Találatok a következő kifejezésre: Vettem egy malacot (14 db)

1200/2 + 6600/5 = 1920
Elsõ megoldása nem jó, ugyanis nem az eladási ár ötödérõl van szó, hanem a hízlalási ár ötödérõl. Legyen x a hízlalási ár. A veszteségem a vételár plusz a hílalási ár, mínusz az eladási ár. 1200/2+x/5 = 1200+x-6600 x = 5x - 30000 4x = 30000 x = 7500 Tehát a veszteségem: 1200+7500-6600 = 2100(Ft)

A kb 2 éves nőstény tengeri malacom mellé ma vettem egy hímet és párosodtak ha kb. kétszer csinálták biztos, hogy terhes lesz a malacka és nem veszélyes neki?

Nagyon izgulok, mert vaéahol olvastam, hogy nem jó ha 10 hónapos kornál kés?b esik teherbe.

Legjobb válasz: Nekem születtek tengeri malacaim, de azt sem tudtuk, hogy különnemûek, és azt sem, hogy egyáltalán terhes. Egyik nap látom a ketrecet, és vért meg húsokat láttam...megszült a malac. A bébik az anyához képest meglehetõsen nagyok voltak, 4db, szõrtelenek, és halottak voltak (nyitva volt a szemük, de nem is mozogtak). Én nagyon megijedtem. Kb. mint a csirkenyakak a húspultban, ahhoz tudnám hasonlítani. Nagyon ijesztõ volt. 25/L

Nekem születtek tengeri malacaim, de azt sem tudtuk, hogy különnemûek, és azt sem, hogy egyáltalán terhes. Egyik nap látom a ketrecet, és vért meg húsokat láttam...megszült a malac. A bébik az anyához képest meglehetõsen nagyok voltak, 4db, szõrtelenek, és halottak voltak (nyitva volt a szemük, de nem is mozogtak). Én nagyon megijedtem. Kb. mint a csirkenyakak a húspultban, ahhoz tudnám hasonlítani. Nagyon ijesztõ volt. 25/L
Igen, biztos hogy lesz malacka. Imádkozzál inkább, hogy ne legyen, mert valószínûleg a szülésbe bele fog pusztulni a lánymalackád!!! Miért kockáztattál, ha nem vagy valamiben biztos?!És majd jössz ide sírni! A lánytengerimalacnak 10hónapos, egy éves kor körül elcsontososdik úgy a medencéje, ha még elõtte nem szült, hogy nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudja kitolni a kicsiket. Ha már elkövetted ezt a butaságot, számolj a párzástól 60napot, és onnantól kezdve legyen készenlétben egy állatorvos, hogy segítsen levezetni a szülést, ha komplikáció lenne! Írtad, hogy izgulsz.Mit mondjak erre, van is miért. Inkább szeretgesd a lánymalacodat, mert lehet, hogy meggondolatlanságod miatt nem sokáig lesz veled!
Bocs, hogy ennyire lecsesztelek és elkeserítettelek, elolvastam...Az elõzõ vok. Szóval ha egy éves a nõstényed, akkor még azért megeshet, hogy nem csontosodott annyira el a medencecsontja, és megvan a könnyebb szülésre az esély! Mindenesetre nagyon szorítok nektek!!!!!
A kérdező hozzászólása: *1 éves nõstény
Valóban nem jó, mert nem biztos, hogy meg tudja szülni a kismalacokat, mivel nincs megedzõdve a méhe.A legjobb, ha elöször kb. 6 hónapos kora körül szül.
A kérdező hozzászólása: Hát én nagyon nagyon félek, mert ez malacka a mindenem. És nem tudtam elõtte senmmit a szaporodásukról. Köszönöm, hogy szorítasz ha állatorvoshoz viszem akkor tud segíteni a malackán, hogy ne halljon meg? vagy még ha most elviszem tud valamit csinálni??
Hát ezt csak az orvos tudja, de ha lehet, mindenképpen hozzáértõ dokitól kérdezd meg.Sokan nem értenek a malackákhoz, nagyon nem veszik õket komolyan-tapasztalat.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom:( Szeretnék pár állatorovst megnézni mielõtt elviszem...
A kérdező hozzászólása: A malacok orvosi beavatkozás nélkül megszülettek a mama is jól van.
hát igen szegény depis.. miért nem tud senki utánaolvasi a témának??!!
Ott a lényeg, amit írtál. Hogy akkor családban éltek. Egyedül nem érzi jól magát, hozz mellé még egyet. :)


A tengeri malackámnak vettem egy fog koptatót de nem rágcsálja és azért drága volt szerintetek mi baja?

