Találatok a következő kifejezésre: Vettem egy malacot és (9 db)

A kb 2 éves nőstény tengeri malacom mellé ma vettem egy hímet és párosodtak ha kb. kétszer csinálták biztos, hogy terhes lesz a malacka és nem veszélyes neki?

Nagyon izgulok, mert vaéahol olvastam, hogy nem jó ha 10 hónapos kornál kés?b esik teherbe.

Legjobb válasz: Nekem születtek tengeri malacaim, de azt sem tudtuk, hogy különnemûek, és azt sem, hogy egyáltalán terhes. Egyik nap látom a ketrecet, és vért meg húsokat láttam...megszült a malac. A bébik az anyához képest meglehetõsen nagyok voltak, 4db, szõrtelenek, és halottak voltak (nyitva volt a szemük, de nem is mozogtak). Én nagyon megijedtem. Kb. mint a csirkenyakak a húspultban, ahhoz tudnám hasonlítani. Nagyon ijesztõ volt. 25/L

Nekem születtek tengeri malacaim, de azt sem tudtuk, hogy különnemûek, és azt sem, hogy egyáltalán terhes. Egyik nap látom a ketrecet, és vért meg húsokat láttam...megszült a malac. A bébik az anyához képest meglehetõsen nagyok voltak, 4db, szõrtelenek, és halottak voltak (nyitva volt a szemük, de nem is mozogtak). Én nagyon megijedtem. Kb. mint a csirkenyakak a húspultban, ahhoz tudnám hasonlítani. Nagyon ijesztõ volt. 25/L
Igen, biztos hogy lesz malacka. Imádkozzál inkább, hogy ne legyen, mert valószínûleg a szülésbe bele fog pusztulni a lánymalackád!!! Miért kockáztattál, ha nem vagy valamiben biztos?!És majd jössz ide sírni! A lánytengerimalacnak 10hónapos, egy éves kor körül elcsontososdik úgy a medencéje, ha még elõtte nem szült, hogy nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudja kitolni a kicsiket. Ha már elkövetted ezt a butaságot, számolj a párzástól 60napot, és onnantól kezdve legyen készenlétben egy állatorvos, hogy segítsen levezetni a szülést, ha komplikáció lenne! Írtad, hogy izgulsz.Mit mondjak erre, van is miért. Inkább szeretgesd a lánymalacodat, mert lehet, hogy meggondolatlanságod miatt nem sokáig lesz veled!
Bocs, hogy ennyire lecsesztelek és elkeserítettelek, elolvastam...Az elõzõ vok. Szóval ha egy éves a nõstényed, akkor még azért megeshet, hogy nem csontosodott annyira el a medencecsontja, és megvan a könnyebb szülésre az esély! Mindenesetre nagyon szorítok nektek!!!!!
A kérdező hozzászólása: *1 éves nõstény
Valóban nem jó, mert nem biztos, hogy meg tudja szülni a kismalacokat, mivel nincs megedzõdve a méhe.A legjobb, ha elöször kb. 6 hónapos kora körül szül.
A kérdező hozzászólása: Hát én nagyon nagyon félek, mert ez malacka a mindenem. És nem tudtam elõtte senmmit a szaporodásukról. Köszönöm, hogy szorítasz ha állatorvoshoz viszem akkor tud segíteni a malackán, hogy ne halljon meg? vagy még ha most elviszem tud valamit csinálni??
Hát ezt csak az orvos tudja, de ha lehet, mindenképpen hozzáértõ dokitól kérdezd meg.Sokan nem értenek a malackákhoz, nagyon nem veszik õket komolyan-tapasztalat.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom:( Szeretnék pár állatorovst megnézni mielõtt elviszem...
A kérdező hozzászólása: A malacok orvosi beavatkozás nélkül megszülettek a mama is jól van.
1200/2 + 6600/5 = 1920
Elsõ megoldása nem jó, ugyanis nem az eladási ár ötödérõl van szó, hanem a hízlalási ár ötödérõl. Legyen x a hízlalási ár. A veszteségem a vételár plusz a hílalási ár, mínusz az eladási ár. 1200/2+x/5 = 1200+x-6600 x = 5x - 30000 4x = 30000 x = 7500 Tehát a veszteségem: 1200+7500-6600 = 2100(Ft)
hát igen szegény depis.. miért nem tud senki utánaolvasi a témának??!!
Ott a lényeg, amit írtál. Hogy akkor családban éltek. Egyedül nem érzi jól magát, hozz mellé még egyet. :)


A tengeri malackámnak vettem egy fog koptatót de nem rágcsálja és azért drága volt szerintetek mi baja?

Legjobb válasz: Azt az én malackáim sem rágták... :-[[ Adj neki szénát, az egyfolytában rágja!

