Találatok a következő kifejezésre: Vettem egy részletre de (10 db)

Van egy Samsung Galaxy Note II telefonom. Pár hónapja felmondták a Telekomnál az elõfizetést, most a részleteket fizetem. A telefon mûködik, de a Telekomnál vettem egy feltöltõs SIM-et, hogy használhassam a telefont, de nem mûködik vele. Miért?

Miért nem mûködik a feltötlõs Telekomos SIM az elõfizetéses Telekomos mobilon?

Legjobb válasz: nem értek az elõfizetéses, részletre vett mobilhoz de az simán elõfordulhat, hogy lekorlátozták, hogy míg nincs kifizetve a "gyári" simmel mûködjön csak

nem értek az elõfizetéses, részletre vett mobilhoz de az simán elõfordulhat, hogy lekorlátozták, hogy míg nincs kifizetve a "gyári" simmel mûködjön csak

Eladtam egy babakocsit, de kétszerre tudják kifizetni, azt mondták. Papírt is írtam róla, a biztonság kedvéért. Az egyik ismerősöm vette meg, és az első részletet már kifizette, de a másodikat nem akarja, még el sem lehet érni telefonon. Teendőm?

Legjobb válasz: odaadtad a babakocsit? Sokat nem tudsz tenni... ha szabályos a "papir", tehát mindkét fél aláírta, és tanuk is vannak rajta fordulhatsz közjegyzõhöz, ügyvédhez.

odaadtad a babakocsit? Sokat nem tudsz tenni... ha szabályos a "papir", tehát mindkét fél aláírta, és tanuk is vannak rajta fordulhatsz közjegyzõhöz, ügyvédhez.
Teendõ? Többet nem mész bele ilyenbe.
Ha 2 független tanu aláírta a papírt akkor hagyhatsz fizetési meghagyást neki. De ennek ára 5.000 forint, amit neked kell befizetned és még ha fizet is az illetõ akkor sem kapod vissza. A tanulság pedig, hogy soha semmit nem adunk el részletre, mert egy kis értékû adás-vételnél igazából papír ide vagy oda kitörölheted vele.
Írsz egy "baráti" üzenetet egy A4-es lapra, amiben emlékezteted a tartozására. Elmész az ismerõsöd lakásához, és az ajtajára tûzöd a lapot egy a vaterán vett olcsó csákánnyal.
Mennyire az ismerõsöd? Hol lakik? Nem szoktál vele összefutni? Közös ismerõsök?

Vettem egy számítógépet részletre de nem tudom már fizetni ilyenkor mit csinál a bank mi a teendő? Ha vissza adnám mennyit kellene még fizetni? Van valami megoldás?

Legjobb válasz: meg kell nézni a szerzõdést, hogy mit mond ilyen esetre. fel kell hívni õket, lehet, hogy engedik átütemezni a tartozást. egy dolgot ne csinálj, mégpedig, hogy lapítasz, mert akkor átadják egy behajtócégnek meg még bar listára is tesznek.

meg kell nézni a szerzõdést, hogy mit mond ilyen esetre. fel kell hívni õket, lehet, hogy engedik átütemezni a tartozást. egy dolgot ne csinálj, mégpedig, hogy lapítasz, mert akkor átadják egy behajtócégnek meg még bar listára is tesznek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat! Megyek és elõveszem a szerzõdést!
A kérdező hozzászólása: És a behajtó cég mit visz? Úgy értem a gépet és azon kívül mindent? Már mint nem mintha lenne valami érték a gépen meg egy tv kívül ilyenkor mit visznek még?
Hát a behajtásanak is vannak feléteéei és azért nem egybõl a behajtók jönnek. Ám ha oda kerül a sor mindenképpen olyan dolgokat visznek amibõl pénzt lehet csinálni. A szerzõdés a legfontosabb és a bankal tárgyalj ne velünk mert nekünk itt semmi belelátásunk nincs a szerzõdésbe szal esélytelen, hogy érdemi tanácsot tudjunk adni
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Hogyha tudod a háralévõ összeget, lehet érdemes lenne eladni annyiért klegalább és kifizetni a tartozást...
A kérdező hozzászólása: Ez se rossz ötlet! Köszi! :)