Legjobb válasz: Azt az én malackáim sem rágták... :-[[ Adj neki szénát, az egyfolytában rágja!

Azt az én malackáim sem rágták... :-[[ Adj neki szénát, az egyfolytában rágja!
szerintem semmi baja nincs, csupán nem érzi, h koptatni kéne a fogából:D igazából nem tudom mert nem régóta van tengerimalacom. boltba azt mondták, h fogkoptatónak jó ha kukoricát, vagy vmi fadarabot kap.ez igaz?
Elsõnél a pont. Adj neki mindennap szénát is bõven, 1.) ez a malackák egyik legfontosabb tápláléka, 2.) remekül koptatja a fogait. Az én malacom is kapott ilyet, mert rábeszélt az eladó, hogy minden malac imádja, de aztán rá se hederített.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek hogy irtatok
kb 3 hétig az enyém meg se szagolta, nem hogy rágcsálni... aztán egyszer gondolt egyet, 1 hét alatt megette...(nem, nem éheztettem, kapott ugyanugy kaját:D) hagyd benn neki, majd elfogy
Az én malackám sem nyúlt a fogkoptatójához. De a szénát állandóan eszi, meg olykor a fa-házikóján koptatja a fogát :D

Vettem tegnap egy malackat kb 5 hetes lehet a masik 6 honapos mindketto nosteny, egyfolytaba morognak, futyulnek, berregnek es kergei a kicsit, eddig tart mig megszokja ot?

Legjobb válasz: Vedd ki õket a szobába és takarítsd ki rendesen (ecetes vízzel) a ketrecet, itatót, etetõt, játékokat, még a házat is mosd le, szóval hogy semmin ne maradjon egyik szaga sem. Így tedd vissza õket, ha a szobában már nem verekednek. Egy kis kergetõzés, rámászás belefér, de ha durvábban bántaná a nagy a kicsit, akkor válaszd szét õket , míg lenyugszanak. Ma már biztos megszokják egymást.

Vedd ki õket a szobába és takarítsd ki rendesen (ecetes vízzel) a ketrecet, itatót, etetõt, játékokat, még a házat is mosd le, szóval hogy semmin ne maradjon egyik szaga sem. Így tedd vissza õket, ha a szobában már nem verekednek. Egy kis kergetõzés, rámászás belefér, de ha durvábban bántaná a nagy a kicsit, akkor válaszd szét õket , míg lenyugszanak. Ma már biztos megszokják egymást.
A kérdező hozzászólása: Nem, durvan nem bantja kergeti meg mikor a etetohoz megy akkor berreg!Most epp esznek eyik az egyik masik a masik sarokba es beszelgenek.Kimosom mindenkepp.
A kérdező hozzászólása: a fuben kint nyugodtan elvannak tegnap este kint voltak nem volt gond.
A berregés mindig megmarad, mert ez a dominancia jele. Én malacom is berreg a kisebbnek, pedig már 2 hónapja együtt vannak. (2 lány) Ja, ivarzáskor még durvább a helyzet, akkor egész nap kergeti szegény kicsit. Ez 2 hetente 1 napig tart :(

Vettem egy tengeri malacot és aznap éjjel meg is halt. Mitől halhatott meg?

Elötte hörcsög volt a ketrecben és öregségben halt meg a höri. Valami fert?zést kaphatott el? Vagy az állatkereskedésben kaphatott el valamit?

Legjobb válasz: hát ez nehéz kérdés. ha meghal egy állatod akkor domesztosszal ki kell fertötleníteni. aztán meg olyan jól kimosni hogy a domesztosznak nyoma sem maradjon, napokig száradjon szellözön és még mielött bele teszed én elöblítem. de a fertözés nem hiszem hogy ilyen hamar megölte volna. inkább már beteg lehetett amikor megvetted. érdemse állatokat tenyésztötöl venni, a neten ezer helyen hírdetnek.