Azt az én malackáim sem rágták... :-[[ Adj neki szénát, az egyfolytában rágja!
szerintem semmi baja nincs, csupán nem érzi, h koptatni kéne a fogából:D igazából nem tudom mert nem régóta van tengerimalacom. boltba azt mondták, h fogkoptatónak jó ha kukoricát, vagy vmi fadarabot kap.ez igaz?
Elsõnél a pont. Adj neki mindennap szénát is bõven, 1.) ez a malackák egyik legfontosabb tápláléka, 2.) remekül koptatja a fogait. Az én malacom is kapott ilyet, mert rábeszélt az eladó, hogy minden malac imádja, de aztán rá se hederített.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek hogy irtatok
kb 3 hétig az enyém meg se szagolta, nem hogy rágcsálni... aztán egyszer gondolt egyet, 1 hét alatt megette...(nem, nem éheztettem, kapott ugyanugy kaját:D) hagyd benn neki, majd elfogy
Az én malackám sem nyúlt a fogkoptatójához. De a szénát állandóan eszi, meg olykor a fa-házikóján koptatja a fogát :D

Vettem tegnap egy malackat kb 5 hetes lehet a masik 6 honapos mindketto nosteny, egyfolytaba morognak, futyulnek, berregnek es kergei a kicsit, eddig tart mig megszokja ot?

Legjobb válasz: Vedd ki õket a szobába és takarítsd ki rendesen (ecetes vízzel) a ketrecet, itatót, etetõt, játékokat, még a házat is mosd le, szóval hogy semmin ne maradjon egyik szaga sem. Így tedd vissza õket, ha a szobában már nem verekednek. Egy kis kergetõzés, rámászás belefér, de ha durvábban bántaná a nagy a kicsit, akkor válaszd szét õket , míg lenyugszanak. Ma már biztos megszokják egymást.

Vedd ki õket a szobába és takarítsd ki rendesen (ecetes vízzel) a ketrecet, itatót, etetõt, játékokat, még a házat is mosd le, szóval hogy semmin ne maradjon egyik szaga sem. Így tedd vissza õket, ha a szobában már nem verekednek. Egy kis kergetõzés, rámászás belefér, de ha durvábban bántaná a nagy a kicsit, akkor válaszd szét õket , míg lenyugszanak. Ma már biztos megszokják egymást.
A kérdező hozzászólása: Nem, durvan nem bantja kergeti meg mikor a etetohoz megy akkor berreg!Most epp esznek eyik az egyik masik a masik sarokba es beszelgenek.Kimosom mindenkepp.
A kérdező hozzászólása: a fuben kint nyugodtan elvannak tegnap este kint voltak nem volt gond.
A berregés mindig megmarad, mert ez a dominancia jele. Én malacom is berreg a kisebbnek, pedig már 2 hónapja együtt vannak. (2 lány) Ja, ivarzáskor még durvább a helyzet, akkor egész nap kergeti szegény kicsit. Ez 2 hetente 1 napig tart :(

Vettem egy tengeri malacot és aznap éjjel meg is halt. Mitől halhatott meg?

Elötte hörcsög volt a ketrecben és öregségben halt meg a höri. Valami fert?zést kaphatott el? Vagy az állatkereskedésben kaphatott el valamit?

Legjobb válasz: hát ez nehéz kérdés. ha meghal egy állatod akkor domesztosszal ki kell fertötleníteni. aztán meg olyan jól kimosni hogy a domesztosznak nyoma sem maradjon, napokig száradjon szellözön és még mielött bele teszed én elöblítem. de a fertözés nem hiszem hogy ilyen hamar megölte volna. inkább már beteg lehetett amikor megvetted. érdemse állatokat tenyésztötöl venni, a neten ezer helyen hírdetnek.

hát ez nehéz kérdés. ha meghal egy állatod akkor domesztosszal ki kell fertötleníteni. aztán meg olyan jól kimosni hogy a domesztosznak nyoma sem maradjon, napokig száradjon szellözön és még mielött bele teszed én elöblítem. de a fertözés nem hiszem hogy ilyen hamar megölte volna. inkább már beteg lehetett amikor megvetted. érdemse állatokat tenyésztötöl venni, a neten ezer helyen hírdetnek.
Nem valószínû hogy a ketrecben volt a hiba, mert ha attól kap fertõzést nem viszi el néhány óra alatt. Valószínû, hogy már betegen vetted az állatot.
Az elsõt én is betegen vettem kereskedésben :( 4 napig bírta majd elpusztult a drága.Ha bp-közelében laksz akk írj, és adok malacot/tenyésztõ vok/július körül születnek a kicsik!!!
Ez csak véletlen! A kis tengeri malacok gyakran kapnak meg betegségeket.

Fél éve van egy lány malacom, akinél a depresszió jelei mutatkoztak, ezért vettem mellé egy társat, aki szintén lány . Összeverekedtek és azóta egyik az egyik sarokba, másik a másikba. Mi a legegyszerűbb mód, amivel összeszoknak?

Legjobb válasz: Elõször semleges helyen találkoztak? Legjobb lenne, ha elölrõl kezdenéd egy olyan helyen elõször ahol egyik se jár, nem érzi a saját szagát (nem gondolja a magáénak a területet). Ott sok bújóval, szénakupaccal stb. Ha ott minden okés akkor mehetnek a szagtalanított ketrecbe (erre is a legjobb az ecet), de állj a ketrec mellett kezedben egy marék szénával, hogy ha megint baj lesz akkor azt dobd be közéjük, ne te nyúlj be, mert megsérülsz!

