapján lenyomoznak, hogy fizessem be a laptop maradék törlesztőrészletét?

Legjobb válasz: Ez nem számítástechnikai kérdés, hanem jogi. Annál sokkal egyszerûbb a helyzet, mint gondolod. Halálesetnél az adósság is öröklõdik (ha csak le nem mond valaki az örökségrõl), nem csak vagyon. Vagyis mikor a bankhoz be lett/lesz jelezve a haláleset, õk megteszik majd a szükséges lépéseket. Valószínûleg zárolják a számlát és a hagyatéki tárgyalás után kiderül, mi lesz a hitel (ha még volt) rendezésének módja.

Ez nem számítástechnikai kérdés, hanem jogi. Annál sokkal egyszerûbb a helyzet, mint gondolod. Halálesetnél az adósság is öröklõdik (ha csak le nem mond valaki az örökségrõl), nem csak vagyon. Vagyis mikor a bankhoz be lett/lesz jelezve a haláleset, õk megteszik majd a szükséges lépéseket. Valószínûleg zárolják a számlát és a hagyatéki tárgyalás után kiderül, mi lesz a hitel (ha még volt) rendezésének módja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!