hát ez nehéz kérdés. ha meghal egy állatod akkor domesztosszal ki kell fertötleníteni. aztán meg olyan jól kimosni hogy a domesztosznak nyoma sem maradjon, napokig száradjon szellözön és még mielött bele teszed én elöblítem. de a fertözés nem hiszem hogy ilyen hamar megölte volna. inkább már beteg lehetett amikor megvetted. érdemse állatokat tenyésztötöl venni, a neten ezer helyen hírdetnek.
Nem valószínû hogy a ketrecben volt a hiba, mert ha attól kap fertõzést nem viszi el néhány óra alatt. Valószínû, hogy már betegen vetted az állatot.
Az elsõt én is betegen vettem kereskedésben :( 4 napig bírta majd elpusztult a drága.Ha bp-közelében laksz akk írj, és adok malacot/tenyésztõ vok/július körül születnek a kicsik!!!
Ez csak véletlen! A kis tengeri malacok gyakran kapnak meg betegségeket.

Vettem egy tengeri malacot mit adhatok neki enni?

Régebben volt nagyon sok kb 5éve de mivel még lakásban éltünk elkellet vinnem otthonról őket de most már családi házban élünk ezért nyugodtan lehet már. Jelenleg 1 db-t vettem egy fiút és az szeretném kérdezni hogy miket adhatok neki enni régen mindent adtam azaz zöldségeket meg gyümölcsöt és arra volnék kiváncsi hogy van-e olyan ami esetleg nem tesz jót neki vagy elpusztulhat tőle...

Legjobb válasz: Széna és víz mindig legyen elõtte. Olvasd végig ezt alaposan: http://www.gemon.ro/etet.htm De az egész oldalt olvasgathatod.

Széna és víz mindig legyen elõtte. Olvasd végig ezt alaposan: http://www.gemon.ro/etet.htm De az egész oldalt olvasgathatod.
elpusztulhat attól, hogy egyedül van. vegyél neki társat.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek aki segit már kettõ van két fiú külön vannak egyenlõre egyik nagyon szelid már szinte barátok vagyunk 3 napja van nálam másikat ma hoztam az még harap is...

Tegnap vettem egy hím kopaszmalacot. Fél éves, de nagyon daginak találom. A két tenyeremben nem fér el. Normális ez? Illetve mikor pároztathatom össze a nőstény malacommal? Mert a nőstény csak 10 hetes.

Legjobb válasz: Hát még kb. négy hónapot várnod kéne, de a legjobb lenne, ha egyáltalán nem pároztatnál állatokat úgy, hogy nem értesz hozzá.

Hát még kb. négy hónapot várnod kéne, de a legjobb lenne, ha egyáltalán nem pároztatnál állatokat úgy, hogy nem értesz hozzá.
ne szaporítsd õket feleslegesen, erre vannak a tenyésztõk.. a fiút ivartalanítsd!

A már meglévő lány malacomhoz vettem még egy lány malacot, de kiderült, hogy az otthoni valójában fiú. Mit tegyek?

Az els? gondolatom persze a fiú malac ivartalanítása volt. Bár a kan már ivarérett (hiszen megállás nélkül udvarol) még egyáltalán nem nagy, amennyire meg tudtam mérni 300g a súlya, és úgy hallottam, hogy legalább 600g-osnak kellene lennie a biztonságos m?téthez.

Legjobb válasz: Szép kis helyzet, sajnos a fiatal malacoknál gyakran elvétik a nem megállapítását. Tapasztalat. :) Nem tudok mást javasolni, mint azt, hogy különítsd el a kettõt két ketrecben, és azokat helyezd egymás mellé néhány centi távolságra. Így úgy-ahogy együtt vannak, mégis külön. Az éjszaka más tészta, elõször próbálj meg a két ketrec közé egy falapot vagy papírt tenni, hogy ne lássák egymást, ha ez nem oldja meg a helyzetet, kénytelen vagy éjszakára eltenni õket egymás mellõl. Bár amúgy sem ajánlott malaccal egy helyiségben aludni, gyakran fent vannak éjszaka, és akkor jön rájuk a lakberendezés. Ez ellen nem tehetsz semmit.