Elõször semleges helyen találkoztak? Legjobb lenne, ha elölrõl kezdenéd egy olyan helyen elõször ahol egyik se jár, nem érzi a saját szagát (nem gondolja a magáénak a területet). Ott sok bújóval, szénakupaccal stb. Ha ott minden okés akkor mehetnek a szagtalanított ketrecbe (erre is a legjobb az ecet), de állj a ketrec mellett kezedben egy marék szénával, hogy ha megint baj lesz akkor azt dobd be közéjük, ne te nyúlj be, mert megsérülsz!

Az baj hogy ha a tengeri malacom nem mozdul délután óta a terráriumában? Nem ivott ma még! Ma vettem és még kicsi. És egy 30perces vonat utat állt ki. Lehet valami baja?

Legjobb válasz: Biztos nincs baja, csak az új hely miatt lehet egy kicsit izgatott! Foglalkozz vele sokat, és meglátod holnapra máris jobban lesz!

Biztos nincs baja, csak az új hely miatt lehet egy kicsit izgatott! Foglalkozz vele sokat, és meglátod holnapra máris jobban lesz!
Inkább most hagyd békén, hadd szokja meg a helyét, aztán pár nap múlva kezdjél vele foglalkozni! ;) Sok sikert! :D http://www.gemon.ro <--- tengerimalacos oldal, érdemes elolvasni!
Legalább egy hétig meg vannak szeppenve ilyenkor, biztosíts neki vmi fedett kuckót ahová elbújhat, és ha majd biztonságban érzi magát akkor kijön. Hogy jobban megszokjon adj neki kézbõl egy-két csemegét.
Ja, és még annyit, hogy ha tudod, tartsd ketrecben(minimum 100*50).
Ha meg se mozdul délután óta, egyáltalán él még?
Mint már írták, kell egy kuckó és ne háborgasd, had nyugodjon meg és had ismerkedjen a hellyel.Ideiglenesen egy kartondoboz is megteszi háznak.Nem tudom mekkora a hely, de én is ketrecpárti vagyok.
Na, mára már elevenebb lett, igaz?:) Így szokott ez lenni. Az elsõ napokban éjjel isznak, mozgolódnak és nappal elbújnak, ha meg megmozdulsz vagy belépsz a szobába ijedten rohannak a kuckójukba! Inkább az elején próbáld meg ne emelgetni, hanem mondjuk kézbõl etetni, pl.:uborkával! Hamar meg fog szeretni!
szerintem is most hagyd egy picit, de nem hetekig, csak új neki a hely, és gongolom hiányzik neki a többiek..ha kézhez akarod szoktatni, akkor 1 nap elég, aztán gyöntölgesd, mert ha nem harapni fog..bizti ari!!

Nekem van egy 7 hónapos tengeri malacom. Az utóbbi időben észre vettem, hogy többet vakarózik. Elképzelhető, hogy őt is csipkedik a szúnyogok? Vagy valami bolha féle? És ezekre van valami kezelési javaslat? Például lehet őket fürdetni?

Legjobb válasz: Nekem ugyan más állataim vannak, de gondolom malackánál is ugyanazt kell csinálni. Nézd át a szõrét, hogy nincsenek-e benne kis fekete pontszerû "koszok", ha vannak, akkor valószínûleg bolhás. Állatpatikában, vagy állatkereskedésben tudsz rengeteg ez ellen való szert venni. A fürdés szerintem nem oldja meg a dolgot, mert ha bolha, akkor az lerakta a petéit máshova is. Amúgy nem hiszem, hogy szúnyogok. Nézd át a szõrét, akármi lehet.

Nekem ugyan más állataim vannak, de gondolom malackánál is ugyanazt kell csinálni. Nézd át a szõrét, hogy nincsenek-e benne kis fekete pontszerû "koszok", ha vannak, akkor valószínûleg bolhás. Állatpatikában, vagy állatkereskedésben tudsz rengeteg ez ellen való szert venni. A fürdés szerintem nem oldja meg a dolgot, mert ha bolha, akkor az lerakta a petéit máshova is. Amúgy nem hiszem, hogy szúnyogok. Nézd át a szõrét, akármi lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, már is nézem.
nekem hörijeim vannak. Elképzelhetõ az is-ha nem áll fenn az elõttem szóló gondolata- hogy poros a forgács amiben tartod, nekem egyszer ezért kezdett el a törpehörim vakarózni, váltottunk másik forgácsra, olyat kell keresni ami rostált. ha budapesti vagy ajánlom ezt a honlapot: ricanta.gportal.hu, én innen vettem forgácsot és bevált. Remélem csak ennyi lesz a problémád!
A kérdező hozzászólása: 11.52-nek üzenem, hogy átnéztem a szõrét és szerencsére nincsenek fekete pontok a bundájában. Norczy köszönöm a tanácsot.A cím alapján úgy látom, hogy náluk veszem én is a forgácsot. :) Ez a Kossuth téri piacnál van az árkádok alatt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!