kellett neked szifon :D amúgy ja.
árulnak még 4-est? Miafasz...
Egyébként még annyit, hogy a T, különösen iPhone esetén imád feketelistázni.Ha tiltják, akkor abból a jó Isten sem csinál újra telefont, hanem marad egy méregdrága iPod.A pénzt, meg tökmindegy milyen úton, de bevasalják rajtad.Mindenképpen.
hát így van, végsõ esetben megy a végrehajtási eljárás is, és a tartozást kiegyenlítik az értéktárgyakból...ha nem fizeted, ez lesz.
iPhone?Ez már lassan csak iPod.
Ameddig hûséget vagy tarifahûséget vállaltál, mindenképpen fizetni kell. Ha nem fizetsz, akkor egy idõ után felbontják a szerzõdést, kiszámolnak ilyen-olyan díjat vagy kötbért... és az egész többe fog kerülni, mint a hûségidõ végéig hátralévõ havidíjak összesen. De ez végül is nem gond, mert iPhone tulajnak lenni menõ... Legalább olyan menõ, mint a nagyzenés fekete négykarikásfócvágen a ház elõtt, csak épp tankolni nincs mibõl.
rámegy majd a késedelmi kamat, ha elõfizetéssel vetted a szerzõdés felbontásáért a ködbér... ismerõsöm igaz több telefonra de 100ezres tétellel tartozott végül... ezt nem fogod megúszni, gratulálok, hogy ilyen felelõtlen voltál... nem úgy megy, hogy veszek valamit, baszom fizetni és akkor békénhagynak..
Legfeljebb majd azt mondod a csajoknak hogy azért nem tudsz telefonálni mert lemerült a dominó egyenleged.
K.: persze, hogy kell. Te vállaltál valamit, nem teljesíted, bûnhõdj. Ez így mûködik.
Máskor, iphone 4 vétel elõtt elõbb vegyél egy ilyet: http://www.magyarhelyesiras.hu/
A kérdező hozzászólása: jo de én csak ugy hallotam hogy letiltjákés anyi de akkor még utánna is kell fizetni???
Nem abból van haszna, hogy letiltja, valóban.Az csak kibaxás.Abból viszont van, hogy ígyis-úgyis bevasalják az emberen a tartozást kamatostól. Végsõ esetben végrehajtóval, és ha kp-ból nem megy, akkor ingóságból visznek el.Nem ritka eset. Kérdezõ, neked meg érdemes lenne akkor beszélned a szolgáltatóddal minél hamarabb, hogy kiokoskodjatok valami megoldást.
Hogy nálad lesz egy papírnehezék, azon a szolgáltatónak nincs sok haszna, úgyhogy valószínû, hogy számíthatsz más következményre is. Hívd fel õket, hátha van megoldás.
Letiltják egy idõ után... De ahogy az elsõ írta: Töknek kell iphone-t venni, ha nincs pénzed...
Mindent ugyanúgy ki kell fizetned mintha nem tiltották volna le, csak még pluszba a kötbért is.

Vettem egy okostelefont ( ZTE Skate) novemberben részletre és még fizetem de nem már nem tetszik és szeretném lecserélni hogy van-e ojan opcio a szolgáltatònál?

visszaviszem a mostanit ès kicserèlem egy màsikra ami dràgàbb ugyan de ràfizetèssel kicserèlik a mostanit? (azt is elôfizuval vennèm)

Legjobb válasz: igen akor jo köszönöm szépen :)

A kérdező hozzászólása: igen akor jo köszönöm szépen :)
Az adott szolgáltatónak nincs ügyfélszolgálati telefonszáma vagy valamilyen üzlete?
A kérdező hozzászólása: van üzlete csak èpp mûtèt utàn fexek otthon a màsik nem fogok 5ezret eltelefonàlni nem vèletlen kèrdeztem meg itt hàtha tud valaki segìteni :D
Milyen 5ezret eltelefonálni? Ingyenes az ügyfélszolgálat hívása bármelyiknél... 1430 pl. t-mobile stb.

Vettem egy Sapphire Radeon HD 5750 VGA-t betettem az alaplapba összekötöttem a táppal is, de nem akarja megjeleníteni a monitor a képet, csak az integrált vga-val mert az előtt azt használtam (mert bekrepált az előző VGA). Részletek lent. (? )

Na szóval azt írja a kis könyv, hogy "Amennyiben a számítógép bármilyen alaplapi grafikus szolgáltatásokkal rendelkezik, tiltsa azt le az alaplapon a számítógép dokumentációjának utasításai alapján." ez alatt mit ért??? Hogyan tiltsam le az alaplapi VGA-t(az alaplapom egy asrock 1333-d667) vagy szerintetek miért nem akarja megjeleníteni a monitor a HD 5750 VGA által a képet??