Szép kis helyzet, sajnos a fiatal malacoknál gyakran elvétik a nem megállapítását. Tapasztalat. :) Nem tudok mást javasolni, mint azt, hogy különítsd el a kettõt két ketrecben, és azokat helyezd egymás mellé néhány centi távolságra. Így úgy-ahogy együtt vannak, mégis külön. Az éjszaka más tészta, elõször próbálj meg a két ketrec közé egy falapot vagy papírt tenni, hogy ne lássák egymást, ha ez nem oldja meg a helyzetet, kénytelen vagy éjszakára eltenni õket egymás mellõl. Bár amúgy sem ajánlott malaccal egy helyiségben aludni, gyakran fent vannak éjszaka, és akkor jön rájuk a lakberendezés. Ez ellen nem tehetsz semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Amíg egyedül volt a hím, ha rendezkedett is, arra nem keltünk fel sosem, mert volt már több hörcsögünk is, és náluk megszoktuk a forgács zizegést. De azért a durrogás ennél jócskán nagyobb zaj. :)
Szia én is így jártam a kereskedésbe a nõ azt mondta hogy mindkét malacka fiú aztán 1 fél hónap múlva gyanús lett hogy az egyiknek nõ a pocija :D Aztán ugye született 4 malacka 3 lány 1 fiú, és mi úgy oldottuk meg hogy ne legyen egyedül egyik sem...hogy a fiút betettük a másik fiú mellé a lányt a másik lány mellé(külön ketrecbe) , a maradék 2 malacot pedig elajándékoztuk.Csak nálunk meg az a gond hogy udvarolnának is a fiúk meg állandóan csattogtatják a fogaikat hogy ki legyen a "fõnök" közölük.(meg állandóan szaladgálnak körbe-körbe a terráriumba) :D

A malacom 1-2 hónapos, január 16-án vettem, tehát több, mint egy hete van itt. Mégis, úgy fél, mint az első napokban, mindentől megijed.Normális viselkedés ez fiatal tengerimalacnál?

HA megakarom simogatni,vagy csak ha hozzáérek,elugrik,elszalad. :( Valami ötlet?

Legjobb válasz: Gyakran eleve ilyen kis ijedõsek a malacok. Nagyon lassan, finoman nyúlj hozzá, ne akard még felemelni, csak egy ujjal simogatni. Talán majd akkor...

Gyakran eleve ilyen kis ijedõsek a malacok. Nagyon lassan, finoman nyúlj hozzá, ne akard még felemelni, csak egy ujjal simogatni. Talán majd akkor...
jajj emiatt ne aggódj:) Mikor én vettem malacomat azt mta a tenyésztõ h nagyon bizalmatlan kis állatok ELÕSZÖR és kell 1 hónap mire megszokja az új gazdiját, de aztán imádni fog, naon ragaszkodó!:) Én is 5 napja vettem:)
A kérdező hozzászólása: Ketrecben van, nem akváriumban. Az már jó jel, hogyha szagolgatni akarja a kezem?
A rágcsálók mint a tengerimalac is félénk állatok ne nyulj hozzá felülröl inkább tedd az alomba a kezed hagyd hogy õ találjon meg téged ne eröltesd mert különbenn soha nem lessz kezes!! Esetleg kis csemegével kedveskedj neki "ja és ne üveg falu terráriumba helyezd nekik sokkal jobb a rácsos. " Mert nagyobb a tüdeje és ezálltal sok levegõ kell neki!!!
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. válaszoló! Hiába nyúlok alá, elszalad! Hülye én sem vagyok, meg még olvasni is tudok. Azért kösz.
A kérdező hozzászólása: Kézbõl etetem, ha valami finomságot kap, akkor azt mindig kézbõl. Viszont, ha meglátja a kezem, kaja után kutat, elkezdi zaglászni. Ha rájön, hogy most nincs, akkor meg visít.:S Most , nem kaphat minden órában uborkát.
Teljesen természetes hogy ennyire fél, kerüld a hirtelen mozdulatokat a közelében, nyugodtan beszélj hozzá, minél többet hallja a hangod annál jobb. Ne próbáld erõszakkal kivenni, mert csak elnyújtod a megszokás idejét, illetve ha tudod, ne föntrõl közeledj hozzá, hanem oldalról. Ha már kevésbé fél, akkor próbálj meg kézbõl adni neki finomságokat (uborka, répa, alma, stb.). Hozzád fog szokni, csak türelem.
valahol 1-2 napja volt egy ilyen kérdés is itt, ott jól leírták. Keress rá! ("feneke alá" "kivenni" szavakra)
A kérdező hozzászólása: Mindennap sokat próbálom simogatni, néha még hagyja, hogy az oldalát is simogassam, de mikor alá nyúlok elszalad.
kicsi coca moca :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!