Legjobb válasz: BIOS-ban kell kikapcsolni az integrált VGA-t.

BIOS-ban kell kikapcsolni az integrált VGA-t.
A kérdező hozzászólása: De nem találtam sehol sem a OnBoard VGA kifejezést ami által le tudnám tiltani.
Keress olyan menüt hogy integrated periferies, vagy valami ilyesmi, és ott nézz körül!
A kérdező hozzászólása: Nincs olyan se. A BIOS-om egyébként v02.58-as.

Vettem egy új cipőt, de ahogy megyek benne "nyekereg". Milyen praktika van ez ellen? (részletek)

Valószín?leg a lábizzadástól lehet, hoyg ahogy megyek egy id? után a sarkaimnál nyekeregni kezd. Milyen praktikák vannak ez ellen? Nem akarok nyikorogni egész nap..

Legjobb válasz: Akkor dobd ki.

Akkor dobd ki.
A kérdező hozzászólása: több tízezer forintos cipõt nemkéne..
Nekem is volt ilyen cipõm ami "nyekerget", de csak eleinte, utána észre se vettem mikor, de eltûnt a nyekergés. Szerintem csak be kell járatnod. :)
A kérdező hozzászólása: és nem lehet ez ellen bármit is tenni? nagyon zavaró hoyg megyekaz utcán és mindenki azt hallja ahogy nyekergek a cipõben..
vidd vissza

3 hónapja vettem T-mobilenál részletre, 2 év hűséggel egy Lumnia 800at, de nem jött be a telefon, és cserélni szeretnék. Hogy tudom ezt kivitelezni?

Gondolom a T-t nem érdekli a telefon sorsa, csak hogy a részlet és a hűség havidíja fizetve legyen, de nincs valami papírmunka vagy akármi ami gátolná az adás-vételt? pl garancia

Legjobb válasz: Nincs, bár nehezebb dolgod lesz az eladással egy eleve nem túl népszerû készülék esetén.

Nincs, bár nehezebb dolgod lesz az eladással egy eleve nem túl népszerû készülék esetén.

Elhunyttól örököltem egy laptopot. Nem tudom h törlesztő részletre vette-e és h még törleszti e a laptop árát, de nem kell attól tartanom, h ha bekapcsolom és ip cím alapján lenyomoznak, hogy fizessem be a laptop maradék törlesztőrészletét?

Legjobb válasz: Ez nem számítástechnikai kérdés, hanem jogi. Annál sokkal egyszerûbb a helyzet, mint gondolod. Halálesetnél az adósság is öröklõdik (ha csak le nem mond valaki az örökségrõl), nem csak vagyon. Vagyis mikor a bankhoz be lett/lesz jelezve a haláleset, õk megteszik majd a szükséges lépéseket. Valószínûleg zárolják a számlát és a hagyatéki tárgyalás után kiderül, mi lesz a hitel (ha még volt) rendezésének módja.

Ez nem számítástechnikai kérdés, hanem jogi. Annál sokkal egyszerûbb a helyzet, mint gondolod. Halálesetnél az adósság is öröklõdik (ha csak le nem mond valaki az örökségrõl), nem csak vagyon. Vagyis mikor a bankhoz be lett/lesz jelezve a haláleset, õk megteszik majd a szükséges lépéseket. Valószínûleg zárolják a számlát és a hagyatéki tárgyalás után kiderül, mi lesz a hitel (ha még volt) rendezésének módja.
Tedd másik telóba. Vagy független, vagy uolyan szolgáltatós kell, mint a tötött.
Menjél be a szolgáltatód egyik üzletébe. Mivel már kevés az idõ a hûség végéig, lehet, köthetsz újat, amihez tudsz venni telefont is.
A kérdező hozzászólása: 17:06 érdekes a többi válaszolo képes volt megérteni a kérdést és tudott rendesen válaszolni nekik kösszönöm is neked meg tudok ajánlani egy jo magyar tanárt aki segithet értelmezni a kérdéseket
Mi számít jó telefonnak? És milyen szolgáltató? Nem mindegy :) Egyébként a Djuice-nál most van egy nagyon jó alcatel phone 19ezerért.
Bocsi, nem nagyon tudok hozzászólni a témához, de milyen telefont törtél össze? valami nagyon drágát sikerült?
A kérdező hozzászólása: hát egy sony erricson W705 volt.annyira nem drága 28ezer volt de nekem még ez is soknak számit:S nem is tudom milyen telefonra gondolok am csak ne legyen nagyon öskori és max egy 10esért. am t-mobilnál vagyok


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!